Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > TRADING ZONE, CLASSIFIEDS & MARKETPLACE > Trading Zone > General Stuffs & Products

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 24,001
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 54,612
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 41,972
More...
  #4051  
Old 08-08-2012, 07:55 PM
alonso alonso is offline
CG Hardcore

alonso's Avatar
 
Trader Rating: (110)
Join Date: Mar 2008
Location: stamford bridge
Posts: 55,462
Poster Rank: #11
Thanked 416 Times
Active Level
My Mood:
Default

selamat berbuka semuaaaaaaa
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #4052  
Old 08-08-2012, 09:00 PM
alonso alonso is offline
CG Hardcore

alonso's Avatar
 
Trader Rating: (110)
Join Date: Mar 2008
Location: stamford bridge
Posts: 55,462
Poster Rank: #11
Thanked 416 Times
Active Level
My Mood:
Default

selamat malam rakan2 sekalian
Reply With Quote
  #4053  
Old 08-08-2012, 09:32 PM
alonso alonso is offline
CG Hardcore

alonso's Avatar
 
Trader Rating: (110)
Join Date: Mar 2008
Location: stamford bridge
Posts: 55,462
Poster Rank: #11
Thanked 416 Times
Active Level
My Mood:
Default

Pengumuman : Utk penghantaran secara poslaju,selepas 13hb Ogos,barang tidak dijamin akan sampai ke pelanggan sebelum raya.oleh itu jika nk oder secara poslaju digalakkan oder dlm minggu ini utk mengelakkan sebarang kesulitan


Reply With Quote
  #4054  
Old 08-08-2012, 09:41 PM
azrulazman azrulazman is offline
CG Top Poster Club

azrulazman's Avatar
 
Trader Rating: (15)
Join Date: Feb 2010
Location: puncak gunung kinabalu
Posts: 28,163
Poster Rank: #42
Blog Entries: 1
Thanked 111 Times
Active Level
My Mood:
Default

Beli Cepati cepati nant hbs stok lak utk raya.
Reply With Quote
  #4055  
Old 08-08-2012, 09:52 PM
alonso alonso is offline
CG Hardcore

alonso's Avatar
 
Trader Rating: (110)
Join Date: Mar 2008
Location: stamford bridge
Posts: 55,462
Poster Rank: #11
Thanked 416 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by azrulazman View Post
Beli Cepati cepati nant hbs stok lak utk raya.
betol3..beli cepat utk stok open house anda!!!
Reply With Quote
  #4056  
Old 08-08-2012, 10:49 PM
alonso alonso is offline
CG Hardcore

alonso's Avatar
 
Trader Rating: (110)
Join Date: Mar 2008
Location: stamford bridge
Posts: 55,462
Poster Rank: #11
Thanked 416 Times
Active Level
My Mood:
Default

Antara Testimoni pembeli CHEZZY SAUCE Alonso!!


Quote:
Originally Posted by joeTH View Post
huhu hari ni baru ada masa nak testi..
fuhhh memang terbaik sos ni..PUAS HATI..
setakat ni dah 10 pek aku beli..dan mungkin byk lg akn dtg...
terbaikk wookk..
aku suka..family aku pun suka...

Quote:
Originally Posted by missyuyu View Post
mekacih tt.. siyes..100% macam kfc punye..mak,ayah,atok,nenek,adik,abang aku sume hadap chezzy sauce ni..x sia2 aku beli..tq tt

Quote:
Originally Posted by Tok arab View Post
baru amek pg td ngan tt..mmg sedap..amek sepeket..dah habis time bukak pose td..anak buah aku mencicah wedges punye seronok..hbs je bini aku bancuh lain,habis je bini aku bancuh lain..last skali tggl plastik jela..siap abg ipar aku tnya nape xbeli sekilo?
mmg sedap..terbaik cheezy tt..mmg xbangun2 anak2 buah aku makan..
recommended seller..trusted seller..dan yang pasti bkan sailor moon..

nnt pas raye senang2 boleh ajak minum tt..opis dekat je
..

Quote:
Originally Posted by mimie813 View Post
sorry tt...lamabt bg testi...

baru jer try semalam..

beli wedges kat giant...goreng and letak mayo and SOS CHEEZY dari tt...walaweh.....sebijik mcm KFC...

anak akak siap tanya,bile mama g kfc?...

hahahaha......mmg terbaik dan sedap
...


Quote:
Originally Posted by 12jaj
salam TT, sorry lama x reply, ok aku nak order, payment aku wt esok, nuw dah mlm, akak aq cecuba beli jenis lain, tp rasa x syok, akak aku kata TT pny terbaik.. mmg rasa sejibik cam kepsi

Quote:
Originally Posted by kertasdinding View Post
sorry lambat bagi testi bro alonso..sos cheezy memang superb!!sebijik macam kfc punya..licin dah aku makan dengan kentang goreng beli kat tesco..dah habis makan baru nak bagi testi..hahaha..nanti nak beli lagi boleh lah bro hantar ke opis aku lagi kan..

Quote:
Originally Posted by Keyrul37 View Post
terbaik la sos cheezy..byk gak dpt satu paket...tq sbb dtg awal masa cod jumaat lps...aku plak yg lambat...apa2 pun terbaik laa sos dia...
Quote:
Originally Posted by mankj View Post
Aku dah kena sekam nih...... .....hampeh betul kfc nih..alonso punya lagi sedap rupenya...tak caya?? Cuba beli, mesti nak lagi...


Quote:
Originally Posted by -pojie- View Post
ok suda cod sama alonso pas maghrib td...
2 paket sekali tibai..
nak rasa kesedapannya bole x sehingga menjilat bulu kaki....
Quote:
Originally Posted by kelicap View Post
Selamat petangggggggg cikgu..
Bump untuk alonso..
Memang terbaik cheezy ni..
Aku dah beli 30 bungkus..hehehehe
Tak payah lah korang gi KFC..amik kat alonso jer..
Sebijik rasanya..pewwittt..tahniah bro..

Quote:
Originally Posted by alongshidy View Post
Baru sudah COD ngan alonso. Jalan jem plak petang-petang ni.
Nak sampai rumah memang lebam. Tanpa fikir panjang, aku singgah gerai kat Pantai Dalam, order air panas bungkus, letak cheezy powder separuh peket(100g),kocak-kocak dan sedoottttttttt!

p/s : Kes tak boleh tahan.
Quote:
Originally Posted by lilnaldo98 View Post
TT, sedap sungguh sos Chezzy nie...rasa macam 99% cam sos KFC punya..terbaik dari ladang...Bila dah habis nanti, saya akan order lagi...


Quote:
Originally Posted by kataksial
salam tt..
tq anta brg baek tu smlm.hehe..
ak da trus try da mlm tdi cicah ngn fries..mmg terbaek dri ladang la..trus naik nafsu ak..rase cm mlm jumaat lak..hahaha..ni japg ak bg rating yek.mntk tlg ko bg rating kt aku gak ye..thanks..

Quote:
Originally Posted by Nazz68 View Post
TT....chezzy sos dah sampai dah tengahari tadi....tenkiu. Saya balik je rumah dan dengan tak sabar nye saya pun bukak la package saya. Pas tu saya kasi test drive lak chezzy sos TT....dan hendaklah saya cakap.....yang saya nih...sungguh menyesal.....iya...menyesal sekali bila say try chezzy sos TT.

Saya rasa menyesal sebab kenapa laaa dari dulu lagi saya tak order chezzy sos TT nih. Kalau dari dulu saya beli....mmmmmm rasa nye...bukan je menjilat jari...tapi menjilat pingan sekali!!! sedap...mantap...nak di katakan...sedap giler!!!


Quote:
Originally Posted by 12jaj View Post
td baru dpt, mmg besh, dpt2 x ingt dhooniaaa trus aku amik air panas 1 mangkuk, campur serbuk cheesy ni trus cicah weges...

lepas makan sos cheesy alonso, idea nak buat website semakin menjadi2.... perghhhh penangannya x dapat ku lupa... harap sos ni akan ada sampai bila2


Quote:
Originally Posted by xalimx View Post
testimonial utk tt

"mesra, cepat dan betul"
"arini beli 1, esok dah order lagi 2 (members seopis lak yg beli)"
"sedap dicicah ngan nugget + kopok lekor atau sewaktu dengannya"
Quote:
Originally Posted by mygolang View Post
Den pun da torai, memang sodap, tak sampai 2 hari da abih, botambah gomok la den...hu..hu...

Quote:
Originally Posted by gaban_baik View Post
korg2 xpayah la nk pk, nk tanya yg mende ni sama ke x ngan kepsi punya.... 101% sama....

bukan takat makan ngan kentang je, pisang goreng, ubi goreng, keledek goreng, malah cucur ikan bilis pun sesuai dimakan dgn sos chezzy alonso ni...

Saya sudah mencuba... anda bila lagi... hihihi...

Free BUMP untuk abam alonso.... hehe
Quote:
Originally Posted by gembalakambing View Post
Barang dah sampai.mmg sedap.nnt nak order lagi....

Quote:
Originally Posted by zargos View Post
baru lepah makan ngan wife..memang menjilat jari..nasib tgk msg aku..kalu tak aku balik dah tadi..

Quote:
Originally Posted by alisya View Post
up untuk alonso!!
mggu lps dh cuba..
sampai anak2 menjilat pinggan..licin

next order please!!
Quote:
Originally Posted by syam dungun View Post
Trimas kt TT coz sggup tggu lme. Tp apekan daye xsmpt jmpe TT, dpt hntrkn wakil je.. Ni nk bg testi sesame mmber CG. Mule2 tgk pek cam biase je, tp bila da mkn mmg luar biase. Kawan ak pun xcited gle, mkn cam2 je..


Quote:
Originally Posted by kancilhijau View Post
nak update skit...mmg terbaaeekk lah...

dah dpt ari jumaat lps...mmg sebijik rasa mcm kfc punya cheese..

nnti aku update gambar...pc kong ler plak...
Quote:
Originally Posted by koleksimistik View Post
barang dah sampai bro..thanks sbb menjadi pencetus idea aku..haha

Brg sedap sgt2..malam nt insyaAllah mau order sekilo lg utk permulaan.

Quote:
Originally Posted by Bro_Izantie View Post
terbaeknyer cheezy....takyah nak bayar gomen tax 6% kat KFC...
balik cod dari wardieburn, aku terus singgah giant beli wedges...
sebijik mcm kfc punyer...thanks alonso...arap hapdet testimoni aku kat first pages...heheheh
Quote:
Originally Posted by suprol View Post
terbaek.... anak aku siap makan mcm tu jek.. amek sudu terus masuk mulut...'babah.. mcm kfc lar'


free bump utk cheese best...


Quote:
Originally Posted by keduraw View Post
produk yg ditempah dah sampai 13/01/12 tempoh hari..sehari+ jer sampai

mmg terbaik..

cadangan kpd tt: buat 1 lg produk yg terus guna.. so takyah bancuh2 lg hehe.. mcm sos nacho terus ler.
Quote:
Originally Posted by helmisaman View Post
pergh, malam tadi dah test nacho cheese nih, MANTOPPPPPPP!!!!!!, Pekena ngan fries, hingga menjilat jari kaki, ekekekekek, jiran aku sekali tumpang sekaki...raser macam nak beli lagi, tak cukup sepeket nih, hahahaha

Quote:
Originally Posted by badangiler View Post
Salam..
Malam tadi dah rasa cheezy ni ngan fries,wedges,nugget..
mmg sedap sgt..hahaha...sos sebelah pon x pandang...
rasa mmg sedap..jgn kata hampir mmg sebijik + lebih sedap..
yg best+sedap sebab kita bole bancuh ikut kesesuaian tekak kita..
nak cair ke..nak pekat ke..ikut suka kita + rasa cheezy ni yg mmg mantop..

sape2 kalo meniaga western..kalo buat fries tu..
x yah letak mayo la..letak cheezy ni lagi sedap..
konpom ramai org dtg..
Quote:
Originally Posted by JaMeQ View Post
seminggu simpan dlm keter..baru mlm td bancuh makan ngan fries n prosperity beger meqdi...

mmg sodap chezzy alonso tuh...sampai pospereti beger pon aku x pandang sgt...(aku telan jer)

dalam perancangan tuk beli lagi 1 kontena...ko stenby jer alonso

# agak2 aku kalo ko paten chezzy ko nih pastu pi saman kepsi boley dah nih! cam dorg tiru ko jer...

Quote:
Originally Posted by StanNero View Post
Salam ako dah beli.. seriusss mmg sebijik macam cheese kat kFC tu. ako penah makan chesee dari seller lain , So far alonso punya paling hampir @hampir dengan cheezy wedges KFC tu..

kang ako upload hasil eksperimen masakan dengan cheese alonso ni...
Quote:
Originally Posted by GnoLa ® View Post
petang tadi udah test...
cucoq udang & fries cicah nancho cheezy.....

mmg
next oder antau melaka..

Quote:
Originally Posted by boyz371 View Post
dah buat tadi mkn dengan ayam KFC
sampai licin cheese dalam pinggan
Quote:
Originally Posted by insyi© View Post
smlm dh dpt 3 peket, sblm tu dah siap2 gi beli wedges....ekekekee

goreng wedges sepinggan, licin....yg tukang perabih...Mr.K...mmg dia suka giler wedges ngan cheese tu. bila smlm bgtau dia, aku order cheese...kan main suka dia....ekekekeke

nnt nak try dip ngan benda lain lak
Quote:
Originally Posted by ake View Post
ten ten....tumpang lalu...pergh!!!mmg terbaek!pasni mmg xbeli kt KFCD da...servis TT pon terbaek..moga brtambah maju bro..hahahah...ni ade bg gambo kasi yg laen2 terliuq sikit..kikikii
Quote:
Originally Posted by BeritaGempak View Post
lupa nk bg testimoni..

Dah COD dengan TT 2 unit tadi..
kesian TT tunggu aku lama td..
tu la dtg masa aku tgh mandi, x pasal2 kna tunggu ;P

Good + Nice + Perfect deal dengan TT
Quote:
Originally Posted by kelempap View Post
bwk balik 2 peket...beli fries...wadges aku puas carik takder jual kat tpt aku...

kjp je anak aku bedal kasik abis...hahahha

ayah...mcmmana ayah buat sos kfc ni...

ayah pun berkata...ayah kan mmg pandai masak..kekekeke


anyway tq ebby COD kat aku,,

Quote:
Originally Posted by driftking View Post
Bro alonso...barang dah abeh baru ingat balik kat bro......huhu...time dapat berdesup je santap xingat donia..nie baru nak bagi terti..kahkah...
Rase dia...bukan sebiji macam kfc...tapi 2 biji macam kfc...lagi sdp... Sbb sendiri ejaz nak pekat ke cair...
Mmg mantoooooop:-)

Quote:
Originally Posted by idasukri View Post
nak bagi testi jugak nih..

baru cod tadi jugak.

dah try dah, memang best makan dgn fries.

saya beli ye tt.
Quote:
Originally Posted by hafizan78 View Post
Tak sangka KFC punya cheezy wedges macam alonso punya... Pandai KFC ciplak... hehehe... resipi turun temurun... Maaf bro lambat bagi testimoni... Anyway mmg sedap... baru habis wedges hampir sekilo aku balun dgn family...
Quote:
Originally Posted by shiditrader View Post
barang dah sampai.....rasanya sejibik sama dgn kfc....huhuhu...
nnti dah habis...nak tempah lg....


Quote:
Originally Posted by hairi86 View Post
den punyo dh test drive smlm....mmg sebijik cm KFC ....terbaekkk TT...

Quote:
Originally Posted by wira_laju View Post
aku dah rasa dah cheezy ko & wedges nih maser sarapan tadik,sampai sekarang tak lapo lagik..best jgk leh mkn tiap pagi.

Quote:
Originally Posted by TamingSari View Post
aku dah try ngan daging burger... memang layanzz
ROGER 017-2078626 UTK PESANAN







Quote:
Originally Posted by epozer View Post
saya sudah...anda bila lagi????

sedap btl...nak kata sama ngan kfc tkt tipu..tapi kalau 99% sama mungkin kot...

Quote:
Originally Posted by kancilhijau View Post
up tuk TT...

update dgn gambau skali...

antara menu2 yg aku sempat buat...nyum2x....

potato wedges with cheese


mmg sodap....dah abis nnti aku roger lg...

Quote:
Originally Posted by mazaziman View Post
makan ngan burger pon sodaaaaap!

Reply With Quote
  #4057  
Old 08-08-2012, 11:09 PM
alonso alonso is offline
CG Hardcore

alonso's Avatar
 
Trader Rating: (110)
Join Date: Mar 2008
Location: stamford bridge
Posts: 55,462
Poster Rank: #11
Thanked 416 Times
Active Level
My Mood:
Default

CHEZZY SAUCE ALONSO


SIAP ADA LOGO HALAL - GUNAKANNYA TANPA WAS-WAS

JOM ODERRRR BAEKKKKKKK PUNYEEEEE YUUUMMYYYYYYYYYYY

017-2078626





Reply With Quote
  #4058  
Old 08-08-2012, 11:50 PM
alonso alonso is offline
CG Hardcore

alonso's Avatar
 
Trader Rating: (110)
Join Date: Mar 2008
Location: stamford bridge
Posts: 55,462
Poster Rank: #11
Thanked 416 Times
Active Level
My Mood:
Default

selamat malam semua dan selamat bersahur cgrianssssssss
Reply With Quote
  #4059  
Old 09-08-2012, 08:27 AM
azrulazman azrulazman is offline
CG Top Poster Club

azrulazman's Avatar
 
Trader Rating: (15)
Join Date: Feb 2010
Location: puncak gunung kinabalu
Posts: 28,163
Poster Rank: #42
Blog Entries: 1
Thanked 111 Times
Active Level
My Mood:
Default

selamt pagi tt. arini jadi pak pacak ker?
Reply With Quote
  #4060  
Old 09-08-2012, 08:51 AM
alonso alonso is offline
CG Hardcore

alonso's Avatar
 
Trader Rating: (110)
Join Date: Mar 2008
Location: stamford bridge
Posts: 55,462
Poster Rank: #11
Thanked 416 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by azrulazman View Post
selamt pagi tt. arini jadi pak pacak ker?
pelakon utama la,ape brg pak pacak,baru la ade can nk bgandingan dgn neelofa nnt
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Tags
kfc i city, online stock, pemborong, sedap

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 05:58 AM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE