Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Properties Discussions

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #31  
Old 08-08-2017, 04:31 PM
Ahmad07 Ahmad07 is online now
Legendary Member

Ahmad07's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Aug 2007
Posts: 10,167
Thanks (Received): 404
Likes (Received): 273
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by emoney View Post
Urusannya mudah jer.. bawak new buyer jumpa dgn pemeganng amanah. Suruh pemegaang amanah settlekan segala dokumen (dia charge la dlm RM2K bergantung pd budi biacra kita). Lepas tu settle..
memang urusan mudah.. sebab lawyer buatkan dokumen, pastu sign sesama korang je... pejabat tanah yg ada rekod pemilik sah ni tak tahu menahu pun deal antara korang...
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #32  
Old 08-08-2017, 08:14 PM
Ahmad07 Ahmad07 is online now
Legendary Member

Ahmad07's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Aug 2007
Posts: 10,167
Thanks (Received): 404
Likes (Received): 273
Active Level
My Mood:
Default

ada masa, folow fb muhd aman

dia otai bab tanah ni, banyak die share pasal tanah lot ni...

apa yg best, die cakap, beli tanah, tapi nama takde dalam geran tanah, serupa macam tak beli lah... hak korang takde pon kat tanah tu...
Reply With Quote
  #33  
Old 13-08-2017, 09:56 AM
saladin2009 saladin2009 is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2010
Posts: 21
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

sekadar perkongsian

kalau nama tak ada dalam geran memang ada risiko.katakan lah pemegang amanah meninggal dunia,geran yang dia simpan tak jumpa cari.waris boleh pergi pejabat tanah untuk buat urusan geran hilang.bayar urusan dalam 600 ke 700 ringgit.bagitau kt pejabat tanah ayah dia dah meninggal,buat pesaka.nanti bila dapat geran baru dah nama waris bukan nama pemegang amanah.waris boleh arahkan sesiapa yang tinggal didalam tanah dia keluar dari tanah tersebut.
ada kes berlaku seorang pembeli membeli tanah tanpa tukar nama di dalam geran.sebab atas dasar percaya.pembeli dah bina rumah atas tanah tersebut.bila penjual dah mati waris si penjual telah buat urusan geran hilang dan penjual meninggal dunia.bila dapat je geran baru dah tentu atas nama waris.dan waris tersebut telah jual pula tanah tersebut kepada pembeli yang lain tanpa pengetahuan pembeli yang mula2 beli dan dah bina rumah atas tanah tu.sekarang ni waris yang jual tu dah dapat duit,dan pembeli yang kedua tu telah arahkan supaya pembeli yang pertama keluar dari tanah tu sebab tanah tu dah jadi milik dia.kompom la kalau pegi mahkamah menang pembeli yang ada nama.tambah pulak tanah di negeri selangor.seekar pun dah cecah hampir2 1 juta ringgit.
Reply With Quote
  #34  
Old 14-08-2017, 12:12 PM
sapit87 sapit87 is offline
Super Active

sapit87's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2012
Posts: 6,261
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 25
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by saladin2009 View Post
sekadar perkongsian

kalau nama tak ada dalam geran memang ada risiko.katakan lah pemegang amanah meninggal dunia,geran yang dia simpan tak jumpa cari.waris boleh pergi pejabat tanah untuk buat urusan geran hilang.bayar urusan dalam 600 ke 700 ringgit.bagitau kt pejabat tanah ayah dia dah meninggal,buat pesaka.nanti bila dapat geran baru dah nama waris bukan nama pemegang amanah.waris boleh arahkan sesiapa yang tinggal didalam tanah dia keluar dari tanah tersebut.
ada kes berlaku seorang pembeli membeli tanah tanpa tukar nama di dalam geran.sebab atas dasar percaya.pembeli dah bina rumah atas tanah tersebut.bila penjual dah mati waris si penjual telah buat urusan geran hilang dan penjual meninggal dunia.bila dapat je geran baru dah tentu atas nama waris.dan waris tersebut telah jual pula tanah tersebut kepada pembeli yang lain tanpa pengetahuan pembeli yang mula2 beli dan dah bina rumah atas tanah tu.sekarang ni waris yang jual tu dah dapat duit,dan pembeli yang kedua tu telah arahkan supaya pembeli yang pertama keluar dari tanah tu sebab tanah tu dah jadi milik dia.kompom la kalau pegi mahkamah menang pembeli yang ada nama.tambah pulak tanah di negeri selangor.seekar pun dah cecah hampir2 1 juta ringgit.
oh mmg dah ade ek kes mcm ni..tu la tgk ramai je org beli tanah lot,bnyak yg dah naik rumah cantik2 kalu tgk kat kuang,puncak alam,etc..aku pon ade jgk pm saller jual tanah lot tp kebanyakan semua urusan hanya pemegang amanah je buat kt pjabat lawyer..kalu ade urusan dgn pjbt tanah register ke ok jgk..
Reply With Quote
  #35  
Old 14-08-2017, 01:08 PM
sapit87 sapit87 is offline
Super Active

sapit87's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2012
Posts: 6,261
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 25
Active Level
Default

Tp ada seller ni nak jual tanah lot nama mmg masuk dlm geran,bukan pemegang amanah..dia mmg ade tunjuk geran dgn senarai nama dan mmg ade urusan register nama di pjbt tanah...kire ok la tu kan..tp harga agak mahal sikit la
Reply With Quote
  #36  
Old 25-08-2017, 08:18 AM
Korok Korok is offline
Regular

Korok's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2007
Posts: 343
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Menarik thread lot lidi nih... zaman sekarang kalau nak beli tanah lot geran individu mmg tak mampu lah...harga mmg beratus K.

Tumpang tanya kalau nama kita sebagai pembeli lot lidi.. dah ada mcm ni tak valid lagi ke???

Reply With Quote
  #37  
Old 25-08-2017, 09:06 AM
sapit87 sapit87 is offline
Super Active

sapit87's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2012
Posts: 6,261
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 25
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Korok View Post
Menarik thread lot lidi nih... zaman sekarang kalau nak beli tanah lot geran individu mmg tak mampu lah...harga mmg beratus K.

Tumpang tanya kalau nama kita sebagai pembeli lot lidi.. dah ada mcm ni tak valid lagi ke???

Ni nama masuk dlm geran mcm ok sikit ni..slalunye beli tanah lot ni mmg dapat dokumen mcm ni ke..harap ade yg arif share kat sini
Reply With Quote
  #38  
Old 25-08-2017, 09:17 AM
Korok Korok is offline
Regular

Korok's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2007
Posts: 343
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by sapit87 View Post
Ni nama masuk dlm geran mcm ok sikit ni..slalunye beli tanah lot ni mmg dapat dokumen mcm ni ke..harap ade yg arif share kat sini
Oooo memey arr... kena dapat dokumen mcm ni lah...baru beli nama nyer..
Reply With Quote
  #39  
Old 25-08-2017, 09:18 AM
hannuz1010 hannuz1010 is offline
Super Active

hannuz1010's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jan 2008
Location: shah alam
Posts: 6,255
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 3
Active Level
My Mood:
Default

aku bli gak lot banglo kat bukit hijau jeram..3ekar pecah 22lot..kesemua penama 22lot da masuk nama dlm geran..geran mukim lagi..haha..bukan hakmilik sementara
Reply With Quote
  #40  
Old 25-08-2017, 09:19 AM
hannuz1010 hannuz1010 is offline
Super Active

hannuz1010's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jan 2008
Location: shah alam
Posts: 6,255
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 3
Active Level
My Mood:
Default

jalan ape ni..zazuli ke
__________________
KRYPTON= sxxk
CERAMIC= sxxk
CLUB ASTERIA= sxxk
1AUTOCASH= sxxk
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump