Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > CG MARKETPLACE > Classifieds & Advertisements > Insurance Offers, Agents

Recommended Brokers

Forex Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 12-11-2015, 12:17 PM
im755 im755 is offline
Active Plus

im755's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Apr 2006
Posts: 4,018
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 48
Active Level
My Mood:
Default medical card rm73 sebulan coverage rm200k utk umur 6 thn keatas

Quote:
Originally Posted by im755 View Post




Unlimited medical card

Tiada co takaful
Tiada co payment
Dari company terkemuka dunia Zurich Takaful

Wazup saya untuk maklumat lanjut
Rm200 ribu setiap tahun
Rm 200 ribu cancer treatment setiap tahun
Rm 200 ribu dialisis treatment setiap tahun
Unlimited lifetime limit
Bilik sehari rm300 untuk warded

Last edited by im755; 11-08-2017 at 01:08 PM.. Reason: Update latest info
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 12-11-2015, 12:59 PM
im755 im755 is offline
Active Plus

im755's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Apr 2006
Posts: 4,018
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 48
Active Level
My Mood:
Default

Sebelum anda mengambil apa-apa jenis insurance, sila pastikan apakah jenis KELAS PEKERJAAN anda.

Di sini yang ingin membantu anda dengan lebih jelas tentang TAKAFUL.
InshaAllah maklumat ini dapat di kongsi bersama.


KATEGORI KELAS PEKERJAAN


Kelas 1
Pekerja kolar putih dan orang yang bertugas dalam lingkungan pejabat dan perjalanan terhad.

Contoh: Eksekutif pejabat, Kerani, Guru dll




Kelas 2
Pekerja kolar putih yang menggunakan tangan dan perjalanan terhad.

Contohoktor, Pelukis Pelan, Jurutera Tapak, Jurujual. Penyelia dll.





Kelas 3

Pekerja Industri.

Contoh: Atenden Stesen Pam Minyak, Tukang Masak, Kerani Penghantaran, Pemandu, Penjual Daging dll.





Kelas 4

Pekerja Industri menggunakan jentera berat dan merbahaya.

Contoh :Juruelektrik, Pekerja Manual dll
Reply With Quote
  #3  
Old 12-11-2015, 03:39 PM
im755 im755 is offline
Active Plus

im755's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Apr 2006
Posts: 4,018
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 48
Active Level
My Mood:
Default

Apakah maksud Takaful;

Takaful adalah satu perkataan yang berasal dari perkataan Arab 'Al-Kafala (jamin) iaitu bermaksud 'Saling jamin menjamin'

Dari segi tafsiran Syara' ia adalah pakatan satu kumpulan untuk saling jamin menjamin dan bantu membantu antara satu sama lain ketika para peserta kumpulan tersebut ditimpa sesuatu musibah

Dicarigold ada membincangkan mengenai Takaful dan Conventional. Boleh click disini http://www.carigold.com/portal/forum...d.php?t=352018

Jadi jangan sesekali berpandangan serong kepada orang yang mengambil insurance conventional.

Berminat dengan MAA Takaful
Boleh hubungi saya
Remy
010 3666 507
[email protected]
Reply With Quote
  #4  
Old 13-11-2015, 11:45 AM
im755 im755 is offline
Active Plus

im755's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Apr 2006
Posts: 4,018
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 48
Active Level
My Mood:
Default

Tahukah anda bahawa, anda juga perlu medical card untuk Hospital Kerajaan?


Ini berdasarkan pengalaman sendiri.


Pada tahun ini. April 2015, musibah telah menimpa bonda ku yang tercinta. Kemalangan ini berlaku semasa bonda pergi ke rumah jiran sebelah. Tetiba semasa bonda ingin balik ke rumah, kaki bonda tersadung dan bonda terjatuh. Bila bonda cuba bangun balik, bonda tak merasai lagi kakinya.

Ketika itu aku berada di Semenyih.


Bonda di bawa ke bahagian kecemasan dengan ambulance. Aku mendapat berita pada jam 9.30mlm. Sebaik sahaja mendapat berita, aku mula packing barang dan pulang ke kampong halaman. Setiba di Kg aku terus ke hospital. Bonda kini di tempatkan di dalam wad. Sedih aku melihat keadaan bonda. Bila berbicara dengan bonda, bonda menerangkan bagaimana kemalangan itu berlaku.

Gambar x-tray juga telah di ambil.


Semasa aku disitu, datang seorang Dr. pelatih yang menerangkan keadaan bonda. "Bonda awak kami dah beri ubat tahan sakit. Pembedahan perlu di lakukan dengan segera sebab kaki bonda awak telah patah dibahagian Hip". Aku tidak berapa faham sgt dengan penjelasan Dr terbabit. Aku mengangguk kan sahaja. Dr. pelatih itu menerangkan lagi “di sini kami ada 2 option, option pertama adalah percuma tetapi bonda awak akan mengalami kesukaran untuk berjalan, mengakibat rasa sakit dan menberi geseran kepada tulang pinggul. Option kedua memerlukan pembayar angaran RM7000 dimana kami akan mengantikan dengan “total hip replacement” di mana pihak hospital perlu order barang tersebut dari pihak lain.


Kebaikannya, InshaAllah bonda awak boleh berjalan seperti sedikala. Tapi selepas operation bonda awak tak boleh lagi menaiki tangga, duduk di bawah atau tunduk untuk mengambil barang jatuh.


Awak boleh fikir. Sekiranya bersetuju dgn option kedua, anda perlu membuat pembayaran pada esok pagi. Pihak hospital mencadangkan option kedua sebab ia lebih baik dan membolehkan bonda awak berjalan, duduk dan ke tandas dengan sendiri.



Option pertama dimana kemungkinan besar ibu awak tak boleh berjalan dan bergantung kepada kerusi roda.



Masa itu aku sedikit pelik. Kenapa kena bayar, sedang kan ayah aku adalah seorang pesara kerajaan. Bukan sepatutnya percuma. Aku tertanya-tanya. Bila diselidik. Ye memang percuma. Percuma dari segi bilik penginapan, kos pembedahan, kos nursing dan ubat-ubatan. Ia semua percuma. Tetapi dari segi peralatan gentian (biomechanical perubatan) yang di gunakan perlu di bayar. Ye pihak hospital ada menyediakan yang percuma (seperti option 1 yang saya cerita diatas). Tetapi option 2 tersebut, iaitu peralatan “total hip replacement” perlu ditanggung sendiri.


Jadi disini, ia telah membuka mata aku, adik-beradik dan sedara-mara dimana kita sangat-sangat memerlukan Insurance Kad Perubatan untuk menangung kos yang tidak diduga.


Sekiranya bonda ada medical kard, kos pembelian “Total Hip Replacement” akan ditanggung oleh pihak insurance. Jadi disini saya nampak Insurance adalah satu keperluan hidup pada masa kini. Bukan lagi suka-suka .


Alhamdullah. Kami telah memilih option kedua dan kos ditanggung semua oleh adik-beradik (sharing-sharing). Alhamdullah, kini bonda boleh berjalan. Namun kesan bekas operation masih lagi terasa. Tapi seperti kata Dr...., bonda tak boleh naik tangga, duduk bawah, berdiri terlalu lama, mengambil barang dilantai. Kami semua sgt bersyukur sebab bonda masih boleh lagi berjalan dalam rumah dan menguruskan dirinya sendiri. Mudah-mudahan Allah memberi rezeki yang baik kepada bonda.


Remy Maa Insurance
010 3666 507

[email protected]
Reply With Quote
  #5  
Old 13-11-2015, 11:48 AM
belam belam is offline
Active Plus

belam's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2013
Posts: 4,556
Thanks (Received): 22
Likes (Received): 9
Active Level
Default

opis kt mn
__________________
YNWA
يو ويلل نيۏير ولق الون
Reply With Quote
  #6  
Old 13-11-2015, 11:58 AM
im755 im755 is offline
Active Plus

im755's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Apr 2006
Posts: 4,018
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 48
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by belam View Post
opis kt mn
Seremban Tuan.
Reply With Quote
  #7  
Old 13-11-2015, 12:04 PM
im755 im755 is offline
Active Plus

im755's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Apr 2006
Posts: 4,018
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 48
Active Level
My Mood:
Default

Total hip replacement.

Seperti gambar dibawa.
[IMG][/IMG]



Gambar kat bawah ini menerangkan bagaimana procedure untuk total hip replacement.
Sekiranya operation nie dijalankan di hospital swasta kos perubatan boleh melebihi RM50K.
[IMG][/IMG]


Remy MAA Takaful
010 3666 507
Reply With Quote
  #8  
Old 16-11-2015, 03:14 PM
im755 im755 is offline
Active Plus

im755's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Apr 2006
Posts: 4,018
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 48
Active Level
My Mood:
Default

As Salam,


Perkara ASAS yang perlu diperhatikan untuk anda memilih kad perubatan?
  1. plan bilik
  2. co-payment takaful
  3. had tahunan
  4. had seumur hidup
  5. kos rawatan kanser & dialisis untuk pesakit luar
  6. Had umur yang dperlukan.

Jadi sebagai agen yang jujur dan amanah mereka akan menerangkan setiap perkara diatas dengan terperinci.


Remy MAA Takaful
010 3666 507
Reply With Quote
  #9  
Old 16-11-2015, 04:13 PM
im755 im755 is offline
Active Plus

im755's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Apr 2006
Posts: 4,018
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 48
Active Level
My Mood:
Default

Perkara ASAS yang perlu diperhatikan untuk anda memilih kad perubatan?



  1. plan bilik - Plan bilik adalah sama dengan [BENEFITS/PLANS] yang anda pilih dimana anda boleh pilih dari plan serendah RM150 - RM1000.



[IMG][/IMG]


Plan di atas merupakan bayaran yang kenakan untuk kita menginap di sesebuah hospital.room rate/ hospital room/ board. Tahukah anda kebanyakan hospital swasta di Malaysia mempunyai room rate yang berbeza-beza.

Dibawah contoh room rate hospital columbia di Puchong dan KPJ Selangor. Room rate akan dinaikkan dari semasa ke semasa.


[IMG][/IMG]

[IMG][/IMG]

Jadi fikirkan la sebelum bertindak. Jangan jadi macam saya sebab dah pilih plan 150 jadi nak upgred mungkin tidak boleh lagi sebab apa????


Boleh PM saya sms atau wazup untuk mengetahui dengan lebih lanjut.


Remy Maa Takaful
010 3666 507
Reply With Quote
  #10  
Old 16-11-2015, 04:41 PM
im755 im755 is offline
Active Plus

im755's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Apr 2006
Posts: 4,018
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 48
Active Level
My Mood:
Default

Perkara ASAS yang perlu diperhatikan untuk anda memilih kad perubatan?


Co-TAKAFUL

Ada syarikat yang mempunyai co-takaful sebanyak 10% limit kepada RM500 atau RM1000 atau RM3000.
Ada juga yang tiada co-takaful langsung.
Kalau tiada co-takaful apa akan anda perolehi?
Caj resiko (caj Tabarru’) jadi lebih tinggi
Limit tahunan yang akan dikurangkan
Kos rawatan susulan cancer dan hemodilisis akan dikurangkan dan sebagainya
Jadi, carilah agen yang bertanggungjawab, dimana meraka akan menerangkan kepada anda dengan lebih terperinci hal diatas.

Jadual dibawah menerangkan plan yang ada co-takaful dan as-charge (seperti yang dicaj)

[IMG][/IMG]



DI MAA TAKAFUL SEMESTINYA TIADA KO-TAKAFUL
[IMG][/IMG]


REMY MAA TAKAFUL
010 3666 507
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 05:24 AM.


Copyright ©2000 - 2017, CariGold.com.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you