Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > CRIMES, SCAMS, CONSUMERS, ILLEGAL ACTIVITES > Hacked, Pishing & Fraudulent Websites, Emails

Hacked, Pishing & Fraudulent Websites, Emails Share any useful info with us if you find some pishing or fraudulent websites out there.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 5,947
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 30,057
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 22,444
More...
Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 02-07-2012, 12:51 PM
mrs syahril mrs syahril is offline
Newbies

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2011
Posts: 41
Poster Rank: #20002
Thanked 9 Times
Active Level
Default

ari ni telah berjaya access ke 1 akaun yahoo. 2 hari try bru dpt..
smua data dlm email dah hilang..
try utk access ke akaun lain n lr acc sekali
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 02-07-2012, 04:03 PM
proxsi proxsi is offline
Normal Member

proxsi's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Feb 2010
Location: Taumatawhakatangihangakoauauotamateapo
Posts: 408
Poster Rank: #6288
Thanked 1 Time
Active Level
My Mood:
Default

tukar ke gmail, better
leh request tac utk login emel
sgala ksulitan, amat dikesali
Reply With Quote
  #13  
Old 02-07-2012, 04:57 PM
BOCEH BOCEH is offline
CG Top Poster Club

BOCEH's Avatar
 
Trader Rating: (37)
Join Date: May 2009
Location: whatsaap : 014 253 6885
Posts: 23,849
Poster Rank: #56
Thanked 11 Times
Active Level
Default

Gmail rasa safety sikit
Reply With Quote
  #14  
Old 03-07-2012, 06:29 AM
tuah tuah is offline
Active Member

tuah's Avatar
 
Trader Rating: (33)
Join Date: Dec 2005
Posts: 2,114
Poster Rank: #1773
Thanked 36 Times
Active Level
My Mood:
Default

Tumpang simpati pada TT,

kebanyakkan yg kena begini disebabkan adanya keyloggger atau mana2 website yg open source terutama website biru ataupun download movie yg mengandungi spyware apabila kita klik masuk...

untuk perkongsian...

jika boleh....gunakan email khas untuk LR...hanya gunakan email tersebut pada LR sahaja....sebabnya email yg kita jarang buka dan tak campur adukkan dgn email harian adalah lebih secure..terutama gunakan GMAIL...sebabnya..gmail ada 2nd protection login yg mana kita leh tambah security dgn verification thru fon...

so bila nak login , apabila kita gunakan pc or line tenet lain...tac perlu ada sebelum leh login....kira cam tac maybank tu....

jgn la gunakan yahoo lagi....sebabnya yahoo nie terlalu mudah diceroboh berdasarkan apa yg ada kat profile kita yg boleh diview oleh semua...kdg2 kita lupa apa yg kita update kat profile byk memberi hint untuk password...


sila tambah yg lain2 yek...
__________________
Membeli dan Menjual Neteller [ 3.15 / 3.50 ]
]
Hubungi YM - tuah_wannagold or 0132885680
Reply With Quote
  #15  
Old 03-07-2012, 07:10 AM
BOCEH BOCEH is offline
CG Top Poster Club

BOCEH's Avatar
 
Trader Rating: (37)
Join Date: May 2009
Location: whatsaap : 014 253 6885
Posts: 23,849
Poster Rank: #56
Thanked 11 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by tuah View Post
Tumpang simpati pada TT,

kebanyakkan yg kena begini disebabkan adanya keyloggger atau mana2 website yg open source terutama website biru ataupun download movie yg mengandungi spyware apabila kita klik masuk...

untuk perkongsian...

jika boleh....gunakan email khas untuk LR...hanya gunakan email tersebut pada LR sahaja....sebabnya email yg kita jarang buka dan tak campur adukkan dgn email harian adalah lebih secure..terutama gunakan GMAIL...sebabnya..gmail ada 2nd protection login yg mana kita leh tambah security dgn verification thru fon...

so bila nak login , apabila kita gunakan pc or line tenet lain...tac perlu ada sebelum leh login....kira cam tac maybank tu....

jgn la gunakan yahoo lagi....sebabnya yahoo nie terlalu mudah diceroboh berdasarkan apa yg ada kat profile kita yg boleh diview oleh semua...kdg2 kita lupa apa yg kita update kat profile byk memberi hint untuk password...


sila tambah yg lain2 yek...
ye.. email yg digunakan utk urusan LR..
jgn campur.. khas untuk LR sahaja.
Reply With Quote
  #16  
Old 03-07-2012, 09:35 AM
mrs syahril mrs syahril is offline
Newbies

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2011
Posts: 41
Poster Rank: #20002
Thanked 9 Times
Active Level
Default

aish..betullah, ada hacker..ari ni dah dpt dpt access acc yg linked ke LR
n dpt reset pwd utk LR..
mmg licin LR kna kebas..
ari yg xleh login tu mmg niat nk jual..bru nk jual dah xleh login
cek login activity kt yahoo ada login dri france..huhu
skrg dah buat gmail n acc LR tu pun dah ditongsampahkan..xnk guna lg
xdop rzeki gak no wat lagu mano..
Reply With Quote
  #17  
Old 05-07-2012, 08:16 PM
Man bugis Man bugis is offline
Legendary Member

Man bugis's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Apr 2009
Location: KLANG, INVEST PRO LIMITED..TRADER GOLD
Posts: 14,213
Poster Rank: #141
Thanked 25 Times
Active Level
My Mood:
Default

sabor jer lah tt
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 11:50 AM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE