Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > TRADING ZONE, CLASSIFIEDS & MARKETPLACE > Classifieds & Advertisements > Forex e-Market

Forex e-Market This section is commercial place for any paid signal services, EAs, classes and other FX stuffs.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 20,322
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 50,897
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 38,447
More...
Reply
 
Thread Tools
  #31  
Old 21-07-2012, 03:52 PM
f1fanz_90 f1fanz_90 is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (8)
Join Date: Dec 2007
Location: KK
Posts: 1,685
Poster Rank: #2259
Thanked 31 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by junai View Post
Sya dah Pm kat skype dia nak refund..tapi malangnya x di layan.

program swing V1 floting -1.7k pips dan yg satu pai -1.5k pips

program scalping v3 floting -300 pip...dah 2 minggu floating...scalping apa mcm ni...

sori to say...sangat2 x berbaloi...

lagi satu dia dah berapa lama x nampak kat group skype...huhuhu
float x pe lg

tgk la yg sorang tu, sampai mc account
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #32  
Old 22-07-2012, 06:22 AM
Ubat Kencing Manis Ubat Kencing Manis is offline
Active Member

Ubat Kencing Manis's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2011
Location: With PAN PAN
Posts: 958
Poster Rank: #3614
Thanked 2 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by sutranilam View Post
...
Frankly speaking saya tak kisah kalau loss atau MC sebab itu risiko

dalam forex ni. Cuma I am a bit surprised dan hairan bagaimana

pihak yang memberi servis tak take care perkara-perkara penting

macam SL tu. Sebab ni scaLping dan namapun scalping profit dan

bukan swing. Kalau swing saya faham lah. Saya kalau trade

biasanya kalau reverse 30 pip pun akan terus cut loss je. Tapi ni

dekat 130 pip reverse still tak cut loss. Tu bukan scalping namanya.
Nilah jdnya bila kita deal dgn trader sengkek
__________________
Never say NO to Panda !!
Reply With Quote
  #33  
Old 22-07-2012, 06:33 AM
Ubat Kencing Manis Ubat Kencing Manis is offline
Active Member

Ubat Kencing Manis's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2011
Location: With PAN PAN
Posts: 958
Poster Rank: #3614
Thanked 2 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by junai View Post

Sya dah Pm kat skype dia nak refund..tapi malangnya x di layan.

program swing V1 floting -1.7k pips dan yg satu pai -1.5k pips

program scalping v3 floting -300 pip...dah 2 minggu floating...scalping apa mcm ni...

sori to say...sangat2 x berbaloi...

lagi satu dia dah berapa lama x nampak kat group skype...huhuhu
Aku lak bro...yg konon2 long term tu, dah byr management fees konon2nya rm1k, trade nya belum lg masa tu

So malaun no name ni dah dpt rm1k free je, aku untung x tntu lg

Pastu dia trade dkt 1 bulan , dia buy akaun tu , bila dh naik tinggi , dia buat dono ***** dia je tk nak close

Trun balik , aku tgk hangin je 1 badan,aku tau dia tak monitor pun akaun tu,bygkn masa tu dh naik 300pips, walaupun size 0.05, korang kira la sndiri

Duit aku dia dah sebat rm1k utk fees manage akaun

Rm300 utk signal scalping , pas aku sound dia , trus tk bagi signal scalping lg , padahal aku dah byr utk sebulan , blh nilai sengkek ke tak mamat no name ni

Untuk signal swing pun aku dh byr utk setahun , haram dibg nya signal lpas aku sound dia psl dia tak monitor akaun aku tu , suka hati mak bapak dia je

aku dah skype dia, total dia dah sapu duit aku rm1400 utk sinal v1, v2 dan manage akaun

aku ckp tak malu ke , ko tak perform dn tak buat keje , tp duit ko dh sebat dulu , kalau ko gentle, pulangkan duit aku tu balik psl aku guna tk sampai sminggu pn service , x ada pun TNA kata , duit yg dh bg walau tak guna servis psl servis mcm sampah dan tahi , TAK BOLEH DIPULANGKAN BALIK

mamat no name buat ***** je bila aku skype dia , aku sms lg apstu ,aku ckp MAKAN DUIT HARAM TU , AKU TAK IZINKAN DAN HARAMKAN PASAL KAU TIPU AKU

so bila dia buat ***** je,aku dah tau , ini trader sengkek sebenarnya , so sape2 yg tgh trade tu baik cut loss, sape yg manage akaun tu, bawak kuar semua duit korang

total duit aku yang kena scam bg saje2 je kat NO name ni ialah rm1400[/COLOR][/B]

tu blm cmpur yg mcm trade lg....

Lg lama korang biarkan , memang sampai licin dan botak la si mamat no name ni kerjakan

dia dpt duit semata2 dr tipu org je,hrp semua sedar lepas ni

No Name memang dalam cg ni
__________________
Never say NO to Panda !!

Last edited by Ubat Kencing Manis; 22-07-2012 at 06:50 AM..
Reply With Quote
  #34  
Old 22-07-2012, 06:43 AM
Ubat Kencing Manis Ubat Kencing Manis is offline
Active Member

Ubat Kencing Manis's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2011
Location: With PAN PAN
Posts: 958
Poster Rank: #3614
Thanked 2 Times
Active Level
My Mood:
Default

Jadi setakat ni dah ada 3 testimonial tentang sengkeknya dan penipunya No Name ni....

Quote:
by sutranilam

Frankly speaking saya tak kisah kalau loss atau MC sebab itu risiko dalam forex ni. Cuma I am a bit surprised dan hairan bagaimana pihak yang memberi servis

tak take care perkara-perkara penting macam SL tu. Sebab ni scaLping dan namapun scalping profit dan bukan swing. Kalau swing saya faham lah.

Saya kalau trade biasanya kalau reverse 30 pip pun akan terus cut loss je. Tapi ni dekat 130 pip reverse still tak cut loss. Tu bukan scalping namanya.


Quote:
by Junai
Sya dah Pm kat skype dia nak refund..tapi malangnya x di layan.

program swing V1 floting -1.7k pips dan yg satu pai -1.5k pips

program scalping v3 floting -300 pip...dah 2 minggu floating...scalping apa mcm ni...

sori to say...sangat2 x berbaloi...

lagi satu dia dah berapa lama x nampak kat group skype...huhuhu

Quote:
by Ubat Kencing Manis


Aku lak bro...yg konon2 long term tu, dah byr management fees konon2nya rm1k, trade nya belum lg masa tu

So malaun no name ni dah dpt rm1k free je, aku untung x tntu lg

Pastu dia trade dkt 1 bulan , dia buy akaun tu , bila dh naik tinggi , dia buat dono ***** dia je tk nak close

Trun balik , aku tgk hangin je 1 badan,aku tau dia tak monitor pun akaun tu,bygkn masa tu dh naik 300pips, walaupun size 0.05, korang kira la sndiri

Duit aku dia dah sebat rm1k utk fees manage akaun

Rm300 utk signal scalping , pas aku sound dia , trus tk bagi signal scalping lg , padahal aku dah byr utk sebulan , blh nilai sengkek ke tak mamat no name ni

Untuk signal swing pun aku dh byr utk setahun , haram dibg nya signal lpas aku sound dia psl dia tak monitor akaun aku tu , suka hati mak bapak dia je

aku dah skype dia, total dia dah sapu duit aku rm1400 utk sinal v1, v2 dan manage akaun

aku ckp tak malu ke , ko tak perform dn tak buat keje , tp duit ko dh sebat dulu , kalau ko gentle, pulangkan duit aku tu balik psl aku guna tk sampai sminggu pn service , x ada pun TNA kata , duit yg dh bg walau tak guna servis psl servis mcm sampah dan tahi , TAK BOLEH DIPULANGKAN BALIK

mamat no name buat ***** je bila aku skype dia , aku sms lg apstu ,aku ckp MAKAN DUIT HARAM TU , AKU TAK IZINKAN DAN HARAMKAN PASAL KAU TIPU AKU

so bila dia buat ***** je,aku dah tau , ini trader sengkek sebenarnya , so sape2 yg tgh trade tu baik cut loss, sape yg manage akaun tu, bawak kuar semua duit korang

Total duit aku yang kena scam bg saje2 je kat NO name ni ialah rm1400
Tu blm cmpur yg mcm trade lg....

Lg lama korang biarkan , memang sampai licin dan botak la si mamat no name ni kerjakan

Dia dpt duit semata2 dr tipu org je,hrp semua sedar lepas ni

No Name memang dalam cg ni
__________________
Never say NO to Panda !!

Last edited by Ubat Kencing Manis; 22-07-2012 at 06:55 AM..
Reply With Quote
  #35  
Old 22-07-2012, 12:38 PM
sutranilam sutranilam is offline
Super Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2007
Posts: 2,598
Poster Rank: #1494
Thanked 6 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Ubat Kencing Manis View Post
Jadi setakat ni dah ada 3 testimonial tentang sengkeknya dan penipunya No Name ni....
Oic begini ceritanya. Patutlah masa aku SKYPE dia kata berminat nak tahu pasal forexcopy hari tu, dia tiap tiap hari follow up dengan aku bila nak depo.Aku pelik gak, biasanya orang berstatus sifu ni tak follow up macam ni.Rupanya ada udang sebalik batu, trader sengkek rupanya. Hanya guna duit orang untuk trade dan duit sendiri tak ada. Patutnya thread forex under no name ni di pindahkan kat kategori SCAM.
Reply With Quote
  #36  
Old 22-07-2012, 12:58 PM
f1fanz_90 f1fanz_90 is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (8)
Join Date: Dec 2007
Location: KK
Posts: 1,685
Poster Rank: #2259
Thanked 31 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by sutranilam View Post
Oic begini ceritanya. Patutlah masa aku SKYPE dia kata berminat nak tahu pasal forexcopy hari tu, dia tiap tiap hari follow up dengan aku bila nak depo.Aku pelik gak, biasanya orang berstatus sifu ni tak follow up macam ni.Rupanya ada udang sebalik batu, trader sengkek rupanya. Hanya guna duit orang untuk trade dan duit sendiri tak ada. Patutnya thread forex under no name ni di pindahkan kat kategori SCAM.
hahaha

dia nak sekam duit la 2

apa lagi da ada calon utk masuk section sekam ni

tuan empunya skype pun x sign in skype
cg pun last activity 2 hari lepas

jom serbu
Reply With Quote
  #37  
Old 22-07-2012, 01:17 PM
Ubat Kencing Manis Ubat Kencing Manis is offline
Active Member

Ubat Kencing Manis's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2011
Location: With PAN PAN
Posts: 958
Poster Rank: #3614
Thanked 2 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by sutranilam View Post
Oic begini ceritanya. Patutlah masa aku SKYPE dia kata berminat nak tahu pasal forexcopy hari tu, dia tiap tiap hari follow up dengan aku bila nak depo.Aku pelik gak, biasanya orang berstatus sifu ni tak follow up macam ni.Rupanya ada udang sebalik batu, trader sengkek rupanya. Hanya guna duit orang untuk trade dan duit sendiri tak ada. Patutnya thread forex under no name ni di pindahkan kat kategori SCAM.
Yes bro , mamat No Name ni akan himpit ko slagi ko x masuk scam dia
Once dh buat payment ,dia tnggal mcm tu je

Rasa aku dpt je duit tu dia gi joli la, psl sblm ni mmg takde duit
Kira mcm kena loteri la bila org join signal scam dia ni

Nampak sgt kemaruk nk duit org psl mmg sengkek dn trade pn lost je
__________________
Never say NO to Panda !!

Last edited by Ubat Kencing Manis; 22-07-2012 at 01:21 PM..
Reply With Quote
  #38  
Old 22-07-2012, 01:20 PM
Ubat Kencing Manis Ubat Kencing Manis is offline
Active Member

Ubat Kencing Manis's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2011
Location: With PAN PAN
Posts: 958
Poster Rank: #3614
Thanked 2 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by f1fanz_90 View Post
hahaha

dia nak sekam duit la 2

apa lagi da ada calon utk masuk section sekam ni

tuan empunya skype pun x sign in skype
cg pun last activity 2 hari lepas

jom serbu
Dh mmg confirm scam bro, dah mamat sengkek bg signal , org byr yuran tu kira mcm dia menang loteri la gamaknya
__________________
Never say NO to Panda !!
Reply With Quote
  #39  
Old 22-07-2012, 01:20 PM
f1fanz_90 f1fanz_90 is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (8)
Join Date: Dec 2007
Location: KK
Posts: 1,685
Poster Rank: #2259
Thanked 31 Times
Active Level
Default

hahahaha

yang x boleh blah ada 1-2 orang lagi yg nak backing TT

lepas 2 x semua nak tampil ke depan, 2-3 orang je yg berani nak dedahkan

yang lain semua pasrah je account tgh floating gila2

makin membuak pula rasa marah ni

nak claim balik duit tu, at least boleh beli baju raya
Reply With Quote
  #40  
Old 22-07-2012, 01:34 PM
Ubat Kencing Manis Ubat Kencing Manis is offline
Active Member

Ubat Kencing Manis's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2011
Location: With PAN PAN
Posts: 958
Poster Rank: #3614
Thanked 2 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by f1fanz_90 View Post
hahahaha

yang x boleh blah ada 1-2 orang lagi yg nak backing TT

lepas 2 x semua nak tampil ke depan, 2-3 orang je yg berani nak dedahkan

yang lain semua pasrah je account tgh floating gila2

makin membuak pula rasa marah ni

nak claim balik duit tu, at least boleh beli baju raya
Entah2 yg backing dia tu multiple nick dia bro, psl mmg tak ramai pn join signal sampah dia ni
__________________
Never say NO to Panda !!
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 07:29 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE