Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Electrics, Electronics, DIY

Electrics, Electronics, DIY Discussions of engineering equipments, home improvements and different DIY project with hints and tips on solutions for any problem.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



View Poll Results: Brand Elektrik Paling Tahan
samsung 33 6.61%
philips 24 4.81%
LG 19 3.81%
sharp 36 7.21%
panasonic 185 37.07%
sony 82 16.43%
toshiba 85 17.03%
Alba 0 0%
Khind 4 0.80%
Lain2 31 6.21%
Voters: 499. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools
  #171  
Old 11-03-2012, 10:38 PM
number80 number80 is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2012
Posts: 101
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

philip.
mentol dia mmg tahan lama...
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #172  
Old 26-03-2012, 12:09 AM
undi undi is offline
Junior

undi's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2011
Posts: 71
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

kalu utk tv, aku pun peley philip.. utk general susah, terlalu byk..
Reply With Quote
  #173  
Old 26-03-2012, 12:14 AM
mrlan09 mrlan09 is offline
Legendary Member

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Nov 2009
Posts: 10,662
Thanks (Received): 175
Likes (Received): 7
Active Level
My Mood:
Default

national/panasonic,.....semua barang tahan lama
Reply With Quote
  #174  
Old 26-03-2012, 12:18 AM
sekam padi sekam padi is offline
Super Active

sekam padi's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Dec 2006
Posts: 8,826
Thanks (Received): 45
Likes (Received): 166
Active Level
My Mood:
Default

mesin basuh - brand National Panasonic - guna dah 15 tahun - cuma baru² ni aje buat hal skit...tapi dah ok dah...
tv crt - brand Panasonic - guna hampir 10 tahun - blom penah buat hal lagi...

1 vote utk Panasonic leeeeee....
Reply With Quote
  #175  
Old 26-03-2012, 12:54 AM
balang balang is online now
Super Active

balang's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Aug 2009
Location: Jay Bee
Posts: 7,104
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 4
Active Level
Default

aku laptop TOSHIBA, WALKMAN PANASONIC, PETI AIS PANASONIC, TV PANASONIC, MESIN BASUH SANYO, SETERIKA PANASONIC, BLENDER PANASONIC, setakat ni yang lasak giler bagi aku laptop aku brand toshiba, pernah kena baling 10 meter pun takdak hal punya, scratch sikit je..walkman panasonic aku yang jenis pakai kaset..memang best pakai sampai sekang..hahaha..walaupun da nak dekat 12 tahun da..bagi eden PANASONIC & TOSHIBA memang terbaiikkkk...pasni den beli apa2 barang elektrik pun dua brand ni jeq..
__________________
GEMPAR! TEKNIK JANA PENDAPATAN TERHEBAT ABAD INI!
http://www.pendapatanmudah.com
Reply With Quote
  #176  
Old 26-03-2012, 12:55 AM
balang balang is online now
Super Active

balang's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Aug 2009
Location: Jay Bee
Posts: 7,104
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 4
Active Level
Default

philips pun tahan gak, aku punya screen pc, cun lagi sampai sekang..cantik lagi gambar macam baru..even da pakai 6 tahun da..
__________________
GEMPAR! TEKNIK JANA PENDAPATAN TERHEBAT ABAD INI!
http://www.pendapatanmudah.com
Reply With Quote
  #177  
Old 21-06-2012, 08:28 PM
Kyat Hunter Kyat Hunter is offline
Active Plus

Kyat Hunter's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Mar 2012
Posts: 4,354
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Singer.......
Reply With Quote
  #178  
Old 26-06-2012, 12:22 PM
wheriz wheriz is offline
Active Plus

wheriz's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Oct 2006
Posts: 3,122
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 155
Active Level
My Mood:
Default

national.. dekat 10 tahun pakai tak pernah rosak
Reply With Quote
  #179  
Old 26-06-2012, 12:42 PM
mojacoz mojacoz is offline
Newbie

mojacoz's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jun 2012
Posts: 34
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

iron national pusaka omak den. beli tahun 1981 buley pakai lagi sampai skang. dekat 31 tahun dah tu. kagum sungguh aku
Reply With Quote
  #180  
Old 26-06-2012, 03:52 PM
bidara bidara is offline
Super Active

bidara's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Feb 2008
Posts: 5,266
Thanks (Received): 394
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by balang View Post
aku laptop TOSHIBA, WALKMAN PANASONIC, PETI AIS PANASONIC, TV PANASONIC, MESIN BASUH SANYO, SETERIKA PANASONIC, BLENDER PANASONIC, setakat ni yang lasak giler bagi aku laptop aku brand toshiba, pernah kena baling 10 meter pun takdak hal punya, scratch sikit je..walkman panasonic aku yang jenis pakai kaset..memang best pakai sampai sekang..hahaha..walaupun da nak dekat 12 tahun da..bagi eden PANASONIC & TOSHIBA memang terbaiikkkk...pasni den beli apa2 barang elektrik pun dua brand ni jeq..
__________________
Beli HDTV @ Siaran IPTV
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump