Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE

You will sometimes experiencing some lag of browsing. We will working on the issue tonight during low peak hours. Apologize for inconvenience.


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Local Investments > Saving Investments

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Software Upgrade
Last Post: CariGold
Posted On: Yesterday
Replies: 0
Views: 263
0 New forum feature to help you manage updates of your own thread
Last Post: CariGold
Posted On: 22-02-2016
Replies: 0
Views: 24,507
0 Technical Issues
Last Post: CariGold
Posted On: 18-02-2016
Replies: 1
Views: 21,758
More...
  #8101  
Old 11-07-2012, 12:39 PM
katani17 katani17 is offline
Active Plus

katani17's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2007
Posts: 4,755
Poster Rank: #890
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by kentzige bruang View Post
banyak lagi bank lain yg bagi lagi rendah dari bank rakyat.

3.95% byk bank bagi. tapi antara 3.95% cimb dan 4.08% bank rakyat, end result, cimb ada hidden cost cos kena jd ahli koperasi dgn kos tambahan. potongan angkasa 2% plak kena lagi sekali.

tp, bila 3.95% dari bank persatuan, nampak mcm sgt menarik. since bank persatuan juga koperasi. soklannya, kena bayar yuran koperasi ke potongan angkasa jugak ke?

bank rakyat takde xtra caj.

please elaborate. nk tau jugak
maksud tuan potongan yuran bulanan ker?
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #8102  
Old 11-07-2012, 12:48 PM
Abu nawas Abu nawas is offline
Legendary Member

Abu nawas's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Mar 2007
Location: Permatang Pauh.....
Posts: 10,987
Poster Rank: #299
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Niyang View Post
xpernah dgr plak bank persatuan nih?
dulu bank persatuan ni mentor kepada bank rakyat..tapi sekarang bank rakyat lebih hebat dari bank persatuan sebab bank persatuan ni kurang agresif..
Reply With Quote
  #8103  
Old 11-07-2012, 12:51 PM
alphaOne alphaOne is offline
Super Active

alphaOne's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2012
Location: Mutiara Damansara
Posts: 7,452
Poster Rank: #517
Blog Entries: 24
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by farrah76 View Post
sy punya pun maybank tersalah set lah nampaknya.....hr tu dah bayar upfront 3 bulan..tp masuk lam m2u..next due date 1 august... camna tu reggae....
cb pg jumpa pegawai yg uruskan..br bole tau dia setkan mcm mana..mmg kt m2u dia kuar 1 ogos sbb tu 1st payment yg ptt kite bt..
__________________
Baby Years - Income Years - Retirement(Rehirement?)

ASB/ASB2 Loan Interest Rate 5% for 100k and above. Kindly Telegram/Whatsapp me at +60102320234. Thanks
Reply With Quote
  #8104  
Old 11-07-2012, 12:53 PM
abg_ngah abg_ngah is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2011
Posts: 251
Poster Rank: #9246
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by kentzige bruang View Post
banyak lagi bank lain yg bagi lagi rendah dari bank rakyat.

3.95% byk bank bagi. tapi antara 3.95% cimb dan 4.08% bank rakyat, end result, cimb ada hidden cost cos kena jd ahli koperasi dgn kos tambahan. potongan angkasa 2% plak kena lagi sekali.

tp, bila 3.95% dari bank persatuan, nampak mcm sgt menarik. since bank persatuan juga koperasi. soklannya, kena bayar yuran koperasi ke potongan angkasa jugak ke?

bank rakyat takde xtra caj.

please elaborate. nk tau jugak
Hee..he aku jadi officer bank persatuan hari ni....

Sebagai contoh kalau buat laon 100k.. 15 tahun... umur 40 tahun...this limted period offer July-Sept ja...dan loan above RM80k.

Yuran Proses RM250
Insuran RM2800 (sebab umur TUA)
Stamping RM510
Security 3 bulan(kalau sebulan rm885X3= 2555)
Kalau bukan ahli, kena beli saham bank dalam 5% rasanya RM500
Amanah Raya RM310

Nampaknya Pay Out dalam 93%
Reply With Quote
  #8105  
Old 11-07-2012, 01:15 PM
farrah76 farrah76 is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2012
Posts: 29
Poster Rank: #25131
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by alphaOne View Post
cb pg jumpa pegawai yg uruskan..br bole tau dia setkan mcm mana..mmg kt m2u dia kuar 1 ogos sbb tu 1st payment yg ptt kite bt..
hehhehe...bro renggae yang uruskan..sebab tu tya dia ni...
Reply With Quote
  #8106  
Old 11-07-2012, 01:22 PM
alphaOne alphaOne is offline
Super Active

alphaOne's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2012
Location: Mutiara Damansara
Posts: 7,452
Poster Rank: #517
Blog Entries: 24
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by farrah76 View Post
hehhehe...bro renggae yang uruskan..sebab tu tya dia ni...
owh..tu mmg kena follow up dia la..hehe..
__________________
Baby Years - Income Years - Retirement(Rehirement?)

ASB/ASB2 Loan Interest Rate 5% for 100k and above. Kindly Telegram/Whatsapp me at +60102320234. Thanks
Reply With Quote
  #8107  
Old 11-07-2012, 02:07 PM
reggae82 reggae82 is offline
Active Member

reggae82's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Apr 2009
Posts: 1,001
Poster Rank: #3840
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by farrah76 View Post
sy punya pun maybank tersalah set lah nampaknya.....hr tu dah bayar upfront 3 bulan..tp masuk lam m2u..next due date 1 august... camna tu reggae....
Next due date mmg aug...tapi si takan potong on aug...kita akan set dia prg after 3mths...so bulan november baru si akan jln....bleh tgk lebihan bayaran...tq
__________________
For LASB-i inquiry please contact...Support Islamic Banking...
**Whatsapp = 01nine6355111**

Agent Unifi & Streamyx
** follow my ig @malaya_flava ** @mpirecomp **
Reply With Quote
  #8108  
Old 11-07-2012, 02:14 PM
reggae82 reggae82 is offline
Active Member

reggae82's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Apr 2009
Posts: 1,001
Poster Rank: #3840
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by nazri proshopbowler View Post
tn reggae..agak2 selalu ke staff wat salah cmni? leh ke buat aduan? maybank return blk x duit yg kalau dah terpotong dlm akaun sedangkan ada buat upfront payment? kesalahan adalah kepada staff maybank..kenala bertanggungjawab..tul x?
Kesalahan mcm ni very minimum....kalo nak report bleh balik cawangan loan tu...diorang bleh trf balik....maafkan kami....tq
__________________
For LASB-i inquiry please contact...Support Islamic Banking...
**Whatsapp = 01nine6355111**

Agent Unifi & Streamyx
** follow my ig @malaya_flava ** @mpirecomp **
Reply With Quote
  #8109  
Old 11-07-2012, 02:24 PM
dhomnirhahs dhomnirhahs is offline
Active Plus

dhomnirhahs's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jan 2006
Location: - Permanently Banned -
Posts: 2,649
Poster Rank: #1672
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by reggae82 View Post
Kesalahan mcm ni very minimum....kalo nak report bleh balik cawangan loan tu...diorang bleh trf balik....maafkan kami....tq
bos .. kalau dah buat upfront 3 bulan .. pastu terasa lak nak up upfront ke 12 bulan setelah sebulan pertama, boley ke?

__________________
Jersei ? Beg ? Coklat? Try here. PM me for if interested
Reply With Quote
  #8110  
Old 11-07-2012, 02:28 PM
ikanpekasam ikanpekasam is offline
Active Member

ikanpekasam's Avatar
 
Trader Rating: (10)
Join Date: Sep 2011
Location: Selangor
Posts: 1,311
Poster Rank: #3118
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Kaneshiro View Post
aik, dapat bonus kenapa pulak nak terminate loan tu tuan, sayang ler. Kalau terminate pun berapa jer dapat. Bayar jer lah installment untuk tahun 2013 guna Dividen yang bakal dapat bulan JAN nanti. Baik modalkan duit BONUS tuan untuk tambah lagi LASB lagi rm50K ker,insyaAllah berbaloi2...
terima kasih tuan.sedikit demi sedikit saya cuba manfaatkan ilmu yg ada disini.
dividen + bonus yg dpt setiap tahun saya gunakan utk tujuan lain.
keadaan terdesak.insyaallah utk 2013 akan praktikkan cara ni.
betul kata org 'bersusah dahulu bersenang² kemudian'
__________________
OnLine Hours:9am to 5pm
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 12:28 PM.


Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you