Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Local Investments > Saving Investments

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 03-04-2014, 01:26 PM
myroadtax.com myroadtax.com is offline
CG Top Poster Club

myroadtax.com's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Feb 2014
Posts: 25,483
Thanks (Received): 258
Likes (Received): 247
Active Level
My Mood:
Default

Betul tu. Cuma kerana perbelanjaan saya terhad, ambil masa bertahun juga tetapi...

... saya sudah berjaya tebus TV Plasma Panasonic dan Samsung Tab 7
Reply With Quote
Thanks green_maskman, unggas24 thanked for this post
Paid Advertisement
  #22  
Old 03-04-2014, 01:27 PM
En. Rhoma Irama En. Rhoma Irama is offline
Super Active

 
Trader Rating: (5)
Join Date: Nov 2007
Posts: 7,565
Thanks (Received): 707
Likes (Received): 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by badzkun View Post
bwh nih link untuk compare credit card

https://ringgitplus.com/en/credit-card/
terima kasih tuan

bagus untuk rujukan
Reply With Quote
  #23  
Old 03-04-2014, 01:29 PM
En. Rhoma Irama En. Rhoma Irama is offline
Super Active

 
Trader Rating: (5)
Join Date: Nov 2007
Posts: 7,565
Thanks (Received): 707
Likes (Received): 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by myroadtax.com View Post
Betul tu. Cuma kerana perbelanjaan saya terhad, ambil masa bertahun juga tetapi...

... saya sudah berjaya tebus TV Plasma Panasonic dan Samsung Tab 7
tahniah

biar lambat asal dapat

berapa agaknya nilai kedua barangan di atas jika ditukar kepada ringgit?
Reply With Quote
  #24  
Old 03-04-2014, 01:35 PM
En. Rhoma Irama En. Rhoma Irama is offline
Super Active

 
Trader Rating: (5)
Join Date: Nov 2007
Posts: 7,565
Thanks (Received): 707
Likes (Received): 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by General Juhziz View Post
bang ni bila punye?? xjumpa air purifier sharp tu lah. kat kategori mane ye??
masukkan point 150,000

nanti akan keluar barang tu
Reply With Quote
  #25  
Old 03-04-2014, 01:42 PM
m0mo~ m0mo~ is offline
CG Top Poster Club

m0mo~'s Avatar
 
Trader Rating: (39)
Join Date: Oct 2012
Location: ||ONEXOX||||Out There|_____|We Are ONE|||ONEXOX|||
Posts: 33,644
Thanks (Received): 41
Likes (Received): 141
Blog Entries: 5
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by En. Rhoma Irama View Post
tuan boleh cuba berjumpa pegawai bank yang bertugsa dulu

segala budi bicara kelulusan boleh dibincangkan

sebagai permulaan, tak perlu had kerdit yang tinggi

target kita pertama sekali untuk membina credit rating dengan pihak bank
dah cuba tanya cimb..
pertanyaan ditolak mentah selepas menyatakan gaji bulanan
__________________

Data/Voice ONEXOX SUPERJIMAT versi m0mo~ *HARGA BARU*
DATA WAR!! RM50 DAPAT 20GB!||KLIK SINI||
VPN UNLIMITED [TELCOBIRU]
KEMPEN MERAKYATKAN TOPUP~TOPUP 1MALAYSIA|KLIK SINI|
Reply With Quote
  #26  
Old 03-04-2014, 01:44 PM
soul333 soul333 is offline
Regular

soul333's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2009
Posts: 494
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by zalnet View Post
Menarik perbincangan ni...

Ok bos..skang ni ada sesetengah cc bagi rebet contoh untuk pembelian petrol etc...

Skang ni nak tau mcm mana pengiraan dia utk optimize penjimatan tu...

Katalah bulan ni belanja 400 utk petrol..Dan katakan ada rebet 5% untuk pembelian petrol melalui cc...

Adakah kita perlu terus membayar balik 400 dan akan dapat rebet 5% tu dihujung bulan...Atau kita perlu tunggu dapat rebet baru kita bayar rm400 tu..? Mohon pencerahan


Salam bro,

Aku ade gune 1 kredit kad ni..
Mmg khas untuk rebate tunai bli minyak je

Tp kad ni ade capped rm300 tok mnyk sebln..bleh pegi mane2 stesen minyak

katekanlah aku isi mnyk sebulan rm300 aku kne byr kat bank 285 je..

kalau isi 700 sebulan plak aku kne byr 685 sbb capped sampai 300 je..

ujung bulan mase dpt statement die tolak terus rebate untuk minyak..
Reply With Quote
  #27  
Old 03-04-2014, 02:05 PM
En. Rhoma Irama En. Rhoma Irama is offline
Super Active

 
Trader Rating: (5)
Join Date: Nov 2007
Posts: 7,565
Thanks (Received): 707
Likes (Received): 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by m0mo~ View Post
dah cuba tanya cimb..
pertanyaan ditolak mentah selepas menyatakan gaji bulanan
cuba bank lain
Reply With Quote
  #28  
Old 03-04-2014, 02:16 PM
oberst oberst is offline
Regular

oberst's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2013
Posts: 122
Thanks (Received): 24
Likes (Received): 3
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by soul333 View Post
Salam bro,

Aku ade gune 1 kredit kad ni..
Mmg khas untuk rebate tunai bli minyak je

Tp kad ni ade capped rm300 tok mnyk sebln..bleh pegi mane2 stesen minyak

katekanlah aku isi mnyk sebulan rm300 aku kne byr kat bank 285 je..

kalau isi 700 sebulan plak aku kne byr 685 sbb capped sampai 300 je..

ujung bulan mase dpt statement die tolak terus rebate untuk minyak..
Mcm UOB One Credit Card je ni, huhu..
Reply With Quote
  #29  
Old 03-04-2014, 02:22 PM
zalnet zalnet is offline
Super Active

zalnet's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Feb 2006
Posts: 5,105
Thanks (Received): 282
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by oberst View Post
Mcm UOB One Credit Card je ni, huhu..
Uob memang ada tp utk bhp jer..dia pun ada rebate utk pembelian lain..Mcm hsbc pun ada juga petrol(shell&petronas), retail( giant,tesco dan terpilih)
Reply With Quote
  #30  
Old 03-04-2014, 02:23 PM
zalnet zalnet is offline
Super Active

zalnet's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Feb 2006
Posts: 5,105
Thanks (Received): 282
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by soul333 View Post
Salam bro,

Aku ade gune 1 kredit kad ni..
Mmg khas untuk rebate tunai bli minyak je

Tp kad ni ade capped rm300 tok mnyk sebln..bleh pegi mane2 stesen minyak

katekanlah aku isi mnyk sebulan rm300 aku kne byr kat bank 285 je..

kalau isi 700 sebulan plak aku kne byr 685 sbb capped sampai 300 je..

ujung bulan mase dpt statement die tolak terus rebate untuk minyak..
Ok bro terus bayar ke tunggu nak dekat ujung bulan?
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump