Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Banking, Payment Processors > Bank, ATM, Internet Banking

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 17,443
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 47,698
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 35,470
More...
Reply
 
Thread Tools
  #611  
Old 06-07-2012, 07:16 AM
on9shoppers on9shoppers is offline
Active Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Aug 2009
Posts: 2,099
Poster Rank: #1841
Thanked 1 Time
Active Level
Default

good info TT
__________________
Goyang jari di TELEXFREE untuk jana pendapatan. | Katalog Button Badge, Bizkad dan lain-lain di ARMC | Topup pun dapat gaji.
Whatsapp 010-7953694.
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #612  
Old 09-07-2012, 12:51 PM
hyrulxxx hyrulxxx is offline
Active Member

hyrulxxx's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2009
Location: celah celah pipS
Posts: 888
Poster Rank: #3797
Thanked 29 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by adzul View Post
Salam semua,

semoga sihat hendaknya. sekadar nak bertanya, sesape tahu tak, ade mane2 restoran2 dan fastfood yg menerima kad kredit sbg pembayaran? Boleh kumpul lg byk point. hehehe.


leh lyn amex kat secret recipe ( rm 50 ke atas )

Last edited by hyrulxxx; 09-07-2012 at 12:54 PM..
Reply With Quote
  #613  
Old 12-07-2012, 10:06 AM
SniperDebt SniperDebt is offline
Newbies

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2012
Posts: 42
Poster Rank: #20229
Thanked 1 Time
Active Level
Default

CC bank mane yg bagus utk apply skrg? Top 5? Caj card al-rajhi dah Ada..mintak pencerahan dari bro mansur79 Dan kawan2 yg lain bagi tips. Plan nak guna kn al- rajhi tu utk penuh kan account ASW2020@tabung2 lain.tq
Reply With Quote
  #614  
Old 12-07-2012, 01:17 PM
couchcorp couchcorp is offline
Active Member

couchcorp's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2011
Posts: 732
Poster Rank: #4355
Thanked 43 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by SniperDebt View Post
CC bank mane yg bagus utk apply skrg? Top 5? Caj card al-rajhi dah Ada..mintak pencerahan dari bro mansur79 Dan kawan2 yg lain bagi tips. Plan nak guna kn al- rajhi tu utk penuh kan account ASW2020@tabung2 lain.tq
sy guna MBB 2cards (amex + Visa or Master)..AMEX 5x poin n rebate 5% weekend...Tuan SniperDebt..apa kelebihan CC Al-Rajhi???bleh kongsi ke Tuan...

Satu lagi saya duk ushar CC citibank...
Reply With Quote
  #615  
Old 12-07-2012, 01:26 PM
ოყʂէεɾყ ოყʂէεɾყ  is offline
Normal Member

ოყʂէεɾყ 's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2012
Posts: 123
Poster Rank: #12613
Thanked 1 Time
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by couchcorp View Post
sy guna MBB 2cards (amex + Visa or Master)..AMEX 5x poin n rebate 5% weekend...Tuan SniperDebt..apa kelebihan CC Al-Rajhi???bleh kongsi ke Tuan...

Satu lagi saya duk ushar CC citibank...
sama la kita. tp amex ni terhad sikit. x mcm visa. visa xde rebate weekend ke? patut la byr sblm ni xde diskaun pn
__________________
Who am I? let's see.
Reply With Quote
  #616  
Old 12-07-2012, 06:57 PM
mansur79 mansur79 is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2009
Posts: 1,062
Poster Rank: #3330
Thanked 177 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by SniperDebt View Post
CC bank mane yg bagus utk apply skrg? Top 5? Caj card al-rajhi dah Ada..mintak pencerahan dari bro mansur79 Dan kawan2 yg lain bagi tips. Plan nak guna kn al- rajhi tu utk penuh kan account ASW2020@tabung2 lain.tq
takde standard definition untuk top 5 cc for me la bro...sebab lain orang lain usagenya...
tapi,the best card nak buat CA alrajhi kot sbb charge yg minima untuk 1.5k cash tu...aritu beli saham fgvh pun guna duit ni gak la......
For a record, CA yg saya buat dari alrajhi ni masih lagi berada di asw, dan hutang hutang CA yang saya dah transfer (BT) ke cimb dan maybank sudah habis dibayar on may...alhamdulillah...sekarang menunggu cimb dan maybank buat offer BT lagi...sampai sekarang senyap jah

Untuk dapatkan rebet rm100 sebulan pulak saya combine 2 card i.e
1.maybank2 cards(walaupun visa tu tak guna pun,guna sekali setahun sbb buat ezpayment 12bulan etiqa insurance)...biasa guna amex ni setiap weekend...dapatla cash back rm50 sebulan
2.ocbc titanium..ni pun untuk dapatkan rebet untuk hari hari biasa termasuk weekend di tempat tempat yg saya swipe...dapatla cashback sebulan rm50 jugak...

lagi satu saya ade cimb card....ni plan nak terminate dah, tahun lepas apply sebab ade BT 6 bulan,0% installment insurance dan juga 0% installment medical kat kpj(wife bersalin pun bayar installment...haha)...lagipun limit bank bagi 50k, rasa cam liat sikit nak terminate...tapi kalau sampai hujung takde ape yg menarik, memang akan ke cimb lah gamaknya....

semoga mendapat pencerahan :-)
Reply With Quote
  #617  
Old 12-07-2012, 07:00 PM
mansur79 mansur79 is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2009
Posts: 1,062
Poster Rank: #3330
Thanked 177 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by couchcorp View Post
sy guna MBB 2cards (amex + Visa or Master)..AMEX 5x poin n rebate 5% weekend...Tuan SniperDebt..apa kelebihan CC Al-Rajhi???bleh kongsi ke Tuan...

Satu lagi saya duk ushar CC citibank...
Dulu saya pun pernah pakai dari Citibank AirAsia ke citibank cashback...last last terminate, sebab tak dapat menandingi offer bank lain...hehe
Reply With Quote
  #618  
Old 12-07-2012, 07:00 PM
mansur79 mansur79 is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2009
Posts: 1,062
Poster Rank: #3330
Thanked 177 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by hyrulxxx View Post
leh lyn amex kat secret recipe ( rm 50 ke atas )
Kenny roger rm25 pun lepas bro....huhu
Reply With Quote
  #619  
Old 12-07-2012, 08:14 PM
couchcorp couchcorp is offline
Active Member

couchcorp's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2011
Posts: 732
Poster Rank: #4355
Thanked 43 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by mansur79 View Post
takde standard definition untuk top 5 cc for me la bro...sebab lain orang lain usagenya...
tapi,the best card nak buat CA alrajhi kot sbb charge yg minima untuk 1.5k cash tu...aritu beli saham fgvh pun guna duit ni gak la......
For a record, CA yg saya buat dari alrajhi ni masih lagi berada di asw, dan hutang hutang CA yang saya dah transfer (BT) ke cimb dan maybank sudah habis dibayar on may...alhamdulillah...sekarang menunggu cimb dan maybank buat offer BT lagi...sampai sekarang senyap jah

Untuk dapatkan rebet rm100 sebulan pulak saya combine 2 card i.e
1.maybank2 cards(walaupun visa tu tak guna pun,guna sekali setahun sbb buat ezpayment 12bulan etiqa insurance)...biasa guna amex ni setiap weekend...dapatla cash back rm50 sebulan
2.ocbc titanium..ni pun untuk dapatkan rebet untuk hari hari biasa termasuk weekend di tempat tempat yg saya swipe...dapatla cashback sebulan rm50 jugak...

lagi satu saya ade cimb card....ni plan nak terminate dah, tahun lepas apply sebab ade BT 6 bulan,0% installment insurance dan juga 0% installment medical kat kpj(wife bersalin pun bayar installment...haha)...lagipun limit bank bagi 50k, rasa cam liat sikit nak terminate...tapi kalau sampai hujung takde ape yg menarik, memang akan ke cimb lah gamaknya....

semoga mendapat pencerahan :-)
salam...al-rajhi charge card or credit card ye??tgk website byk la pulak produk CC nya..mana satu ye??

setiap 1.5k berapa caj nye?

yuran tahunan waived?

gov. tax rm50?
Reply With Quote
  #620  
Old 12-07-2012, 09:07 PM
SniperDebt SniperDebt is offline
Newbies

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2012
Posts: 42
Poster Rank: #20229
Thanked 1 Time
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by couchcorp View Post
sy guna MBB 2cards (amex + Visa or Master)..AMEX 5x poin n rebate 5% weekend...Tuan SniperDebt..apa kelebihan CC Al-Rajhi???bleh kongsi ke Tuan...

Satu lagi saya duk ushar CC citibank...
Setahu saya kelebihan utama free interest 55 hari +30 hari tempoh bertenang...caj utk withdraw RM10 he setiap transaction. Lagi fully syariah compliance
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 03:27 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE