Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Kuala Lumpur Stock Exchange (KLSE) > Stocks General Discussion

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Software Upgrade
Last Post: CariGold
Posted On: 04-12-2016
Replies: 0
Views: 684
0 New forum feature to help you manage updates of your own thread
Last Post: CariGold
Posted On: 22-02-2016
Replies: 0
Views: 24,843
0 Technical Issues
Last Post: CariGold
Posted On: 18-02-2016
Replies: 1
Views: 22,081
More...
Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 28-06-2012, 02:12 AM
faizalyusup faizalyusup is offline
Regular

faizalyusup's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2011
Posts: 374
Poster Rank: #7363
Active Level
My Mood:
Default

Assalam semua,

Untuk pengetahuan semua keputusan IPO MITI IHH telah keluar. Anda boleh melayari http://saham.miti.gov.my/semak_saham.php untuk mengetahui status permohonan anda. Masukkan nombor Kad Pengenalan tanpa sempang bagi tujuan tersebut.

Kepada yang berjaya FY ucapkan tahniah dan kepada yang tidak jangan berputus asa cuba lagi. Mungkin ada yang silap dalam permohonan anda itu.

Pembayaran hendaklah dibuat kepada CIMB Investment Bank sebelum jam 3 petang hari Khamis 5 Julai 2012. Juga hantarkan surat Akuterima kepada pihak MITI seberapa segera.

Kepada yang tidak berjaya dan tidak tahu apa sebab permohonan ditolak maka FY sarankan anda datang ke Seminar Saham Super Investor yang akan berlangsung di Bangunan Getah Asli, Jalan Ampang pada 14 dan 15 Julai 2012. Di dalam seminar tersebut FY akan terangkan akan sebab kenapa pelabur berjaya juga sebab kenapa pelabur gagal mendapat saham IPO MITI tersebut.

Untuk keterangan lanjut layari :

www.seminarsaham.com.my

Sekian,

FY
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #22  
Old 28-06-2012, 02:13 AM
faizalyusup faizalyusup is offline
Regular

faizalyusup's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2011
Posts: 374
Poster Rank: #7363
Active Level
My Mood:
Default

Setakat ini fair value untuk IHH yang FY dengar hanya pada RM3.20. Tapi masih belum tentu sebab prospektusnya masih belum keluar... FY rekomen saham ini!

FY
Reply With Quote
  #23  
Old 28-06-2012, 12:03 PM
gorgek gorgek is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2010
Posts: 19
Poster Rank: #29644
Active Level
Default

tuan, saya cuba tekan cetak pada akuterima tapi tak boleh nak key in "saya terima" dan "jumlah terima". cuma keluar surat kosong je dengan surat tu masih kosong dibagaian yang kena di isi jumlah saham etc. bukan ke kita kena accept secara online (mcm fgv) sebelum 29th? hari ni dah 28th
Reply With Quote
  #24  
Old 28-06-2012, 05:28 PM
gorgek gorgek is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2010
Posts: 19
Poster Rank: #29644
Active Level
Default

ok masalah settle
Reply With Quote
  #25  
Old 04-07-2012, 09:22 PM
itikjuah itikjuah is offline
Regular

itikjuah's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Mar 2007
Location: PENANG
Posts: 228
Poster Rank: #9750
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

saya ada satu lot. tapi 0 pasal saham.
Reply With Quote
  #26  
Old 05-07-2012, 08:05 PM
TokJayo777200 TokJayo777200 is offline
Regular

TokJayo777200's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2010
Posts: 904
Poster Rank: #4133
Active Level
Default

Setiap orang ada keahliannya dan tidak semestinya jika anda pakar dalam sesuatu bidang dan orang lain itu kurang pengetahuan dalam bidang anda tidak bermakna orang itu *****.Barangkali anda juga tidak memiliki kepakaran dalam bidang orang itu.

Jikalau kita bertukar tempat dan saya memberi masa selama 1 tahun pun tidak semestinya Tuan akan menjadi pakar dalam bidang saya tetapi insya'allah saya confident dalam masa yg sama (1 tahun,saya dapat menguasai kepakaran dunia financial dan saham Tuan dengan mudah.

Oleh itu janganlah Tuan sombong dan bongkak.Allah SWT tidak sukakan orang yg takbur.
__________________
100 ABOVE!APPROACH LIGHTS!
MINIMUMS!LANDING!
Reply With Quote
  #27  
Old 17-08-2012, 02:45 PM
Hesburg1 Hesburg1 is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2012
Posts: 5
Poster Rank: #45492
Active Level
Default

IPO nya menarik tapi syarat-syaratnya langsung tak kena... Saya salah tafsir atau Memang Begitu.. kalau benar begitu.. kenapa agaknya MITI izinkan ye... bosan... Tuan-tuan..
umber dari MITI mengatakan yang tawaran IHH telah ditarik balik..
__________________
Business Marketing Services
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 03:55 PM.


Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you