BTC USD 85,694.7 Gold USD 4,341.46
Time now: Jun 1, 12:00 AM

PERHATIAN- DAJAL-Sedar dan Bangkit Wahai Umat Islam...

saper ada info leh update....
 
itu syiah bro...ko ni syiah ke?
akidah kita tak boleh bercampur2...skjp Sunni, skjap Syiah, skjap Wahabi...rosak akidah kita...

macam sembahyang...kalau kita mazhab syafii, kita kena ikut mazhab syafii...tak boleh nak campur dengan maliki, hambali etc...rosak sembahyang...

yer ke bro kita klu syafie x boleh ikut lain?? klu bab sembahyang leh rosak.. salah ker yg lain tue klu bercampur smpi boleh rosak..

confius lak aku.. sebelum nie aku dengar boleh ikut imam 4 yg lain..
 
saper ada info leh update....

saya cuba ye :)

wtc1.jpg


Apa yang sebenarnya kejadian 9/11? Okay, di sini saya akan ceritakan cerita sebenar konspirasi WTC 9/11 ini. Tujuan sebenar mereka mengadakan tragedi WTC ini. Tragedi ini juga telah membuka mata masyarakat dunia terutama belah eropah dan Amerika Syarikat sendiri betapa mereka telah diper*****kan selama ini. Inilah peristiwa yang menjadi titik mula kebangkitan Islam. Ramai penduduk Amerika Syarikat dan Eropah yang memeluk Islam selepas peristiwa ini.

Pihak Illuminati dan Freemason ada 4 tujuan dengan peristiwa 9/11 ini.

1. Mencabar kuasa Allah. Kenapa tarikh 9/11 dipilih? Mereka 'skip' kan no 10 sebab no 10 ini melambangkan kesempurnaan. Hnya Allah saja yang bersifat sempurna. Jadi mereka 'skip' kan bilangan no 10 itu. 9, 11. Tiada no 10 di situ. Mereka juga terapkan 911 ini dalam kehidupan mereka seharian. Di Amerika Syarikat, untuk panggilan kecemasan mereka kena dial 911 untuk mendapatkan bantuan kecemasan.

gordon-bill-gives-high-sound-for-voip-911_28.jpg


2. Sebagai simbol kemusnahan Kaabah.
2498054766_490da8e540.jpg


3. Untuk mempengaruhi politik dunia untuk rancangan terakhir New World Order.
new_world_order_poster-p228471235972634853tdcp_400.jpg


4..To Create One of the Darkest Stargates. Ini saya akan terangkan balik. (berkaitan dengan kepercayaan sihir Freemason/ Illuminati)
stargate.jpg


Tujuan ke-3 mungkin anda semua sudah tahu. 9/11 ni adalah modal besar untuk Amerika Syarikat menyerang negara-negara Islam dan jadikan Israel sebagai kuasa utama dunia sebagai persediaan menyambut The False Messiah-Dajal.

Di sini saya terangkan tujuan ke-2. Simbol kemusnahan Kaabah.

Ok, Kaabah ini adalah pusat tenaga positif yang paling besar di bumi. Tenaga apa? Saya terangkan sikit tentang tenaga-tenaga ini..
Ada 3 tenaga yang saling berkaitan antara satu sama lain.
1. Minda. 2. Tubuh Badan. 3. Roh/Batin.

Jika anda kurang faham tentang potensi diri, anda tidak akan faham pentingnya sistem pnguasaan itu. Jika dikaji tubuh anda sehingga atom terkecil apa anda akan temui? Atom, elektron, proton. Apa makna semua ni? Ini bermakna diri anda pada asasnya adalah tenaga. Begitu juga bumi dan seluruh alam semesta. Ini bermakna Allah jadikan kita sebagai pemancar tenaga. Dimana kite boleh dipengaruhi oleh tenaga diseliling dan yg paling penting kite boleh mempengaruhi tenaga diseliling kita.

YINYANG.JPG




Kita boleh keluarkan tenaga positif, mahupun negatif. Kita juga boleh dipengaruhi tenaga positif dan negatif. Bagaimana ini berlaku?

Jika kita hasilkan tenaga positif berfrekuensi tinggi, tenaga tu akan bergabung dengan tenaga luaran positif. Jadi kita akan dikelilingi oleh kuasa positif dan begitulah sebaliknye.

What Goes Around Comes Around
Sebab itulah kita akan berasa sungguh selesa dikelilingi tenaga positif alam semulajadi.
puerto-princesa-subterranean-river-national-park.jpg
nature-desktop-wallpaper.jpg


Sebaliknya kita akan berada tidak senang dengan tenaga dan kaku sebuah bandar.
d4c1df6d78897059c7ab1379ecc53673-grande.jpg

256445803_a11b2af631.jpg


Contohnya, kita akan berasa selesa, tenang jiwa bile kita masuk ke dalam masjid. Ini adalah disebabkan tenaga positif yang dihasilkan... Sesiapa yang pernah mnjejak kaki di Mekah pasti dapat merasai ketenangan yang amat sangat. Kerana kuasa positif yang begitu banyak.

Kaabah.jpg



Berbalik pada cerita asal tadi. Dekat tengah-tengah WTC ada satu objek. Namanya The Sphere
2144668-The-Sphere-Battery-Park-1.jpg


It was meant to symbolize world peace through world trade, and was placed at the center of a ring of fountains and other decorative touches designed by trade center architect Minosoru Yamasaki to mimic the Grand Mosque of Mecca, in which The Sphere stood at the place of the Kaaba.It was set to rotate once every 24 hours, and its base became a popular lunch spot for workers in the trade center on days with good weather.

Petikan ini aku ambil dekat wikipedia. Ini bermaksud mereka mereplikan The Sphere sebagai Kaabah dan mereka memusnahkannya semasa kejadian 9/11 itu. Anda boleh baca lebih lanjut do sini. http://en.wikipedia.org/wiki/The_Sphere

Dengan musnahnye WTC, objek itu turut sama musnah.

Kenapa Kaabah?
Adakah mereka mencabar kuasa Allah. Atau ia melambangkan kemusnahan kaabah sebagai tanda kiamat.


Wallahualam. :)
 
good info,,,,,,tq 4 sharuing
 
4..To Create One of the Darkest Stargates. Ini saya akan terangkan balik. (berkaitan dengan kepercayaan sihir Freemason/ Illuminati)

yang nieh ada pe2 info tak?
tajuk cam menarik jee...
 
4..To Create One of the Darkest Stargates. Ini saya akan terangkan balik. (berkaitan dengan kepercayaan sihir Freemason/ Illuminati)

yang nieh ada pe2 info tak?
tajuk cam menarik jee...

ok gak bro..citer la..
 
ok gak bro..citer la..

ops...
silap...
saya tak reti nak quote ayat yg skit2....
so copy dan paste jeee...
tajuk tuh...
kalo tuan tgk balik
mmg saya copy dan paste sebijik...
then sebab saya nampak...
ada gambar yg menunjukkan sesuatu..
itu yg tertarik....

tuan bole teruskan taak....
tapi tak bole xper...
tiada paksaan...
 
yer ke bro kita klu syafie x boleh ikut lain?? klu bab sembahyang leh rosak.. salah ker yg lain tue klu bercampur smpi boleh rosak..

confius lak aku.. sebelum nie aku dengar boleh ikut imam 4 yg lain..

Perbezaan mazhab ni ada dua:

1) Perbezaan mazhab aqidah/tauhid. Contohnya, mazhab Sunni, mazhab Syiah.

2) Perbezaan mazhab feqah. Contohnya dalam Sunni ada Shafie, Maliki, Hanafi dan Hanbali

Ada fatwa mengatakan perbezaan mazhab (1) iaitu mazhab aqidah adalah tidak dibenarkan. Umat Islam diseru hanya berpegang kepada mazhab yang mengikut alquran dan assunnah.

Manakala perbezaan mazhab feqah dibenarkan kerana ianya satu rahmat. Untuk mereka-mereka yang tidak memahami hukum feqah secara mendalam dan tidak ada kepakaran berijtihad, mereka sepatutnya tidak mencampur-campurkan mazhab dalam satu masa. Maksudnya mencampur-campur mazhab secara membuta tuli tanpa ada ilmu feqah adalah tidak wajar.

Persoalannya jika dia mencampur-campur mazhab secara membuta tuli tanpa ilmu feqah, maka siapakah sebenarnya yang mereka ikut? Nafsu dan syaitan agaknya...maka sia-sialah amalan itu...

contohnya dalam bab menyentuh perempuan. Dalam mazhab Syafie, menyentuh perempuan adalah membatalkan wudhuk tapi bagi pengikut mazhab Hanafi adalah tidak batal wudhuk. Jadi kita nak pegang yang mana? Syafie atau Hanafi? atau kita campur? Kalau kita campur maka haru biru la jadinya. Hari kita rajin, kita cium wife kita sebelum sembahyang, kita amik wudhuk balik sebab kita ikut Shafie. Hari kita malas, musim hujan mungkin sejuk nak amik wudhuk, kita gi sembahyang terus, guna wudhuk yang sembahyang sebelum ni...

jadi rules tu dah jadi lain...kita tak ikut 4 mazhab feqah dalam Islam dah tapi kita ikut nafsu malas kita....kalau ikut nafsu dapat pahala tak? sah tak? rosak tak?
 
Back
Top
Log in Register