Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > HIGH RISK SECTION - READ FORUM DISCLAIMER CAREFULLY BEFORE JOIN ! > JV / Partnership / Investor > JV/Partnership announced as PROBLEMATIC/UNSUCCESSFUL

JV/Partnership announced as PROBLEMATIC/UNSUCCESSFUL All threads originally created under subforum "JV / Partnership / Investor now moving here as problematic or unsuccessful by investors or probably scam.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Software Upgrade
Last Post: CariGold
Posted On: Yesterday
Replies: 0
Views: 184
0 New forum feature to help you manage updates of your own thread
Last Post: CariGold
Posted On: 22-02-2016
Replies: 0
Views: 24,450
0 Technical Issues
Last Post: CariGold
Posted On: 18-02-2016
Replies: 1
Views: 21,713
More...
Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Dislikes Dislikes:  0
Reply
 
Thread Tools
  #221  
Old 21-07-2012, 11:43 PM
Demam Getah Demam Getah is offline
Active Member

Demam Getah's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Jul 2012
Location: Kota Kinabalu
Posts: 1,870
Poster Rank: #2316
Post Thanks / Like
Thanks (Given): 4
Thanks (Received): 3
Likes (Given): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Given): 0
Dislikes (Received): 0
Thanked 3 Times
Active Level
My Mood:
Default

Jadual Kapal.

BKI TO PKG

HUB BINTULU
HU191W
24/07
02/08

SAIPAN STAR
SS229W
01/08
08/08

SAIPAN CARRIER
SC203W
01/08
07/08

HUB BINTULU
HU192W
07/08
16/08

BKI TO PGU

SAIPAN STAR
SS229W
01/08
11/08

SAIPAN STAR
SS230W
15/08
25/08
Reply With Quote
Thanks 0 Likes 0 Dislikes 0
 
Paid Advertisement
  #222  
Old 22-07-2012, 12:19 AM
Demam Getah Demam Getah is offline
Active Member

Demam Getah's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Jul 2012
Location: Kota Kinabalu
Posts: 1,870
Poster Rank: #2316
Post Thanks / Like
Thanks (Given): 4
Thanks (Received): 3
Likes (Given): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Given): 0
Dislikes (Received): 0
Thanked 3 Times
Active Level
My Mood:
Default

Terima kasih kepada mereka yang dah PM saya..insyaallah saya akan buat cadangan bagaimana kita leh usahakan 1 kontena dulu... untuk update info:

1. untuk urusan jual beli getah cuplump..tak de masalah dan boleh dilakukan bila modal dah cukup
2. untuk urusan jual beli rubber block, perbincangan awal dengan pembekal dah setuju dan pembeli pun setuju..cuma ada beberapa isu yang nak kena jelaskan dengan pembekal..insyaallah akan selesai dalam minggu depan.
3. permohonan "ap" dari lembaga industri getah sabah untuk ekspot getah mentah keluar dari sabah tanpa cukai getah mentah sedang dijalankan...insyaallah kalau tak de halangan dan seperti yang dirancang, keuntungan rakan niaga akan naik 50% sebab saving dari bayar cukai...

lain-lain hal..nanti saya update..sekarang nak tido..nak bangun sahur dan makan bubur lambok...terbaikkkk...
Reply With Quote
Thanks 0 Likes 0 Dislikes 0
 
  #223  
Old 22-07-2012, 12:49 AM
hafizuka hafizuka is offline
Super Active

hafizuka's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Sep 2008
Posts: 6,926
Poster Rank: #572
Post Thanks / Like
Thanks (Given): 119
Thanks (Received): 231
Likes (Given): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Given): 0
Dislikes (Received): 0
Thanked 233 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Demam Getah View Post
Terima kasih kepada mereka yang dah PM saya..insyaallah saya akan buat cadangan bagaimana kita leh usahakan 1 kontena dulu... untuk update info:

1. untuk urusan jual beli getah cuplump..tak de masalah dan boleh dilakukan bila modal dah cukup
2. untuk urusan jual beli rubber block, perbincangan awal dengan pembekal dah setuju dan pembeli pun setuju..cuma ada beberapa isu yang nak kena jelaskan dengan pembekal..insyaallah akan selesai dalam minggu depan.
3. permohonan "ap" dari lembaga industri getah sabah untuk ekspot getah mentah keluar dari sabah tanpa cukai getah mentah sedang dijalankan...insyaallah kalau tak de halangan dan seperti yang dirancang, keuntungan rakan niaga akan naik 50% sebab saving dari bayar cukai...

lain-lain hal..nanti saya update..sekarang nak tido..nak bangun sahur dan makan bubur lambok...terbaikkkk...
dahsyat juga ilmu bro dalam bidang ni, kelapa sawit bro mahir tak? ingat nak sedut ilmu juga dalam bidang getah dan kelapa sawit ni.

kalau senang2 boleh kita ngeteh lepas terawih. bro lokasi mana?
__________________
Malaysia Bumi Bertuah Tanahair Tercinta
Reply With Quote
Thanks 0 Likes 0 Dislikes 0
 
  #224  
Old 22-07-2012, 12:51 AM
SHiNiGaM! SHiNiGaM! is online now
Active Plus

SHiNiGaM!'s Avatar
 
Trader Rating: (17)
Join Date: Sep 2011
Posts: 2,881
Poster Rank: #1527
Post Thanks / Like
Thanks (Given): 52
Thanks (Received): 11
Likes (Given): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Given): 0
Dislikes (Received): 0
Thanked 11 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Demam Getah View Post
Terima kasih kepada mereka yang dah PM saya..insyaallah saya akan buat cadangan bagaimana kita leh usahakan 1 kontena dulu... untuk update info:

1. untuk urusan jual beli getah cuplump..tak de masalah dan boleh dilakukan bila modal dah cukup
2. untuk urusan jual beli rubber block, perbincangan awal dengan pembekal dah setuju dan pembeli pun setuju..cuma ada beberapa isu yang nak kena jelaskan dengan pembekal..insyaallah akan selesai dalam minggu depan.
3. permohonan "ap" dari lembaga industri getah sabah untuk ekspot getah mentah keluar dari sabah tanpa cukai getah mentah sedang dijalankan...insyaallah kalau tak de halangan dan seperti yang dirancang, keuntungan rakan niaga akan naik 50% sebab saving dari bayar cukai...

lain-lain hal..nanti saya update..sekarang nak tido..nak bangun sahur dan makan bubur lambok...terbaikkkk...
Terbaek la TT..kalo xdk aral nxt month modal dh ready..tapi untuk pergi ke site n nk meeting masa agak kedekut la..komitmen byk..kat terengganu lak..anyway gud luck bos!
Reply With Quote
Thanks 0 Likes 0 Dislikes 0
 
  #225  
Old 22-07-2012, 02:04 AM
abechik abechik is offline
Active Plus

abechik's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: May 2008
Location: Kay eL-ReD LanD-Kay T
Posts: 3,320
Poster Rank: #1291
Post Thanks / Like
Thanks (Given): 11
Thanks (Received): 2
Likes (Given): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Given): 0
Dislikes (Received): 0
Thanked 2 Times
Active Level
Default

fuhh.dkt sjamambik msa nk belek 11.. mcm best.. emailkn details bro.. tq. [email protected]
__________________
"Do NoT FoLLoW AnYoNe Wh0's n0t G0iNg AnYwHeRe.."
Reply With Quote
Thanks 0 Likes 0 Dislikes 0
 
  #226  
Old 22-07-2012, 02:07 AM
AzMiLLioNaiRe AzMiLLioNaiRe is offline
CG Top Poster Club

AzMiLLioNaiRe's Avatar
 
Trader Rating: (98)
Join Date: Jun 2008
Location: Sistem+Konsisten 0133113930
Posts: 35,383
Poster Rank: #35
Post Thanks / Like
Thanks (Given): 554
Thanks (Received): 47
Likes (Given): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Given): 0
Dislikes (Received): 0
Blog Entries: 26
Thanked 48 Times
Active Level
My Mood:
Default

Reply With Quote
Thanks 0 Likes 0 Dislikes 0
 
  #227  
Old 22-07-2012, 11:03 AM
Demam Getah Demam Getah is offline
Active Member

Demam Getah's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Jul 2012
Location: Kota Kinabalu
Posts: 1,870
Poster Rank: #2316
Post Thanks / Like
Thanks (Given): 4
Thanks (Received): 3
Likes (Given): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Given): 0
Dislikes (Received): 0
Thanked 3 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by hafizuka View Post
dahsyat juga ilmu bro dalam bidang ni, kelapa sawit bro mahir tak? ingat nak sedut ilmu juga dalam bidang getah dan kelapa sawit ni.

kalau senang2 boleh kita ngeteh lepas terawih. bro lokasi mana?
alamak bro...kalau getah boleh ler...sawit ni kurang ler....malam ni lepas terawikh helo wa...0192468377...leh cite getah
Reply With Quote
Thanks 0 Likes 0 Dislikes 0
 
  #228  
Old 22-07-2012, 11:06 AM
Demam Getah Demam Getah is offline
Active Member

Demam Getah's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Jul 2012
Location: Kota Kinabalu
Posts: 1,870
Poster Rank: #2316
Post Thanks / Like
Thanks (Given): 4
Thanks (Received): 3
Likes (Given): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Given): 0
Dislikes (Received): 0
Thanked 3 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by SHiNiGaM! View Post
Terbaek la TT..kalo xdk aral nxt month modal dh ready..tapi untuk pergi ke site n nk meeting masa agak kedekut la..komitmen byk..kat terengganu lak..anyway gud luck bos!
saya rasa tak ler secepat tu..heheheh...walau apa2 pong, saya akan update nanti...hehehe
Reply With Quote
Thanks 0 Likes 0 Dislikes 0
 
  #229  
Old 22-07-2012, 11:15 AM
Demam Getah Demam Getah is offline
Active Member

Demam Getah's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Jul 2012
Location: Kota Kinabalu
Posts: 1,870
Poster Rank: #2316
Post Thanks / Like
Thanks (Given): 4
Thanks (Received): 3
Likes (Given): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Given): 0
Dislikes (Received): 0
Thanked 3 Times
Active Level
My Mood:
Default

sudah email......
Reply With Quote
Thanks 0 Likes 0 Dislikes 0
 
  #230  
Old 22-07-2012, 11:18 AM
Demam Getah Demam Getah is offline
Active Member

Demam Getah's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Jul 2012
Location: Kota Kinabalu
Posts: 1,870
Poster Rank: #2316
Post Thanks / Like
Thanks (Given): 4
Thanks (Received): 3
Likes (Given): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Given): 0
Dislikes (Received): 0
Thanked 3 Times
Active Level
My Mood:
Default

tuan..saya dah email...tapi saya tapi tak faham "fuhh.dkt sjamambik msa nk belek 11"...apa tu?
Reply With Quote
Thanks 0 Likes 0 Dislikes 0
 
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 12:17 AM.


Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you