Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > HIGH RISK SECTION - READ FORUM DISCLAIMER CAREFULLY BEFORE JOIN ! > Unrecognize Program Websites > Program Matrix Labu Peram, Merapu

Program Matrix Labu Peram, Merapu Most of the programs are pyramids and they are not doing real business even with products. You're advise to not join any programs. All Read Announcement HERE

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 25,230
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 55,962
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 43,121
More...
Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 18-07-2012, 04:14 PM
dr_zool dr_zool is offline
Legendary Member

dr_zool's Avatar
 
Trader Rating: (60)
Join Date: May 2009
Posts: 13,174
Poster Rank: #178
Thanked 59 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by emas baladi View Post
tentu la jual emas.. n jual pula pada orang, jdi kena cri la orang utk beli

cuma sistem je lain sikit ..sistem affiliat

setau aku affiliate ni xde smpai 13 level tt
paling jaoh pon 2-3 jek
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #22  
Old 19-07-2012, 08:26 PM
syamGold24K syamGold24K is offline
Newbies

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2012
Posts: 14
Poster Rank: #30733
Thanked 0 Times
Active Level
Default

pendapat saya sendiri.semua produk emas fizikal tak kira company mana pun,mmg bagus.mmg tak nafikan.tetapi perlu ambil kira faktor:-

1.company
apa yg boleh company tersebut tawarkan dr segi fasilitis.
miliki kilang sendiri atau tidak.memberi kemudahan payment.
sudah pasti buy back atau tak.

2.Spread
kalau tinggi sgt...bila mana pelabur&dealer nak untong.

3.branch
branch di seluruh m'sia kah?

4.price
berubah setiap berapa jam?

Last edited by syamGold24K; 19-07-2012 at 09:53 PM..
Reply With Quote
  #23  
Old 01-08-2012, 12:04 PM
emas baladi emas baladi is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2012
Location: kelantan
Posts: 174
Poster Rank: #10636
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by syamGold24K View Post
pendapat saya sendiri.semua produk emas fizikal tak kira company mana pun,mmg bagus.mmg tak nafikan.tetapi perlu ambil kira faktor:-

1.company
apa yg boleh company tersebut tawarkan dr segi fasilitis.
miliki kilang sendiri atau tidak.memberi kemudahan payment.
sudah pasti buy back atau tak.

2.Spread
kalau tinggi sgt...bila mana pelabur&dealer nak untong.

3.branch
branch di seluruh m'sia kah?

4.price
berubah setiap berapa jam?
oo
tapi saya liht disini dia guna sistem affilte..jadi tak perlu spred dan price.. jaji macm mna tu?
__________________
Mengapa talian TuneTalk/tp\te menjadi pilihan 126,000 rakyat Malaysia ?
ingin tahu klik
sini

apa itu emas baladi???
Reply With Quote
  #24  
Old 01-08-2012, 03:49 PM
sangbadut sangbadut is offline
Super Active Member

sangbadut's Avatar
 
Trader Rating: (10)
Join Date: Aug 2008
Location: Ara Damansara
Posts: 2,614
Poster Rank: #1510
Blog Entries: 4
Thanked 232 Times
Active Level
My Mood:
Default

Jangan nanti jadik bak kata dreba ambulan Hantu Kak Limah "Bala bala , bala semua ni bala bala"..Hehehehe gurau ja TT petang2 posa ni hehehe
Reply With Quote
  #25  
Old 01-08-2012, 03:51 PM
princess umi princess umi is offline
Junior Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2012
Posts: 51
Poster Rank: #19104
Thanked 10 Times
Active Level
Default

gold dapat fizikal oklah, then 280 mcm mahal sgtla....@@
Reply With Quote
  #26  
Old 01-08-2012, 04:06 PM
myzano myzano is offline
Normal Member

myzano's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2007
Posts: 226
Poster Rank: #9179
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by sangbadut View Post
Jangan nanti jadik bak kata dreba ambulan Hantu Kak Limah "Bala bala , bala semua ni bala bala"..Hehehehe gurau ja TT petang2 posa ni hehehe
Itu kata drebar ambulan...apa kata BNM pulak...?
Reply With Quote
  #27  
Old 01-08-2012, 04:24 PM
THX THX is offline
Super Active Member

THX's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Nov 2008
Location: Melaka
Posts: 3,484
Poster Rank: #1094
Thanked 39 Times
Active Level
Default

tt masih baru ngan penangan mlm kot, memang syok tarik duit orang bawah secara halus (melalui perbezaan harga yg ketara). kenapa tidak meniaga emas/perak tanpa affiliate, kan lebih mudah dan murah.
__________________
Reply With Quote
  #28  
Old 02-08-2012, 01:12 AM
areryp areryp is offline
Active Member

areryp's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Feb 2008
Posts: 803
Poster Rank: #4149
Thanked 1 Time
Active Level
My Mood:
Default

Den bkn ejen mana2 company gold. Den beli jika ada duit lebih dan convert lebihan simpanan pada emas dan perak. Bg den, lebih baik beli emas atau klo nk dpt rege murah jd dealer terus utk compsny gold mcm public,gsr,gcp dll. Walaupon mereka hanya bg komisen je tp ramai dah yg berjaya dan kaya. Xperlu cr org pn, hanya didik org tujuan sebenar simpan emas. Klo mcm sistem yg tt cter ni terang2 dah cm mlm tuan, maaf ckp ye tuan..sistem mcm ni mmg xkn tahan lama sbb lebih kepada head hunting dan mengambil kesempatan di atas kesedaran org ramai masa kini mengenai emas dgn menggunakan emas sebagai produknya. Sedangkn company yg dah lama bertapak kt malaysia pn masih lagi gunakan sistem komisen dan premium(rm/g) jauh lebih murah dr rege comp yg tt cter ni

Last edited by areryp; 02-08-2012 at 01:14 AM..
Reply With Quote
  #29  
Old 02-08-2012, 02:20 AM
emas baladi emas baladi is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2012
Location: kelantan
Posts: 174
Poster Rank: #10636
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by desert View Post



Harga EMAS di pasaran MALAYSIA (updated 02 aug 2012)
untuk 1G sekitar RM170-RM350

harga emas 999.99 24K =rm200/g
ada company yg jual lagi rendah iaitu emas kosong,tiada sijil.
rata adalah rm200 ke atas.bergantung kepada premium yg dikenakan.Bagi yg biasa beli cincin emas biasanyer untuk berat 1G ++ harga adalah sekitar 300 ke atas kerana upah buat lebih tinggi..

harga baladi gold rm280 bukanlah harga emas sahaja tetapi termasuk platform perniagaan yg disediakan oleh company dan juga ahli2 berpeluang menghadiri kursus2 celik emas secara percuma oleh pihak syarikat..
apa y telah dikatakan
__________________
Mengapa talian TuneTalk/tp\te menjadi pilihan 126,000 rakyat Malaysia ?
ingin tahu klik
sini

apa itu emas baladi???
Reply With Quote
  #30  
Old 02-08-2012, 02:30 AM
tom_87 tom_87 is offline
Junior Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Nov 2011
Posts: 86
Poster Rank: #15237
Thanked 0 Times
Active Level
Default

mahal dude...segram 280...huhu
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 05:41 AM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE