Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Kuala Lumpur Stock Exchange (KLSE) > Stocks General Discussion

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 16,634
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 46,824
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 34,602
More...
Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 28-06-2012, 02:12 AM
faizalyusup faizalyusup is offline
Normal Member

faizalyusup's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2011
Posts: 369
Poster Rank: #6814
Thanked 157 Times
Active Level
My Mood:
Default

Assalam semua,

Untuk pengetahuan semua keputusan IPO MITI IHH telah keluar. Anda boleh melayari http://saham.miti.gov.my/semak_saham.php untuk mengetahui status permohonan anda. Masukkan nombor Kad Pengenalan tanpa sempang bagi tujuan tersebut.

Kepada yang berjaya FY ucapkan tahniah dan kepada yang tidak jangan berputus asa cuba lagi. Mungkin ada yang silap dalam permohonan anda itu.

Pembayaran hendaklah dibuat kepada CIMB Investment Bank sebelum jam 3 petang hari Khamis 5 Julai 2012. Juga hantarkan surat Akuterima kepada pihak MITI seberapa segera.

Kepada yang tidak berjaya dan tidak tahu apa sebab permohonan ditolak maka FY sarankan anda datang ke Seminar Saham Super Investor yang akan berlangsung di Bangunan Getah Asli, Jalan Ampang pada 14 dan 15 Julai 2012. Di dalam seminar tersebut FY akan terangkan akan sebab kenapa pelabur berjaya juga sebab kenapa pelabur gagal mendapat saham IPO MITI tersebut.

Untuk keterangan lanjut layari :

www.seminarsaham.com.my

Sekian,

FY
__________________
http://www.faizalyusup.net
Remisier Kenanga Investment Bank Berhad / Naib Presiden Persatuan Remisier Bumiputera Malaysia
HP - 012 654 0130 / Email - greng70@yahoo.com / FB - Faizal Yusup / Twitter - afaizalyusup
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to faizalyusup For This Useful Post:
warheadfx (05-07-2012)
Paid Advertisement
  #22  
Old 28-06-2012, 02:13 AM
faizalyusup faizalyusup is offline
Normal Member

faizalyusup's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2011
Posts: 369
Poster Rank: #6814
Thanked 157 Times
Active Level
My Mood:
Default

Setakat ini fair value untuk IHH yang FY dengar hanya pada RM3.20. Tapi masih belum tentu sebab prospektusnya masih belum keluar... FY rekomen saham ini!

FY
__________________
http://www.faizalyusup.net
Remisier Kenanga Investment Bank Berhad / Naib Presiden Persatuan Remisier Bumiputera Malaysia
HP - 012 654 0130 / Email - greng70@yahoo.com / FB - Faizal Yusup / Twitter - afaizalyusup
Reply With Quote
  #23  
Old 28-06-2012, 12:03 PM
gorgek gorgek is offline
Newbies

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2010
Posts: 16
Poster Rank: #28896
Thanked 0 Times
Active Level
Default

tuan, saya cuba tekan cetak pada akuterima tapi tak boleh nak key in "saya terima" dan "jumlah terima". cuma keluar surat kosong je dengan surat tu masih kosong dibagaian yang kena di isi jumlah saham etc. bukan ke kita kena accept secara online (mcm fgv) sebelum 29th? hari ni dah 28th
Reply With Quote
  #24  
Old 28-06-2012, 05:28 PM
gorgek gorgek is offline
Newbies

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2010
Posts: 16
Poster Rank: #28896
Thanked 0 Times
Active Level
Default

ok masalah settle
Reply With Quote
  #25  
Old 04-07-2012, 09:22 PM
itikjuah itikjuah is offline
Normal Member

itikjuah's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Mar 2007
Location: PENANG
Posts: 228
Poster Rank: #8968
Blog Entries: 1
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

saya ada satu lot. tapi 0 pasal saham.
Reply With Quote
  #26  
Old 05-07-2012, 08:05 PM
TokJayo777200 TokJayo777200 is offline
Active Member

TokJayo777200's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2010
Posts: 863
Poster Rank: #3869
Thanked 55 Times
Active Level
Default

Setiap orang ada keahliannya dan tidak semestinya jika anda pakar dalam sesuatu bidang dan orang lain itu kurang pengetahuan dalam bidang anda tidak bermakna orang itu *****.Barangkali anda juga tidak memiliki kepakaran dalam bidang orang itu.

Jikalau kita bertukar tempat dan saya memberi masa selama 1 tahun pun tidak semestinya Tuan akan menjadi pakar dalam bidang saya tetapi insya'allah saya confident dalam masa yg sama (1 tahun,saya dapat menguasai kepakaran dunia financial dan saham Tuan dengan mudah.

Oleh itu janganlah Tuan sombong dan bongkak.Allah SWT tidak sukakan orang yg takbur.
__________________
100 ABOVE!APPROACH LIGHTS!
MINIMUMS!LANDING!
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to TokJayo777200 For This Useful Post:
ayip (05-07-2012)
  #27  
Old 17-08-2012, 02:45 PM
Hesburg1 Hesburg1 is offline
Newbies

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2012
Posts: 5
Poster Rank: #42310
Thanked 0 Times
Active Level
Default

IPO nya menarik tapi syarat-syaratnya langsung tak kena... Saya salah tafsir atau Memang Begitu.. kalau benar begitu.. kenapa agaknya MITI izinkan ye... bosan... Tuan-tuan..
umber dari MITI mengatakan yang tawaran IHH telah ditarik balik..
__________________
Business Marketing Services
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 07:02 AM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE