Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > COMPUTER, INTERNET > Webmaster, Blogger Discussion > Programming, Web Development

Recommended Brokers

CG Sponsors



CG Updates
0 Reverting back old theme
Last Post: CariGold
Posted On: 06-05-2017
Replies: 0
Views: 3,451
0 CariGold new theme version - and more features are coming!
Last Post: niagafx
Posted On: 06-05-2017
Replies: 538
Views: 13,313
0 Video embed in post
Last Post: CariGold
Posted On: 15-12-2016
Replies: 0
Views: 20,774
More...
Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 05-07-2012, 01:41 PM
sharemalaysia sharemalaysia is offline
Legendary Member

sharemalaysia's Avatar
 
Trader Rating: (276)
Join Date: Feb 2010
Location: Johore
Posts: 13,038
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Send a message via MSN to sharemalaysia Send a message via Yahoo to sharemalaysia Send a message via Skype™ to sharemalaysia
Default

kalau turunkan price kompom laku ni..
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Paid Advertisement
  #22  
Old 05-07-2012, 02:46 PM
pemimpin pemimpin is offline
Active Member

pemimpin's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Apr 2007
Posts: 1,672
Thanks (Received): 310
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by sharemalaysia View Post
kalau turunkan price kompom laku ni..
Tak semestinya gak...lagipun apa guna bagi harga rendah. Tp kos tak boleh cover. Pastu pelanggan gak yg rugi bila admin tetiba hilang psl rugi teruk. Lagipun dia ada byk fungsi bersesuaian le dengan tujuannya dan harganya.
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #23  
Old 05-07-2012, 05:55 PM
mutanic mutanic is offline
Active Plus

mutanic's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: May 2009
Posts: 4,988
Active Level
Default

Tahniah bro...moga akan maju jaya & terus berkembang maju...

Dah alang2 nko nyer project ni boleh set group/user level, maybe nko bleh buat ada discussion board skali kat dalam tu...
__________________
“When it's difficult like this, the taste (of winning) is better.” ~ Valentino Rossi
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #24  
Old 05-07-2012, 11:58 PM
sharemalaysia sharemalaysia is offline
Legendary Member

sharemalaysia's Avatar
 
Trader Rating: (276)
Join Date: Feb 2010
Location: Johore
Posts: 13,038
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Send a message via MSN to sharemalaysia Send a message via Yahoo to sharemalaysia Send a message via Skype™ to sharemalaysia
Default

Quote:
Originally Posted by pemimpin View Post
Tak semestinya gak...lagipun apa guna bagi harga rendah. Tp kos tak boleh cover. Pastu pelanggan gak yg rugi bila admin tetiba hilang psl rugi teruk. Lagipun dia ada byk fungsi bersesuaian le dengan tujuannya dan harganya.
ok2 relax.. takleh kawteam xpe la.
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #25  
Old 06-07-2012, 02:56 AM
Megat Sri Rama Megat Sri Rama is offline
CG Top Poster Club

Megat Sri Rama's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Aug 2007
Posts: 20,241
Thanks (Received): 505
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

Bro... sistem dah cantik, tapi web tu masih boleh dikemaskan lagi tu.

Cari le designer. Typography & grafik banyak boleh dibaiki.

Syabas... moga maju jaya.
__________________
Saya benci Mahathir Bin Mohamad Kutty
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #26  
Old 06-07-2012, 06:50 AM
pemimpin pemimpin is offline
Active Member

pemimpin's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Apr 2007
Posts: 1,672
Thanks (Received): 310
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by mutanic View Post
Tahniah bro...moga akan maju jaya & terus berkembang maju...

Dah alang2 nko nyer project ni boleh set group/user level, maybe nko bleh buat ada discussion board skali kat dalam tu...
Tk...kalu wat discussion board tu dah lawan CG..haha Masih dgn C# lagi ka?
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #27  
Old 06-07-2012, 07:45 AM
WhatTheHack? WhatTheHack? is offline
Regular

 
Trader Rating: (4)
Join Date: Feb 2012
Posts: 504
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

waw..nice sharing..
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #28  
Old 06-07-2012, 07:56 AM
mutanic mutanic is offline
Active Plus

mutanic's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: May 2009
Posts: 4,988
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by pemimpin View Post
Tk...kalu wat discussion board tu dah lawan CG..haha Masih dgn C# lagi ka?
Nak wat camna project aku banyak pakai ni, schedule aku dah set ngan project company itu ini...

Maksud discussion board tu bkn camtu bro, nko buat perkongsian fail ngan ciri2 security camni boleh & elok sangat2 kalu ada extra future (bkn mcm forum) untuk communicate i.e; lecturer share assignment dalam group A pastu dia boleh letak instruction/information/do & don'ts/FAQ dalam tu...so any student tgh bercuti ka out off campus ka or even PJJ student bleh discuss ramai2 kat situ instead off using email.

Function camni ada dalam Sharepoint bro & berguna mmg aku dah apply kat company nyer internal project.
__________________
“When it's difficult like this, the taste (of winning) is better.” ~ Valentino Rossi
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #29  
Old 06-07-2012, 03:23 PM
pemimpin pemimpin is offline
Active Member

pemimpin's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Apr 2007
Posts: 1,672
Thanks (Received): 310
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by mutanic View Post
Nak wat camna project aku banyak pakai ni, schedule aku dah set ngan project company itu ini...

Maksud discussion board tu bkn camtu bro, nko buat perkongsian fail ngan ciri2 security camni boleh & elok sangat2 kalu ada extra future (bkn mcm forum) untuk communicate i.e; lecturer share assignment dalam group A pastu dia boleh letak instruction/information/do & don'ts/FAQ dalam tu...so any student tgh bercuti ka out off campus ka or even PJJ student bleh discuss ramai2 kat situ instead off using email.

Function camni ada dalam Sharepoint bro & berguna mmg aku dah apply kat company nyer internal project.
Ooo...ada difikirkan gak ari tu. Tp perlukan masa dan ujikaji sikit. Apa2 pun, Tk
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #30  
Old 15-07-2012, 05:49 PM
pemimpin pemimpin is offline
Active Member

pemimpin's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Apr 2007
Posts: 1,672
Thanks (Received): 310
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default Qotak sebagai Drive dan Folder (Ubuntu).

Persediaan.

Anda juga memerlukan URL spesifik untuk login.
  1. Login ke akaun Qotak melalui browser.
  2. Pergi ke Settings > Personal.
  3. Salin link yang tertera di WebDav seperti mana contoh di bawah.
  4. http://qotak.com/u/nama_akaun_anda/remote.php/webdav/

Ubuntu.
  1. Pergi ke Home Folder > File > Connect to Server.
  2. Tampal link di ruang Server tanpa ada http:// di awalan.
  3. Pilih WebDAV (HTTP) di ruang Type.
  4. Masukkan Username dan Password yang sama digunakan pada Qotak.
  5. Klik Connect.
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 10:17 PM.


Copyright ©2000 - 2017, CariGold.com.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you