Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Kuala Lumpur Stock Exchange (KLSE) > Stocks General Discussion

Recommended Brokers

Forex Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 27-11-2015, 03:02 PM
Bateleur Bateleur is offline
Active Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Sep 2015
Posts: 1,507
Thanks (Received): 70
Likes (Received): 36
Active Level
My Mood:
Default

alamak tak perasan dah lepas jam 3

tak dapat tangkap tinggi..dpt 2366 je

syukurlah dpt RM 100
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #22  
Old 29-11-2015, 04:50 PM
akaifx akaifx is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2011
Posts: 140
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 0
Active Level
Default

oklah tu...pagi 100 petang 100.... dah ade duit belanja harian...cemuga boleh maintain ...cantik dah tuuu
Reply With Quote
  #23  
Old 29-11-2015, 10:56 PM
ladymeow ladymeow is offline
Junior

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2010
Posts: 93
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 0
Active Level
Default

okachi ke opf?


Quote:
Originally Posted by Bateleur View Post
Market FCPO tidur...saya pun nak tidur lee

(volum baru 14 000..pukul 4.30..patut laaa

Maybank Investment bagi saya RM 20 in out.( kira 10 in 10 out )..utk intraday.


kalau overnight RM 16 in RM 16 out...so..jadi RM 32.




Tak berapa pasti..tapi rasanya..Okachi offer saya RM 8 saja inout! Murah gile...tapi dia ada charge bulanan RM150 . (maybank tak ada charge bulanan)


Munkin nak buka juga le satu acc kat Okachi
Reply With Quote
  #24  
Old 29-11-2015, 11:04 PM
ladymeow ladymeow is offline
Junior

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2010
Posts: 93
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by akaifx View Post
bro bateleur..rhb bagi saya rm 15 in rm15 out untuk day trade (fcpo)

rm25 in rm 25 out untuk overnight (fcpo)

...platform kena bayar sekitar rm1650 setahun

deposit rm10 000 bagi percuma platform 2 bulan...

ape pendapat bro bateleu....

kalau nak trade fcpo saje, setakat ni offer yg saya dpt

1) maybank investment - intraday rm14 in out, intraday margin rm2500 depo min rm5k, tcpro free
2) TA - intraday rm17 in out, margin intraday rm1250, iphone mobile apps
3) okachi - intraday rm14 in out, margin intraday rm1k, depo min 5k + jtrader platform rm100
4) opf - intraday rm8 in out, margin intraday rm2500, jtrader rm150 + nextview chart rm50
5) amfutures - rm17 in out, margin intraday rm2500, tcpro rm68, android mobile apps


selection fcpo chart - tcpro, nextview, rhbtradesmart, telequote, bursa station

free viewving fcpo chart kat mobile, download je apps "wenhua"
Reply With Quote
Thanks weilon, otaida00taj, jexazren thanked for this post
  #25  
Old 30-11-2015, 10:04 AM
Bateleur Bateleur is offline
Active Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Sep 2015
Posts: 1,507
Thanks (Received): 70
Likes (Received): 36
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ladymeow View Post
okachi ke opf?


Terima kasih Ladymeow

ye lah...Oriental! (OPF )..Tapi saya pilih Maybank Investment atas faktor biasa dengan Maybank.

lagipun, FBR Maybank kebyakannya anak murid kawan baik saya



Nampaknya, Ladymeow dpt lagi murah drp maybank, rm14 inout, saya kalau inout dah RM 20. bagaimanapun syukur je, sebab masih murah dah dan senang je nak cover .


Harap tunjuk ajar seterusnya drp ladymeow.



p/s : ni bari kesempatan nak buat analisis dsbnya

drp petang Jumaat p bercuti, tengah malam tadi baru sampai rumah.

Semoga hari ni cemerlang, insyaAllah
Reply With Quote
  #26  
Old 30-11-2015, 12:44 PM
Bateleur Bateleur is offline
Active Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Sep 2015
Posts: 1,507
Thanks (Received): 70
Likes (Received): 36
Active Level
My Mood:
Default

FCPO

pagi ni,

buka 2347

H : 2359

L : 2345

c (tutup half day 12.30 ) : 2349


Saya masuk BUY pukul 10:32 tadi 2353, ingat nak scalp dlm RM 200.00..

Paling tinggi dia pergi tadi 2359 , (untung RM 150 ), tapi saya seibuk ada hal lain , lagi pun saya expect harga can go up at least 2364...(untung RM 275)..so saya let it un, buat kerja lain...


Bila saya tengok dlm jam 12 tadi..Ya Allah..what happened?..saya dah floating -ve (rugi RM 200 ) !


I normally don't like, simpan position sampai petang tapi nampaknya jadi balik mcm last friday,...kena tunggu tengok mcmana petang pulak

Now floating -ve RM 100

insyaallah, ada rezeki petanglah pulak ada, ada

(cannot help, hati masih kata, baik ambil seratus lebih tadi, & petang kira2 baru..huhu...tapi,..kena pujuk hati.. NO REGRET!
Reply With Quote
  #27  
Old 30-11-2015, 05:26 PM
mzak mzak is offline
Legendary Member

mzak's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Nov 2009
Location: Alamat Tidak Lengkap
Posts: 15,879
Thanks (Received): 152
Likes (Received): 0
Blog Entries: 2
Active Level
My Mood:
Send a message via ICQ to mzak Send a message via Yahoo to mzak
Default

Quote:
Originally Posted by ladymeow View Post
kalau nak trade fcpo saje, setakat ni offer yg saya dpt

1) maybank investment - intraday rm14 in out, intraday margin rm2500 depo min rm5k, tcpro free
2) TA - intraday rm17 in out, margin intraday rm1250, iphone mobile apps
3) okachi - intraday rm14 in out, margin intraday rm1k, depo min 5k + jtrader platform rm100
4) opf - intraday rm8 in out, margin intraday rm2500, jtrader rm150 + nextview chart rm50
5) amfutures - rm17 in out, margin intraday rm2500, tcpro rm68, android mobile apps


selection fcpo chart - tcpro, nextview, rhbtradesmart, telequote, bursa station

free viewving fcpo chart kat mobile, download je apps "wenhua"
wenhua ade versi inggeris ker..???
Reply With Quote
  #28  
Old 01-12-2015, 01:28 PM
kelabutat kelabutat is offline
Junior

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2012
Posts: 53
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

assalam,buka kat maybank online ke atau kena pergi kat maybank.boleh tolong bagi link x guide utk buka online.sorry zero knowledge
Reply With Quote
  #29  
Old 01-12-2015, 01:51 PM
asasindino asasindino is offline
Active Plus

asasindino's Avatar
 
Trader Rating: (21)
Join Date: Jun 2011
Posts: 4,391
Thanks (Received): 31
Likes (Received): 5
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Bateleur View Post
Mahal gileerrr

Rugi...

Jauh untung dgn maybank Investment...Platform free
Inout intraday baru 20...satu tick pun dah boleh cover (untung RM 5 )


Cuma....setahu saya RHB (dulu osk) plateform dia boleh trade oversea marketkan?

Tapi..kalau nak tumpu FCPO dulu...Buka Acc kat Maybank lah..
mcm mana nak trade fcpo bro? bagi step by step..cara buka akaun
Reply With Quote
  #30  
Old 01-12-2015, 03:23 PM
Bateleur Bateleur is offline
Active Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Sep 2015
Posts: 1,507
Thanks (Received): 70
Likes (Received): 36
Active Level
My Mood:
Default

Assallamualaikum

Sementara tunggu Set Up saya trigger, insyaallah ada sikit masa utk jawab soalan Bro kelabutat dan Bro asasindino.

Tpi sebelum tu...pagi tadi saya rugi Rm 300

dan sekejap tadi saya untung RM 150 .

so, rugi bersih 150 + 40 ...

Insyaallah , boleh cover kejap lagi.




Berkenaan Trading FCPO.

lebih kurangnya,..

1. Buka Acc Trading dgn Broker2 yg berdaftar dengan BURSA MALAYSIA.
(yg diiktiraf Bursa Malaysia sahaja! Wajib!..sebab ada syarikat tipu..)

2. Misalnya Maybank...Trading FCPO bukan bawah maybank..tapi anak syarikat Maybank..Iaitu 'Maybank Investment Bank'...boleh google cari, atau buka M2u...Cek dekat 'Invesment"..

3. Dapatkan set borang yg lengkap..tebal jugak !..macam set borang beli rumah..
Sebaiknya ..p lah ziarah syarikat2 ni secara persoanal..Misalnya Philip Futures kat menara apa tah (lupa) nti saya cek...dekat2 KLCC..

Atau mana2 cawangan "Maybank Investment Bank " ( dia ada banggunan sendiri, seperate dgn Maybank..sebab biasanya dia ada hall yg siap dgn quote2 saham tu..mcm theater )

Mudah cerita, call mereka...buat appoiment..atau mintak depa poslaju Borang.

4. Isi borang dgn lengkap..sertakan dokumen2 diperlukan & hantar balik kepada Invesetment Bank.

5. Proses kelulusan ambil masa 3 hari ke seminggu.

6. Dah Lulus...mereka akan bagi No.Acc, Pasword , dsbnya...& akan diberitahu cara2 nak dowloat terminal dsbnya.

7. Dah Lulus, baru kita masukkan duit dalam Acc Trading..

Minimum Modal sekarang (ditetapkan bank Negara...RM 5000.00 utk Trade FCPO ..rasanya nak trade KLCI pun sama RM 5000 )

Modal minima ni..tetapkan oleh Bursa (bank Negara)..tapi..Boleh sembang dengan FBR (Remiser )...untuk trade dgn 'Intraday" Margin....macam saya, Remiser bagi trade dgn RM 2500 satu lot sawit..DGN SYARAT..kena tutup positin sebelum jam 6 ptg (pasaran tutup jam 6 )


Demikian serba ringkas..nanti saya cerita detailnya
Reply With Quote
Thanks Rimau_jatae, mfharun, jexazren thanked for this post
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 05:10 AM.


Copyright ©2000 - 2017, CariGold.com.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you