Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Electrics, Electronics, DIY

Electrics, Electronics, DIY Discussions of engineering equipments, home improvements and different DIY project with hints and tips on solutions for any problem.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 25,198
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 55,935
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 43,096
More...
View Poll Results: jenama dekorder anda
Dreambox 500s 36 11.92%
Dreambox 800 HD 43 14.24%
Dreambox 800 se 20 6.62%
Dreambox 800 sunray 9 2.98%
skybox F3 138 45.70%
Opebox 9/10 /11/12 63 20.86%
Ibox 4 21 6.95%
azbox 2 0.66%
Lain lain Bran 31 10.26%
Dekoder FTA cap Ayam 21 6.95%
Multiple Choice Poll. Voters: 302. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools
  #91  
Old 27-07-2012, 04:40 PM
zargos zargos is offline
Normal Member

zargos's Avatar
 
Trader Rating: (18)
Join Date: Jan 2009
Posts: 370
Poster Rank: #6915
Thanked 4 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ayie206 View Post
lepas kejadian tu memang aku akan cabut wayar telepon yang masuk ke modem tu bila keluar rumah or time hujan petir..
kalu nak lagi selamat dan save pakai soket yang ade surge protection device.
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #92  
Old 29-07-2012, 04:00 PM
xstromurah xstromurah is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2012
Posts: 1,427
Poster Rank: #2649
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Tumpang Promosi

Promosi sempena hari raya dan sukan olimpik, kami menawarkan cline murah

6 bulan langganan = rm140 full channel xstro + xstro 1st hujung minggu
1 tahun langganan = rm220 full channel xstro + xstro 1st hujung minggu

Bonus Satelit Tambahan

VTC HD 132 E
IndoVision Tanpa HD 108.2 E
Telkomvision HD 108 E
Truevision 78.5 E (80% Bergelap)
Xstro 91.5 E

Jika tidak berpuas hati dengan kualiti cline kami dalam tempoh 4 hari pembelian wang anda akan dikembalikan sepenuhnya.

Untuk keterangan lanjut boleh hubungi kami di :

http://carigold.com/portal/forums/sh...1#post14002676
Email: Xstromurah@gmail.com
HP: 012-9118859
Reply With Quote
  #93  
Old 04-08-2012, 10:47 PM
ekestima ekestima is offline
Junior Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Feb 2012
Posts: 60
Poster Rank: #17800
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by moazmar View Post
kat johor tu ramai ....otai ..Dreamboxjb ada ...sapa lagi eh ...ingat ingat lupa ....tapii sebaiknya cuba terokai sendiri ..boleh tanya otai otai d CG nih ...kalau buat sendiri lagi seronok Bro ...harapkan org buat ..tiada rasa kemanisan dalam tembak menembak ini ....belajar plan plan ...insyaAllah dapat ...
Boleh tak mintak tunjuk ajar cara untuk tembak menembak ? Ingin nak coba angkat F3
Reply With Quote
  #94  
Old 04-08-2012, 10:59 PM
NEOBALANOCARPUS_H NEOBALANOCARPUS_H is online now
Active Member

NEOBALANOCARPUS_H's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2010
Posts: 1,294
Poster Rank: #2888
Thanked 99 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by ekestima View Post
Boleh tak mintak tunjuk ajar cara untuk tembak menembak ? Ingin nak coba angkat F3
Tuan sediakan pengerasnya dulu dan lepas itu masuk class tembak menembak...murid2 sekarang dah ramai naik tingkatan.
__________________
@apa yang aku merapu kat CG tidak ada kena kepada sesiapa pun@ hanya sebagai usikan sahaja @abaikan @ aku bukan penjual di CG dan di lain2 portal..TK@ sudi membaca message ini@
Reply With Quote
  #95  
Old 08-08-2012, 01:36 PM
sat2U sat2U is offline
Active Member

sat2U's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2012
Posts: 596
Poster Rank: #5140
Thanked 38 Times
Active Level
My Mood:
Default

raya raya nie ..kalu dapat lastik burung besi banyak banyak kan best ...nak jalan jalan ..jalaraya JEM ...dok kat umah tunggu member je datang ....fuh bagus nie
Reply With Quote
  #96  
Old 13-08-2012, 06:01 AM
GPK1 GPK1 is offline
Active Member

GPK1's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2007
Posts: 2,333
Poster Rank: #1695
Thanked 17 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by xstromurah View Post
Tumpang Promosi

Promosi sempena hari raya dan sukan olimpik, kami menawarkan cline murah

6 bulan langganan = rm140 full channel xstro + xstro 1st hujung minggu
1 tahun langganan = rm220 full channel xstro + xstro 1st hujung minggu

Bonus Satelit Tambahan

VTC HD 132 E
IndoVision Tanpa HD 108.2 E
Telkomvision HD 108 E
Truevision 78.5 E (80% Bergelap)
Xstro 91.5 E

Jika tidak berpuas hati dengan kualiti cline kami dalam tempoh 4 hari pembelian wang anda akan dikembalikan sepenuhnya.

Untuk keterangan lanjut boleh hubungi kami di :

http://carigold.com/portal/forums/sh...1#post14002676
Email: Xstromurah@gmail.com
HP: 012-9118859

Hujung minggu tu hari apa ya...kat sini hujung minggu adalah berbeza...kat sini ialah JUMAAT
__________________
Walau apa pun terjadi, kehidupan mesti diteruskan.

Press Enter To Continue...
Reply With Quote
  #97  
Old 13-08-2012, 09:02 AM
NEOBALANOCARPUS_H NEOBALANOCARPUS_H is online now
Active Member

NEOBALANOCARPUS_H's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2010
Posts: 1,294
Poster Rank: #2888
Thanked 99 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by xstromurah View Post
Tumpang Promosi

Promosi sempena hari raya dan sukan olimpik, kami menawarkan cline murah

6 bulan langganan = rm140 full channel xstro + xstro 1st hujung minggu
1 tahun langganan = rm220 full channel xstro + xstro 1st hujung minggu

Bonus Satelit Tambahan

VTC HD 132 E
IndoVision Tanpa HD 108.2 E
Telkomvision HD 108 E
Truevision 78.5 E (80% Bergelap)
Xstro 91.5 E

Jika tidak berpuas hati dengan kualiti cline kami dalam tempoh 4 hari pembelian wang anda akan dikembalikan sepenuhnya.

Untuk keterangan lanjut boleh hubungi kami di :

http://carigold.com/portal/forums/sh...1#post14002676
Email: Xstromurah@gmail.com
HP: 012-9118859


Telkomvision HD 108 E
nak pasti ini betul bolih dapat ke atau gimik promosi...tak mau kena kencing...biar betul2....promosi ..promosi jugak...tapi pastikan apa yang di iklan betul.
__________________
@apa yang aku merapu kat CG tidak ada kena kepada sesiapa pun@ hanya sebagai usikan sahaja @abaikan @ aku bukan penjual di CG dan di lain2 portal..TK@ sudi membaca message ini@
Reply With Quote
  #98  
Old 14-08-2012, 12:40 PM
gee_gee gee_gee is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2012
Posts: 131
Poster Rank: #12395
Thanked 0 Times
Active Level
Default

guna sclass hd s1000
Reply With Quote
  #99  
Old 14-08-2012, 12:52 PM
butterland butterland is offline
Legendary Member

butterland's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Jan 2008
Location: yeke IPO...
Posts: 10,990
Poster Rank: #242
Thanked 201 Times
Active Level
My Mood:
Default

SKYBOX f3....
layan juga..
background ironman lg tu
__________________
AKHIRNYA

Quote:
CPS-GOLD
Semua share kita sama ada 2 lot atau 100 lot atau lebih akan di apungkan ke IPO sehingga Dec 2013 yang mana akan di terajui oleh PCEF... Tiada kena mengena untuk tambahan 10lot CPS-PLATINUM... ia akan kekal seadanya tak BURN tak HANGUS tak HILANG

Last edited by butterland; 14-08-2012 at 12:59 PM..
Reply With Quote
  #100  
Old 17-08-2012, 11:50 PM
kekez kekez is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2010
Posts: 1,250
Poster Rank: #2974
Thanked 2 Times
Active Level
My Mood:
Default

da beli openbox x3, tapi belum test power lagi la
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 10:19 AM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE