Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Historical, Myth, Legend

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



View Poll Results: Percayakah anda bumi ini rata?
Ya 114 18.42%
Tidak 453 73.18%
Berkecuali 52 8.40%
Voters: 619. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools
  #11051  
Old 13-08-2017, 07:18 AM
matabulat matabulat is online now
Active Member

matabulat's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2016
Posts: 1,367
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 307
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by sharemalaysia View Post
Budak ni tengah emo. Pii berhibur ko sana..
ha mula la tuh..
nk merepek je..
terlebih hidu bau kemenyan hitam la tuh..

Last edited by matabulat; 13-08-2017 at 07:24 AM..
Reply With Quote
Likes Faizudin, mr minzuar liked this post
Paid Advertisement
  #11052  
Old 13-08-2017, 07:26 AM
kiddd2 kiddd2 is online now
Legendary Member

kiddd2's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jun 2011
Posts: 15,796
Thanks (Received): 37
Likes (Received): 1172
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by matabulat View Post
ha mula la tuh..
nk merepek je..
terlebih hidu bau kemenyan hitam la tuh..
sembang pasal bini pulak..

sakit perut aku gelak..

konon naik gunung kinabalu, padahal jalan2 kaki gunung kinabalu je..
__________________
NAK TAHU HARGA HANDPHONE TERKINI??? MASUK SINI

: KEDAI HANDPHONE ONLINE :
Reply With Quote
Likes Faizudin, mr minzuar liked this post
  #11053  
Old 13-08-2017, 07:42 AM
mrvx mrvx is offline
Super Active

mrvx's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2009
Posts: 7,277
Active Level
My Mood:
Default

bumi takkan rata sbb ada bukit, gaung dsb
Reply With Quote
Likes Faizudin liked this post
  #11054  
Old 13-08-2017, 07:51 AM
Faizudin Faizudin is online now
Super Active

Faizudin's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Apr 2011
Location: 3rd Rock From Sol
Posts: 5,025
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 63
Active Level
My Mood:
Default

Nak dengan cakap pakar dalam bidang ilmu masing-masing atau cakap bomoh carigold yang cuma main google youtube depan monitor

Quote:
Quote:
Originally Posted by sharemalaysia View Post
Kita semua boleh ada beberapa kehebatan tanpa perlu pertolongan bunian pun. Aku dah banyak kali masuk alam bunian cari kemenyan hitam.
Quote:
Originally Posted by sharemalaysia View Post
Buka mata batin ko dulu..
Yang aku boleh cakap, bumi hanya 1 saja.

Pengalaman pembelajaran manusia di alam nyata iaitu di MUKA BUMI NYATA adalah yang di yakini tertinggi TETAPI SALAH sebab ada pengetahuan yang disembunyikan dan diselewengkankan.

Pada MUKA BUMI NYATA YANG KO SEDANG DIAMI SEKARAN YANG FIZIKAL ini juga ada beberapa alam lelembut yang mata ko dan mata majority yang konon pandai dalam cg pada topik ini pun tak nampak,.. Sedangkan kayangan yang lebih maju dari manusia buat masa sekarang pun menolak bumi fizikal yang 1 yang kita ko dan aku diami ni bulat

Sedangkan teknologi mereka itu lebih canggih.

Manusia sebenarnya lebih canggih, tapi manusia yang canggih tu Allah dah pupuskan sebelum kenabian Nabi Muhammad. Manusia pada state teknologi sekarang tak cukup canggih lagi...

Berguru lah ko... Buka mata batin ko..
Quote:
Originally Posted by sharemalaysia View Post
Daripada banyak nyalak dengan perumpamaan mengarut avocado la singapore la baik ko beri bukti tang mana lengkungan bumi tu... Orang hikmah buat ritual panca getaran minda dari Malaysia ke Japan xda drop pun kelurusan dan kekuatan signal tu asalkan memijak lagi di tanah.. Ujian lain.. Sedangkan kaki bertemu kaki kepala saling bertentangan atas dan bawah pada 1 titik yang sama pun boleh lost signal yg dihantar melalui kaedah ini.

Ko faham apa yang bilang ni? X faham lantak ko..

Ko buat la ujian high beam laser kat laut.. Cahaya bergerak lurus.. X payah jauh la sampai jepun.. 1 batu je cukup kalau nak main nisbah skala..

Kalau ilmu moden mcm ni pun xda ilek, x payah ckp ngn aku.... X cukup capasity ko..
Quote:
Originally Posted by sharemalaysia View Post
Budak2 kat sini kalau xboleh praktik dan berhasil 1 ilmu hikmah pun.. Sama ada inner energy apatah lagi laduni... Jika x boleh berhasil baik tak payah la nak defend bumi ni bulat... Sebab korang hanya ikut math dan asumsi saja...

Bab guna akal dan ilmu mengenal korang fail..

Ilmu sains tipu mmg korang power sebab study dari dajjal yang ada segala phd dalam ilmu menipu nih..

Hahahaha..
Quote:
Originally Posted by sharemalaysia View Post
Tuju ke diri sendiri tak habis ko ni.. Meh aku tunjuk sikit ye

Try ko jawab... Haha

Alahai budak hingusan ni pergi berguru lah dulu ye hingusan. Ko xda hak untuk perlekeh ilmu hikmah.

Kalau aku tanya ko soalan, bagaimana orang nusantara dulu2 menghasilkan air beku, ice, air batu untuk diminum dan untuk pelbagai kegunaan lain.. Boleh ke bagi jawapan yang sahih, berasas, praktikal dan terbukti dari sudut ilmiah sains dan hikmah?

Aku yakin 1000% ko tak mampu menjawabnya...

Sebab ko total xda pengetahuannya..

Sama jugak macam topic fe ni.. Ko mmg xda pengetahuan pun baik ge atau fe.... Ko je x sedar diri

Ko faham ke apa yang merahkan pada post aku tu? Jangan cerita kalau x faham la.. Sekelumit daripada capasity aku pun lum tentu ko boleh capai la budak

Kesian.. X sedar diri lagi..

Oh ye, p hang bantu budak sekoq tu terkial-kial nak cari post aku semalam untuk fitnah aku..


__________________

-
Reply With Quote
  #11055  
Old 13-08-2017, 10:15 AM
azarulez azarulez is online now
Super Active

azarulez's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jul 2008
Location: Flower Hill
Posts: 7,806
Thanks (Received): 217
Likes (Received): 616
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by sharemalaysia View Post
Nyusahkan orang je ko ni.. Try la naik gunung kinabalu tu tengok puas2 matahari terbenam macam mana... Tak cecah garis horizon pun untuk hilang dari pandangan..

Tak payah rakam atau teropong, pakai mata kasar pun boleh perhati..


X percaya? Tu masalah ko... Nak percaya pii tengok sendiri...


Nak aku suap?... No way...
Nampak sgt basic sbg ahli sains kau pun xde..tapi masih mau sembang pasal sains.

sains adalah pembuktian..kalau kau nak org percaya hujah kau.buktikan la..macam saintis lain. Buat article, tesis, at least log book sebagai bukti kajian mereka.

kalau ini la jawapan kau..memang kau x layak bercakap tentang sains. Kajian bentuk bumi pun salah satu cabang sains.

Aku tau kau takut kena hentam sebab mmg x betul pun point kau tu. Tapi kau bagi jawapan mcm ni sebab kau masih sombong dengan ketaksuban bumi rata.

lepas ni kau jgn cakap pasal sains lagi..sungguh memalukan. Just bagi je hujah2 jin dan bunian tentang bumi ni sebab aku nampak kau ada ilmu dalam cabang tu je..

I'm done..no more debate with brainless and limitless stoopid people like him..
__________________
watch your mind,it will become your word,
watch your word, it will become your act,
watch your act, it will become your habit,
watch your habit, it will become your destiny..
Reply With Quote
Likes Faizudin liked this post
  #11056  
Old 13-08-2017, 10:41 AM
azarulez azarulez is online now
Super Active

azarulez's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jul 2008
Location: Flower Hill
Posts: 7,806
Thanks (Received): 217
Likes (Received): 616
Active Level
Default

Buka mana2 website IPTA..then tengok pada staff akademik mereka. Setiap Prof dan Dr ada CV masing2 dan list publication yg diorg dah buat.

Kenapa diorg buat publication? Sebab mereka nak buktikan kajian mereka adalah benar. Itu cara betul.

Tapi dia ni..nak cakap dia betul, tapi bila kita minta bukti..suruh cari sendiri. Nampak x non-educated statement dia.

Kalau kita apply dalam mahkamah. Seorg OKT mati2 cakap dia betul, tak salah. Tapi bila pendakwaraya dan hakim minta bukti yg dia x salah..dia cakap cari sendiri la. Nak aku suap..no way. Agak2 hakim lepaskan dia ke jatuh hukum..

aku suruh buka website IPTA je sebab dalam tu majoriti ilmuwan beragama Islam. Kalau suruh buka website U oversea..kot2 ada claim follow org kapir plak.
__________________
watch your mind,it will become your word,
watch your word, it will become your act,
watch your act, it will become your habit,
watch your habit, it will become your destiny..
Reply With Quote
Likes Faizudin, asamboy liked this post
  #11057  
Old 13-08-2017, 12:09 PM
kekatu malam kekatu malam is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2013
Posts: 2,766
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 121
Active Level
Default

Reply With Quote
Likes Faizudin liked this post
  #11058  
Old 13-08-2017, 11:30 PM
tokey99 tokey99 is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2009
Posts: 3,280
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 47
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Faizudin View Post
Abis tu sape pulak pergi dislike aku berjam-jam, bunian alam kayangan ke? Macam la ko tu baik sangat . Pendapat FE lagi logik? Saintis = saint-is . Puak FE yang gila isim, masuk alam bunian cari kemenyan hitam
lainkali belajar dulu balaghah arab..cth..dalam hati ada bunga..bukan nk kata hati ada bunga tp nk bgtau makna tersirat dalam hati ada cinta pada pompuan..org lain semua faham..camana la GE ni yg pakar2 sangat..xleh nk faham.hehe.
Reply With Quote
  #11059  
Old 14-08-2017, 03:14 AM
cocoreX cocoreX is offline
Active Member

cocoreX's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2010
Posts: 2,144
Thanks (Received): 203
Likes (Received): 8
Active Level
My Mood:
Default

Hampir semua persoalan ada dalam video

Reply With Quote
  #11060  
Old 14-08-2017, 03:21 AM
cocoreX cocoreX is offline
Active Member

cocoreX's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2010
Posts: 2,144
Thanks (Received): 203
Likes (Received): 8
Active Level
My Mood:
Default

GE pusing korner ayat then hentam peribadi.

Ntah hape konon fakta real. Setakat pusing2 bawak gambar avokado, pastu sembang kuman atas avokado.

Sembang bumi, show real video bumi la.

Dah show gopro real video pon buat tak paham.

Realistik sket la, bawak gambar atau video real lengkung tu.

Mana lengkung la. Proof la.

Sila bawak perbincangan fakta.

Bukan asik tampal cerita lain.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Tags
bentuk bumi, bumi rata atau bulat, saiz bumi

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold