Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Others Interest

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 26-07-2017, 02:55 PM
laksamana sunan laksamana sunan is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2015
Posts: 270
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by citymall View Post
hayati al quran
btul tu citymall
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 27-07-2017, 07:24 AM
no trade no trade is online now
Super Active

no trade's Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: May 2008
Posts: 6,603
Thanks (Received): 11
Likes (Received): 35
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by laksamana sunan View Post
btul tu citymall
tuan ada yang bertanya atau musykil salah eja ke. ni ayat yang betul Surah Ghafir 40:60... وَقَالَ رَبُّكُمُ ادْعُونِي أَسْتَجِبْ لَكُمْ ۚ
__________________
"Kita bangsa dan umat yang punya satu Tuhan, satu Nabi, satu Kitab, satu Qiblat; mengapa kita tidak boleh jadi satu bersatu dan berpadu menjadi Satu Umat."

Tempahan Maruku Idamanku Telah Dibuka
NyuMmmm
Reply With Quote
  #13  
Old 27-07-2017, 09:22 AM
laksamana sunan laksamana sunan is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2015
Posts: 270
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by no trade View Post
tuan ada yang bertanya atau musykil salah eja ke. ni ayat yang betul Surah Ghafir 40:60... وَقَالَ رَبُّكُمُ ادْعُونِي أَسْتَجِبْ لَكُمْ ۚ
terima kasih kerana bertanya dan menegur..nnt sy semak dulu dgn pihak penerbit. maybe ada kekeliruan kat situ. kepekaan tuan amat kami hargai
Reply With Quote
  #14  
Old 27-07-2017, 01:01 PM
laksamana sunan laksamana sunan is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2015
Posts: 270
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 1
Active Level
Default

Untuk tempahan online sila layari laman web kami > http://www.al-qahfi.com/istana/Aimi-Rezza-Tasmon
Reply With Quote
  #15  
Old 27-07-2017, 01:16 PM
no trade no trade is online now
Super Active

no trade's Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: May 2008
Posts: 6,603
Thanks (Received): 11
Likes (Received): 35
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by laksamana sunan View Post
terima kasih kerana bertanya dan menegur..nnt sy semak dulu dgn pihak penerbit. maybe ada kekeliruan kat situ. kepekaan tuan amat kami hargai
jika dah ada jawapan bagi tahu ye.
__________________
"Kita bangsa dan umat yang punya satu Tuhan, satu Nabi, satu Kitab, satu Qiblat; mengapa kita tidak boleh jadi satu bersatu dan berpadu menjadi Satu Umat."

Tempahan Maruku Idamanku Telah Dibuka
NyuMmmm
Reply With Quote
  #16  
Old 27-07-2017, 02:23 PM
laksamana sunan laksamana sunan is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2015
Posts: 270
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 1
Active Level
Default

Untuk tempahan online sila layari laman web kami > http://www.al-qahfi.com/istana/Aimi-Rezza-Tasmon
Siapa Dah Beli & ingin memiliki kitab warisan ulama melayu
Ini Cerita Kami & Ulamak UnderGround
Dia Ni Kaki Songlap Duit Anak2 Muridnya
Yang Ajar Kita Erti Sebenar DUNIA & ISINYA
.
Kita pernah mengaji dengan 1 guru, kesan ilmu inilah menjadikan keturunan kami orang2 yang BERADA & In Sya Allah akan mewarnai dunia ini dengan keberkatan sebelum sempurnanya tapak2 kebangkitan memenuhi TITAH baginda nabi akhir zaman...
.
Storynya macamni...
Kami akan hiasi cerita ni dalam BAHASA biasa iaitu percakapan manusia2 normal berbangsa MELAYU di zaman kita bernafas saat ini. Dipendekkan cerita... Ulamak tua ni asal jumpa jer anak2 muridnya, dia akan pau duit. Dia inilah satu2nya spisis guru yang songlap duit depan anak2 murid lain sesaje macam tu jer... Takde 1 pun anak murid dia BERANI nak bantah, seboleh2nya kalau ada duit 10 ringgit jer dalam poket anak muridnya, yang sehelai itulah jugak yang dia akan PAU, dia macam tau2 jer kat poket kitorang ada berapa...
.
Asal habis jer kuliah, dia akan panggil sesiapa yang dia suka, tapi PERANGAI dia ni ada CLASS... Pandai plak tu dia pick up anak2 murid yang jenis berduit, kalini mangsanya adalah anak raja, tapi dia taktaulah latar anak muridnya, tapi dia tau mangsanya kali ni memang bawak duit, Uuuuuu semangat nasib baiklah kita ni jenis bawak kad bank jer, kalau hilang dompet pun boleh siapkan kad dalam masa 1 jam jer keesokannya, tapi ntah macamana ntah dia tahu malam tu kita ada bawak BANYAKLAH duit kertas, tebal plak tu, sebahagiannya ada kat laci syiling kat kereta sport yang kami parking tak jauh dari pondok ngaji ni, sebahagiannya lagi TEBALLAH JUGAK ntah apa pasallah kita TERSELIT kat dalam henfon ni, kan skrg ni kan ada CASING henfon yang disekalikan macam gaya dompet boleh selit KAD BANK dengan selit duit kertas, kan? Haaa punyalah ****** kita boleh selitkan duit dalam tu jugak...
.
Dia panggil kami dengan 1 panggilan mesra berbanding orang lain, dia panggil kita ANAK... Anak meh sini kat ayah, kita bangun jer semua orang diam, diorang kenal2 kita macam tu jer tapi with respect, orang lain kalau guru ni panggil diorang buat derkkk jer, tapi bila kita yang bangun yang tgh duk ngaji pun SLOW DOWN taranum masing2, hek eleh........... woi korang ni buat kita gabra la, buat mcm biasa jer laaa... Semua diam, yang kita dengar masa tu bunyik2 kepak rama2 jer, bunyi cengkerik dan bunyik siling kipas rasa nak jatuh, sebelum ni tak pernah plak kita dengar bunyi kipas ni...
.
Dipendekkan cerita...
Dia tanya, anak meh sini dekat sikit, ayah henfon dah habis bateri, nak tengok henfon kau boleh? Mesti henfon kau lagi canggih dari ayah, nak jugak tgk fesyen zaman skrg, aduyai menggigil kita nak keluarkan fon, macam kembali ke zaman sekolah plak SPOT CHECK, macam kena manderem pun iyer jgk, elok plak kita hulurkan henfon macam tu jer...
.
Jenama apa ni anak...? Kita pun jawap jenama pintar, henfon ler tu... Susahlah nak pakai henfon kau ni, takde butang apa2 pun? Nah ambik balik... perghhhh lega hati kita, dan kami pun nak belah lah kan.... Lepas tu dia tahan... ah sudah.... Anak, bak sini SEMUA DUIT KERTAS dalam henfon tu, ayah nak bagi orang susah... Diorang perlukan bantuan, tak salah kan kalau kita semua bantu diorang...? Beras diorang nak habis dah tu... Ntah macamana kalini apa jer tuk guru ni cakap, kami BERTAMBAH TERPEDAYA, semudah tu jer kita bagi beratus ribu macam tu jer, time kita bg duit tu jiwa kita langsung tak memberontak bahkan KOSONG, ambik jer lah, macam cikedi jer sebenarnya bagi kami...
.
Kalau korang nak tau...
Tuk guru ni sebenarnya HARTAWAN, sebab tu kami tak ambik pot pun bila dia tibai duit kitorang, sebab kami tahu dia tak pernah gunakan 1 ringgit pun masuk dalam poket dia apakanlagi jadi darah daging, ranking dia tu sudah memadai untuk menyara keturunannya walaupun BANK TAK WUJUD, kiranya dia hampir sahaja kaya macam mak bapak kita jugak la, hahaaa... So... setiap kali dia pau duit2 anak muridnya, dia akan pau ikut kapasiti seseorang, ada yang dia sebat 10 Ringgit, ada yang sesajer jer dia ambik 50 Ringgit, ada yang sampai tahap ambik KAD BANK, yang ajaibnya setiap kali dia buat tu, dalam minggu yang sama setiap dari anak2 murid yang dia PAU tu mesti ada perubahan kat hidup anak murid dia, yang kena pau 100 ringgit semalam tu, kami dengar dia dapat supply BRAKE kapal terbang 1 asia, pelik betul kita dengar... Yang hairannya mamat yang kena tiau tu elok jer bajet macam DODO atau ***** jer depan kami semua, maklumlah anak2 murid kat sini rupa2nya SEMUANYA JUTAWAN, dari 10 orang tu 7 orang boleh dianggap kaya walaupun perangai masa ngaji tu sebijik macam budak sekolah, korang pernah tgk orang tua2 MENGAJI muqaddam tak...? Haaa, macam tulah perangai diorang malam2.... Alim semacam jer, MEMANG ALIM PUN...
.
Kenapa tuk guru tu pau kitorang...?
Bukan dia pun kaya raya ke...? Ya, dia lagi KAYA dari kitorang, dah la ada ladang sendiri, pekerja pun ramai, ilmu pun tinggi, siap mengajar kami lagi, dah sah2 dengan ilmu yang dia ada tu dah tentu dia ada perancangan akhirat yang dia tanam siap2 SAHAMNYA kat dunia ni, so disebabkan dia taknak SAHAM tu dia bolot sorang, setiap kali habis jer kuliah, memang dia dah AIM siapa mangsanya kalini, setiap kali dia PAU, akan ada nasihat di akhir drama, lain orang lain SKRIPNYA, dan kita nak kongsikan apa isi dailog dia kat kita...
.
Dia pun bagitau...
Anak... Duit yang ayah ambik ni bukan untuk ayah, duit ni pun bukan untuk kau kat dunia, duit ni ayah ambik sebab ayah nak buat deposit dalam akaun akhirat, ayah nak bagi duit ni pada DOT DOT DOT, diorang perlukan dana sebanyak DOT DOT DOT supaya perancangan dunia mereka berjalan dengan baik... Tapi anak..... ayah buat benda ni bukan sebab diorang, TAPI SEBAB HANG NI.... HANG NI SIMPAN SANGAT DUNIA DALAM HATI TU APSAL...? Dalam ramai2 anak murid ayah, engkau yang paling ayah pau & tibai paling banyak, ayah nak buang semua DUNIA dalam hati kau tu, sebab tu ayah keluarkan ISI DUNIA kau, supaya kau jadi KOSONG & tak berkehendak dengan dunia ni, bila kita dah takde hati dengan DUNIA, maka segala kekayaan yang mengelilingi kita akan SUJUD & IKUT PERINTAH kita, sampai akhir hayat pun dunia ini BAHKAN akan ikut kejar kita, ayah nak kau KOSONGKAN HATI KAU dengan dunia ni, keluarkan semua duit tu bagi kat ayah supaya itu salah 1 cara KOSONGKAN jiwa kau dari sayangkan dunia & simbolnya ada pada duit kertas tu, ayah kalau tahu password kad bank kau tu, dengan2 kad VISA tu pun ayah akan pau, tapi disebabkan diorang perlukan CASH so ayah ambik mana yang ayah nampak jer.... Apa kau ingat mata ayah ni boleh jadi XRAY...? Dah seluar belah kanan kau tu tebal semacam, dah tentu dompet kau belah kanan, faham dah...?
.
Serta merta kita jadi malu...
Hanya dengan 1 kali tarbiah itulah, sampai ke hari ini kami tak lokek bagi SEDEKAH apakanlagi HADIAH, barulah kita paham kenapa raja2 Melayu dulu mewarisi 1 sikap yang takde pada Raja2 bangsa lain, kerana RAJA MELAYU kita MENGENAL akan ilmu ni, disebabkan diorang PAHAM lah, maka Raja2 kita dulu pernah CAMPAKKAN JONGKONG EMAS macam barang mainan jer ke tasik2 depan istana mereka... Dan itulah yang diajarkan ULAMAK BESAR ni live depan kami... Semenjak dari itu, kesemua anak2 muridnya adalah orang2 yang SOMEBODY... Dan alhamdulillah dalam ramai2 tu, korang ditakdirkan baca status si penulis ni, sedangkan....? Rupa2nya kisah ini hanyalah DONGENG bagi mereka2 yang tak perlu pun nak PERCAYA...
.
Allah tak pernah mungkir janji, 1 yang kita bagi harini serta merta 10 yang Allah balas lepasni... Kalau kita nak jemput rezeki awal 7 bulan, maka kita bayar ZAKAT awal 1 tahun, formula AJAIB ni pernah kita turunkan dalam status2 LEGEND kita yang sampai ke hari ni dah terbukti melahirkan ramai JUTAWAN yang mana diorang dah berbaiah dengan kita agar jaga diri baik2 cium pipi orang tua kita jaga hubungan famili & wajib jadi pembayar zakat paling tinggi dalam ini negeri... Disebabkan kisah inilah, maka barulah kita paham KENAPA yang dikatakan orang2 BERIMAN ni tak pernah pun sedekahkan AL FATIHAH pada orang2 tuanya, BAHKAN mereka sebenarnya HADIAHKAN AL FATIHAH.
.
Kalau ibu Al-Quran pun dah dimuliakan sebegitu rupa, dengan ini kita semua sebagai pembaca status FB ini sepatutnya paham APA MISI TERAHSIA tuk guru tadi tibai & pau duit anak2 muridnya supaya apa...? Ya betul pun... Supaya setiap anak muridnya BUANG DUNIA DARI HATINYA, supaya mereka akhirnya KAYA JIWA. Dan alhamdulillah berkat selawat Baginda Nabi Muhammad, kami 1 famili misali mewarisi 1 lagi akhlak terpuji yang pernah dititahkan kepada kami sejak 1,400 tahun lagi iaitu...?
KAYA YANG SEBENAR...
ADALAH KAYA JIWA...
.
Dan hanya orang KAYA yang beriman lagi DERMAWAN sahajalah yang mewarisi sikap ini.... Dan selepas melebihi berpuluh2 tahun, barulah kami mengerti kenapa yang dikatakan ORANG MISKIN lah sebenarnya sayang yang amat pada dunia, sedangkan 99% orang KAYA sebenarnya dah lupakan dunia, dan kebanyakan orang2 KAYA ni akhlaknya SANGAT MULIA, sedangkan kebanyakan orang2 MISKIN ni bahasanya sangatlah HINA. Buktinya...? Bukaklah mata hati di jiwa kita...
.
Begitulah kisah dongeng ni MUNGKIN pernah juga berlaku pada kita semua suatu ketika dulu... Penulis status ni HALALKAN hasil pembacaan artikel ni HANYA apabila kita sebagai pembaca DAH PUN SHARE ke FB dengan cara (tag 7 orang berbeza dalam 1 share), pahala kita jugak bertambah,
==========

.
1033 - AMARAN
Setiap molekul HARAM yang masuk dalam badan bahkan sama ada MULUT apakanlagi melalui MATA sudahnya TIADA BERKAT jua, elakkannya selepas kita dah diberitahu jalan keluarnya yang penuh INDAH. Buktikan sahaja tanpa perlu lagi gebang dengan menipulasi perkataan IN SYA ALLAH untuk cover diri, kalau kita dah baca tapi tak SHARE untuk jadikan pembaca lain sama2 juga dapat manfaat, percayalah TAK BERKAT sempit jer manjang. Taknak jadi mcmni kan, so lekas2 SHARE... Nak bgtau 1 jer... Tandanya semudah APA TINDAKAN kita lepas dah baca. Orang BAIK hatinya takkan KERAS. Kenapa mesti SENTAP kalau aku bukan empunya MANGSA...?
(keturunan baka JAHAT otomatik terasa)
.
Akhir kata...
Kocek tu kalau ada duit, HADIAHkan nilai duit kertas yang PALING BESAR, tunggu jer 2-3 hari atau seminggu, confirm Allah bayar balik best PRICE.

Nanti kita bagi matematik PURBA macamana nak APPLY. Status ni share yer, HUKUMNYA WAJIB. Mereka yang kaki telan jenama yahudi jadi darah daging in sya Allah anak2nya jadi DERHAKA & keturunannya miskin, lagi2 dibuktikan dengan 1 tanda halus, hatinya keras dari kongsikan status ni untuk manfaat orang lain. Eh takdelah, hati aku dah lembut & aku nak taubat sekarang ni...

Baginda Tengku
Untuk tempahan online sila layari laman web kami > http://www.al-qahfi.com/istana/Aimi-Rezza-Tasmon
Reply With Quote
  #17  
Old 27-07-2017, 03:14 PM
sayasuka sayasuka is offline
Legendary Member

sayasuka's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Oct 2011
Posts: 11,583
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 47
Active Level
Default

kalau boleh dapat testimoni dari ahli CG sendiri, memang lagi best... lagi faham
Reply With Quote
  #18  
Old 27-07-2017, 03:41 PM
laksamana sunan laksamana sunan is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2015
Posts: 270
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by sayasuka View Post
kalau boleh dapat testimoni dari ahli CG sendiri, memang lagi best... lagi faham
insyaAllah adalah nnt yg komen.kitab ni sgt terhad.saya risau kalau lambat nnt kitab ni akan hbs..saya berani jamin kalau ilmu yg bermanfaat sikit pun kita tak kan rasa rugi..
Reply With Quote
  #19  
Old 27-07-2017, 03:44 PM
naimw naimw is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2017
Posts: 2,772
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 179
Active Level
Default

Habis? Ebook ke buku fizikal?

Quote:
Originally Posted by laksamana sunan View Post
insyaAllah adalah nnt yg komen.kitab ni sgt terhad.saya risau kalau lambat nnt kitab ni akan hbs..saya berani jamin kalau ilmu yg bermanfaat sikit pun kita tak kan rasa rugi..
Reply With Quote
  #20  
Old 27-07-2017, 03:50 PM
laksamana sunan laksamana sunan is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2015
Posts: 270
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by naimw View Post
Habis? Ebook ke buku fizikal?
buku fizikal sahabat..gambar buku ada di web link yg sya sertakan.bole baca2 dulu keterangan
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump