Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > TRADING ZONE, CLASSIFIEDS & MARKETPLACE > Trading Zone > Computers, Mobiles, Gadgets, Consoles

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 17,356
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 47,587
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 35,388
More...
  #1161  
Old 21-09-2012, 04:20 PM
2bz4money 2bz4money is offline
Well-Known
Member

2bz4money's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Aug 2006
Location: Kajang
Posts: 7,608
Poster Rank: #408
Thanked 1,302 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by apiz View Post
ape la sibuk sangat pasal internal memory 4gb...letak memory card 16gb ..then transfer semua app ke memory card...lol tak paham aku..zzz
simpan apps yg perlu bangat jer..yg x brapa pakai main pakai buang jer..biarkan TAB tu natural n handy, jgn pening2 nak high end elok amik laptop jer.

rumah aku ada wifi, so A13 bole guna utk santai2 baca paper, FB, alquran/hadith, tengok berita/forum tertentu. anak2 bole tumpang cari info utk assignment diaorg. kalu load byk games, masak habih buang masa ke situ jer sampai x live.

bro Kozu atau otai2 yg lain bole suggest tak Tablet 7'' yg bole buat call dgn hg bajet. aku baru nak berjinak2 dgn Tablet ni. kira A13 ni training ground dulu..

p/s: sori, aku old skol pasal gajet ni.
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #1162  
Old 21-09-2012, 09:26 PM
car_they car_they is offline
Well-Known
Member

car_they's Avatar
 
Trader Rating: (20)
Join Date: Nov 2009
Location: peneng~~~~kelate~~~~ganu~~~~usd~~~~eur~~~~gu~~~chf
Posts: 7,804
Poster Rank: #396
Thanked 21 Times
Active Level
My Mood:
Default

terbaik bos
Reply With Quote
  #1163  
Old 21-09-2012, 09:39 PM
DDos DDos is offline
Legendary Member

DDos's Avatar
 
Trader Rating: (17)
Join Date: Nov 2007
Posts: 11,511
Poster Rank: #216
Blog Entries: 4
Thanked 296 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by car_they View Post
Cer tempek gambar
aku ada tepek dah sebelum ni, anak2 aku dok layan games je, bateri leh la tahan 3-4 jam

Quote:
Originally Posted by DDos View Post
dah ambik sanei N77 deluxe aku, aku potong trip van poslaju

kualiti terbaik TT , smoothhh...slide, touch....

boot time dalam 35 saat gitu....

skrang dalam proses menggodak dan menginstall aplikasi terbaik

5 bintang utk TT








Reply With Quote
  #1164  
Old 21-09-2012, 09:42 PM
DDos DDos is offline
Legendary Member

DDos's Avatar
 
Trader Rating: (17)
Join Date: Nov 2007
Posts: 11,511
Poster Rank: #216
Blog Entries: 4
Thanked 296 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by 2bz4money View Post
simpan apps yg perlu bangat jer..yg x brapa pakai main pakai buang jer..biarkan TAB tu natural n handy, jgn pening2 nak high end elok amik laptop jer.

rumah aku ada wifi, so A13 bole guna utk santai2 baca paper, FB, alquran/hadith, tengok berita/forum tertentu. anak2 bole tumpang cari info utk assignment diaorg. kalu load byk games, masak habih buang masa ke situ jer sampai x live.

bro Kozu atau otai2 yg lain bole suggest tak Tablet 7'' yg bole buat call dgn hg bajet. aku baru nak berjinak2 dgn Tablet ni. kira A13 ni training ground dulu..

p/s: sori, aku old skol pasal gajet ni.
ambik ni la bro, ok gak model ni
http://carigold.com/portal/forums/sh...d.php?t=354697
Reply With Quote
  #1165  
Old 21-09-2012, 10:29 PM
car_they car_they is offline
Well-Known
Member

car_they's Avatar
 
Trader Rating: (20)
Join Date: Nov 2009
Location: peneng~~~~kelate~~~~ganu~~~~usd~~~~eur~~~~gu~~~chf
Posts: 7,804
Poster Rank: #396
Thanked 21 Times
Active Level
My Mood:
Default

lebih kurang sama jer...

aku kena ambik a13 jugak pasal nak buat berniaga...

huhuhuh..
karang barang mahal sikit susah nak jalan..
Reply With Quote
  #1166  
Old 22-09-2012, 02:06 AM
2bz4money 2bz4money is offline
Well-Known
Member

2bz4money's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Aug 2006
Location: Kajang
Posts: 7,608
Poster Rank: #408
Thanked 1,302 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by DDos View Post
thanx bro, ok jugak, cuma x secomei sanei; spec tu hampir sama A13, cuma double camera bole phone call. kena buat kira2 berbaloi tak dgn nilai berganda rm530 tu..

p/s: henpon aku jenis zaman batu akan berkubur x lama lagi.
Reply With Quote
  #1167  
Old 22-09-2012, 07:29 AM
kozu kozu is offline
Legendary Member

kozu's Avatar
 
Trader Rating: (48)
Join Date: Apr 2007
Posts: 10,471
Poster Rank: #258
Thanked 155 Times
Active Level
My Mood:
Default

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera....

Hari ni stok masuk.. tp tk sebnyak yg dijangka kerana masih ada yang tersangkut di kastam....

InsyaALLAH cukup nk hntr yang dh order semalam dan hari ni..

Makluman : Case Special A13 harga RM20.
Reply With Quote
  #1168  
Old 22-09-2012, 07:34 AM
hazard_puppet hazard_puppet is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Sep 2011
Posts: 455
Poster Rank: #6023
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

boss, pasal firmware tu masih xda ke?
Reply With Quote
  #1169  
Old 22-09-2012, 07:44 AM
kozu kozu is offline
Legendary Member

kozu's Avatar
 
Trader Rating: (48)
Join Date: Apr 2007
Posts: 10,471
Poster Rank: #258
Thanked 155 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by hazard_puppet View Post
boss, pasal firmware tu masih xda ke?
dh mintak untuk upload... dlm kol 10 nnt sy update... office hour sana...
Reply With Quote
  #1170  
Old 22-09-2012, 07:54 AM
kozu kozu is offline
Legendary Member

kozu's Avatar
 
Trader Rating: (48)
Join Date: Apr 2007
Posts: 10,471
Poster Rank: #258
Thanked 155 Times
Active Level
My Mood:
Default

Kepada yang hantar untuk repair screen..

Lambat skit yer.. sebab kotak yang ada sparepart tu pon sangkut..

ada 2 skrin je reserve kt stor skrang... jd 2 je lah lepas untuk repair hari ni..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 09:09 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE