Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Electrics, Electronics, DIY

Electrics, Electronics, DIY Discussions of engineering equipments, home improvements and different DIY project with hints and tips on solutions for any problem.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 25,423
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 56,145
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 43,311
More...
View Poll Results: Model Dreambox yang digunakan
DM 8000 HD PVR 37 14.98%
DM 800 HD se 77 31.17%
DM 800 HD PVR 67 27.13%
DM 7025+ 3 1.21%
DM 7020 HD 3 1.21%
DM 7020 1 0.40%
DM 600 PVR 4 1.62%
DM 500S 61 24.70%
Dm 500+ 16 6.48%
DM 500 HD 16 6.48%
Multiple Choice Poll. Voters: 247. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools
  #7921  
Old 17-07-2012, 02:19 AM
moazmar moazmar is offline
Active Member

moazmar's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2012
Posts: 1,734
Poster Rank: #2236
Thanked 38 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by En. Rhoma Irama View Post
Elok sangat tu, kurang mata memandang bekerja dalam gelap
takpe ..kat kg memang tak kisah pagi petang mlam ..cuma sian hari gangguan nya matahari jeee....
kalau guna motorise kan senang ...tapi kesesuaian tempat nak pasang tiang ..adus ...nak cuba ejas macamana nak buat nih ... nak jimat LNB ..tapi moto tu dah 3 kali tukar dah selama guna dulu ..apa pro dan kontra ...

nak test measat c band bleh seminggu sebelum bealih ke burung jamal
__________________
https://www.facebook.com/groups/5632...65206/?fref=ts www.moazmarfm.blogspot.com
https://www.facebook.com/pages/Moazm...08195102528120

Sesiapa yang tidak pernah merasai kepahitan tidak akan mengenal kemanisan .. ]
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #7922  
Old 17-07-2012, 02:20 AM
moazmar moazmar is offline
Active Member

moazmar's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2012
Posts: 1,734
Poster Rank: #2236
Thanked 38 Times
Active Level
My Mood:
Default

sekarang kalau petang kat palapa d MNCTV memang tak boleh tukar chenelll mengamuk budak budak ..tgh ikuti cerita Dewi dan raden kian santang ..adus ...berebut berebut
__________________
https://www.facebook.com/groups/5632...65206/?fref=ts www.moazmarfm.blogspot.com
https://www.facebook.com/pages/Moazm...08195102528120

Sesiapa yang tidak pernah merasai kepahitan tidak akan mengenal kemanisan .. ]
Reply With Quote
  #7923  
Old 17-07-2012, 02:31 AM
minc minc is online now
Super Active Member

minc's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Oct 2006
Location: di sini
Posts: 4,196
Poster Rank: #901
Thanked 1 Time
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by moazmar View Post
takpe ..kat kg memang tak kisah pagi petang mlam ..cuma sian hari gangguan nya matahari jeee....
kalau guna motorise kan senang ...tapi kesesuaian tempat nak pasang tiang ..adus ...nak cuba ejas macamana nak buat nih ... nak jimat LNB ..tapi moto tu dah 3 kali tukar dah selama guna dulu ..apa pro dan kontra ...

nak test measat c band bleh seminggu sebelum bealih ke burung jamal
selama sy guna motorised,x pernah lg tukar2 moto tu....rasanya,moto tu akan rosak bila dah lama sgt x gerak...
__________________
layan je...
motorised | garisan dari seberang | L-N-B-F
Main PS2 guna external HDD
Menyediakan perkhidmatan Homestay area Kuching...PM utk detail...:)
Reply With Quote
  #7924  
Old 17-07-2012, 03:23 AM
moazmar moazmar is offline
Active Member

moazmar's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2012
Posts: 1,734
Poster Rank: #2236
Thanked 38 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by minc View Post
selama sy guna motorised,x pernah lg tukar2 moto tu....rasanya,moto tu akan rosak bila dah lama sgt x gerak...
mungkin juga laaa....

esok kalau ada masa nak try buat percubaan antena Kaca...apapahal akan di upload ujian ditread ragam parabola ...nak tgk sejauh mana keberkesanaan teknologi yg ada untyk memerangkap signal ...
__________________
https://www.facebook.com/groups/5632...65206/?fref=ts www.moazmarfm.blogspot.com
https://www.facebook.com/pages/Moazm...08195102528120

Sesiapa yang tidak pernah merasai kepahitan tidak akan mengenal kemanisan .. ]
Reply With Quote
  #7925  
Old 17-07-2012, 04:10 AM
a_fik a_fik is offline
Active Member

a_fik's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jul 2008
Posts: 898
Poster Rank: #3840
Thanked 1 Time
Active Level
My Mood:
Default

ape benda korang dok sembang..
tak paham aku bahasa angkasawan nih..
Reply With Quote
  #7926  
Old 17-07-2012, 04:21 AM
moazmar moazmar is offline
Active Member

moazmar's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2012
Posts: 1,734
Poster Rank: #2236
Thanked 38 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by a_fik View Post
ape benda korang dok sembang..
tak paham aku bahasa angkasawan nih..
konsepnya sama dengan astro yg demo dok tengok tu ...yang tu satu burung sahaja...istilah astronomi kat bumi nie ..demo dapat satu burung...dan yg geng geng penembak nie dapat banyak burung ...yang di poll tu antara burung yg famoussss

kalau nak ikut banyak lagi burung selain assstero yg boleh dapat ....
http://www.carigold.com/portal/forum...d.php?t=342003
__________________
https://www.facebook.com/groups/5632...65206/?fref=ts www.moazmarfm.blogspot.com
https://www.facebook.com/pages/Moazm...08195102528120

Sesiapa yang tidak pernah merasai kepahitan tidak akan mengenal kemanisan .. ]
Reply With Quote
  #7927  
Old 17-07-2012, 06:39 AM
NEOBALANOCARPUS_H NEOBALANOCARPUS_H is online now
Active Member

NEOBALANOCARPUS_H's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2010
Posts: 1,298
Poster Rank: #2887
Thanked 99 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by a_fik View Post
ape benda korang dok sembang..
tak paham aku bahasa angkasawan nih..
kita orang sembang bahasa angkasawan....senang je kalau nak belajau mulai baca dari page 1 hingga last @ atau bab berkenaan receiver, openbox, DM,F3....satelite dalam CG.
__________________
@apa yang aku merapu kat CG tidak ada kena kepada sesiapa pun@ hanya sebagai usikan sahaja @abaikan @ aku bukan penjual di CG dan di lain2 portal..TK@ sudi membaca message ini@
Reply With Quote
  #7928  
Old 17-07-2012, 08:19 AM
wansyafi wansyafi is offline
Junior Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2008
Posts: 56
Poster Rank: #18296
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

salam semua saya budak baru berkecimpung aktiviti menembak burung..saya dari shah alam...baru tembak burung tom yam tak sempat nak bela sampai seminggu tapi sudah lari...aduhai..nasib2..kalo ada otai2 boleh tunjuk ajar minta petunjuk jalan ya....tq
Reply With Quote
  #7929  
Old 17-07-2012, 08:30 AM
mjez77 mjez77 is offline
Active Member

 
Trader Rating: (9)
Join Date: Jun 2012
Location: RaManDan
Posts: 876
Poster Rank: #3911
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

ni ...berminat gak nih...
Reply With Quote
  #7930  
Old 17-07-2012, 09:45 AM
moazmar moazmar is offline
Active Member

moazmar's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2012
Posts: 1,734
Poster Rank: #2236
Thanked 38 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by mjez77 View Post
ni ...berminat gak nih...
baca dari page 1 sehinga habis beberapa thread ..insyaallah pandai menembak
__________________
https://www.facebook.com/groups/5632...65206/?fref=ts www.moazmarfm.blogspot.com
https://www.facebook.com/pages/Moazm...08195102528120

Sesiapa yang tidak pernah merasai kepahitan tidak akan mengenal kemanisan .. ]
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 01:59 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE