Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Kuala Lumpur Stock Exchange (KLSE) > Stocks General Discussion

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 26-11-2015, 10:37 AM
akaifx akaifx is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2011
Posts: 140
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 0
Active Level
Default

salam bro batelour...kalau yang grade A tuu ..percentage menang berape percent yee
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 26-11-2015, 11:57 AM
Bateleur Bateleur is offline
Active Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Sep 2015
Posts: 1,514
Thanks (Received): 70
Likes (Received): 36
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by akaifx View Post
salam bro batelour...kalau yang grade A tuu ..percentage menang berape percent yee

waalaikumussalam warahmatullah Bro akaifx

hihih..saya baru lepas tutup position.

Tadi saya :

BUY : 2329 - 10.44

risau jugak tengok dia floating -ve tapi alhamdullillah tadi 11.30 saya SELL : 2334.

Jadi dah closedlah...untung RM 125 sahaja.

(bagi broker RM 20...tinggallah 105 ...sebelum gst..




fuuhhh..


Ooo...maksud "A" trade punya percent menang..

WAJIB LEBIH 100%..hihi

(maksudnya....base on technical, strtigi, pengalaman dll...percent menang dia lebih 100 % ...nanti saya explain...
Tapi..bila masuk market je.. tetap kita kena pegang percent menang dia 50 - 50 !
pening...hihi..saya pun pening.. )


BEGINI...

O.K..base on calculation saya....kalau,

1. HARGA SAWIT buka sekitar harga semalam dan pergi melepasi 2327....maknanya dia akan pergi kepada 2340.

2. So..untuk tambah percentage CHANCE UTK MENANG...saya tunggu sampai dia betul betul lepas 2327..iaitu 2329.

kalau ikut logic..nak untung besar , baik saya BUY semasa price pergi ke 2315...maksudnya saya boleh untung sampai RM 475 ! bila saya SELL balik lot tu pada 2334....tapi saya tak berani....hihi..dan saya tak anggap buat begitu A.

So...saya tunggu sampai betul betul comfirm ...dia pergi lepas 2327...sampai 2329 ...baru saya BUY..


3. Ikut calculation saya..Price akan pergi 2340....Tapi..sampai sekarang..maksimum dia pergi 2335..dan sekarang dia turun balik sampai 2326.
So..saya rasa bertuah sebab dah ambil untung kat 2334.


4. Ikut Calculation saya..SL utk SetUP ini perlu di 2310...fuh ...besar risk...

so..saya letak juga SL kat 2310...tapi..saya tak tinggalkan skrinlah...kalau ada apa sebab saya perlu tutup awal..walau untung sedikit..atau rugi sikit..

atau tiba tiba ada confirmation price memang akan runtuh...saya cabut dulu sebelum dia pergi SL.



**** Saya kagum pada sahabat kita..yg kata..tak ada rasa apa apa dah baik kena SL..

Sebab sekalipun tempoh saya trade boleh kata lebih lama...tapi..saya tak pernah pun hilang rasa "debar" ...bagi every trade!

Munkin saya boleh untung lebih bila saya boleh improve ini nanti..


Alhamdullillah...Syukurlah dgn profit ciput RM 125 satu lot tadi...lepas dah lauk tengahari
Reply With Quote
Thanks mzak thanked for this post
Likes onewafer liked this post
  #13  
Old 26-11-2015, 02:23 PM
bapatua bapatua is offline
Regular

bapatua's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Apr 2011
Posts: 782
Thanks (Received): 36
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

info yang sangat bagus TT, akan follow dari masa ke semasa..
Reply With Quote
  #14  
Old 26-11-2015, 03:54 PM
akaifx akaifx is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2011
Posts: 140
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 0
Active Level
Default

bagi broker rm20 tuuu in out ke bro...sebab ada broker rm24 in 24 out...
Reply With Quote
  #15  
Old 26-11-2015, 04:36 PM
Bateleur Bateleur is offline
Active Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Sep 2015
Posts: 1,514
Thanks (Received): 70
Likes (Received): 36
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by akaifx View Post
bagi broker rm20 tuuu in out ke bro...sebab ada broker rm24 in 24 out...

Market FCPO tidur...saya pun nak tidur lee

(volum baru 14 000..pukul 4.30..patut laaa

Maybank Investment bagi saya RM 20 in out.( kira 10 in 10 out )..utk intraday.


kalau overnight RM 16 in RM 16 out...so..jadi RM 32.




Tak berapa pasti..tapi rasanya..Okachi offer saya RM 8 saja inout! Murah gile...tapi dia ada charge bulanan RM150 . (maybank tak ada charge bulanan)


Munkin nak buka juga le satu acc kat Okachi
Reply With Quote
  #16  
Old 27-11-2015, 10:30 AM
akaifx akaifx is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2011
Posts: 140
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 0
Active Level
Default

bro bateleur..rhb bagi saya rm 15 in rm15 out untuk day trade (fcpo)

rm25 in rm 25 out untuk overnight (fcpo)

...platform kena bayar sekitar rm1650 setahun

deposit rm10 000 bagi percuma platform 2 bulan...

ape pendapat bro bateleu....
Reply With Quote
  #17  
Old 27-11-2015, 10:50 AM
Bateleur Bateleur is offline
Active Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Sep 2015
Posts: 1,514
Thanks (Received): 70
Likes (Received): 36
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by akaifx View Post
bro bateleur..rhb bagi saya rm 15 in rm15 out untuk day trade (fcpo)

rm25 in rm 25 out untuk overnight (fcpo)

...platform kena bayar sekitar rm1650 setahun

deposit rm10 000 bagi percuma platform 2 bulan...

ape pendapat bro bateleu....


Mahal gileerrr

Rugi...

Jauh untung dgn maybank Investment...Platform free
Inout intraday baru 20...satu tick pun dah boleh cover (untung RM 5 )


Cuma....setahu saya RHB (dulu osk) plateform dia boleh trade oversea marketkan?

Tapi..kalau nak tumpu FCPO dulu...Buka Acc kat Maybank lah..
Reply With Quote
Thanks onewafer thanked for this post
  #18  
Old 27-11-2015, 12:45 PM
akaifx akaifx is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2011
Posts: 140
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 0
Active Level
Default

bro bataleur...betul cakap bro ..
pltform dia boleh trade semua...global trade ..waktu malam ..pun boleh hiii..hiii
mini oil boleh koko soya bean indeks luar negara pun boleh...komisen
usd 12 in usd 12 out

tapi untuk gold futures local cuma rm8 in rm8 out
Reply With Quote
Thanks ScoFiel2d thanked for this post
  #19  
Old 27-11-2015, 12:47 PM
akaifx akaifx is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2011
Posts: 140
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 0
Active Level
Default

bro bataleur..lupa nak tanya trade...camna trade pagi jumaat ni..ade rezki ke,,
Reply With Quote
  #20  
Old 27-11-2015, 03:00 PM
Bateleur Bateleur is offline
Active Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Sep 2015
Posts: 1,514
Thanks (Received): 70
Likes (Received): 36
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by akaifx View Post
bro bataleur..lupa nak tanya trade...camna trade pagi jumaat ni..ade rezki ke,,


Alhamdullillah..tadi BUY 2362 ..so sekarang ni floting profit RM 75.00

Munkin tutup dalam beberapa saat lepas pukul 3.00 nanti harapnya adalah untungnya .
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold