Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > CRIMES, SCAMS, CONSUMERS, ILLEGAL ACTIVITES > Scams & Alerts > Suspicious Business/Scheme Activities

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 25,695
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 56,372
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 43,549
More...
  #4561  
Old 24-09-2012, 07:59 PM
Umirahman3 Umirahman3 is offline
Junior Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2012
Posts: 63
Poster Rank: #17464
Thanked 0 Times
Active Level
Default Salam

Quote:
Originally Posted by pokcheek86 View Post
Padan dengan muka orang2 tamak haloba tu.Biar mereka rasa.Tak serik2.Konon nak kaya cepat.
nk brniaga ikut la kemampuan..biar dr kecil2an lbh selamat dn berkat...pandai jaga kewangan,untung dr modal yg kecil boleh jd perniagaan yg besar..byk2 brdoa agar perniagaan kita brjaya n dijauh dr tipu daya...lg satu,pengurusan masa juga adalh mustahak...bijak mngunakn masa...
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #4562  
Old 24-09-2012, 08:02 PM
hisham71 hisham71 is offline
Super Active Member

 
Trader Rating: (4)
Join Date: May 2008
Posts: 3,592
Poster Rank: #1060
Thanked 7 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Umirahman3 View Post
nk brniaga ikut la kemampuan..biar dr kecil2an lbh selamat dn berkat...pandai jaga kewangan,untung dr modal yg kecil boleh jd perniagaan yg besar..byk2 brdoa agar perniagaan kita brjaya n dijauh dr tipu daya...lg satu,pengurusan masa juga adalh mustahak...bijak mngunakn masa...


betul lah tu...zahari mengambil kesempatan di atas sifat tamak mangsa mangsanya ....yang bisnes kecik tapi ada hati nak buat loan 100 juta bermodalkan 10 ribu
Reply With Quote
  #4563  
Old 24-09-2012, 10:09 PM
zanaa zanaa is offline
Super Active Member

zanaa's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jul 2012
Posts: 3,090
Poster Rank: #1249
Thanked 417 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by eclipse20-5-12 View Post
Jika you baca thread ni dari page one macam istilah telah di tafsirkan.Ada yang kata Pulau Belanga,ada yang kata PU itu putar dan BEL itu belit,dan lain2 lagi
sian... ramai yg mengharap termasuk kwn i sorang nih... habis rmberpuluh2 ribu sudaa...
__________________
Jus MonaVie MURAH & Harga Terbaik di Pasaran. sms 019 348 0718 Or pm.
>> Click Sini <<
Reply With Quote
  #4564  
Old 24-09-2012, 10:45 PM
hisham71 hisham71 is offline
Super Active Member

 
Trader Rating: (4)
Join Date: May 2008
Posts: 3,592
Poster Rank: #1060
Thanked 7 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by zanaa View Post
sian... ramai yg mengharap termasuk kwn i sorang nih... habis rmberpuluh2 ribu sudaa...

panggil la kawan u masuk sini
Reply With Quote
  #4565  
Old 24-09-2012, 10:54 PM
eclipse20-5-12 eclipse20-5-12 is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2012
Posts: 245
Poster Rank: #8790
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by hisham71 View Post
panggil la kawan u masuk sini
A'aah,macam saudara kita Tuan Nik Azmi.Boleh juga berkongsi pendapat dan memberi amaran kepada yang nak menjadi future fundees.
Reply With Quote
  #4566  
Old 24-09-2012, 11:45 PM
Umirahman3 Umirahman3 is offline
Junior Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2012
Posts: 63
Poster Rank: #17464
Thanked 0 Times
Active Level
Default Salam

Quote:
Originally Posted by eclipse20-5-12 View Post
A'aah,macam saudara kita Tuan Nik Azmi.Boleh juga berkongsi pendapat dan memberi amaran kepada yang nak menjadi future fundees.
ayoyoooo...hello tambiii..ini fundee semua sudah pusing kepala..hentam2 dlm forum ni nnti kena blacklist itu zahari...fundees harap2 klu itu fund btl punye...so what to do..duduk tunggu jugak lah...wang sudah keluar ribu2..tunggu juta2 mari laaa...
Reply With Quote
  #4567  
Old 25-09-2012, 12:05 AM
Umirahman3 Umirahman3 is offline
Junior Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2012
Posts: 63
Poster Rank: #17464
Thanked 0 Times
Active Level
Default Salam

Quote:
Originally Posted by Umirahman3 View Post
ayoyoooo...hello tambiii..ini fundee semua sudah pusing kepala..hentam2 dlm forum ni nnti kena blacklist itu zahari...fundees harap2 klu itu fund btl punye...so what to do..duduk tunggu jugak lah...wang sudah keluar ribu2..tunggu juta2 mari laaa...
fundees n zahari punye org2 ada intai2 ini forum...so fundees byk senang hati n suka pd kita semua kasi hentam itu zahari..diaorg byk terima kasih pd kita sini....hrp fundee dgn forum ni zahari kena fikir molek2 la camne nk settle kan hal ni..paling tidak pun fundees dpt duit mereka semula...
Reply With Quote
  #4568  
Old 25-09-2012, 12:17 AM
eclipse20-5-12 eclipse20-5-12 is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2012
Posts: 245
Poster Rank: #8790
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Umirahman3 View Post
ayoyoooo...hello tambiii..ini fundee semua sudah pusing kepala..hentam2 dlm forum ni nnti kena blacklist itu zahari...fundees harap2 klu itu fund btl punye...so what to do..duduk tunggu jugak lah...wang sudah keluar ribu2..tunggu juta2 mari laaa...
WhoNe.1,Rende.2,MuneQ.3,NaLE.4,anJik.5,aRRE.6,YeLE .7,YeTek.8,OmBodE.9,PatEk.10,

Pandainya dia...Ni anak ****** sapa lah ni...hehe
Reply With Quote
  #4569  
Old 25-09-2012, 12:34 AM
Umirahman3 Umirahman3 is offline
Junior Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2012
Posts: 63
Poster Rank: #17464
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Banyak kesan buruk dlm kes penantian fund oleh fundees wlupun bukan semua..ada fundee bijak mngatur hidup mereka dgn usaha2 yg lain..tp yg saya nk cite ni fundee yg masih duk menunggu fund n terus menunggu dgn sibuk meeting sana sini tak kira masa utk project yg bakal dibuat bila dpt fund dr zahari...bkn kah itu pekara yg mmbazir bila fund itu tak benar...lbh malang lg jadi ejekan atau kemarahan org2 yg dijanjikn utk sama2 dlm project itu...klu nk cite byk lg la yg tak elok...tolong sambungkn cite saya ni supaya beri kesedaran pd fundee2 supaya jgn biar masa trbuang dek tunggu fund yg tak pasti ni....k la makcik dah letih mmbebel ni..ialah org lama...
Reply With Quote
  #4570  
Old 25-09-2012, 12:47 AM
Umirahman3 Umirahman3 is offline
Junior Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2012
Posts: 63
Poster Rank: #17464
Thanked 0 Times
Active Level
Default Salam

Quote:
Originally Posted by eclipse20-5-12 View Post
WhoNe.1,Rende.2,MuneQ.3,NaLE.4,anJik.5,aRRE.6,YeLE .7,YeTek.8,OmBodE.9,PatEk.10,

Pandainya dia...Ni anak ****** sapa lah ni...hehe
i told you already...pgintip dah duk mai dah kat sini...
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 04:01 AM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE