Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > TRADING ZONE, CLASSIFIEDS & MARKETPLACE > Trading Zone > Health, Beauty, Wellness Products

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 21,824
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 52,461
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 39,938
More...
Reply
 
Thread Tools
  #161  
Old 10-11-2012, 11:11 PM
kaklong kaklong is offline
Well-Known
Member

kaklong's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Feb 2009
Posts: 5,442
Poster Rank: #659
Thanked 4 Times
Active Level
My Mood:
Default

Antara soalan yg kerap kaklong terima mengenai kolagen rumpai laut ni :

1: Rumpai ni halal ke?

2: Rumpai ni ada kelulusan KKM tak?

Jawapan dr Kaklong,

1 : Rumpai ni halal, sumber dari laut dan rumpai yg kaklong amek ni diusahakan oleh nelayan beragama islam. Jgn lupa bismillah dan berselawat semasa mencuci dan sebelum makan yer.

2: Rumpai ni tak perlu kelulusan KKM sbb ianya bukan ubat. Rumpai ni 100% asli, tiada bahan2 lain seperti pewarna, perasa atau bahan chemical lain. Kalau rumpai ni perlu kelulusan KKM, maka ulam pegaga yg kita makan pun perlu kelulusan KKM jugak
__________________
Kaklong : 019-3664242
SUFI Habbatus-Sauda Madu
Syikin Jamal Enterprise
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #162  
Old 11-11-2012, 10:21 AM
kaklong kaklong is offline
Well-Known
Member

kaklong's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Feb 2009
Posts: 5,442
Poster Rank: #659
Thanked 4 Times
Active Level
My Mood:
Default



RM15 /sepeket 100gm
Postage Rm5

RM30 / 2peket
Postage Rm5

RM45 / 3peket

FREE POSTAGE






Rm25 /sepeket 100gm
Postage Rm5

Rm50 / 2peket

FREE POSTAGE
__________________
Kaklong : 019-3664242
SUFI Habbatus-Sauda Madu
Syikin Jamal Enterprise
Reply With Quote
  #163  
Old 11-11-2012, 11:17 AM
kaklong kaklong is offline
Well-Known
Member

kaklong's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Feb 2009
Posts: 5,442
Poster Rank: #659
Thanked 4 Times
Active Level
My Mood:
Default



Harga (termasuk poslaju)

1pack Rm20
2pack Rm35
3pack Rm45
4pack Rm55
5pack Rm65
6pack Rm75


Kalau nk beli lebih dari tu, better beli borong 10pack (1kg) Rm90
__________________
Kaklong : 019-3664242
SUFI Habbatus-Sauda Madu
Syikin Jamal Enterprise
Reply With Quote
  #164  
Old 11-11-2012, 08:50 PM
kaklong kaklong is offline
Well-Known
Member

kaklong's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Feb 2009
Posts: 5,442
Poster Rank: #659
Thanked 4 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by kaklong View Post


Dapatkan harga borong yg cunnn punya!!


Rm9/pack Min. 1kg (Inc. poslaju)

Rm6/pack Min. 5kg (Inc. pos domestik)
5-7 hari bekerja

Rm5/pack Min. 10kg (Inc. pos domestik)
5-7 hari bekerja

Utk belian borong, boleh campur white dan purple.
Nanti harga kita adjust baik punya!
__________________
Kaklong : 019-3664242
SUFI Habbatus-Sauda Madu
Syikin Jamal Enterprise
Reply With Quote
  #165  
Old 12-11-2012, 12:36 AM
kaklong kaklong is offline
Well-Known
Member

kaklong's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Feb 2009
Posts: 5,442
Poster Rank: #659
Thanked 4 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by kaklong View Post


Kelebihan PMC purple (AAA)

- 2 kali lebih kolagen drp kolagen gred AA emas/putih dan A kelabu..3 kali lebih beta karotin dan galian

- Warna gelapnya mengandungi kandungan vitamin
dan pelbagai lagi bahan berkhasiat yang sangat tinggi daripada semua keluarga rumpai.

- Kajian terperinci yang telah dijalankan oleh banyak pihak menunjukkan bahawa sayur-sayuran yang mempunyai warna terang seperti jingga dan ungu ~ kubis ungu, terung, anggur, bawang, turnip, keladi dan sebagainya memiliki kandungan vitamin dan zat galian lebih tinggi daripada sayur-sayuran berwarna hijau dan putih.

- Memiliki kuasa anti penuaan dan antioksida tertinggi daripada semua jenis sayuran berwarna ungu lain.

Rm25/pack 100gm


Stok PMC gred AAA ni dh kehabisan stok..Dijangka hari Jumaat akan sampai stok baru. Sesiapa yg berminat sila order awal2 yer..Stok sangat terhad. Siapa cepat dia dapat
__________________
Kaklong : 019-3664242
SUFI Habbatus-Sauda Madu
Syikin Jamal Enterprise
Reply With Quote
  #166  
Old 12-11-2012, 11:16 AM
kaklong kaklong is offline
Well-Known
Member

kaklong's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Feb 2009
Posts: 5,442
Poster Rank: #659
Thanked 4 Times
Active Level
My Mood:
Default




Nk share something la dgn uols. Walaupun dh ramai tahu ttg kehebatan rumpai laut Borneo ni, tp tak kira..nk share jugak sekarang...

Sebenarnya dh lama kaklong duk jd pemerhati produk hebat ciptaan Allah ni. Kaklong ni bukan jenis tgk org jual, Kaklong pun nak jual. Tp Kaklong lebih suka tggu dan lihat resultnya dulu. BIAR LAMBAT ASALKAN SELAMAT.


Apa yg Kaklong tertarik dgn rumpai laut ni, ianya adalah 100% asli..yes! rasa sgt jujur bila dapat mengakui yg produk ni mmg 100% asli! Tiada bahan lain selain rumpai laut itu sendiri. Bukan kapsul, bukan powder, bukan tablet atau pil..bebas kimia/racun/pewarna/pengawet/steroid/perisa, hanya di keringkan sahaja...ianya dtg dlm bentuk seasli2nya dia.



APAKAH ITU KOLAGEN ?



Kolagen adalah satu nama yang sangat popular yang sering dikaitkan dengan kesihatan dan kecantikan. Terdapat banyak keluaran yang menggunakan kolagen sebagai daya tarikan kerana ia telah terbukti berkesan untuk menjadikan kulit pemakainya kelihatan gebu, anjal dan bersinar.



Mengapa kolagen begitu penting bagi tubuh kita ?

Kolagen merupakan protien yang dibina oleh 3 rantaian asid-asid amino berbentuk “helix” yang menjadikan ia serat yang sangat kukuh bagaikan seutas wayar keluli tetapi elastik. Ciri-cirinya seperti gam atau simen itu pula menjadikan tulang rangka dan tulang rawan lebih kukuh dan kuat tetapi sangat elastik. Kemerosotan jumlah kolagen di dalam tulang boleh membawa kepada kerapuhan tulang atau dipanggil “osteoporosis”. Begitu juga pada tulang rawan, kekurangan kolagen akan menjurus kepada radang atau “osteoarthritis”.





Jom tgk apa khasiat dan lain2 info ttg rumpai laut ni..



Kebaikan Kolagen Asli



Melaraskan BERAT BADAN dan HORMON, peningkatan PAYUDARA
Anti-bakteria, membuang TOKSIN
Menghilangkan SEMBELIT
Mengurangkan tekanan darah tinggi dan hypotension
MENCANTIKKAN KULIT, MELICIN dan MENEGANGKAN kulit serta PAYUDARA (anti penuaan)
Memulihara sel-sel kulit mati (JERAWAT)
Menormalkan fungsi kelenjar tiroid
Memperbaiki masalah KULIT dan RAMBUT, mengurangkan KEDUTAN, TEMPAT HITAM, SELULIT DAN JERAWAT
Membantu meningkatkan METABOLISME
Meningkatkan fungsi stomatch
Membantu menghapuskan nefritis, Artritis, basal
Menguatkan saluran darah, meningkatkan penyakit sendi, kecacatan kolagen, darah badan dan purpura haemorrhagica
Meningkatkan PEREDARAN DARAH, dingin dan mencegah sakit bahu
Berkesan bagi orang-orang yang telah sarcoma atau TUMOR
SLIM UP abdomen dan PUNGGUNG anda, melembutkan kulit dan mengurangkan sakit pinggang
Mencegah ANEMIA
Mengisi rawan antara sendi, menguatkan tulang, sinews dan ligamen serta lebih rendah sakit belakang dan sebagainya



Siapa yang boleh makan ibu kolagen ?

-Wanita dan lelaki
-Ibu mengandung – Kulit bayi jadi cantik, putih dan halus (untuk kandungan 4 bulan keatas shj). Ibu rasa bertenaga dan tidak mudah letih
-Ibu menyusui bayi- boleh makan tapi dengan syarat tidak boleh lebih 5 gram sehari kerana kandungan iron adalah tinggi.
-Kanak-kanak yang berumur 2 tahun ke atas
-Wanita selepas bersalin/berpantang tidak digalakkan makan rumpai laut hingga selepas 3 bulan bersalin kerana ia bersifat sejuk.
__________________
Kaklong : 019-3664242
SUFI Habbatus-Sauda Madu
Syikin Jamal Enterprise
Reply With Quote
  #167  
Old 12-11-2012, 03:20 PM
kaklong kaklong is offline
Well-Known
Member

kaklong's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Feb 2009
Posts: 5,442
Poster Rank: #659
Thanked 4 Times
Active Level
My Mood:
Default

Order dah ditutup utk shipping harini yer...order yg masuk lepas ni akan dibawa ke hari Rabu ..tq atas sokongan anda semua
__________________
Kaklong : 019-3664242
SUFI Habbatus-Sauda Madu
Syikin Jamal Enterprise
Reply With Quote
  #168  
Old 12-11-2012, 07:28 PM
kaklong kaklong is offline
Well-Known
Member

kaklong's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Feb 2009
Posts: 5,442
Poster Rank: #659
Thanked 4 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by kaklong View Post


Samada trial pack (30 tablet / rm25)
atau fullpack (180 tablet / rm92)

Postage rm5.
Maaf semua...ramai yg nk order vitamin C ni tapi stok takdak.
Bukan kaklong jer takdak stok..tp kat HQ pun kehabisan stok.

Harap maklum
__________________
Kaklong : 019-3664242
SUFI Habbatus-Sauda Madu
Syikin Jamal Enterprise
Reply With Quote
  #169  
Old 12-11-2012, 08:23 PM
kaklong kaklong is offline
Well-Known
Member

kaklong's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Feb 2009
Posts: 5,442
Poster Rank: #659
Thanked 4 Times
Active Level
My Mood:
Default Poslaju tracking no.

12/11/12

Salina, Kedah
EM 10229 6650 MY

Shahfina, Pahang
EM 10229 6116 MY

Niza, Kelantan
EM 10229 6102 MY

Azura, Kedah
EM 10229 6133 MY

Rossalyna, Selangor
EM 10229 6093 MY

Ame, Sabah
EM 10229 6062 MY

Ezra, Sabah
Em 10229 6080 MY

Ros Masri, Johor
EM 2733 64700 MY

Nizah, N.Sembilan
EM 2733 13671 MY

Lina, Selangor
EM 2734 38637 MY


Tq uols..
__________________
Kaklong : 019-3664242
SUFI Habbatus-Sauda Madu
Syikin Jamal Enterprise
Reply With Quote
  #170  
Old 12-11-2012, 10:40 PM
kaklong kaklong is offline
Well-Known
Member

kaklong's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Feb 2009
Posts: 5,442
Poster Rank: #659
Thanked 4 Times
Active Level
My Mood:
Default



Mulai sekarang, setiap belian PMC akan disertakan pamplet utk kemudahan anda

Sorry pd customer yg sebelum ni sbb tak dapat ..baru jer siap ni.
__________________
Kaklong : 019-3664242
SUFI Habbatus-Sauda Madu
Syikin Jamal Enterprise
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 12:53 AM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE