Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > TRADING ZONE, CLASSIFIEDS & MARKETPLACE > Classifieds & Advertisements > Vehicles Sale/Rent

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 ISIS - Topik Yang Tidak Dibenarkan
Last Post: haQ
Posted On: 28-11-2014
Replies: 0
Views: 1,709
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 27,751
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 58,300
More...
Reply
 
Thread Tools
  #61  
Old 23-01-2009, 05:28 PM
awi2000 awi2000 is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2006
Posts: 494
Poster Rank: #5869
Thanked 1 Time
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by rizam View Post
Kalau kaji balik kes saya.. owner yang tunggak sebulan , bila saya lewat sebulan saya plak kena kejar..lepas tu pulak bila yang saya bayar separuh tu kerana pada mulanya kata nak RM750 pastu bila jumpa owner ,Beroker kata owner nak Rm 1500 pulak? dah saya bayar RM 750 pesal tak settle yang tunggak sebulan ? dalam aggrement cakap Kalau tiga bulan tak bayar Owner akan tarik , persoalan nya saya dah bayar untuk 2 bulan.cuma lewat skit ja.bukan tak bayar langsung .jadi boleh tak jelas kan kenapa tak cerita yang Owner ada tunggakkan dan duit muka pada mulanya cakap nak RM750 je bila jumpa owner cakap nak RM1500 plak sedang kan Owner tu tak kisah sangat tentang balance RM750 tu..?
ok bro...kau pya masalah saya rasa dah clear dan saya tak nak komen lagi k...apa yang kau mintak dah dapat ....so...harap maklum...lepas ni saya hnya berurusan dgn buyer yang betul2 strong dari segi duit ringgit jer...saya takkan lepas kereta untuk sambung bayar sekirayer buyer mempunyai masalah dari kewangan ...harap maaf dan terimakasih.>>>>
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #62  
Old 23-01-2009, 07:16 PM
infosinar infosinar is offline
Super Active Member

infosinar's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2008
Location: melaka-singapore express
Posts: 3,717
Poster Rank: #1036
Thanked 4 Times
Active Level
My Mood:
Default

aku nk bli tp duk mlk..
blh bli x?
__________________
Minuman Herba Fadhilat...
http://www.carigold.com/portal/forum...ad.php?t=59751
Reply With Quote
  #63  
Old 24-01-2009, 11:06 AM
azriusre azriusre is offline
Super Active Member

azriusre's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Sep 2008
Location: Tah..aku pun tak tau
Posts: 3,538
Poster Rank: #1091
Thanked 3 Times
Active Level
My Mood:
Default

aku pun pakai keta sambung bayar juga,aku bayar RM1000 kat member aku tu...bulan bulan RM372 dan sampai la nie tak penah mis bayar..tahun depan bulan 2 dah abis,korang tau keta apa aku ambik kat member aku tu?, keta kancil aje,pasal aku pakai ikut kemampuan aku nak bayar bulan bulan tu....Aku rasa masalah sambung bayar ni takkan jadi isu kalau si penyambung bayar tu sorang yang mampu nak bayar balik dan bertanggungjawab.Lagi satu pakai keta ikut kemampuan dan bukan ikut nafsu
Reply With Quote
  #64  
Old 28-01-2009, 11:03 AM
awi2000 awi2000 is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2006
Posts: 494
Poster Rank: #5869
Thanked 1 Time
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by azriusre View Post
aku pun pakai keta sambung bayar juga,aku bayar RM1000 kat member aku tu...bulan bulan RM372 dan sampai la nie tak penah mis bayar..tahun depan bulan 2 dah abis,korang tau keta apa aku ambik kat member aku tu?, keta kancil aje,pasal aku pakai ikut kemampuan aku nak bayar bulan bulan tu....Aku rasa masalah sambung bayar ni takkan jadi isu kalau si penyambung bayar tu sorang yang mampu nak bayar balik dan bertanggungjawab.Lagi satu pakai keta ikut kemampuan dan bukan ikut nafsu
saya sokong 100% pendapat bro ni...masalah kerap timbul buyer yang sambung bayar je selalu sangkut...tuan kete jarang buat hal,pasal dia memang nak jual kete dia untuk sambung bayar...dia nak kurangkan masalah dia ...bukan tambah masalah dgn buyer yang tak nak bayar bulan2 kat bank ni...tu jadi kecoh klu pihak bank call dia ...pasal kete dia sangkut...so sapa2 nak sambung bayar harap2 betul2 mampu dan ikhlas nak sambung bayar ...bukan ambik kesempatan dari kesusahan tuan kereta tu>>>THQ>>>
Reply With Quote
  #65  
Old 28-01-2009, 03:08 PM
Sang_Buana Sang_Buana is offline
Active Member

Sang_Buana's Avatar
 
Trader Rating: (10)
Join Date: Oct 2007
Posts: 2,382
Poster Rank: #1697
Thanked 37 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by awi2000 View Post
Salam semua warga CG...and pengguna kereta area Penang,Kedah, Perlis dan Perak....sapa2 yang pakai kereta wira special edition, MYVI, perdana V6, Alpard Toyota, BMW, dan lain2 kereta semi mewah dan mewah...dan pakai tapi tak larat nak bayar..pasal masalah kewangan bisnes drop dan lain2...nak jual dgn cara sambung bayar...sila hubungi saya segera....saya ader banyak buyer yang nak beli kereta dengan cara sambung bayar...agrement bank...agrement peguam,agrement JPJ atas syarat sambung bayar dan lain2 akan saya urus>>>berminat sila cal ke talian 0124150976 sekirayer anda berhasrat untuk menjual kereta anda dengan buyer sambung bayar>>>THQ>>>AWI>>>ym abang_awi2000
bro aku nak jual keta naza sutera wife aku cantik lagi
semua standard dan dijaga rapi..
hutang bank dlm 25k lagi..keta dah pakai 2tahun..
aku nak jual RM2K sahaja..so sambung bayar
setiap bulan RM400
so ko minat tak ? keta kat kulim...
kalau minat bagitahu aku..
__________________
BELI EMAS PERAK BERSAMA SYARIKAT GOLD SILVER RESOURCES (M) SDN BHD - http://www.gsr2u.com.my
SYILING HARIMAU MALAYA / BUNGA RAYA
Reply With Quote
  #66  
Old 29-01-2009, 12:38 PM
yahyamusa yahyamusa is offline
Active Member

yahyamusa's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jan 2006
Posts: 588
Poster Rank: #5250
Thanked 18 Times
Active Level
My Mood:
Default

Dok cari citra sambung bayar... D/P 2-3k aje, bln2 700-800 ratus.
Kalo ade tlg roger.. buyer area S.P.U, K.Batas.
Reply With Quote
  #67  
Old 29-01-2009, 07:16 PM
awi2000 awi2000 is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2006
Posts: 494
Poster Rank: #5869
Thanked 1 Time
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Sang_Buana View Post
bro aku nak jual keta naza sutera wife aku cantik lagi
semua standard dan dijaga rapi..
hutang bank dlm 25k lagi..keta dah pakai 2tahun..
aku nak jual RM2K sahaja..so sambung bayar
setiap bulan RM400
so ko minat tak ? keta kat kulim...
kalau minat bagitahu aku..
erm...ok klu ader yang minat kete ni saya akan contact bro segera >>>THQ>>
Reply With Quote
  #68  
Old 29-01-2009, 07:24 PM
awi2000 awi2000 is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2006
Posts: 494
Poster Rank: #5869
Thanked 1 Time
Active Level
My Mood:
Default

salam sejahtera warga CG...sapa2 yang nak beli kete...income bulan2 ader cuma payslip tak der...pasal kja sdri...anda boleh call saya...saya akan buatkan loan untuk anda...cuma saya minta anda fotostat i/c buku akaun transaksi bulan2 dalam bank akaun...dan lesen pendaftaran perniagaan anda...saya dah dapatkan pegawai bank yang uruskan loan untuk kereta yang anda nak...insyaAllah...so...jalan ni lagi terbaik...tanpa anda menggangu owner untuk sambung bayar >>>THQ>>saya akan dapatkan kenderaan drect owner dan loan akan saya uruskan,...ini peringkat permulaan dan sekirayer brjalan elok dan berjaya saya akan kurangkan urusan sambung bayar kereta selepas ini....harap maklum...
Reply With Quote
  #69  
Old 29-01-2009, 07:27 PM
awi2000 awi2000 is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2006
Posts: 494
Poster Rank: #5869
Thanked 1 Time
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by yahyamusa View Post
Dok cari citra sambung bayar... D/P 2-3k aje, bln2 700-800 ratus.
Kalo ade tlg roger.. buyer area S.P.U, K.Batas.
ok...harap bro bagi no hp kat saya...sekirayer ada saya akan call bro segera>>>>hp saya 0124150976>>>awi
Reply With Quote
  #70  
Old 31-01-2009, 10:20 PM
awi2000 awi2000 is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2006
Posts: 494
Poster Rank: #5869
Thanked 1 Time
Active Level
My Mood:
Default

Salam semua warga Cg...terimakasih kerana menggunakan khidmat saya untuk dapatkan kereta idaman anda..dan bagi ctmer yang baru harap bersabar untuk dapatkan kereta ok...dan juga yang menunggu minyak enjin fully sentitic 5w40 ..harap tggu stok sampai dalam 2 ke 3 hari lagi...stokyang ader dah habis...THQ>>>cuma rm80 untuk satu botol 4 liter...rege pasaran rm150...
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 06:03 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE