Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Local Investments > Saving Investments

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 03-04-2014, 01:00 PM
En. Rhoma Irama En. Rhoma Irama is offline
Super Active

 
Trader Rating: (5)
Join Date: Nov 2007
Posts: 7,565
Thanks (Received): 707
Likes (Received): 1
Active Level
Default

Apa kriteria pemilihan kad kredit yang perlu diambil kira?
  1. Had kredit yang diberikan. Besar jumlahnya tak semestinya bagus. Bagi kawan cukup untuk menampung bajet bulanan plus 50% additional margin. Bermakna, jika perbelanjaan bulanan adalah RM1,000, ditambah pula dengan 50% (RM500), maka had kredit yang diperlukan adalah RM1,500.

    Kawan tak pasti sekarang. Bank pun ada had minimum kredit limit yang akan diberikan. Mungkin RM3,000. Kawan tak pasti.
  2. Jenis-jenis rebat dan diskaun yang diberikan. Cash rebate, rebate pembelian petrol dan diskuan pembelian barangan terplih. Rujuk pamplet senarai outlets yang memberikan diskaun jika menggunakan kad kredit semasa melakukan pembelian atau menggunakan servis mereka.
  3. Pengumpulan mata tebusan. Ada bank yang menawarkan RM1=1 mata, RM1=2 mata, RM1=5 mata dan macam lagi. Dapatkan kad yang akan memberikan lebih mata tebusan untuk kita tebus.
  4. Percuma pelbagai keahlian. Bergantung pada jenis kad yang dipohon. Sudah tentu, bagi kad platinum akan mendapat tawaran keahlian percuma seperti keahlian percuma kelab golf, masuk percuma MAS Golden Lounge, keahlian percuma gym dan macam-macam lagi
  5. Yuran tahunan. Sebaiknya cuba dapatkan yang annual fee waived
  6. Percuma insurans perjalan percuma
  7. Mata ganjaran yang tiada tamat tempoh
  8. Kadar faedah yang lebih rendah dari 18% setahun
  9. Purchase protection plan

    Kawan hanya senaraikan point yang kawan ingat je. Dialu-alukan untuk tambah lagi
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 03-04-2014, 01:09 PM
moraz moraz is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2014
Posts: 165
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Info yang saya dapat daripada Merchant Maybank TreatsPoints (Point Kad kredit Maybank)

250 Maybank TreatsPoints = RM1
Reply With Quote
  #13  
Old 03-04-2014, 01:12 PM
m0mo~ m0mo~ is offline
CG Top Poster Club

m0mo~'s Avatar
 
Trader Rating: (39)
Join Date: Oct 2012
Location: ||ONEXOX||||Out There|_____|We Are ONE|||ONEXOX|||
Posts: 33,659
Thanks (Received): 41
Likes (Received): 141
Blog Entries: 5
Active Level
My Mood:
Default

ok dah siasat..

Quote:
KUALA LUMPUR 18 Mac Bank Negara Malaysia memperkenalkan syarat kelayakan baru untuk mendapatkan kad kredit berkuatkuasa serta merta, pada hari ini.

Antara syarat-syarat baru adalah, setiap pemegang kad perlu mempunyai pendapatan sekurang-kurangnya RM36,000 setahun.
Pemegang kad hanya boleh memiliki kad kredit daripada dua pengeluar dua kad sahaja.

Had maksimum kredit yang diberikan kepada pemegang kad tidak boleh melebihi dua kali ganda pendapatan bulanan pemegang kad bagi setiap pengeluar. Bernama
berita bertarikh 18 mac 2011
annual rm36000 = monthly rm3000


__________________

Data/Voice ONEXOX SUPERJIMAT versi m0mo~ *HARGA BARU*
DATA WAR!! RM50 DAPAT 20GB!||KLIK SINI||
VPN UNLIMITED [TELCOBIRU]
KEMPEN MERAKYATKAN TOPUP~TOPUP 1MALAYSIA|KLIK SINI|
Reply With Quote
  #14  
Old 03-04-2014, 01:15 PM
En. Rhoma Irama En. Rhoma Irama is offline
Super Active

 
Trader Rating: (5)
Join Date: Nov 2007
Posts: 7,565
Thanks (Received): 707
Likes (Received): 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by m0mo~ View Post
bnm dah naikkan limit untuk apply cc..
saya pun taktau gaji bawah 2k boleh apply ke tak..
tapi saya ada asb loan, rekod ccris & ctos cantik..

kalau boleh nak jugakla belajar cara2 pengurusan dan dapat benefit dari cc ni..
di bawah kawan senaraikan bank yang menawarkan kad kredit bagi pemohon dengan pendapatan tahunannya sebanyak RM24,000 atau RM2,000 sebulan
Reply With Quote
  #15  
Old 03-04-2014, 01:18 PM
CL's CL's is offline
Legendary Member

CL's's Avatar
 
Trader Rating: (28)
Join Date: Apr 2009
Location: Bawah Langit Allah
Posts: 14,087
Thanks (Received): 240
Likes (Received): 7
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

kredit kad mana yg terbaik setakat nie dari segi rewards?
Reply With Quote
  #16  
Old 03-04-2014, 01:19 PM
m0mo~ m0mo~ is offline
CG Top Poster Club

m0mo~'s Avatar
 
Trader Rating: (39)
Join Date: Oct 2012
Location: ||ONEXOX||||Out There|_____|We Are ONE|||ONEXOX|||
Posts: 33,659
Thanks (Received): 41
Likes (Received): 141
Blog Entries: 5
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by En. Rhoma Irama View Post
di bawah kawan senaraikan bank yang menawarkan kad kredit bagi pemohon dengan pendapatan tahunannya sebanyak RM24,000 atau RM2,000 sebulan
thanks..saya masih tak layak.
__________________

Data/Voice ONEXOX SUPERJIMAT versi m0mo~ *HARGA BARU*
DATA WAR!! RM50 DAPAT 20GB!||KLIK SINI||
VPN UNLIMITED [TELCOBIRU]
KEMPEN MERAKYATKAN TOPUP~TOPUP 1MALAYSIA|KLIK SINI|
Reply With Quote
  #17  
Old 03-04-2014, 01:19 PM
En. Rhoma Irama En. Rhoma Irama is offline
Super Active

 
Trader Rating: (5)
Join Date: Nov 2007
Posts: 7,565
Thanks (Received): 707
Likes (Received): 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by moraz View Post
Info yang saya dapat daripada Merchant Maybank TreatsPoints (Point Kad kredit Maybank)

250 Maybank TreatsPoints = RM1
betul tuan

dengan mata sebanyak 250, kita boleh tebus barangan atau baucer yang bernilai RM1
Reply With Quote
  #18  
Old 03-04-2014, 01:20 PM
En. Rhoma Irama En. Rhoma Irama is offline
Super Active

 
Trader Rating: (5)
Join Date: Nov 2007
Posts: 7,565
Thanks (Received): 707
Likes (Received): 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by CL's View Post
kredit kad mana yg terbaik setakat nie dari segi rewards?
Maybank AMEX

RM1=5 mata ganjaran
Reply With Quote
  #19  
Old 03-04-2014, 01:21 PM
badzkun badzkun is offline
Regular

badzkun's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Dec 2010
Posts: 561
Thanks (Received): 10
Likes (Received): 0
Active Level
Default

bwh nih link untuk compare credit card

https://ringgitplus.com/en/credit-card/
Reply With Quote
Thanks astrowan, En. Rhoma Irama, dr_zool, CL's, holyy and 4 others thanked for this post
  #20  
Old 03-04-2014, 01:22 PM
En. Rhoma Irama En. Rhoma Irama is offline
Super Active

 
Trader Rating: (5)
Join Date: Nov 2007
Posts: 7,565
Thanks (Received): 707
Likes (Received): 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by m0mo~ View Post
ok dah siasat..



berita bertarikh 18 mac 2011
annual rm36000 = monthly rm3000


tuan boleh cuba berjumpa pegawai bank yang bertugsa dulu

segala budi bicara kelulusan boleh dibincangkan

sebagai permulaan, tak perlu had kerdit yang tinggi

target kita pertama sekali untuk membina credit rating dengan pihak bank
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump