Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Banking, Payment Processors > Bank, ATM, Internet Banking

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 25,384
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 56,109
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 43,266
More...
Reply
 
Thread Tools
  #601  
Old 14-06-2012, 12:51 PM
2bz4money 2bz4money is offline
Well-Known
Member

2bz4money's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Aug 2006
Location: Kajang
Posts: 7,852
Poster Rank: #406
Thanked 1,378 Times
Active Level
My Mood:
Cool

Quote:
Originally Posted by General Juhziz View Post
mcm mane nk mintak yg dimerahkan tu bang??

minta diajarin

dh pki cimb islamic 2 thn maybank ikhwan 1thn

transaction bnyk gak tp lum pnh kne caj lagi...
seelok2nya sebulan sblm kena caj annual fees/gst tu, teponlah kat no blkg CC..minta waive kan semuanya..kalu dia x kasi, buat merajuklah utk terminate CC dan kata ada CC yg bole bagi free sumernya cth MBf & B.Islam..ni kena guna negotiation skill secara perlahan (ilmu camna bro tackle isteri bro skrg)..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #602  
Old 14-06-2012, 02:03 PM
General Juhziz General Juhziz is offline
Well-Known
Member

General Juhziz's Avatar
 
Trader Rating: (13)
Join Date: Apr 2010
Location: Ijok-Kuala Selangor
Posts: 7,411
Poster Rank: #444
Thanked 166 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by 2bz4money View Post
seelok2nya sebulan sblm kena caj annual fees/gst tu, teponlah kat no blkg CC..minta waive kan semuanya..kalu dia x kasi, buat merajuklah utk terminate CC dan kata ada CC yg bole bagi free sumernya cth MBf & B.Islam..ni kena guna negotiation skill secara perlahan (ilmu camna bro tackle isteri bro skrg)..


jazzakallah khair bang
__________________
Afiq Syazwan
CSE Maybank Tapah..0193633657
(ASB & Home financing maybank islamic)
Tiada 5% utk permohonan ats lasb 200k !!
Reply With Quote
  #603  
Old 17-06-2012, 05:39 PM
hyrulxxx hyrulxxx is offline
Active Member

hyrulxxx's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2009
Location: celah celah pipS
Posts: 891
Poster Rank: #3862
Thanked 29 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by couchcorp View Post
Berapa keping CC kita bleh ada ye dlm masa 1 tahun..ada yg kata 2 CC je dibenarkan per individu ada kata no limit selagi layak....

Mana satu betul ye.otai2 sila bg cerah ni
below 24k per yer max 2 keping je , kalau lebih income leh try apply xtra ... apply je bro ,dapat ke tak tu keja bank .. hehehe


tahun lepas aku ada amex+visa dan cimb petronas ,,,

tahun ni tambah lg 2 , ocbc ( dah dapat balik duit gst rm 50 ,

1st cash rebet rm 24 ,2nd cash rebet rm35 )).


.... lg 1 bsn gold al aiman , baru je byr gst tp lum activ kan lg

,, ( separuh cash rebet +- rm25 akan di cover oleh acc amex yg next bill )

Last edited by hyrulxxx; 17-06-2012 at 05:41 PM..
Reply With Quote
  #604  
Old 20-06-2012, 08:32 AM
couchcorp couchcorp is offline
Active Member

couchcorp's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2011
Posts: 757
Poster Rank: #4335
Thanked 43 Times
Active Level
Red face

Quote:
Originally Posted by hyrulxxx View Post
below 24k per yer max 2 keping je , kalau lebih income leh try apply xtra ... apply je bro ,dapat ke tak tu keja bank .. hehehe


tahun lepas aku ada amex+visa dan cimb petronas ,,,

tahun ni tambah lg 2 , ocbc ( dah dapat balik duit gst rm 50 ,

1st cash rebet rm 24 ,2nd cash rebet rm35 )).


.... lg 1 bsn gold al aiman , baru je byr gst tp lum activ kan lg


,, ( separuh cash rebet +- rm25 akan di cover oleh acc amex yg next bill )
Bro, yang OCBC card tu biasanya bro dpt rebate 1% or 5%? mcm ne kita nak tahu merchant tnpt kita swipe tu guna MMC codes 5541, 5542 n bla2 untuk melayakkan kita dpt 5% rebate..so far sy tgk kat receipt tu xde la plak tertera code tu...hmmm
Reply With Quote
  #605  
Old 20-06-2012, 01:43 PM
hyrulxxx hyrulxxx is offline
Active Member

hyrulxxx's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2009
Location: celah celah pipS
Posts: 891
Poster Rank: #3862
Thanked 29 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by couchcorp View Post
Bro, yang OCBC card tu biasanya bro dpt rebate 1% or 5%? mcm ne kita nak tahu merchant tnpt kita swipe tu guna MMC codes 5541, 5542 n bla2 untuk melayakkan kita dpt 5% rebate..so far sy tgk kat receipt tu xde la plak tertera code tu...hmmm
aku bedal je ,,,,, yg pasti retail mcm tesco,giant juga bil2 serta

petrol dapt total rebet 5% ,bab mkn n kain baju 1-3 %...

jgn pikir sgt nanti pening ,,,dapat rebet ke tak aku tak pikir sgt cuma musti byr sebelum@on due date

////////////////////////////////////

ni requote dari mansur79


Quote:
Originally Posted by mansur79 View Post
Macamana nak berjimat dengan menggunakan kad kredit?

ni latest punya benefit kat market sekarang, apply ocbc titanium cc.Sebab ape?sebab banyak rebet..

1.petrol - 5%
2.Groceries - 5%
3.Dining - 5%
4. Bayar bil online - 5%
5. Others - 1%
dlm sebulan bila dah ambil kira petrol,brg2 beli kat tesco,carrefor,mydin,giant,autodebit,bil2 tnb,syabas,astro..dlm sebulan leh dapat rm50..memang rm50 pun max sebulan..hehe

kalau setahun rebet dh dapat rm600 tolak rm50 govt tax..dapat la untung rm550 setahun...sapa nak bagi tu.....itu salah satu?

anda pulak bagaimana?leh share kat sini....

Last edited by hyrulxxx; 20-06-2012 at 01:45 PM..
Reply With Quote
  #606  
Old 05-07-2012, 01:28 PM
adzul adzul is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: May 2011
Posts: 183
Poster Rank: #10312
Thanked 17 Times
Active Level
My Mood:
Default

Salam semua,

semoga sihat hendaknya. sekadar nak bertanya, sesape tahu tak, ade mane2 restoran2 dan fastfood yg menerima kad kredit sbg pembayaran? Boleh kumpul lg byk point. hehehe.
__________________
Reply With Quote
  #607  
Old 05-07-2012, 02:18 PM
2bz4money 2bz4money is offline
Well-Known
Member

2bz4money's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Aug 2006
Location: Kajang
Posts: 7,852
Poster Rank: #406
Thanked 1,378 Times
Active Level
My Mood:
Cool

Quote:
Originally Posted by adzul View Post
Salam semua,

semoga sihat hendaknya. sekadar nak bertanya, sesape tahu tak, ade mane2 restoran2 dan fastfood yg menerima kad kredit sbg pembayaran? Boleh kumpul lg byk point. hehehe.
KFC & PHD terima KFC, tapi jgn sampai berlebih belanja krn nak kutip points kerana kebanyakkan CC hanya promo diskaun/baucar kat tempat makan yg mahal/ekslusif spt restoren dan hotel2 tertentu..
Reply With Quote
  #608  
Old 05-07-2012, 03:45 PM
adzul adzul is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: May 2011
Posts: 183
Poster Rank: #10312
Thanked 17 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by 2bz4money View Post
KFC & PHD terima KFC, tapi jgn sampai berlebih belanja krn nak kutip points kerana kebanyakkan CC hanya promo diskaun/baucar kat tempat makan yg mahal/ekslusif spt restoren dan hotel2 tertentu..
tkasih bro. saje nk tau.. ada x lg tmpt mkn selain itu. insyaAllah nasihat bro sy igt. belanja kene berhemah. penting mana yg penting dulu.. be
__________________
Reply With Quote
  #609  
Old 05-07-2012, 11:47 PM
z3atrader z3atrader is offline
Active Member

z3atrader's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: May 2012
Posts: 507
Poster Rank: #5736
Thanked 385 Times
Active Level
My Mood:
Default

Bagus betul THREAD ni byk blaja psl penggunaan CC. Mcm mana nak dptkan int. free CC

Tp sy x pnh pakai CC ni sebab pengalaman dlm family ade hutang CC smp pulu ribu.

Utk elak mslh baik xyah pakai terus

__________________
Surah Al-'Asr: Demi Masa! Sesungguhnya manusia itu dalam kerugian - Kecuali orang-orang yang beriman dan beramal soleh, dan mereka pula berpesan-pesan dengan kebenaran serta berpesan-pesan dengan sabar.
Reply With Quote
  #610  
Old 05-07-2012, 11:54 PM
RajaDiamond RajaDiamond is offline
Permanently Banned - Multiple ID

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Aug 2008
Posts: 5,692
Poster Rank: #636
Thanked 8 Times
Active Level
My Mood:
Default

teringin nk pakai cc, tp xpernah approved lg.....
__________________
[B][COLOR="DarkRed"][SIZE="3"][CENTER][URL="http://www.spypen2u.com"]PANAS!!! KOLEKSI KAKI SKODENG TERBONGKAR!!![/URL][/CENTER][/SIZE][/COLOR][/B]
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 11:30 AM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE