Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > TRADING ZONE, CLASSIFIEDS & MARKETPLACE > Trading Zone > Health, Beauty, Wellness Products

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 25,711
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 56,383
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 43,560
More...
Reply
 
Thread Tools
  #31  
Old 09-07-2010, 03:32 PM
wanmuz wanmuz is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jun 2010
Posts: 184
Poster Rank: #10305
Thanked 1 Time
Active Level
Default

Salam

Selepas bulan Julai saya akan naikkan MOQ untuk sabun USA/k-botanik. Yang lain akan menyusul.

Ini untuk menjaga kepentingan anda semua sebagai peniaga supaya masing-masing boleh mencari rezeki.

Saya akan menumpukan kepada belian pukal seperti sebelum ini dan tiada jualan runcit.

Harga borong yang saya tawarkan lebih rendah dari wilayah selatan Thailand sendiri.

Saya berharap dapat sokongan dari anda semua.
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #32  
Old 09-07-2010, 07:40 PM
dysabel9*9* dysabel9*9* is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (3)
Join Date: Nov 2009
Posts: 372
Poster Rank: #6918
Thanked 8 Times
Active Level
My Mood:
Default

yoko la macam mana?
kalau blh email semua2 ni kat dysabel29@yahoo.com
tq
Reply With Quote
  #33  
Old 10-07-2010, 02:00 AM
wanmuz wanmuz is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jun 2010
Posts: 184
Poster Rank: #10305
Thanked 1 Time
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by dysabel9*9* View Post
yoko la macam mana?
kalau blh email semua2 ni kat dysabel29@yahoo.com
tq
Yoko baru nak kenalkan.(actually brand yoko orang dah kenal tapi Yoko ni tak keluar dari Thailand lagi) Saya beli pun tak banyak dalam 200 set. Jadi harga tolak pun mahal cikit.

Saya jual per dozen.730gm x 12 = kos pos biasa RM17.50/52.92 poslaju PM.....

Emel semua2 ni tak faham...dah tua lambat tangkap.

harga ini permulaan sahaja - macam biasa akan dikurangkan ikut kuantiti nanti.

Last edited by wanmuz; 10-07-2010 at 02:13 AM.. Reason: emel semua2 ni
Reply With Quote
  #34  
Old 12-07-2010, 07:28 PM
wanmuz wanmuz is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jun 2010
Posts: 184
Poster Rank: #10305
Thanked 1 Time
Active Level
Default

dulu sabun botanik tak ada permintaan jadi di Thailand selatan sudah habis stok

sabun usa yang maju. jadi kilang keluarkan label sabun usa. kilang sama.barang sama.kesan sama.

saya baru order sabun botanik. Insyaallah dalam seminggu lori sampai.

sabun botanik label made in thailand jadi siam suka.
sabun usa made in usa jadi orang kita suka

tepuk dada tanya label
Reply With Quote
  #35  
Old 19-07-2010, 05:33 PM
syamimie syamimie is offline
Junior Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2010
Posts: 79
Poster Rank: #15769
Thanked 0 Times
Active Level
Default

salam..pm me..berminat nk tahu semau produk harga..
Reply With Quote
  #36  
Old 27-07-2010, 08:31 AM
wanmuz wanmuz is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jun 2010
Posts: 184
Poster Rank: #10305
Thanked 1 Time
Active Level
Default

Kami peniaga SEPENUH MASA. Memberi servis kepada peniaga lain.

Kami pos 7 hari seminggu. Hari Ahad dari Kedah. Kalau anda order melalui poslaju anda akan terima dalam 24 jam, InsyaAllah.

Kalau anda order parcel kami ada jalan supaya anda menerima dalam masa 4 hari dari 5-7 hari normal, insyaAllah.

Jika stok habis dan kilang ada stok - kami akan hantar pick-up ke kilang dalam masa 24 jam (USA/Botanik) , 36 jam (Thanyaporn) dan kami cuma 20 minit dari HatYai untuk produk-produk biasa lain.

Kalau kami tak dapat stok juga- maknanya tiada stok di Selatan Thailand atau di kilang sendiri......

Opportunity cost sangat penting untuk peniaga jadi kami sangat menjaganya.

"Opportunity cost = The cost of passing up the next best choice when making a decision. For example, if an asset such as capital is used for one purpose, the opportunity cost is the value of the next best purpose the asset could have been used for. Opportunity cost analysis is an important part of a company's decision-making processes, but is not treated as an actual cost in any financial statement."
Reply With Quote
  #37  
Old 28-07-2010, 10:58 AM
matkastam matkastam is offline
Newbies

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2010
Posts: 2
Poster Rank: #56318
Thanked 0 Times
Active Level
Default

salam anda kat mana? boleh jumpa?nak beli cash.
Reply With Quote
  #38  
Old 02-08-2010, 01:21 PM
qiqi qiqi is offline
Junior Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jul 2010
Posts: 79
Poster Rank: #15770
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by wanmuz View Post
Saya akan perkenalkan produk Yoko.

Produk ini mendapat sambutan hangat di Indonesia entah kenapa dan saya pos terus dari stor saya di sadao.

[IMG][/IMG]

Tapi bukan YOKO yang boleh jumpa kat MYDIN macam di atas :-). Next week saya post. Saya nak jelaskan pasal Dr Japan.

Dr Japan Green Tea Whitening Soap

The power of green tea extract plus retinol makes this the most popular natural whitening soap in Thailand.
SADAO??
keluarga belah ayah sy ada keturunan dari sana..
mngikut apa yg diceritakan oleh beliau..nenek moyang mmg dr sana,,
Reply With Quote
  #39  
Old 02-08-2010, 01:24 PM
qiqi qiqi is offline
Junior Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jul 2010
Posts: 79
Poster Rank: #15770
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

maaf TT tetiba plak mencelah dgn tajuk yg x berkaitan.. huhu
Reply With Quote
  #40  
Old 03-08-2010, 09:22 AM
wanmuz wanmuz is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jun 2010
Posts: 184
Poster Rank: #10305
Thanked 1 Time
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by qiqi View Post
maaf TT tetiba plak mencelah dgn tajuk yg x berkaitan.. huhu
Sana-sini semua negeri melayu. Sebahagian dari Semenanjung Tanah Melayu. Hat Yai 60% Melayu. Songkhla asal nama Melayu Singgora. Sebuah negeri Melayu. Dari segenting Kra yang dikuasai sedikit Burma semua itu tanah melayu. Malah orang melayu Burma juga cakap macam Kedah. Perjalanan dari Perlis ke Kelantan ikut jalan Thailand sekarang cuma 2 jam. Orang Kelantan dari dulu datang ke Kedah/Perlis ikut jalan ini.

Kalau dikaji sejarah lampau kemboja dan selatan vietnam juga asal milik orang melayu.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 11:24 AM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE