Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > TRADING ZONE, CLASSIFIEDS & MARKETPLACE > Classifieds & Advertisements > Vehicles Sale/Rent

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 27,049
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 57,667
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 44,622
More...
Reply
 
Thread Tools
  #41  
Old 04-08-2012, 10:29 PM
bowthugz69 bowthugz69 is online now
Super Active Member

bowthugz69's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2010
Posts: 3,555
Poster Rank: #1078
Thanked 1 Time
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by datukserimarques View Post
kurang paham sikit.. nama tukar ke bila kita dah start sambung bayar? atau cuma bleh tukar nama lepas abis bayar?
sekadar membantu...

setahu saya.. konsep sambung bayar ni tidak boleh geran ditukar nama bilamana masih dalam loan.. setelah habis loan, barulah proses tukar nama hakmilik boleh dilakukan...

proses sambung bayar pulak, agreement hitam putih cop pesuruhjaya sumpah, borang k3 JPJ dan ada sesetgh pegi polis report.. sume ini untuk Owner n Buyer masing2 win2 situation rasa secure...

kalau ada tersalah ayat, minta diperbetulkan ye..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #42  
Old 04-08-2012, 10:30 PM
hafis_81 hafis_81 is offline
Well-Known
Member

hafis_81's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Feb 2008
Location: Malaya
Posts: 6,385
Poster Rank: #574
Thanked 33 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by bowthugz69 View Post
sekadar membantu...

setahu saya.. konsep sambung bayar ni tidak boleh geran ditukar nama bilamana masih dalam loan.. setelah habis loan, barulah proses tukar nama hakmilik boleh dilakukan...

proses sambung bayar pulak, agreement hitam putih cop pesuruhjaya sumpah, borang k3 JPJ dan ada sesetgh pegi polis report.. sume ini untuk Owner n Buyer masing2 win2 situation rasa secure...

kalau ada tersalah ayat, minta diperbetulkan ye..
Dah betul la bro cite ni..mmg cmtulah prosedur yg sebaiknya..
Reply With Quote
  #43  
Old 05-08-2012, 02:49 AM
staticbluese staticbluese is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2010
Posts: 207
Poster Rank: #9734
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by askwhatdee View Post
tt saya ada persona untuk di let go.. boleh ker? agreement mcm ner?
Let go macam mana tu, nak buat sambung bayar ke? boleh je..
__________________
Melancong ke Bandung INDONESIA RM280!!!
Minima 6 pax http://www.carigold.com/portal/forum...d.php?t=327493
Hubungi saya:https://www.facebook.com/BizAreaTravelAndTour
0193937363 (Joharuddin)
Reply With Quote
  #44  
Old 05-08-2012, 02:50 AM
staticbluese staticbluese is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2010
Posts: 207
Poster Rank: #9734
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by hafis_81 View Post
Dah betul la bro cite ni..mmg cmtulah prosedur yg sebaiknya..
Yup disokong.. hehehehe
__________________
Melancong ke Bandung INDONESIA RM280!!!
Minima 6 pax http://www.carigold.com/portal/forum...d.php?t=327493
Hubungi saya:https://www.facebook.com/BizAreaTravelAndTour
0193937363 (Joharuddin)
Reply With Quote
  #45  
Old 05-08-2012, 02:53 AM
wanskoda wanskoda is offline
Active Member

wanskoda's Avatar
 
Trader Rating: (8)
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,137
Poster Rank: #3234
Thanked 10 Times
Active Level
My Mood:
Default

mahai nyer tt..kete klas VIP terr
Reply With Quote
  #46  
Old 05-08-2012, 02:56 AM
staticbluese staticbluese is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2010
Posts: 207
Poster Rank: #9734
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by edy639 View Post
bro ade mention d/payment & full settlement amt. let say klu dah byr d/p full settlement amt akan kurg, tul?

berbaloi x klu wat full settlement keta2 ni? mksudnya lagi untung x dari kita beli cash kat luar samaada kat used car or direct owner..

model2 mazda/nissan/honda sedan & hatchback klu ada lg cun..
Downpayment adalah untuk owner melepaskan PEGANGAN KERETA (saguhati kepada owner)

Full Settlement (jumlah loan kalau bayar lamsum)

Loan (jumlah keseluruhan loan yang perlu dibayar secara bulanan)

Isu berbaloi ini bergantung kepada situasi.
Ada orang tak mampu untuk membayar bulanan, so dia akan let go kereta secara SAMBUNG BAYAR.

Ada orang tak ada PAYSLIP dan dokumen2 yang diperlukan untuk membuat LOAN atau Blacklisted. So memang sesuai untuk guna sambung bayar untuk mendapatkan kereta.

Cuma perlu berhati-hati JANGAN BERI DEPOSIT TINGGI selagi belum membuat HITAM PUTIH.

Better kalau nak buat kereta kita sambung bayar diberi kepada orang yang dipercayai yang boleh handle KERETA KITA dengan baik. So perlu ada sokongan untuk mengelakkan perkara yang tak diingini berlaku.

SO carilah orang yang berpengalaman kalau nak buat sambung bayar. sekadar Advice. Jangan tertipu.
__________________
Melancong ke Bandung INDONESIA RM280!!!
Minima 6 pax http://www.carigold.com/portal/forum...d.php?t=327493
Hubungi saya:https://www.facebook.com/BizAreaTravelAndTour
0193937363 (Joharuddin)
Reply With Quote
  #47  
Old 05-08-2012, 02:58 AM
staticbluese staticbluese is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2010
Posts: 207
Poster Rank: #9734
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by wanskoda View Post
mahai nyer tt..kete klas VIP terr
Kelas biasa pun ada.
Tapi kena paham, walaupun kelas biasa, kereta sambung bayar perlu DEPOSIT TINGGI kerana untuk memberi OWNER / PEMEGANG KERETA saguhati kerana sudi melepaskan KERETA yang menggunakan NAMA MEREKA untuk kita.
__________________
Melancong ke Bandung INDONESIA RM280!!!
Minima 6 pax http://www.carigold.com/portal/forum...d.php?t=327493
Hubungi saya:https://www.facebook.com/BizAreaTravelAndTour
0193937363 (Joharuddin)
Reply With Quote
  #48  
Old 05-08-2012, 03:00 AM
staticbluese staticbluese is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2010
Posts: 207
Poster Rank: #9734
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by edy639 View Post
bro ade mention d/payment & full settlement amt. let say klu dah byr d/p full settlement amt akan kurg, tul?

berbaloi x klu wat full settlement keta2 ni? mksudnya lagi untung x dari kita beli cash kat luar samaada kat used car or direct owner..

model2 mazda/nissan/honda sedan & hatchback klu ada lg cun..
Downpayment tidak akan mengurangkan JUMLAH LOAN pada kereta.
Ini kerana DOWNPAYMENT bukan dibayar kepada BANK, ianya dibayar kepada OWNER KERETA/PEMEGANG AMANAH KERETA.
__________________
Melancong ke Bandung INDONESIA RM280!!!
Minima 6 pax http://www.carigold.com/portal/forum...d.php?t=327493
Hubungi saya:https://www.facebook.com/BizAreaTravelAndTour
0193937363 (Joharuddin)
Reply With Quote
  #49  
Old 05-08-2012, 03:03 AM
staticbluese staticbluese is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2010
Posts: 207
Poster Rank: #9734
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Pada sesiapa nak cari kereta, YANG SERIUS SAHAJA boleh beri :
1- BUDGET
2- JENIS KERETA
3- TAHUN KERETA REGISTER

Saya akan CUBA dapatkan seperti yang di request. Insyaallah
Saya tidak boleh publis kesemua list yang saya ada diatas kehendak OWNER.
__________________
Melancong ke Bandung INDONESIA RM280!!!
Minima 6 pax http://www.carigold.com/portal/forum...d.php?t=327493
Hubungi saya:https://www.facebook.com/BizAreaTravelAndTour
0193937363 (Joharuddin)
Reply With Quote
  #50  
Old 05-08-2012, 03:14 AM
arifrahmanz arifrahmanz is offline
Active Member

arifrahmanz's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,897
Poster Rank: #2100
Thanked 6 Times
Active Level
Default

pm detail civic type r tu
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 03:42 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE