Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Multi Level Marketing / Partnership / Business Opportunities > MLM Local Registered Companies (With AJL)

MLM Local Registered Companies (With AJL) Registered ROC & ROB companies with AJL certificate attached.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 26,859
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 57,479
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 44,457
More...
  #1471  
Old 28-06-2012, 07:19 PM
che'gu piramid che'gu piramid is offline
Normal Member

che'gu piramid's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2008
Posts: 490
Poster Rank: #5884
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by alpacint View Post
Rasanya cikgu piramid ni pernah gagal dalam uptrend kot, hehehe... retorik ka, generik ka, tu hang punya pasal..

Takyah masuk Amway pon takpe, teruskan je la hidup kau tu mcm biasa, dan aku teruskan hidup aku macam biasa sebagai seorang pengedar barangan Amway..

Kau tak join Amway pon aku takde rugi pape..

Bila tgk hujah kau yang aku quote kat bawah tu dgn hujah kau yang aku quote kat atas tu, rasa nak tergelak pon ada..

Amcm UPTREND? sudah jadi jutau - wan ka???
Hehe, trkenang masa lalu. Masa tu saja sy brlakon jadi dungu nk join sbb nk mendekati uptrenders. Kalau baca semua yg sy tulis, akhirnya sy terus terang yg sy mmg target utk attack uptrend sbb mmbuatkn ramai kwn2 seuniversiti sy hilang arah. Skrg xde sorg pun yg masih buat...Alhamdulillah. Sy diajak utk dgr coaching tanpa prlu join dulu....coaching by my own best friend. Mslhnye leader tau apa yg dia buat x betul, tp sbb dia dh jd leader dia keep on doing sbb nk cover kerugian dia dulu, dan kitorg brgaduh psl bnda ***** ni. Sy untung sbab tau fundamental flaw of MLM tanpa prlu join.

Oleh itu, baca betul2 thread uptrend tu sblum serkap jarang lg . Jgn rasa-rasa je, bahaya.

Skrg masanya utk culprit besar MLM yg selalu berubah wajah dan menukar peraturan ni.

Belajar dari pengamatan & pengalaman. Org pandai belajar dr kesilapan sndiri, org bijak bljr dr kesilapan org lain.
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #1472  
Old 29-06-2012, 01:18 AM
alpacint alpacint is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2008
Posts: 723
Poster Rank: #4526
Thanked 32 Times
Active Level
My Mood:
Default

Dari tahun 1976 Amway dah bertapak kat Malaysia, sampai 2012 dah ni, masuk bursa saham tahun 1996.. menten je benda yang sama, perubahan dari segi harga barang je, marketing plan menten je, barang berkualiti, puas hati pakai, penilaian atas diri sendiri, nak kaya dan berjaya macam2 jalan ada, bukan MLM je, byk lagi jalan lain, ikut pada kesesuaian diri. Jangan cemburu dengan kejayaan orang lain dalam Amway.

Yang mana rajin sgt baca blog aidid tu, tahniah.. ilmu baru bagi korang, tapi bila dah ada ilmu tu, takyah la nak masuk semua thread MLM dlm carigold ni pi hentam org2 kat thread tu mendabik dada mempersoalkan cara org lain carik makan.

Rezeki ni Allah taala yang bagi, dia bagi dgn pelbagai cara, tgk balik rezeki yang korang dapat tu dari jalan mana, ada yang keje kerajaan, ada yang keje swasta, ada yang meniaga online, meniaga offline, meniaga MLM, SLM, kedai runcit, macam2 la.. Tu semua dtg dari Allah taala, yang mana rajin dapat lebih, yang mana malas dpt kurang..

Lepas je solat, Allah taala suruh mencarik kejayaan pulak, ikut la jalan mana yang korang pilih..
Reply With Quote
  #1473  
Old 29-06-2012, 05:24 AM
che'gu piramid che'gu piramid is offline
Normal Member

che'gu piramid's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2008
Posts: 490
Poster Rank: #5884
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by alpacint View Post
Dari tahun 1976 Amway dah bertapak kat Malaysia, sampai 2012 dah ni, masuk bursa saham tahun 1996.. menten je benda yang sama, perubahan dari segi harga barang je, marketing plan menten je, barang berkualiti, puas hati pakai, penilaian atas diri sendiri, nak kaya dan berjaya macam2 jalan ada, bukan MLM je, byk lagi jalan lain, ikut pada kesesuaian diri. Jangan cemburu dengan kejayaan orang lain dalam Amway.

Yang mana rajin sgt baca blog aidid tu, tahniah.. ilmu baru bagi korang, tapi bila dah ada ilmu tu, takyah la nak masuk semua thread MLM dlm carigold ni pi hentam org2 kat thread tu mendabik dada mempersoalkan cara org lain carik makan.

Rezeki ni Allah taala yang bagi, dia bagi dgn pelbagai cara, tgk balik rezeki yang korang dapat tu dari jalan mana, ada yang keje kerajaan, ada yang keje swasta, ada yang meniaga online, meniaga offline, meniaga MLM, SLM, kedai runcit, macam2 la.. Tu semua dtg dari Allah taala, yang mana rajin dapat lebih, yang mana malas dpt kurang..

Lepas je solat, Allah taala suruh mencarik kejayaan pulak, ikut la jalan mana yang korang pilih..
I've started talking to people on MLM & putting my words here in carigold (uptrend to be exact) waaay before aidid started blogging. Tapi blog dia mmg memudahkan rakyat kita faham, dan x sangka ada lg orang yg sungguh2 menyedarkan org walaupun ganas sikit caranya.

Sy terpanggil menyibuk di forum Amway ni pula sebab tgok keangkuhan (sori xde prkataan lain yg sesuai) jwpn2 kt sini sbb merasakan Amway company yg legit among all fundamentally flawed MLMs. Komen 2nd last encik alpacint yang serkap jarang tu pun terang2 memandang rendah MLM lain (uptrend).

Bg sy, uptrend tu mcm udang yg berani mati tayangkan diri, at least org boleh nampak terus cacatnya. Amway- udang di sebalik batu


Sori copy paste berita, takkan nak karang sendiri, itu dah jadi cereka...

Class action settlement

On November 3, 2010, Amway announced that it had agreed to pay $56 million $34 million in cash and $22 million in products to settle a class action that had been filed in Federal District Court in California in 2007. The class action, which had been brought against Quixtar and several of its top-level distributors, alleged fraud, racketeering, and that the defendants operated as an illegal pyramid scheme.

While noting that the settlement is not an admission of wrongdoing or liability, Amway acknowledged that it had made changes to its business operations as a result of the lawsuit. The settlement is subject to approval by the court, which is expected in early 2011. The economic value of the settlement, including the changes Amway made to its business model, totals $100 million.
Reply With Quote
  #1474  
Old 29-06-2012, 08:40 AM
alpacint alpacint is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2008
Posts: 723
Poster Rank: #4526
Thanked 32 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by che'gu piramid View Post
I've started talking to people on MLM & putting my words here in carigold (uptrend to be exact) waaay before aidid started blogging. Tapi blog dia mmg memudahkan rakyat kita faham, dan x sangka ada lg orang yg sungguh2 menyedarkan org walaupun ganas sikit caranya.

Sy terpanggil menyibuk di forum Amway ni pula sebab tgok keangkuhan (sori xde prkataan lain yg sesuai) jwpn2 kt sini sbb merasakan Amway company yg legit among all fundamentally flawed MLMs. Komen 2nd last encik alpacint yang serkap jarang tu pun terang2 memandang rendah MLM lain (uptrend).

Bg sy, uptrend tu mcm udang yg berani mati tayangkan diri, at least org boleh nampak terus cacatnya. Amway- udang di sebalik batu


Sori copy paste berita, takkan nak karang sendiri, itu dah jadi cereka...

Class action settlement

On November 3, 2010, Amway announced that it had agreed to pay $56 million $34 million in cash and $22 million in products to settle a class action that had been filed in Federal District Court in California in 2007. The class action, which had been brought against Quixtar and several of its top-level distributors, alleged fraud, racketeering, and that the defendants operated as an illegal pyramid scheme.

While noting that the settlement is not an admission of wrongdoing or liability, Amway acknowledged that it had made changes to its business operations as a result of the lawsuit. The settlement is subject to approval by the court, which is expected in early 2011. The economic value of the settlement, including the changes Amway made to its business model, totals $100 million.
Ok, alhamdulillah.. sudi rajinkan diri kopi paste isu ni entah yang kali keberapa tah dlm thread Amway ni..

Serkap jarang?? terpulang pada pandangan peribadi encik piramid.. Saya tak pernah pertikai cara org carik rezeki dgn sykt MLM lain..

Udang disebalik batu?? biarlah dia kat balik batu mana pon, takde masalah, untung runcit kita makan, bonus amik je la Amway nak bagi..

Rasa angkuh sgt ke kami kat thread ni? Terpulang pada tanggapan individu..
Reply With Quote
  #1475  
Old 30-06-2012, 01:45 AM
ejalmlk ejalmlk is offline
Legendary Member

ejalmlk's Avatar
 
Trader Rating: (20)
Join Date: Aug 2008
Posts: 10,156
Poster Rank: #286
Thanked 40 Times
Active Level
My Mood:
Default

Salam ... Julai .... akan menjelma... banyak wajah baru dalam AMWAY akan menjelma ... makin semangat nak buat AMWAY kerana semua tools sudah disediakan ... Ayuh siapa nak oder boleh dail terus 016 646 3158 24 jam oder . Edjal
__________________


Agent AMWAY yang SAH ( 0166463158 ) sila sms/call terus untuk dapatkan barangan AMWAY
Reply With Quote
  #1476  
Old 30-06-2012, 06:31 PM
che'gu piramid che'gu piramid is offline
Normal Member

che'gu piramid's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2008
Posts: 490
Poster Rank: #5884
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by alpacint View Post
Ok, alhamdulillah.. sudi rajinkan diri kopi paste isu ni entah yang kali keberapa tah dlm thread Amway ni..

Serkap jarang?? terpulang pada pandangan peribadi encik piramid.. Saya tak pernah pertikai cara org carik rezeki dgn sykt MLM lain..

Udang disebalik batu?? biarlah dia kat balik batu mana pon, takde masalah, untung runcit kita makan, bonus amik je la Amway nak bagi..

Rasa angkuh sgt ke kami kat thread ni? Terpulang pada tanggapan individu..
Sori lupa nk bgtau, sy copy paste tu nk jwb knyataan alpacint yg amway tak penah berubah... sbnanye taun lepas ada & sebelum2nya pun, cuma x affect sgt bisnes kt sini. Tp yg sy nk tekankan ialah fundamental flaw of MLM, yg smpai bila2 pun xkan betul jika difahami. Penerangan, fakta & maklumbalas dr ahli MLM xde satu pun yg brjaya menyanggah kenyataan trsebut.

Kalo cmtu kata alpacint, xpe la mgkin sy yg termenyibuk kt sini. Sy target uptrend dulu sebab kwn2 dan sedara sy trkena head hunting melampau (upline dwnline berkaitan byk kt carigold). xde sebab pun sy kt sini.

Sy doakan korang jumpe kebenaran suatu hr nanti...sama gak dgn sy. Mintak maaf kat alpacint sebab melampau sikit sblom ni. salam & bye
Reply With Quote
  #1477  
Old 30-06-2012, 06:32 PM
azrulazman azrulazman is offline
CG Top Poster Club

azrulazman's Avatar
 
Trader Rating: (15)
Join Date: Feb 2010
Location: puncak gunung kinabalu
Posts: 28,195
Poster Rank: #43
Blog Entries: 1
Thanked 111 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ejalmlk View Post
Salam ... Julai .... akan menjelma... banyak wajah baru dalam AMWAY akan menjelma ... makin semangat nak buat AMWAY kerana semua tools sudah disediakan ... Ayuh siapa nak oder boleh dail terus 016 646 3158 24 jam oder . Edjal
menarik ni.....
Reply With Quote
  #1478  
Old 01-07-2012, 02:49 PM
skateedge skateedge is offline
Active Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Apr 2008
Posts: 780
Poster Rank: #4276
Thanked 4 Times
Active Level
My Mood:
Default

ramai juga yg masih copy n paste kes2 yg berlaku di US... seperti yg sy pernah share dulu, undang2 consumer di US amatlat berbeza.. walaupun ada yg sangka sy ni tak reti baca bahasa inggeris, tak faham etc.. sy redho jek lah....

kes2 berkaitan amway di US ni non stop.. yg rajin2 tanye pak cik google leh bace sendiri... ada kes yg menang, ada kes yg kalah... tp takda satu pun memberi details kes mengenai apa.. cth di US memang ada kes tentang gift card.. aku sendiri pun tak tau gift card apa sebab tak pernah jumpa kt amway malaysia... kalau yg rajin2 tu kasik lah details.. ni copy paste kene law suit etc tp takda details... kalau product amway scam kasik details product apa yg scam...

dulu ada yg cakap product amway ni mahal compare product2 kt luar.. then aku kasik cth simple pasal product nutrilite then issue ni senyap..

memang ramai cakap "fundamental flaw of MLM" tk kan betol sampai bila2 especially yg pernah kene tipu dlm bisness MLM... isu ni kalau debate sampai bila2 pun tak kan habis...

pada aku back to power of consumer... any product yg baik + untung (guna sendiri) will be 1st choice... aku beli vitamin nutrilte, guna skit tak sesuai then aku leh hantar n dpt refund.. aku beli kt farmasi luar.. memang tak dpt lah refund. so, pada aku nothing wrong with it...

if ada product2 luar yg bleh offer mcm ni, aku nak cuba gak...
apa2 pun kuasa pengguna di tangan anda...
Reply With Quote
  #1479  
Old 01-07-2012, 03:27 PM
mintmint mintmint is offline
Newbies

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2012
Posts: 38
Poster Rank: #21389
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Macam mana nak dapatkan product Amway with harga ahli? Ada orang boleh offer? Im looking for Glister.
Reply With Quote
  #1480  
Old 01-07-2012, 07:58 PM
dEEn74 dEEn74 is offline
Active Member

dEEn74's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Sep 2009
Posts: 1,646
Poster Rank: #2355
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

mencari LOC dgn car wax..ada sesapa ble supply
__________________
"Hati mau ikhlas Kerja mau jujur"
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 01:11 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE