Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > CRIMES, SCAMS, CONSUMERS, ILLEGAL ACTIVITES > Scams & Alerts > Suspicious Business/Scheme Activities

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Software Upgrade
Last Post: CariGold
Posted On: Today
Replies: 0
Views: 172
0 New forum feature to help you manage updates of your own thread
Last Post: CariGold
Posted On: 22-02-2016
Replies: 0
Views: 24,445
0 Technical Issues
Last Post: CariGold
Posted On: 18-02-2016
Replies: 1
Views: 21,701
More...
Thanks Thanks:  1
Likes Likes:  0
Dislikes Dislikes:  0
Reply
 
Thread Tools
  #151  
Old 05-02-2013, 04:10 AM
nasgold nasgold is offline
Regular

nasgold's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2009
Posts: 153
Poster Rank: #12060
Post Thanks / Like
Thanks (Given): 0
Thanks (Received): 0
Likes (Given): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Given): 0
Dislikes (Received): 0
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by eeqyn88 View Post
kalau u berani jumpa ydp..jmpa esok di yds corp, bandar baru rawang pkul 9 mlm...ydp ada kt sana smpi 12 mlm..alamat yds tgk di wen ni..http://yds2u.com/..kita jmpa di sana esok mlm..i cabar u berdepan dgn pn shimah esok...
kalau namanye org CG mane ade berani nak jumpe setakat menyalak dlm forum boleh la....
__________________
0166628777

TUN TEJA RATNA BANGGALA PANDAI MEMBELAH LADA SULAH
KALAU ANDA TIDAK PERCAYA MARI BERSUMPAH DIKALAM ALLAH
Reply With Quote
Thanks 0 Likes 0 Dislikes 0
 
Paid Advertisement
  #152  
Old 05-02-2013, 11:16 AM
eeqyn88 eeqyn88 is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2013
Posts: 21
Poster Rank: #28699
Post Thanks / Like
Thanks (Given): 0
Thanks (Received): 0
Likes (Given): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Given): 0
Dislikes (Received): 0
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by nasgold View Post
kalau namanye org CG mane ade berani nak jumpe setakat menyalak dlm forum boleh la....
dia kata berani jumpa ydp..kita tggu dan lihat malam ni....
Reply With Quote
Thanks 0 Likes 0 Dislikes 0
 
  #153  
Old 05-02-2013, 12:14 PM
puteri1042 puteri1042 is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2013
Posts: 10
Poster Rank: #36479
Post Thanks / Like
Thanks (Given): 0
Thanks (Received): 0
Likes (Given): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Given): 0
Dislikes (Received): 0
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by eeqyn88 View Post
dia kata berani jumpa ydp..kita tggu dan lihat malam ni....
ko org kuat YDP ke?? guna medan ni nk backing YDP tu...
Reply With Quote
Thanks 0 Likes 0 Dislikes 0
 
  #154  
Old 05-02-2013, 01:22 PM
eeqyn88 eeqyn88 is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2013
Posts: 21
Poster Rank: #28699
Post Thanks / Like
Thanks (Given): 0
Thanks (Received): 0
Likes (Given): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Given): 0
Dislikes (Received): 0
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by puteri1042 View Post
ko org kuat YDP ke?? guna medan ni nk backing YDP tu...
saya bkn org kuat ydp..sy saudara se Islam.. awak juga yg kata berani berdepan dgn YDP.. datang lah malam ni di Rawang..jgn pandai ckp belakang jer..
Reply With Quote
Thanks 0 Likes 0 Dislikes 0
 
  #155  
Old 05-02-2013, 01:25 PM
eeqyn88 eeqyn88 is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2013
Posts: 21
Poster Rank: #28699
Post Thanks / Like
Thanks (Given): 0
Thanks (Received): 0
Likes (Given): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Given): 0
Dislikes (Received): 0
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by puteri1042 View Post
ko org kuat YDP ke?? guna medan ni nk backing YDP tu...
u kenal very2 well kan dgn YDP..sy nk tgk malam ni u berhadapan dgn YDP...
Reply With Quote
Thanks 0 Likes 0 Dislikes 0
 
  #156  
Old 05-02-2013, 02:14 PM
puteri1042 puteri1042 is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2013
Posts: 10
Poster Rank: #36479
Post Thanks / Like
Thanks (Given): 0
Thanks (Received): 0
Likes (Given): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Given): 0
Dislikes (Received): 0
Thanked 0 Times
Active Level
Default

knp perlu aku nk takut nk tgk dia.. aku bkn baru kenal dia setahun dua yg aku perlu takut nk jumpa dia.
xpyh ko nk kasi alamat kelab tu pn sbb aku tau tempat tu kat mn.. even rumah dia pn kalau aku nk g pn aku leh terjah je..
mcm aku pnh kata aku knl dia sgt2.. xperlulah aku nk takut dgn gertak ko tu. sblm ko kenal dia aku dulu dh kenal dia.

insyaallah aku akan dtg tp bkn mlm ni
xkn nk perabis duit utk beli tiket flight semata2 nk turun mlm ni..
Reply With Quote
Thanks 0 Likes 0 Dislikes 0
 
  #157  
Old 06-02-2013, 05:55 PM
nasgold nasgold is offline
Regular

nasgold's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2009
Posts: 153
Poster Rank: #12060
Post Thanks / Like
Thanks (Given): 0
Thanks (Received): 0
Likes (Given): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Given): 0
Dislikes (Received): 0
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by puteri1042 View Post
salah seorg relative YPD ada call i dan ckp.. kwn anak dia yg sekolah hnya setakat darjah 3 baru sebulan join kelab ni dh pakai BMW3s yg diberikan oleh kelab selepas masuk jd ahli beserta dgn aset2 yg lain.. mcm xlojik je.. katanya dia just invest dlm kelab tu dan cari ahli..
masalahnya mudah sgt kan nk dpt BMW just masuk kelab ni.. xpyh nk bersusah payah kerja. cuma cr kaki
kalau duduk diam mmg lah tak dpt kak oiii.. kenalh buat sesuatu...
__________________
0166628777

TUN TEJA RATNA BANGGALA PANDAI MEMBELAH LADA SULAH
KALAU ANDA TIDAK PERCAYA MARI BERSUMPAH DIKALAM ALLAH
Reply With Quote
Thanks 0 Likes 0 Dislikes 0
 
  #158  
Old 06-02-2013, 06:20 PM
nasgold nasgold is offline
Regular

nasgold's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2009
Posts: 153
Poster Rank: #12060
Post Thanks / Like
Thanks (Given): 0
Thanks (Received): 0
Likes (Given): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Given): 0
Dislikes (Received): 0
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by slvrchair View Post
ciri2 scam yg jelas...duit masuk...pastu duit keluar...mane produktiviti nye? selain dari tajaan? mcm ponzi pn ader...sampai satu tahap tepu...the system itself will collapse like sh!t.....

cukup2 la kene kencing dgn bangsa sendiri....bawak2 bertobat!!!
selidik dulu sebelum buat kenyataan.. dah kira ke duit masuk dan keluar tu... pelancungan 5hari 4mlm bertaraf 5 bintang bukan produk ke? pulangan duit hanya 2% dr cto dlm mase 7thn kalau masih tak cukup seperti yg dijanjikan ia akan dibayar secara lang sam selepas gaharu di tuai.. itu pun kalau ladang di bukit baling tak di terbalikan/roboh oleh tuhan......
__________________
0166628777

TUN TEJA RATNA BANGGALA PANDAI MEMBELAH LADA SULAH
KALAU ANDA TIDAK PERCAYA MARI BERSUMPAH DIKALAM ALLAH
Reply With Quote
Thanks 0 Likes 0 Dislikes 0
 
  #159  
Old 07-02-2013, 01:38 PM
intan_inazd intan_inazd is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2012
Posts: 4
Poster Rank: #49115
Post Thanks / Like
Thanks (Given): 0
Thanks (Received): 0
Likes (Given): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Given): 0
Dislikes (Received): 0
Thanked 0 Times
Active Level
Default

apa kelebihan kelab ni sebenarnya. ada org approach tp setakat dgr dan senyum je lah
Reply With Quote
Thanks 0 Likes 0 Dislikes 0
 
  #160  
Old 07-02-2013, 08:41 PM
none none is offline
Super Active

none's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2007
Posts: 7,104
Poster Rank: #552
Post Thanks / Like
Thanks (Given): 102
Thanks (Received): 7
Likes (Given): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Given): 0
Dislikes (Received): 0
Thanked 7 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Iman2Iqbal View Post
Semalam., ada dengar penerangan KKDSTTM di Alor Setar...ini adalah pendapt aku dr pengalaman aku yg tk seberapa nie...kalau salah.., mohon maaf byk2 yee....Kelab nie dikatakan katanya adalah untuk mengenang sejarah Tun Teja dn etc.., bla..bla.bla..dn setiap ahli dpt peluang jd ajk terhormat dgn syarat melabur dn MENYUMBANG dlm apa2 pakej yg ditawarkn...Kenapa aku highlightkn SUMBANGAN..?..Sbb bila sumbgan andai jd pr2. , tk bleh nk persoalkn sbb anda sumbg., ataupun juga dikenal sbg SEDEKAH...Anda sedekah sbyk rm 29400 utk jd ahli VIP dn seterusnya dpt jd ajk kehormat...anda juga akan dpt beberapa btg pokok gaharu yg bernilai tinggi beserta bebrpa lot tanah chalet di siong. , baling dn juga beberapa insentif yg lain...selain itu., dpt pulangan 2% sebulan. ,ada turun naik sehingga 7 tahun dn pulangannya lebih dr yg anda sumbg...ok..,pendpt aku setrlah ikut dn dgr sendiri penergn kelab nie smlm.., kelab yg kononnya untk mengenang sejarah adalah topeng semata2 dn meneknkn lebih kepada pelaburan duit utk istri ydp seorg remiser shm terkenal...untg sabut. , anda dpt untg., untg batu.., anda tenggelm la plak...yg aku paling sangsi sekali.., aset yg dikatakan berupa pokok gaharu yg ditanam secara komersil dn bernilai tggi.., inilah umpan terbesar kpd ahli2...aku ada rujuk dgn beberapa kawan aku yg mmg mengusahakn gaharu.., katanya gaharu yg ditanam secara komersil tiada nilai dlm pasaran dn merupakan antara produk yg merosakkn nama Malaysia dlm industri gaharu..sbbnya gaharu ini disuntiki dgn bhn kimia untuk mewujudkn teras yg merupakan bernilai tggi dlm pokok gaharu..Tetapi.., realitinya apabila gaharu yg disuntik ini disuling dn dimasak bg mengeluarkn patinya mengandungi cecair berwarna hijau akint dr suntikan bhn kimia...itulh yg menyebbkn gaharu jenis ini tidak laku dn tidak punya nilai pun dlm pasaran gaharu...persoalannya mudah.., sapa yg beli gaharu2 suntik tersebut...sahabt sy ada berlmbk pokok gaharu yg sedemikian ., kalau benar ada pembelinya.., dia pun nk jual jgk..jd sekiranya benar gaharu ini laku.., baguslah..tapi kalau tiada nilai lgsg..,bukan tipu ke namanya...
ada sape2 yg boleh komen statement sahabat ni, yg mengatakan
pokok gaharu yg disuntik xada nilai....
ni dh mcm projek tanam pokok sentang aja....
__________________

Jangan lupa...,
Niatkan setiap perbuatan kita kerana ALLAH,
Niat betul2, mcm nak solat...dan rasailah perbezaannya.
Reply With Quote
Thanks 0 Likes 0 Dislikes 0
 
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 10:12 PM.


Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you