Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > TRADING ZONE, CLASSIFIEDS & MARKETPLACE > Classifieds & Advertisements > Other Classifieds

Other Classifieds Any classifieds that not suits the selling of products or services.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 25,312
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 56,039
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 43,196
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 11-07-2012, 01:26 PM
mazri_2008 mazri_2008 is offline
Active Member

mazri_2008's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Nov 2008
Posts: 1,363
Poster Rank: #2756
Thanked 3 Times
Active Level
Default Alat Jimat Minyak Kenderaan Terhangat di Pasaran | Buatan Jepun | Ada Insuran

i-Charge Produk Terhebat dlm Pasaran

'Produk Penjagaan Kereta Terunggul Generasi Terkini. Alat Elektronik Yang Dinaungi Hak Cipta Jepun.'

Kepentingan Voltan Elektrik Terhadap Kereta

Tahukah anda betapa pentingnya kuasa voltan terhadap pergerakan dan jangka hayat sebuah kereta? Kebanyakan masalah kereta yang timbul adalah berkaitan dengan bekalan kuasa voltan yang tidak stabil, sehingga ia berubah menjadi masalah yang serius. Biasanya, pemilik kereta selalu meminta bantuan mekanik apabila kereta bermasalah. Namun, mereka gagal menemui sebab utama dan jalan keluar untuk menangani masalah tersebut. Apa yang menyedihkan, pemilik kereta pula terpaksa berkompromi atas masalah tersebut. Cuba anda fikirkan, “mencegah lebih baik daripada merawati”, jadi, kita berbelanja demi menjaga kesihatan badan, begitu juga dengan kereta kesayangan kita. Berbelanja kecil dalam penjagaan kereta terdahulu bagai suatu pelaburan yang mendatangkan hasil pulangan yang berbaloi kepada anda kelak.

Sistem litar elektrik dan penggunaan petrol kereta juga berhubung kait sesama lain. Jika sistem litar elektrik itu usang, ia bukan saja semakin menghaus petrol kereta, penekan petrol bermasalah, kadar penghidupan enjin rendah, malah penukaran gear kereta juga tidak lancar. Kesemua masalah ini mungkin akan berlaku sebab satu kecacatan kecil yang timbul dalam sistem litar elektrik kereta. Jadi, untuk mencapai tahap penggunaan kuasa voltan kereta yang optimum, anda perlukan satu sistem litar elektrik yang sempurna dan stabil. Kini, kemunculan i-CHARGE, produk elektronik Jepun yang terbaru dan dihakpatenkan ini berupaya untuk membaiki kestabilan sistem litar elektrik kereta menerusi Pemantap Voltan. Sebaik sahaja i-CHARGE digunakan, kereta anda akan dikawal sempurna kerana ia berupaya mengatasi semua masalah kecil yang disebabkan oleh kuasa voltan yang tidak stabil. Satu lagi kelebihannya, cara pemasangan i-CHARGE ini amat mudah. Ia akan beroperasi apabila anda menyambungkannya kepada suis pencucuh, tanpa memasang sebarang alat-alat kelengkapan pada tangki petrol yang mungkin merosakkan kereta anda.

Ciri-Ciri Khas
Pemantap Voltan i-CHARGE merangkumi 3 sistem, yakni:

Sistem Pemantap Voltan
Sistem Doktor Bateri
Sistem Pengurangan Gangguan


Fungsi dan Keberkesanan

Menjimatkan petrol secara berkesan
Menstabilkan gerak balas RPM
Meningkatkan tork enjin (engine torque)
Meningkatkan kuasa motor enjin kereta
Mengoptimumkan fungsi alat-alat kelengkapan elektronik dalam kereta


More Info Here >>

www . mxb2u . com


Testimonial

Insurans Produk 2011 i-Charge Here

"Master Award" i-Charge 2008 Here

Sijil CE i-Charge Here



Ahli Price:RM 630

JIka Anda Tak Mahu Jd Ahli Pun Boleh, Harga tetap Sama iaitu RM 630

Sesiapa nak order blhlah sms :
nama:
alamat :
kuantitti:
no tel:
Ahli :Mahu Jadi Ahli atau Tidak

Kpd :mazri 0111-9224042

Free Demo dan Perhantaran Percuma kat tempat anda

Jika anda tinggal dikawasan lembah kilang, produk akan hantar secara direct kpd anda..untuk kawasan lain akan dihantar secara pos

Cgrians Testimonial

Quote:
Originally Posted by Akenz View Post
Yes barang ni teman dah pakai 3 tahun memang ada perbezaan pada enjin dan minyak .
Attached Images
File Type: jpg icharge.jpg (16.9 KB, 5 views)

Last edited by mazri_2008; 19-07-2012 at 05:23 PM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 11-07-2012, 01:29 PM
mazri_2008 mazri_2008 is offline
Active Member

mazri_2008's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Nov 2008
Posts: 1,363
Poster Rank: #2756
Thanked 3 Times
Active Level
Default

Perkara-perkara yang perlu diberi perhatian
  • Jangan buka atau ubahsuai produk demi mengelakkan sebarang kerosakan atau kecederaan.
  • Produk ini hanya direka bentuk untuk kereta yang berkuasa voltan 12V saja.
  • Jangan mencabut atau mengalihkan produk daripada suis pencucuh semasa kereta dipandu.
  • Semasa i-CHARGE digunakan, pastikan setiap palamnya dimasukkan ke dalam soket dengan selamat.
  • Jika soket suis pencucuh terlonggar, ketatkan setiap mata soket sebelum ia dipasang.
  • Kesan penjimatan petrol adalah berbeza-beza mengikut cara memandu, iklim, keadaan jalan raya dan jenis kereta masing-masing
.

Kelebihan-Kelebihan Produk

  • Meningkatkan gerak balas penekan petrol dan kuasa motor enjin.
  • Mengurangkan kadar kesilapan CPU kereta, meningkatkan kecekapan peralatan elektronik kereta.
  • Melancarkan proses penukaran gear kereta.
  • Membaiki dan memecutkan gerak balas motor enjin supaya lebih menjimatkan petrol.
  • Memaksimumkan kecekapan penghidupan enjin supaya berjalan lebih lancar.
  • Memanjangkan jangka hayat sistem litar elektrik dan alat-alat elektronik kereta.
  • Cara pemasangan yang mudah dan selamat digunakan. Satu pilihan DIY yang pertama bagi pemandu wanita.
  • Sesuai untuk semua jenis kereta dan motosikal.
  • Mengurangkan gangguan bunyi bising menerusi penapis gangguan bunyi, supaya menyediakan sistem bunyi yang lebih berkesan.
  • Dilengkapi dengan 2 Pelindung Fius untuk perlindungan yang lebih baik dan selamat digunakan.
  • Meningkatkan gerak balas RPM dengan kadar pecutan yang tinggi walaupun alat penyaman udara kereta dipasang pada tahap maksimum ketika cuaca panas.
  • Mengurangkan kadar pembebasan gas-gas karbon monoksida (CO) dan hidrokarbon (HC) ke udara.
  • 12 bulan waranti produk.

Last edited by mazri_2008; 11-07-2012 at 01:31 PM..
Reply With Quote
  #4  
Old 14-07-2012, 08:07 PM
azanney azanney is offline
CG Top Poster Club

azanney's Avatar
 
Trader Rating: (133)
Join Date: Oct 2008
Location: SMS/WASAP O17-372738O
Posts: 48,529
Poster Rank: #14
Thanked 341 Times
Active Level
My Mood:
Default

barang baik...up utk tt...
Reply With Quote
  #5  
Old 15-07-2012, 07:04 PM
mazri_2008 mazri_2008 is offline
Active Member

mazri_2008's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Nov 2008
Posts: 1,363
Poster Rank: #2756
Thanked 3 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by azanney View Post
barang baik...up utk tt...
barang bro jual lagi power
Reply With Quote
  #7  
Old 18-07-2012, 09:14 AM
Akenz Akenz is offline
Normal Member

Akenz's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Nov 2011
Posts: 252
Poster Rank: #8615
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Yes barang ni teman dah pakai 3 tahun memang ada perbezaan pada enjin dan minyak .
Reply With Quote
  #8  
Old 18-07-2012, 04:31 PM
mazri_2008 mazri_2008 is offline
Active Member

mazri_2008's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Nov 2008
Posts: 1,363
Poster Rank: #2756
Thanked 3 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Akenz View Post
Yes barang ni teman dah pakai 3 tahun memang ada perbezaan pada enjin dan minyak .
tq bro kerana komen kat sini

Last edited by mazri_2008; 18-07-2012 at 04:39 PM..
Reply With Quote
  #10  
Old 25-07-2012, 11:15 AM
mazri_2008 mazri_2008 is offline
Active Member

mazri_2008's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Nov 2008
Posts: 1,363
Poster Rank: #2756
Thanked 3 Times
Active Level
Default

up hr ni............
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 12:30 AM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE