Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > CG MARKETPLACE > Classifieds & Advertisements > Vacancies

Recommended Brokers

CG Sponsors



CG Updates
0 Reverting back old theme
Last Post: CariGold
Posted On: 06-05-2017
Replies: 0
Views: 5,566
0 CariGold new theme version - and more features are coming!
Last Post: niagafx
Posted On: 06-05-2017
Replies: 538
Views: 16,340
0 Video embed in post
Last Post: CariGold
Posted On: 15-12-2016
Replies: 0
Views: 21,994
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 31-10-2013, 02:21 PM
akhmal_imran akhmal_imran is offline
Active Member

akhmal_imran's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2010
Posts: 1,517
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 1
Dislikes (Received): 0
Active Level
Arrow Kerja di Rumah (RM2500) Penterjemah English<>Melayu/Arab/Mandarin/Jepun/Korean/German



LINGGOWORLD menawarkan Jawatan Kosong Sambilan atau Part Time sebagai :

PENTERJEMAH BAHASA MELAYU KE BAHASA ( INGGERIS / ARAB / MANDARIN / KOREAN / JEPUN / SPANISH / PERANCIS / GERMAN / RUSSIAN )

(atau sebaliknya dari English ke Bahasa-bahasa tersebut)



...untuk menterjemah...

- Tugasan/'Assignment' , 'Resume', Surat, Jurnal, Tesis, Artikel, Laporan, Buku, ebook, Perjanjian, Lirik, Kertas kerja, 'Presentation', etc....,

**SECARA ONLINE ( BEKERJA DARI RUMAH )



KELAYAKAN:

- Mahir menggunakan komputer & boleh berkomunikasi melalui Emel dengan baik.

- Mempunyai akaun Paypal adalah kelebihan.

- Pengalaman tidak diperlukan.

**Tawaran ini terbuka ke seluruh Malaysia : Johor, Kedah, Kuala Lumpur, Melaka, N. Sembilan, Pahang, Perak, Perlis, Sabah, Sarawak, Selangor, Terenganu, Pulau Pinang, Labuan, Cyberjaya, Putrajaya dan Kelantan.



Cara memohon:


- Step 1: Isi borang permohonan di >> http://linggoworld.blogspot.my/p/mak...jut-kelas.html

- Step 2: Reply ke dalam thread forum ini dengan maklumat dibawah.

================================================== ===================

Nama Penterjemah: (cth Pn. Aina)

Bahasa yang boleh anda terjemah: (cth Bahasa Inggeris ke Bahasa Melayu & Mandarin ke French)

Jenis Dokumen Yang Ingin Diterjemah : (cth ingin menterjemah Tesis Kejuruteraan Mekanikal & Jurnal Seni Fotografi sahaja)


================================================== =====================









.
__________________
http://www.CariJodohClub.co.nr - Agensi Perkhidmatan Mencari Jodoh 1 Malaysia

Last edited by akhmal_imran; 25-11-2015 at 11:55 AM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 31-10-2013, 02:23 PM
akhmal_imran akhmal_imran is offline
Active Member

akhmal_imran's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2010
Posts: 1,517
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 1
Dislikes (Received): 0
Active Level
Thumbs up Online Job ($3700) Translator English < > Arab/Chinese/Spanish/Korean/German/Russian



LINGGOWORLD has an opening / Job Vacancies as :

FREELANCE ONLINE TRANSLATOR
( MALAY / ENGLISH / ARABIC / MANDARIN / KOREAN / JAPANESE / SPANISH / FRENCH / GERMAN / RUSSIAN )


...to translate...

...assignment , ' resume ' , letters, journals, theses , articles , reports , books , ebooks , agreement , lyrics , paper , ' presentation ' , newspaper, comic, manga, copy-writing, advertisement, etc .... ,


(**Work from Home)



REQUIREMENT
:

-Able to read & write proficiently in the language you'll be translating

-Basic Computer knowledge

-Working at home via online

-No experience needed



TO APPLY:

- Step 1: Fill out the form here >> http://linggoworld.blogspot.my/p/blog-page.html

- Step 2: Reply to this thread with details below.

================================================== ===================

Your Name: (e.g Mr. Peter)

Languages you'll be able to translate: (e.g Japanese to French & German to Malay)

Type of document prefered : (e.g Theses on Aerronautic & Journal of Animation)


================================================== =====================







.
__________________
http://www.CariJodohClub.co.nr - Agensi Perkhidmatan Mencari Jodoh 1 Malaysia

Last edited by akhmal_imran; 25-11-2015 at 11:56 AM..
Reply With Quote
  #3  
Old 31-10-2013, 02:25 PM
akhmal_imran akhmal_imran is offline
Active Member

akhmal_imran's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2010
Posts: 1,517
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 1
Dislikes (Received): 0
Active Level
Thumbs up Senarai Pelanggan/ Translation Job

Mulai 1 Disember 2013, SENARAI TRANSLATION JOB tidak akan dihantar kepada Penterjemah secara individu sebaliknya akan di 'POST' ke Forum-Forum yang tersenarai dibawah, pada setiap hari KHAMIS:

1. https://forum.***********/index.php?...#entry64238689
2. http://www.gempak.org/forum/140-kerj...ml#post1519477
3. http://www.plazacentre.net/cgi-php/f...ic,2784.0.html
4. http://english1.cari.com.my/forum.ph...a=#pid54439322


Sila periksa 'POST' yang terakhir dalam thread forum tersebut untuk SENARAI TRANSLATION JOB yang terkini.

Penterjemah yang telah BERDAFTAR, sila pilih TRANSLATION JOB yang 'matching' dengan kepakaran terjemahan anda. Ikut arahan yang diberi untuk 'RESERVE' TRANSLATION JOB tersebut selewat-lewatnya 1 hari selepas tarikh 'POSTING' TRANSLATION JOB.


arabic translator jawatan kosong , arabic penterjemah jawatan kosong , arabic translator kekosongan , arabic translator part time , arabic translators jawatan kosong , arabic penterjemah part time , japanese penterjemah jawatan kosong , japanese translator jawatan kosong , japanese penterjemah part time , japanese translator , japanese translator part time , japanese to english penterjemah jawatan kosong , russian penterjemah jawatan kosong , russian penterjemah , russian translator jawatan kosong , russian translators needed , russian penterjemah part time , find a part time , find me a part time , find jawatan kosong , find jawatan kosong online , find a part time online , find penterjemah jawatan kosong , find part time online , language recruitment , language recruitment services , recruitment agencies , language recruitment agencies , multilingual recruitment , translator recruitment , online work dari rumah , work online dari rumah , work dari rumah online , working dari rumah online , online sambilan , working online dari rumah , sambilan online jawatan kosong , online sambilan jawatan kosong , kerja kosong for translators , translator kerja kosong , penterjemah kerja kosong , opportunity jawatan kosong , un kerja kosong , kerjaya kerja kosong , kerja kosong for , looking for part time , looking for a part time , looking for jawatan kosong , looking for jawatan kosong online , looking for a part time online , looking for penterjemah jawatan kosong , work online , online work , work online jawatan kosong , work online and get paid , free online work , part time work online , german to english penterjemah jawatan kosong , translator english german , english to hindi penterjemah jawatan kosong , korean to english penterjemah jawatan kosong , english penterjemah jawatan kosong , internet jawatan kosong dari rumah , internet jawatan kosong , jawatan kosong on the internet , online internet jawatan kosong , jawatan kosong on internet , internet based jawatan kosong , part time in internet , jawatan kosong in internet , home internet jawatan kosong , sambilan jawatan kosong online , sambilan jawatan kosong , sambilan jawatan kosong uk , part time sambilan , jawatan kosong sambilan
__________________
http://www.CariJodohClub.co.nr - Agensi Perkhidmatan Mencari Jodoh 1 Malaysia

Last edited by akhmal_imran; 28-11-2013 at 10:13 AM..
Reply With Quote
  #4  
Old 31-10-2013, 02:39 PM
8itis9 8itis9 is offline
Active Member

8itis9's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2013
Location: MY
Posts: 2,145
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 6
Dislikes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to 8itis9
Default

macam mana nak mohon ni? tak berapa paham dgn maklumat kat link tu. tq
__________________
Tiada Insan Suci Yang Tidak Mempunyai Masa Silam, Tiada Insan Berdosa Yang Tidak Mempunyai Masa Depan
Reply With Quote
  #5  
Old 31-10-2013, 02:41 PM
Modz Modz is offline
Active Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Nov 2012
Posts: 1,125
Thanks (Received): 31
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

mana aci.. guna gambar awek..
Reply With Quote
  #6  
Old 31-10-2013, 02:44 PM
mrvx mrvx is offline
Super Active

mrvx's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2009
Posts: 7,029
Active Level
My Mood:
Default

autocad buat litar elektronik bleh laaa.. yg lain takdak skill.. suka2 boleh kot
Reply With Quote
  #7  
Old 31-10-2013, 02:52 PM
soyabean84 soyabean84 is offline
Active Plus

soyabean84's Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: Mar 2009
Posts: 2,907
Thanks (Received): 14
Likes (Received): 14
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Kalau nak ajar AutoCAD kene guna skill sndr @ ada module yg diberi?
Reply With Quote
  #8  
Old 01-11-2013, 02:59 PM
IQmat IQmat is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2010
Posts: 348
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

sama la macam soalan di atas...
Saya dah lama kerja draftman tapi autocad basic jer.. boleh ker..jadi pengajar.
Reply With Quote
  #9  
Old 01-11-2013, 03:36 PM
naz0203 naz0203 is offline
Active Plus

naz0203's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: May 2012
Posts: 2,625
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

haha..selepas anta email, kita kena bayar rm35 sebagai tanda komitmen...
nie mcm kes keje taip data dulu2.... hahahaha
Reply With Quote
  #10  
Old 07-11-2013, 11:10 AM
akhmal_imran akhmal_imran is offline
Active Member

akhmal_imran's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2010
Posts: 1,517
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 1
Dislikes (Received): 0
Active Level
Thumbs up Cara Mencipta Nama dan Harta Sebagai Penterjemah

Penterjemah mempunyai peluang hidup selesa sebagai penterjemah. Justeru jangan lagi hidup dengan gaya kais pagi makan pagi, kais petang makan petang, yakni hidup dari satu "job" ke satu "job".
Lakukan 2 jenis projek terjemahan serentak:

(1) Menterjemah kerja-kerja kecil yang cepat siap dan cepat mendapat bayaran.

Projek jenis ini adalah jenis kais pagi makan pagi, tetapi ia penting bagi kehidupan bulan-demi-bulan. Tetapi jangan hanya membuat kerja-kerja terjemahan jenis ini sebab ia tidak membolehkan penterjemah memiliki harta intelek.

Penterjemah jenis ini betul-betul "penterjemah upahan". Ada kerja, adalah upah. Tidak ada kerja, tidak ada pendapatan.

(2) Menterjemah karya buku sederhana dan besar.

Projek jenis inilah yang membolehkan penterjemah memiliki harta intelek. Pada bila-bila masa, jangan sampai tidak melakukan terjemahan jenis ini. Sambil menterjemah kerja-kerja kecil, saudara wajib melakukan terjemahan buku.

Apabila menjadi penterjemah buku, bukan semua buku dapat dijadikan harta intelek. Buku-buku yang tidak evergreen hayatnya, tidak berbaloi diterjemahkan, kalau niat saudara hendak memiliki harta intelek.

Pilihlah buku-buku yang berpotensi mempunyai hayat pasaran yang evergreen. Lazimnya penerbit mempunyai pengetahuan tentang buku-buku jenis ini.

Penterjemah jangan terus menterjemah buku yang menjadi kegemarannya kerana:

(1) Lesen hakcipta buku itu mesti diperoleh dahulu, baru boleh menterjemahkannya.

(2) Lazimnya lesen hakcipta tidak akan diberikan kepada individu, justeru jika saudara menulis surat kepada penerbit asal, peluang saudara mendapatkan lesen hakciptanya amat tipis. Penerbit asal buku itu hanya berminat melesenkan hakcipta buku-buku terbitannya kepada penerbit yang kredibel.

(3) Terma-terma dan syarat pelesenan hakcipta buku-buku dari Amerika dan Eropah lazimnya tidak mampu dipenuhi oleh penterjemah individu.

(4) Jika buku itu sudah public-domain sekalipun, belum tentu ada penerbit yang berminat menerbitkan terjemahannya. Memang ada penerbit yang tidak peduli isu lesen hakcipta. Mereka main sapu sahaja. Tetapi saudara menanggung risiko besar ditipu oleh penerbit jenis ini.

Nota: Di Malaysia, PTS berjaya mendapatkan lesen novel "Tunnels", manakala di Indonesia, MIZAN yang berjaya mendapatnya.
__________________
http://www.CariJodohClub.co.nr - Agensi Perkhidmatan Mencari Jodoh 1 Malaysia

Last edited by akhmal_imran; 28-11-2013 at 10:14 AM..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 12:37 PM.


Copyright ©2000 - 2017, CariGold.com.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you