Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Others Interest

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 25,416
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 56,141
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 43,304
More...
  #981  
Old 10-01-2013, 09:45 PM
mohamad mohamad is offline
Active Member

mohamad's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Feb 2006
Posts: 625
Poster Rank: #4995
Thanked 4 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by overboost View Post
salam otai2 vape

semalam aku tukar cartomizer(1.6 ohm) utk dct ..tp tekak jd perit la ..flavor x rasa ..aku punya lambo 4.0 + dctank ..sesapa penah jd macam aku tak?skrg xleh nak isap lg ..

lagi satu ..ade vaper seller yg best tak utk direkemen?
DCT tank ni memang problem sikit,selalunya problem overflow atau no flow.kes tuan ni rasanya no flow .liq tak sampai.kalau carto yg baru guna,kena bg liq tu serap ke dlm carto dulu.
kalau mengunakan eliq jenis pure VG 100% memang susah nak flow.sebab VG base ni lebih pekat.
antara cara nak bg smooth,kena besarkan lubang yg ada pada carto,kalau boleh buat 1 -2 lubang lg.
semasa mengisi liq dalam tank.(utk carto baru)tutup lubang kat bawah(connector),sedut kuat2 agar liq menyerap masuk ke dlm carto.baru tambah liq yg berkurang dlm tank.



kalau nak beli carto punch agak mahal, RM50.kalau boleh,korek sendiri .guna drill atau steel file yg kecik.




Quote:
Originally Posted by mie8500 View Post
DCT punya carto kalo overflow mmg sakit skit la..
Cuba tiup kuat2 tgk ada kuaq liquid x..
biaq kering skit, pastu try blk..
Nak buat DCT mmg remeh skit..
tp kalo elok, mmg best..
betul tu,walaupun remeh,tapi best. DCT ni masih relevan lg bagi aku.walaupun dah guna yg rebuid punya tapi sekali skala guna jugak DCT ni.ia lebih jimat liq berbanding CE5 dan vivi.
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #982  
Old 10-01-2013, 10:40 PM
mohamad mohamad is offline
Active Member

mohamad's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Feb 2006
Posts: 625
Poster Rank: #4995
Thanked 4 Times
Active Level
My Mood:
Default E-solid

keluaran feellife..e-solid..






Reply With Quote
  #983  
Old 10-01-2013, 10:44 PM
buytosell buytosell is offline
Active Member

buytosell's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2008
Posts: 1,649
Poster Rank: #2338
Thanked 3 Times
Active Level
My Mood:
Default

otai vaper...brand evic ok tak?and aper tank yang ok utk evic ni??
Reply With Quote
  #984  
Old 11-01-2013, 12:57 AM
Bombtrack Bombtrack is offline
Normal Member

Bombtrack's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2008
Posts: 192
Poster Rank: #10069
Thanked 0 Times
Active Level
Default

aku dah upgrade dari ego-t ke lambo mini 4.0 perghhh terasa kelainannya, apa2 pon bateri ego-t tetap berjasa pada aku hehehe.
Reply With Quote
  #985  
Old 11-01-2013, 02:39 AM
alpacint alpacint is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2008
Posts: 719
Poster Rank: #4522
Thanked 32 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by dota_slayer View Post
nk tnya la brand apa yg kluar asap lebat punya? rekemen skit otai2 sini
nak asap lebat bergantung pada pg dan vg yang terkandung dlm likuid tu, dan yang keduanya bergantung pada lilitan koil yang kita setting dan jenis wick yang kita guna..

Cari likuid yang kandungan pg 70% vg 30%
koil buat 4 lilit dpt dlm 1.8ohm
wick 2mm
Reply With Quote
  #986  
Old 11-01-2013, 02:47 AM
Higherbidder Higherbidder is offline
Active Member

Higherbidder's Avatar
 
Trader Rating: (-1)
Join Date: Apr 2010
Posts: 899
Poster Rank: #3839
Thanked 2 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by alpacint View Post
nak asap lebat bergantung pada pg dan vg yang terkandung dlm likuid tu, dan yang keduanya bergantung pada lilitan koil yang kita setting dan jenis wick yang kita guna..

Cari likuid yang kandungan pg 70% vg 30%
koil buat 4 lilit dpt dlm 1.8ohm
wick 2mm
brand ape yg liquid pekat? nak trus beli ni... pening fikir pakai vape asap x lebat
Reply With Quote
  #987  
Old 11-01-2013, 02:54 AM
alpacint alpacint is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2008
Posts: 719
Poster Rank: #4522
Thanked 32 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Higherbidder View Post
brand ape yg liquid pekat? nak trus beli ni... pening fikir pakai vape asap x lebat
www.ejuice.my
Reply With Quote
  #988  
Old 11-01-2013, 04:30 AM
overboost overboost is offline
Normal Member

overboost's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jun 2009
Posts: 219
Poster Rank: #9350
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

tq otai2 yg bg tunjuk ajar n pendapat pasal cartomizer

betul tu ...ejuice.my mmg best ...aku pun duk cari seller ejuice ni...ade sesapa jual x kat cg ni?
masa kat kl aku penah beli..skrg aku suruh pos x dilayan ...masa g beli ckp boleh pos ...dah la masa aku g beli tu nak layan dgn x nak layan sama byk ...teruk betul ..mentang2 kedai ramai artis pegi ..puuiiiii

***membebel x tentu pasal plak aku ...lepas geram
Reply With Quote
  #989  
Old 11-01-2013, 04:35 AM
faisal05 faisal05 is online now
Active Member

faisal05's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Mar 2007
Posts: 684
Poster Rank: #4689
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

provari mini v2 brape yer harga skarang? body shj
Reply With Quote
  #990  
Old 11-01-2013, 04:46 AM
butterfingers butterfingers is offline
Well-Known
Member

butterfingers's Avatar
 
Trader Rating: (39)
Join Date: Aug 2010
Location: penang⇒terengganu⇒penang
Posts: 5,129
Poster Rank: #714
Thanked 5 Times
Active Level
My Mood:
Default

rm700-rm900 kalau bei kat malaysia..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 09:10 AM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE