Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Official News, Current Issues

Official News, Current Issues Discuss daily updated official news from tv to newspapers, current issues from locals to all around the world.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Software Upgrade
Last Post: CariGold
Posted On: 04-12-2016
Replies: 0
Views: 524
0 New forum feature to help you manage updates of your own thread
Last Post: CariGold
Posted On: 22-02-2016
Replies: 0
Views: 24,697
0 Technical Issues
Last Post: CariGold
Posted On: 18-02-2016
Replies: 1
Views: 21,942
More...
  #18781  
Old 05-03-2013, 06:00 PM
nscid nscid is offline
Regular

nscid's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2010
Posts: 664
Poster Rank: #5152
Active Level
Default

okay la para-para unsung keyboard warrior sekalian, aku nak pulang ke rumah dulu. apa pun doa aku tetap mengiringi perjuangan para pejuang tanah air dan penduduk tempatan. sampai berjumpa lagi esok hari di waktu bekerja
__________________
u fire me..i fire u back
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #18782  
Old 05-03-2013, 06:00 PM
akuPening akuPening is offline
Active Member

akuPening's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2012
Posts: 1,644
Poster Rank: #2576
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by G.Spicy View Post
BREAKING NEWS: Nur Misuari says MNLF will attack manila and kuala lumpur if Sultan arrested, quoting DZMM radio website


Habislah KL.
kne amik berat gk ni.ikut logik mmg la xle pkai askar dierang nk serang.mungkin ngan cara lain.bwk msuk pengebom berani mati.xpn dh ade geng dierang kt semenanjung ni.jgn memperkecilkan musuh.kne berwaspada
__________________
jika anda memerlukan khidmat kontraktor pkk kelas b dan c atau ade tender tp xtau nak buat ape, silelah pm saya dan jgn malu2 hehe
Reply With Quote
  #18783  
Old 05-03-2013, 06:00 PM
Hitman™ Hitman™ is offline
Legendary Member

Hitman™'s Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Apr 2010
Posts: 12,293
Poster Rank: #235
Blog Entries: 11
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by meedoot View Post
hmmmm.. bukan masalah menang atau kalah dengan malaysia... head to head MNLF tak akan menang dengan malaysia... tapi collateral damage itu yang harus anda2 pikirkan...

suasana malaysia tidak tenang
dengan taktik gerilya, maka peperangan dengan mereka akan sangat lama
dengan tidak amannya malaysia di mata dunia akan berakibat pada ekonomi juga
investor akan lari
no more tourist
rakyat malaysia tak akan tenang.. bomb and shooting will never known dimana ianya akan berlaku..
target sudah bukan objectif lagi.. kalau bisa militer/polis, klo tidak bisa maka civilian pu tak pa..
tugas mereka hanya satu.. buat tidak tenang all malaysian and buat nama buruk malaysia sebagai negara tidak aman..
jika itu semua terjadi.. mereka sudahlah menang.. no need destroy all malaysian military stuff..
kat rantau ini.

Malaysia dengan Singapore je, secara overallnya save from terrorist.
__________________
>>> Services Membeli Original Games Dari Steam <<<

"Those who believe, no explanation is necessary - Those who do not, no explanation is possible"
Reply With Quote
  #18784  
Old 05-03-2013, 06:00 PM
pepali pepali is offline
Junior

pepali's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2006
Posts: 99
Poster Rank: #15094
Active Level
My Mood:
Default

latest update dari LD?
Reply With Quote
  #18785  
Old 05-03-2013, 06:00 PM
blogger noob blogger noob is offline
Active Member

blogger noob's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Oct 2011
Posts: 1,265
Poster Rank: #3219
Active Level
My Mood:
Default

nak out dulu..klu ader info nnt sy akn update...semoga perajurit kita n warga Sabah dilindungi.Amin..
Reply With Quote
  #18786  
Old 05-03-2013, 06:01 PM
azrulazman azrulazman is offline
CG Top Poster Club

azrulazman's Avatar
 
Trader Rating: (15)
Join Date: Feb 2010
Location: puncak gunung kinabalu
Posts: 29,352
Poster Rank: #49
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

LAHAD DATU 5 Mac - Kini fasa kedua serangan sedang dilancarkan oleh pasukan keselamatan setelah UAV (Unmanned Air Vehicle) atau pesawat kawalan jauh tanpa juruterbang digunakan bagi melihat tahap kemusnahan lokasi musih yang telah dibom untuk tindakan susulan dan selanjutnya.

Difahamkan, sejurus selesai tugas UAV melaksanakan misi itu, pasukan komando VAT 69 Polis Diraja Malaysia (PDRM) telah memasuki dan menggempur musuh serta menghabiskan saki-baki penceroboh.

Pasukan tentera dari Rejimen Askar Melayu Diraja (RAMD) pula dikerah untuk membuat back up.

Kerjasama antara Angkatan Tentera Malaysia (ATM) dan PDRM sehingga kini berjalan lancar dan memberi impak yang cukup ketara dalam misi menyelamatkan negara. - UTUSAN ONLINE



Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Dala...#ixzz2Merjd43T
© Utusan Melayu (M) Bhd
Reply With Quote
  #18787  
Old 05-03-2013, 06:01 PM
sangbogol sangbogol is offline
CG Top Poster Club

sangbogol's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2007
Location: Bulan-Bintang-Matahari
Posts: 23,470
Poster Rank: #82
Active Level
My Mood:
Default

nak serang KL,tak payah suruh polis atau ATM settle pun takpe! bg ja kat puak2 KL gengster mmg kena lunyai punyalah!
Reply With Quote
  #18788  
Old 05-03-2013, 06:01 PM
Dzoolhelmi™ Dzoolhelmi™ is offline
Legendary Member

Dzoolhelmi™'s Avatar
 
Trader Rating: (85)
Join Date: Dec 2008
Location: Seremban N9
Posts: 10,417
Poster Rank: #330
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by krazey17 View Post
habis maybank2u pon dah down kena serang nie.aku nk buat transaction
pon xleh.LAHANAT punya kiram singh walia
mmg fail drp pagi tadi!
__________________
"It's nice to be important, but it's more important to be nice"
Reply With Quote
  #18789  
Old 05-03-2013, 06:01 PM
AureLia AureLia is offline
Super Active

AureLia's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Nov 2008
Location: Kuala Lumpur
Posts: 7,709
Poster Rank: #491
Active Level
My Mood:
Default

Dah negara jadi macam ni pun, ramai lagi yg nak bertelagah sesama sendiri, nak tunjukkan kehebatan masing-masing. Patutnya dengan situasi macam ni, ia semakin mengeratkan hubungan sesama kita tanpa mengira kepercayaan kaum, agama dan politik. Tapi ada pula yg masih tak sedar, masih nak bertelagah, siapa salah siapa betul. Menyedihkan. Korang sedar tak, negara kita berada dalam keadaan yg sangat bahaya sekarang ni? Ada terlalu banyak kemungkinan yg boleh berlaku. Tak bolehkah kita semua bersatu hati dalam menangani perkara ini? Macamana nak jaga negara kita kalau masing2 masih ada hati nak tunjuk, 'akulah yg tau semua?' For God's sake people, stop and smell the roses la. Nyawa semua orang dalam bahaya. Kalau esok orang2 Sulu ini melakukan suicide bombing pun, tak siapa akan tahu. Masa itu kita tak tahu siapa yg akan terkena. Kalau ini masih tak cukup menyedarkan korang, tunggulah negara kita menjadi seperti Syria. Masa itu mungkin barulah korang sedar walaupun dah terlambat...
__________________
~ If you are depressed, you are living in the past. If you are anxious, you are living in the future.
If you are at peace, you are living in the present. ~
Reply With Quote
  #18790  
Old 05-03-2013, 06:01 PM
syukranjz syukranjz is offline
Active Plus

syukranjz's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Dec 2010
Posts: 4,763
Poster Rank: #888
Active Level
Default

Bile sultan sulukkk ni nk serender ni... lari x cukup tanah dh die ni..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Tags
kiram, lahad datu, sabah, sulu

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 05:45 AM.


Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you