Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Local Investments > Saving Investments

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 25,363
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 56,081
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 43,239
More...
  #8101  
Old 11-07-2012, 12:39 PM
katani17 katani17 is offline
Super Active Member

katani17's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2007
Posts: 4,594
Poster Rank: #829
Thanked 4,294,967,295 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by kentzige bruang View Post
banyak lagi bank lain yg bagi lagi rendah dari bank rakyat.

3.95% byk bank bagi. tapi antara 3.95% cimb dan 4.08% bank rakyat, end result, cimb ada hidden cost cos kena jd ahli koperasi dgn kos tambahan. potongan angkasa 2% plak kena lagi sekali.

tp, bila 3.95% dari bank persatuan, nampak mcm sgt menarik. since bank persatuan juga koperasi. soklannya, kena bayar yuran koperasi ke potongan angkasa jugak ke?

bank rakyat takde xtra caj.

please elaborate. nk tau jugak
maksud tuan potongan yuran bulanan ker?
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #8102  
Old 11-07-2012, 12:48 PM
Abu nawas Abu nawas is offline
Legendary Member

Abu nawas's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Mar 2007
Location: Permatang Pauh.....
Posts: 10,802
Poster Rank: #254
Thanked 298 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Niyang View Post
xpernah dgr plak bank persatuan nih?
dulu bank persatuan ni mentor kepada bank rakyat..tapi sekarang bank rakyat lebih hebat dari bank persatuan sebab bank persatuan ni kurang agresif..
Reply With Quote
  #8103  
Old 11-07-2012, 12:51 PM
alphaOne alphaOne is offline
Well-Known
Member

alphaOne's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2012
Location: Pantai Dalam
Posts: 6,796
Poster Rank: #517
Blog Entries: 23
Thanked 1,806 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by farrah76 View Post
sy punya pun maybank tersalah set lah nampaknya.....hr tu dah bayar upfront 3 bulan..tp masuk lam m2u..next due date 1 august... camna tu reggae....
cb pg jumpa pegawai yg uruskan..br bole tau dia setkan mcm mana..mmg kt m2u dia kuar 1 ogos sbb tu 1st payment yg ptt kite bt..
__________________
Baby Years - Income Years - Retirement(Rehirement?)
Senarai Kesihatan Kewangan
ASNB Tube
Reply With Quote
  #8104  
Old 11-07-2012, 12:53 PM
abg_ngah abg_ngah is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2011
Posts: 251
Poster Rank: #8637
Thanked 129 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by kentzige bruang View Post
banyak lagi bank lain yg bagi lagi rendah dari bank rakyat.

3.95% byk bank bagi. tapi antara 3.95% cimb dan 4.08% bank rakyat, end result, cimb ada hidden cost cos kena jd ahli koperasi dgn kos tambahan. potongan angkasa 2% plak kena lagi sekali.

tp, bila 3.95% dari bank persatuan, nampak mcm sgt menarik. since bank persatuan juga koperasi. soklannya, kena bayar yuran koperasi ke potongan angkasa jugak ke?

bank rakyat takde xtra caj.

please elaborate. nk tau jugak
Hee..he aku jadi officer bank persatuan hari ni....

Sebagai contoh kalau buat laon 100k.. 15 tahun... umur 40 tahun...this limted period offer July-Sept ja...dan loan above RM80k.

Yuran Proses RM250
Insuran RM2800 (sebab umur TUA)
Stamping RM510
Security 3 bulan(kalau sebulan rm885X3= 2555)
Kalau bukan ahli, kena beli saham bank dalam 5% rasanya RM500
Amanah Raya RM310

Nampaknya Pay Out dalam 93%
Reply With Quote
  #8105  
Old 11-07-2012, 01:15 PM
farrah76 farrah76 is offline
Newbies

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2012
Posts: 29
Poster Rank: #23601
Thanked 4 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by alphaOne View Post
cb pg jumpa pegawai yg uruskan..br bole tau dia setkan mcm mana..mmg kt m2u dia kuar 1 ogos sbb tu 1st payment yg ptt kite bt..
hehhehe...bro renggae yang uruskan..sebab tu tya dia ni...
Reply With Quote
  #8106  
Old 11-07-2012, 01:22 PM
alphaOne alphaOne is offline
Well-Known
Member

alphaOne's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2012
Location: Pantai Dalam
Posts: 6,796
Poster Rank: #517
Blog Entries: 23
Thanked 1,806 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by farrah76 View Post
hehhehe...bro renggae yang uruskan..sebab tu tya dia ni...
owh..tu mmg kena follow up dia la..hehe..
__________________
Baby Years - Income Years - Retirement(Rehirement?)
Senarai Kesihatan Kewangan
ASNB Tube
Reply With Quote
  #8107  
Old 11-07-2012, 02:07 PM
reggae82 reggae82 is offline
Active Member

reggae82's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Apr 2009
Posts: 978
Poster Rank: #3595
Thanked 248 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by farrah76 View Post
sy punya pun maybank tersalah set lah nampaknya.....hr tu dah bayar upfront 3 bulan..tp masuk lam m2u..next due date 1 august... camna tu reggae....
Next due date mmg aug...tapi si takan potong on aug...kita akan set dia prg after 3mths...so bulan november baru si akan jln....bleh tgk lebihan bayaran...tq
__________________
For LASB-i inquiry please contact...Support Islamic Banking...
**Whatsapp = 01nine6355111** **YM = r.jeffry** **BBM = 7640BFC1**

** Server Topup ** Agent Topup ** Agent Unifi & Streamyx ** Cool Station ** #myeshop ** @mpirecomp **
Reply With Quote
  #8108  
Old 11-07-2012, 02:14 PM
reggae82 reggae82 is offline
Active Member

reggae82's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Apr 2009
Posts: 978
Poster Rank: #3595
Thanked 248 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by nazri proshopbowler View Post
tn reggae..agak2 selalu ke staff wat salah cmni? leh ke buat aduan? maybank return blk x duit yg kalau dah terpotong dlm akaun sedangkan ada buat upfront payment? kesalahan adalah kepada staff maybank..kenala bertanggungjawab..tul x?
Kesalahan mcm ni very minimum....kalo nak report bleh balik cawangan loan tu...diorang bleh trf balik....maafkan kami....tq
__________________
For LASB-i inquiry please contact...Support Islamic Banking...
**Whatsapp = 01nine6355111** **YM = r.jeffry** **BBM = 7640BFC1**

** Server Topup ** Agent Topup ** Agent Unifi & Streamyx ** Cool Station ** #myeshop ** @mpirecomp **
Reply With Quote
  #8109  
Old 11-07-2012, 02:24 PM
dhomnirhahs dhomnirhahs is offline
Super Active Member

dhomnirhahs's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jan 2006
Location: - Permanently Banned -
Posts: 2,622
Poster Rank: #1505
Blog Entries: 1
Thanked 28 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by reggae82 View Post
Kesalahan mcm ni very minimum....kalo nak report bleh balik cawangan loan tu...diorang bleh trf balik....maafkan kami....tq
bos .. kalau dah buat upfront 3 bulan .. pastu terasa lak nak up upfront ke 12 bulan setelah sebulan pertama, boley ke?

__________________
Jersei ? Beg ? Coklat? Try here. PM me for if interested
Reply With Quote
  #8110  
Old 11-07-2012, 02:28 PM
ikanpekasam ikanpekasam is offline
Active Member

ikanpekasam's Avatar
 
Trader Rating: (10)
Join Date: Sep 2011
Location: Selangor
Posts: 1,275
Poster Rank: #2939
Thanked 4 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Kaneshiro View Post
aik, dapat bonus kenapa pulak nak terminate loan tu tuan, sayang ler. Kalau terminate pun berapa jer dapat. Bayar jer lah installment untuk tahun 2013 guna Dividen yang bakal dapat bulan JAN nanti. Baik modalkan duit BONUS tuan untuk tambah lagi LASB lagi rm50K ker,insyaAllah berbaloi2...
terima kasih tuan.sedikit demi sedikit saya cuba manfaatkan ilmu yg ada disini.
dividen + bonus yg dpt setiap tahun saya gunakan utk tujuan lain.
keadaan terdesak.insyaallah utk 2013 akan praktikkan cara ni.
betul kata org 'bersusah dahulu bersenang² kemudian'
__________________
Hikayat Ikan Pekasam.Read more...
OnLine Hours:9am to 5pm
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 07:18 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE