Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > News, Current Issues, Rumours

News, Current Issues, Rumours Share & get daily updated news, current issues from locals to all around the world.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 27,117
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 57,743
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 44,701
More...
  #18781  
Old 05-03-2013, 06:00 PM
nscid nscid is offline
Active Member

nscid's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2010
Posts: 618
Poster Rank: #5059
Thanked 0 Times
Active Level
Default

okay la para-para unsung keyboard warrior sekalian, aku nak pulang ke rumah dulu. apa pun doa aku tetap mengiringi perjuangan para pejuang tanah air dan penduduk tempatan. sampai berjumpa lagi esok hari di waktu bekerja
__________________
u fire me..i fire u back
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #18782  
Old 05-03-2013, 06:00 PM
akuPening akuPening is offline
Active Member

akuPening's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2012
Posts: 1,378
Poster Rank: #2746
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by G.Spicy View Post
BREAKING NEWS: Nur Misuari says MNLF will attack manila and kuala lumpur if Sultan arrested, quoting DZMM radio website


Habislah KL.
kne amik berat gk ni.ikut logik mmg la xle pkai askar dierang nk serang.mungkin ngan cara lain.bwk msuk pengebom berani mati.xpn dh ade geng dierang kt semenanjung ni.jgn memperkecilkan musuh.kne berwaspada
__________________
jika anda memerlukan khidmat kontraktor pkk kelas b dan c atau ade tender tp xtau nak buat ape, silelah pm saya dan jgn malu2 hehe
Reply With Quote
  #18783  
Old 05-03-2013, 06:00 PM
Hitman™ Hitman™ is offline
Legendary Member

Hitman™'s Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Apr 2010
Posts: 11,054
Poster Rank: #243
Blog Entries: 9
Thanked 153 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by meedoot View Post
hmmmm.. bukan masalah menang atau kalah dengan malaysia... head to head MNLF tak akan menang dengan malaysia... tapi collateral damage itu yang harus anda2 pikirkan...

suasana malaysia tidak tenang
dengan taktik gerilya, maka peperangan dengan mereka akan sangat lama
dengan tidak amannya malaysia di mata dunia akan berakibat pada ekonomi juga
investor akan lari
no more tourist
rakyat malaysia tak akan tenang.. bomb and shooting will never known dimana ianya akan berlaku..
target sudah bukan objectif lagi.. kalau bisa militer/polis, klo tidak bisa maka civilian pu tak pa..
tugas mereka hanya satu.. buat tidak tenang all malaysian and buat nama buruk malaysia sebagai negara tidak aman..
jika itu semua terjadi.. mereka sudahlah menang.. no need destroy all malaysian military stuff..
kat rantau ini.

Malaysia dengan Singapore je, secara overallnya save from terrorist.
__________________
>>> Services Membeli Original Games Dari Steam <<<

"Those who believe, no explanation is necessary - Those who do not, no explanation is possible"
Reply With Quote
  #18784  
Old 05-03-2013, 06:00 PM
pepali pepali is offline
Junior Member

pepali's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2006
Posts: 97
Poster Rank: #14461
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

latest update dari LD?
Reply With Quote
  #18785  
Old 05-03-2013, 06:00 PM
blogger noob blogger noob is offline
Active Member

blogger noob's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Oct 2011
Posts: 1,149
Poster Rank: #3199
Thanked 1 Time
Active Level
Default

nak out dulu..klu ader info nnt sy akn update...semoga perajurit kita n warga Sabah dilindungi.Amin..
Reply With Quote
  #18786  
Old 05-03-2013, 06:01 PM
azrulazman azrulazman is offline
CG Top Poster Club

azrulazman's Avatar
 
Trader Rating: (15)
Join Date: Feb 2010
Location: puncak gunung kinabalu
Posts: 28,197
Poster Rank: #43
Blog Entries: 1
Thanked 111 Times
Active Level
My Mood:
Default

LAHAD DATU 5 Mac - Kini fasa kedua serangan sedang dilancarkan oleh pasukan keselamatan setelah UAV (Unmanned Air Vehicle) atau pesawat kawalan jauh tanpa juruterbang digunakan bagi melihat tahap kemusnahan lokasi musih yang telah dibom untuk tindakan susulan dan selanjutnya.

Difahamkan, sejurus selesai tugas UAV melaksanakan misi itu, pasukan komando VAT 69 Polis Diraja Malaysia (PDRM) telah memasuki dan menggempur musuh serta menghabiskan saki-baki penceroboh.

Pasukan tentera dari Rejimen Askar Melayu Diraja (RAMD) pula dikerah untuk membuat back up.

Kerjasama antara Angkatan Tentera Malaysia (ATM) dan PDRM sehingga kini berjalan lancar dan memberi impak yang cukup ketara dalam misi menyelamatkan negara. - UTUSAN ONLINE



Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Dala...#ixzz2Merjd43T
© Utusan Melayu (M) Bhd
Reply With Quote
  #18787  
Old 05-03-2013, 06:01 PM
sangbogol sangbogol is online now
Legendary Member

sangbogol's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2007
Location: Bulan-Bintang-Matahari
Posts: 15,448
Poster Rank: #133
Thanked 8 Times
Active Level
My Mood:
Default

nak serang KL,tak payah suruh polis atau ATM settle pun takpe! bg ja kat puak2 KL gengster mmg kena lunyai punyalah!
Reply With Quote
  #18788  
Old 05-03-2013, 06:01 PM
Dzoolhelmi™ Dzoolhelmi™ is offline
Legendary Member

Dzoolhelmi™'s Avatar
 
Trader Rating: (84)
Join Date: Dec 2008
Location: Seremban N9
Posts: 10,235
Poster Rank: #280
Thanked 131 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by krazey17 View Post
habis maybank2u pon dah down kena serang nie.aku nk buat transaction
pon xleh.LAHANAT punya kiram singh walia
mmg fail drp pagi tadi!
Reply With Quote
  #18789  
Old 05-03-2013, 06:01 PM
AureLia AureLia is offline
Well-Known
Member

AureLia's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Nov 2008
Location: Kuala Lumpur
Posts: 7,696
Poster Rank: #425
Thanked 313 Times
Active Level
My Mood:
Default

Dah negara jadi macam ni pun, ramai lagi yg nak bertelagah sesama sendiri, nak tunjukkan kehebatan masing-masing. Patutnya dengan situasi macam ni, ia semakin mengeratkan hubungan sesama kita tanpa mengira kepercayaan kaum, agama dan politik. Tapi ada pula yg masih tak sedar, masih nak bertelagah, siapa salah siapa betul. Menyedihkan. Korang sedar tak, negara kita berada dalam keadaan yg sangat bahaya sekarang ni? Ada terlalu banyak kemungkinan yg boleh berlaku. Tak bolehkah kita semua bersatu hati dalam menangani perkara ini? Macamana nak jaga negara kita kalau masing2 masih ada hati nak tunjuk, 'akulah yg tau semua?' For God's sake people, stop and smell the roses la. Nyawa semua orang dalam bahaya. Kalau esok orang2 Sulu ini melakukan suicide bombing pun, tak siapa akan tahu. Masa itu kita tak tahu siapa yg akan terkena. Kalau ini masih tak cukup menyedarkan korang, tunggulah negara kita menjadi seperti Syria. Masa itu mungkin barulah korang sedar walaupun dah terlambat...
__________________
~ If you are depressed, you are living in the past. If you are anxious, you are living in the future.
If you are at peace, you are living in the present. ~
Reply With Quote
  #18790  
Old 05-03-2013, 06:01 PM
syukranjz syukranjz is offline
Super Active Member

syukranjz's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Dec 2010
Posts: 4,699
Poster Rank: #813
Thanked 8 Times
Active Level
Default

Bile sultan sulukkk ni nk serender ni... lari x cukup tanah dh die ni..
__________________
-www.salfordhotel.com-
FOR SALE: $2505 USD

Baju/Dress/Handbag/Harga Borong
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Tags
kiram, lahad datu, sabah, sulu

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 05:23 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE