Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Health, Fitness

Health, Fitness Discuss, debate or share all info about health. Share knowledge of fitness and tips.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 23,995
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 54,609
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 41,970
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 11-07-2012, 12:21 PM
azmie82 azmie82 is offline
Active Member

 
Trader Rating: (3)
Join Date: Feb 2012
Posts: 881
Poster Rank: #3872
Thanked 0 Times
Active Level
Default sape kt cg ada pengalamn anak operation hernia.citer ckit

salam semua wrga cg
nk tnya ckit efek2 yg blaku sblm & slps operation cz anak sy nk kn operation nnt..
harp ada yg sudi berkongsi...........
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 11-07-2012, 02:37 PM
tirani tirani is offline
Super Active Member

tirani's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2007
Posts: 2,626
Poster Rank: #1494
Thanked 2 Times
Active Level
My Mood:
Default

pak mentua aku baru aje operate 3 bulan lepas kat Putra Medical Centre Alor Setaq Kedah..yang aku tau x ada kesan sampingan..ni penyakit org lakiČ aje..org pompuan x payah risau..yang aku tau pasai usus dah masuk dalam kantung testis..akibat otot tak mampu kawal bhg tu..so Dr akan oparate utk jahit balik bahagian otot yang lemah tu..sat aje..dalam sejam mcm tu aje Dr buat..kecuali kalau lobang tu luas maka Dr kena tampal..yg lg leceh dan lagi sakit..pastu kena jalan pelan2 bila dah habis oparate..biasanya 3 bulan ke atas dah boleh sembuh mcm sedia kala tu pun bergantung pada umur pesakit..yang lain2 hang boleh google aje..
__________________
http://www.e-solat.gov.my/ <--Waktu Solat Kita


ThE SeLePoT Jr.
Reply With Quote
  #3  
Old 11-07-2012, 02:43 PM
azruddiey azruddiey is offline
Active Member

azruddiey's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2006
Posts: 614
Poster Rank: #5031
Thanked 7 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by azmie82 View Post
salam semua wrga cg
nk tnya ckit efek2 yg blaku sblm & slps operation cz anak sy nk kn operation nnt..
harp ada yg sudi berkongsi...........
Anak TT Berapa bulan/tahun umur, Doktor dah sahkan ke hernia, My daughter masa 9 bulan buat operation untuk ke dua2 belah, tak de pantang, takde apa2 efek, demam pun tak.. walaupun insurans tak cover saya buat jugak sebab kesian kat dia (Insurans nak cover tapi kena tunggu umur dia at least setahun 6 bulan). sekarang ni dia okay, parut tu ada tapi mungkin akan tak nampak sangat bila dia besar.
Reply With Quote
  #4  
Old 11-07-2012, 02:48 PM
azruddiey azruddiey is offline
Active Member

azruddiey's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2006
Posts: 614
Poster Rank: #5031
Thanked 7 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by tirani View Post
pak mentua aku baru aje operate 3 bulan lepas kat Putra Medical Centre Alor Setaq Kedah..yang aku tau x ada kesan sampingan..ni penyakit org lakiČ aje..org pompuan x payah risau..yang aku tau pasai usus dah masuk dalam kantung testis..akibat otot tak mampu kawal bhg tu..so Dr akan oparate utk jahit balik bahagian otot yang lemah tu..sat aje..dalam sejam mcm tu aje Dr buat..kecuali kalau lobang tu luas maka Dr kena tampal..yg lg leceh dan lagi sakit..pastu kena jalan pelan2 bila dah habis oparate..biasanya 3 bulan ke atas dah boleh sembuh mcm sedia kala tu pun bergantung pada umur pesakit..yang lain2 hang boleh google aje..
Salah tu bro, Untuk rekod, kalau tak silap aku, bagi 5 lelaki, 1 perempuan akan kena hernia..... Dr. buang kantung anak perempuan aku for both side. Symptom dia masa tu, ada ketulan sebesar bola golf dekat ari2 dia, dia akan nangis sebab sakit dan muntah2 sampai muntah hijau, takleh tidur sampai pagi, nangis tu juga boleh buat usus tu turun, angkat berat, terlalu aktif melompat-lompat, huhuhu
Reply With Quote
  #5  
Old 11-07-2012, 03:08 PM
seronok seronok is offline
Active Member

seronok's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jun 2009
Posts: 758
Poster Rank: #4303
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Sama kes cam anak aku.
Dulu dah surut..skang dah ada balik.
tp xde la dia nangis2..makin ligat ada la
Reply With Quote
  #6  
Old 12-07-2012, 09:54 AM
azmie82 azmie82 is offline
Active Member

 
Trader Rating: (3)
Join Date: Feb 2012
Posts: 881
Poster Rank: #3872
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by tirani View Post
pak mentua aku baru aje operate 3 bulan lepas kat Putra Medical Centre Alor Setaq Kedah..yang aku tau x ada kesan sampingan..ni penyakit org lakiČ aje..org pompuan x payah risau..yang aku tau pasai usus dah masuk dalam kantung testis..akibat otot tak mampu kawal bhg tu..so Dr akan oparate utk jahit balik bahagian otot yang lemah tu..sat aje..dalam sejam mcm tu aje Dr buat..kecuali kalau lobang tu luas maka Dr kena tampal..yg lg leceh dan lagi sakit..pastu kena jalan pelan2 bila dah habis oparate..biasanya 3 bulan ke atas dah boleh sembuh mcm sedia kala tu pun bergantung pada umur pesakit..yang lain2 hang boleh google aje..
tq sudi berkongsi.org tua tau gk sbb ada member suami dia kena.so,dh dgr citer dia lbh krg la citer bro.tp budak2 ni yg jd kita takut ckit.sbb x bp pandai nak ckp lg.apa pun tq
Reply With Quote
  #7  
Old 12-07-2012, 09:59 AM
azmie82 azmie82 is offline
Active Member

 
Trader Rating: (3)
Join Date: Feb 2012
Posts: 881
Poster Rank: #3872
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by azruddiey View Post
Anak TT Berapa bulan/tahun umur, Doktor dah sahkan ke hernia, My daughter masa 9 bulan buat operation untuk ke dua2 belah, tak de pantang, takde apa2 efek, demam pun tak.. walaupun insurans tak cover saya buat jugak sebab kesian kat dia (Insurans nak cover tapi kena tunggu umur dia at least setahun 6 bulan). sekarang ni dia okay, parut tu ada tapi mungkin akan tak nampak sangat bila dia besar.
anak 16hb julai ni bru ckp 2 thn.ms g temunjajnji SOPD bln 1 thn ni wife x nk operation lg.bg temujanji bru bln 4.dlm ms tggu tmujanji tgk ada tnda2 makin truk cz kerap bsr telur tu.so,utk bln 4 decide nk bedah.doc lak ckp xleh buat cz kecik lg.dpt tmujnji bru bln 9.hr isnin bru ni 9/7/12 dh bsr sgt.trus bwk g klinik n doc kt klinik wt surat kn g hospital bhgian kcemasan.trus kt g tmujnji kt sopd.igt nk operate trus rupanya kn tggu lg.ms ank tuan lps operate susah x nk handle dia.menangis slalu ke apa,atau lain2.klu leh share
Reply With Quote
  #8  
Old 12-07-2012, 10:04 AM
wong_fei_hung wong_fei_hung is offline
Active Member

wong_fei_hung's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2011
Location: Po-chi-lam (寶芝林)
Posts: 1,732
Poster Rank: #2227
Blog Entries: 1
Thanked 1 Time
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by azmie82 View Post
salam semua wrga cg
nk tnya ckit efek2 yg blaku sblm & slps operation cz anak sy nk kn operation nnt..
harp ada yg sudi berkongsi...........
ni mesti anak TT kuat menangis ni ... baby lagi kan
__________________
Reply With Quote
  #9  
Old 12-07-2012, 10:06 AM
poyopo poyopo is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2010
Posts: 326
Poster Rank: #7422
Thanked 12 Times
Active Level
My Mood:
Default

jgn operat laa...cari obat tradisional jer...tanya org tua2 maa.
__________________
...Sabar itu kunci kejayaan...
"Hai orang-orang yang beriman, bersabarlah kamu dan kuatkanlah kesabaranmu dan tetaplah bersiap siaga (di perbatasan negerimu) dan bertakwalah kepada Allah, supaya kamu beruntung. 3.200"
Reply With Quote
  #10  
Old 12-07-2012, 10:08 AM
cashman cashman is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2010
Posts: 118
Poster Rank: #13030
Thanked 0 Times
Active Level
Default

angin pasang...telo berat sebelah...kdg2 hilang sebelah..anak laki aku kene operate..umur 2thn ++.ok je xde pantang apa sblm n slps..cost dlm 6k kat hospital tawakal skali dgn sunat
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 05:54 AM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE