Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Debate & Mature Discussion

Debate & Mature Discussion This section is not like "Santai" style. This is the place to debate things, as well as strike up a more mature conversation. Respect other people's opinions and do not flame nor troll. Immediate suspension will be imposed.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 08-09-2014, 11:35 AM
wandzul wandzul is offline
Regular

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Sep 2013
Posts: 255
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by soyabean84 View Post
Yang ni mgkn dkt keter2 mewah rasanya. Tp yg ni mg lampu standard diorg. JPJ xleh buat apa. Lagi 1 jenis projector ni xde la sakit mata mcm HID putih.... Betulkan sy jika salah...
Yang dah standard memang ok je JPJ tak kacau.. retrofit ni, head lamp biasa tapi orang tambah masukkan projector kat dalam tu tuan.. output lampunya sama macam lampu projector keta2 yang dipasang di kilang
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #22  
Old 08-09-2014, 11:50 AM
percumaforex percumaforex is offline
Super Active

percumaforex's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2012
Posts: 6,844
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 6
Active Level
My Mood:
Default

bgus jpj..tangkap juga org yg bawa kete xde lesen..diorg ni pun bawa kete mcm jalan tu mak bapak diorg punya
Reply With Quote
  #23  
Old 08-09-2014, 11:52 AM
babyblacky babyblacky is offline
Legendary Member

babyblacky's Avatar
 
Trader Rating: (15)
Join Date: Feb 2011
Location: |AbStracK HinGga ke|.......................★
Posts: 18,412
Thanks (Received): 106
Likes (Received): 30
Active Level
My Mood:
Default

yang standard pun mate dah silau yang pasang sendiri lagi la silau
__________________
사랑하는 내 여자
yesterday i love u less than today
tomorrow i love u more than today
and forever my love will never be less
★『꽃미남 남자』★
Reply With Quote
  #24  
Old 08-09-2014, 12:43 PM
soyabean84 soyabean84 is offline
Active Plus

soyabean84's Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: Mar 2009
Posts: 2,957
Thanks (Received): 14
Likes (Received): 21
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by wandzul View Post
Yang dah standard memang ok je JPJ tak kacau.. retrofit ni, head lamp biasa tapi orang tambah masukkan projector kat dalam tu tuan.. output lampunya sama macam lampu projector keta2 yang dipasang di kilang
Mcm tu ke. T.kasih atas maklumat.
Reply With Quote
  #25  
Old 08-09-2014, 02:55 PM
strom strom is offline
Legendary Member

strom's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jul 2011
Location: ~ wherever i may roam ~
Posts: 17,841
Thanks (Received): 4709
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Reply With Quote
  #26  
Old 08-09-2014, 05:08 PM
cagar11th cagar11th is offline
Active Member

cagar11th's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2010
Posts: 1,515
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

lampu2 yang sakit mata nie mmg elok dibuat gitu...tp kekadang yang lampu biasa2 pon buat orang silau/sakit mata.....apapon, beringatlah penguna2 lain...
Reply With Quote
  #27  
Old 08-09-2014, 05:24 PM
mrvx mrvx is offline
Super Active

mrvx's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2009
Posts: 7,267
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by luqalief View Post
Saye sokong
Saye amat benci golongan yg gune lampu silau
Saye selalu berdoa kerete yg gune lampu silau ni dan menyusahkan penggune lain agar excident bahagian lampu die
Ramai penggune jalan lain mengalami risiko excident disebabkan sakai2 lampu silau ni
sama lah kita..jenis pasang lampu silau..dahlah tune high beam...putih plak...aku selalu berdoa agar kereta mcm ni eksiden dan terus mampus semua..menyusahkan org....aku selalu jgk lawan puak2 ni dgn angkat lampu tinggi...baru adil..sama2 silau
Reply With Quote
  #28  
Old 08-09-2014, 05:35 PM
gimau gimau is online now
Active Plus

gimau's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Oct 2011
Posts: 2,503
Thanks (Received): 61
Likes (Received): 8
Active Level
Default

bagus!!! aku mmg sakit hati kalau keta blkg guna lampu warna putih... silau woo..
Reply With Quote
  #29  
Old 16-08-2017, 01:08 PM
Fared_Duke Fared_Duke is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2012
Posts: 28
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

projektor dan hid ni lain jenis ke. cuba terangkan
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold