Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Official News, Current Issues

Official News, Current Issues Discuss daily updated official news from tv to newspapers, current issues from locals to all around the world.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #41  
Old 23-06-2010, 11:59 AM
anak_jatiperak anak_jatiperak is offline
Super Active

anak_jatiperak's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2009
Posts: 5,362
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Salam.. Rusia ni jenis berahsia da... x mcm USA.. berlagak da
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #42  
Old 23-06-2010, 03:30 PM
Uzyr R Uzyr R is offline
Super Active

Uzyr R's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2008
Location: PSG
Posts: 7,628
Thanks (Received): 62
Likes (Received): 9
Active Level
My Mood:
Default

Rusia memang mantap dr segi teknologi pertahanannya..
Kalaulah Rusia ni sebuah negara Islam..kan bagus..
Reply With Quote
  #43  
Old 23-06-2010, 05:07 PM
ahmad fikri ahmad fikri is offline
Active Member

 
Trader Rating: (16)
Join Date: Aug 2009
Posts: 1,903
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by qba437 View Post
malaysia memang pernah berhajat nak buat jet sendiri...terutama melalui program PERISTA....tapi selepas program tuh dibatalkan..main beli jer laa..
hahaha.......
projek "PERISTA" dah jd projek "PERIA"...
Reply With Quote
  #44  
Old 15-08-2017, 02:42 PM
TT TT is online now
CG Super Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: cybertorium, level 3
Posts: 116,168
Thanks (Received): 194
Likes (Received): 9176
Active Level
My Mood:
Default

Russia perkenal Sukhoi-57 baru, saingan F22 Raptor


Tentera Udara Russia menampilkan Su-57, pesawat pejuang stealth supersonik. FOTO Agensi

RUSSIA memperkenalkan pesawat pejuang ‘ghaib’ supersonik baharu - yang akan membuatkan ketumbukan tentera udara seluruh dunia kagum dan ‘cemburu’.

Jet Sukhoi-57 tercanggih bernilai 120 juta (RM660 juta) itu bakal menyaingi pesawat F-22 Raptor milik Amerika Syarikat (AS) dan Chengdu J-20 yang dimiliki China.

Jurucakap Kremlin berkata, jet pejuang stealth generasi kelima itu dikenali sebagai Su-57 akan menjalani ujian berikutnya selama setahun sebelum memasuki perkhidmatan ketenteraan pada tahun 2019.

Ia berupaya terbang dengan kelajuan maksimum 2,599 kilometer sejam (kmj).

Pesawat itu dipanggil 'PAK FA' dan 'T-50' semasa pembinaannya.

Russia berkata, Su-57 akan mengguna pakai teknologi stealth paling canggih bagi menyukarkannya dikesan oleh radar musuh.

Menurut Newsweek, jet terbabit akan menggunakan peluru berpandu K-77M dengan jarak lebih 200km manakala peluru berpandu milik AS, AIM-120D Scorpion hanya memiliki jarak kira-kira 160km.

Pengeluar penerbangan ketenteraan Russia mendakwa ia lebih murah berbanding yang dikeluarkan pesaingnya AS.

Pasukan tentera negara itu akan menerima 12 pesawat kumpulan pertama nanti.


https://www.hmetro.com.my/global/201...khoi-57-baharu
Reply With Quote
Likes dauskupang liked this post
  #45  
Old 15-08-2017, 03:06 PM
dauskupang dauskupang is offline
Active Plus

dauskupang's Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: Sep 2012
Location: ..................................................
Posts: 4,565
Thanks (Received): 94
Likes (Received): 73
Active Level
My Mood:
Default

terbaik laa su 57..

harap malaysia beli jet ni nnt...
Reply With Quote
  #46  
Old 15-08-2017, 03:07 PM
xgang xgang is offline
Active Member

xgang's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Feb 2012
Posts: 1,637
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 175
Active Level
My Mood:
Default

Amerika bukan tak boleh buat pesawat pejuang dengan kos yang rendah macam Rusia.

Tapi diorang pun korupsi kuat sangat. Nak bayar tukang lobi lagi. Tu yang kos jadi meletop-letop.

Harga mahal pun Amerika takde masalah nak jual. Just create wars lepas tu paksa negara yang berperang tu terima "bantuan" senjata dari mereka.
Reply With Quote
  #47  
Old 15-08-2017, 03:10 PM
lpsoldier007 lpsoldier007 is online now
CG Top Poster Club

lpsoldier007's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Dec 2010
Posts: 21,698
Thanks (Received): 18
Likes (Received): 242
Active Level
My Mood:
Default

Yg develop dgn India tu jenis2 ni jgk kan?
Reply With Quote
  #48  
Old 15-08-2017, 03:21 PM
TT TT is online now
CG Super Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: cybertorium, level 3
Posts: 116,168
Thanks (Received): 194
Likes (Received): 9176
Active Level
My Mood:
Default

Reply With Quote
  #49  
Old 15-08-2017, 04:25 PM
awiena awiena is offline
Active Plus

awiena's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Aug 2012
Posts: 4,457
Thanks (Received): 32
Likes (Received): 28
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by dauskupang View Post
terbaik laa su 57..

harap malaysia beli jet ni nnt...
hutang yang ada pun tak terbayar...nak bayar ngan apa bro huhuhu
Reply With Quote
  #50  
Old 15-08-2017, 04:37 PM
asamboy asamboy is online now
Active Member

asamboy's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2013
Posts: 1,195
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 69
Active Level
My Mood:
Default

Tapau 18 bijik la utk 1 skuadron...
GST bayorkn
Drpd rafale 4++ gen je
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump