Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Offline Business, Entrepreneur Discussion

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 15-01-2009, 06:58 AM
ahib0205 ahib0205 is offline
Legendary Member

ahib0205's Avatar
 
Trader Rating: (83)
Join Date: Nov 2007
Location: Official Supporter
Posts: 19,329
Thanks (Received): 741
Likes (Received): 1
Blog Entries: 22
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by gandaduit View Post
itik oh itik..emm..kena kumpul team nih!
a'a tengahh kumpul team aka geng la ni



bro berminat ke?
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #22  
Old 15-01-2009, 07:00 AM
ahib0205 ahib0205 is offline
Legendary Member

ahib0205's Avatar
 
Trader Rating: (83)
Join Date: Nov 2007
Location: Official Supporter
Posts: 19,329
Thanks (Received): 741
Likes (Received): 1
Blog Entries: 22
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by gandaduit View Post
aku jumpa blog psl peternakan itik gi sini

http://harizamrry.wordpress.com/2007...ternakan-itik/

menarik juga blog ini aku baru baca perenggan satu..dah rase nak UMPH!!

wah... menarik menarik...

thanks kongsi tu bro..

sesiapa berminat boleh la layari website tu untuk tambah lagi pengetahuan tentang penternakan itik penelur ni

Reply With Quote
  #23  
Old 15-01-2009, 08:31 PM
gandaduit gandaduit is offline
Super Active

gandaduit's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Mar 2008
Posts: 8,470
Thanks (Received): 27
Likes (Received): 7
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ahib0205 View Post
a'a tengahh kumpul team aka geng la ni



bro berminat ke?
memang minat bidang penternakan tetapi kemahiran kurang...bagaimana kita nak mula kajian ini...
Reply With Quote
  #24  
Old 17-01-2009, 11:48 PM
ahib0205 ahib0205 is offline
Legendary Member

ahib0205's Avatar
 
Trader Rating: (83)
Join Date: Nov 2007
Location: Official Supporter
Posts: 19,329
Thanks (Received): 741
Likes (Received): 1
Blog Entries: 22
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by gandaduit View Post
memang minat bidang penternakan tetapi kemahiran kurang...bagaimana kita nak mula kajian ini...
hm... apa kata kita bermula dengan bincang secara teori dulu tentang penternakan itik penelur ni?

Quote:
Originally Posted by ahib0205 View Post

Pada pendapat saya, apa yang perlu kita tahu dan bincang tentang penternakan itik penelur ialah:

  • Jenis itik penelur
  • Reban untuk itik penelur
  • Cara menjaganya mengikut peringkat
  • Pemakanan dan ubatan yang perlu
  • Faktor kesihatan atau penyakit itik penelur itu sendiri
  • dan seterusnya tentang pemasaran

Reply With Quote
  #25  
Old 19-01-2009, 10:35 AM
gandaduit gandaduit is offline
Super Active

gandaduit's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Mar 2008
Posts: 8,470
Thanks (Received): 27
Likes (Received): 7
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ahib0205 View Post
hm... apa kata kita bermula dengan bincang secara teori dulu tentang penternakan itik penelur ni?
bump bump bump
Reply With Quote
  #26  
Old 19-01-2009, 10:41 AM
aKuLaH aKuLaH is offline
Active Plus

aKuLaH's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Jan 2008
Location: aku rileks jer kat umah ni...
Posts: 2,643
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 0
Blog Entries: 2
Active Level
My Mood:
Default

best gak ternak itik ni../
Reply With Quote
  #27  
Old 19-01-2009, 10:41 AM
aKuLaH aKuLaH is offline
Active Plus

aKuLaH's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Jan 2008
Location: aku rileks jer kat umah ni...
Posts: 2,643
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 0
Blog Entries: 2
Active Level
My Mood:
Default

telur itik ni tuk wat telur masin erk?...
Reply With Quote
  #28  
Old 19-01-2009, 10:49 AM
AlchemisT AlchemisT is offline
Permanently Banned -
Newbie hacker password stealer

 
Trader Rating: (21)
Join Date: Feb 2008
Location: Johor
Posts: 11,719
Thanks (Received): 332
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

member aku ada ternak itik ni...jaga itik senang jer bagi mkn jer...pastu bertelur..harga telur pun mahal...daging lak jual kat kedai cina..
Reply With Quote
  #29  
Old 19-01-2009, 11:05 AM
gandaduit gandaduit is offline
Super Active

gandaduit's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Mar 2008
Posts: 8,470
Thanks (Received): 27
Likes (Received): 7
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by aKuLaH View Post
telur itik ni tuk wat telur masin erk?...
tak semestinya telur masin aje kot,ntah setahu aku telur masin je
Reply With Quote
  #30  
Old 19-01-2009, 11:07 AM
gandaduit gandaduit is offline
Super Active

gandaduit's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Mar 2008
Posts: 8,470
Thanks (Received): 27
Likes (Received): 7
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by AlchemisT View Post
member aku ada ternak itik ni...jaga itik senang jer bagi mkn jer...pastu bertelur..harga telur pun mahal...daging lak jual kat kedai cina..
oh..menarik tu bro... tapi saya nak buat peternakan itik secara mudarabah pastu jual pun tak nak mahal.. kita pelbagai kan daging itik,,jgn ikut cina sgt mahal tak tentu arah coz sebab tuh market diaorg pegang.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump