Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Religious Talk

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 27,066
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 57,693
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 44,649
More...
Reply
 
Thread Tools
  #51  
Old 07-05-2008, 07:25 PM
wiralution X wiralution X is offline
Super Active Member

wiralution X's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Jan 2007
Posts: 2,786
Poster Rank: #1410
Thanked 34 Times
Active Level
My Mood:
Default

ko wat la agreement ngan bos ko tu. kalo marah kena jual. mesti sampai bila2 dia x marah ko lagi
__________________
Teknik Langsaikan Hutang Kad Kredit Dengan Cepat, Efektif dan Terbukti Berkesan!
http://bit.ly/UniKKX
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #52  
Old 07-05-2008, 07:41 PM
monalito monalito is offline
Super Active Member

monalito's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2008
Posts: 4,058
Poster Rank: #942
Thanked 6 Times
Active Level
Default

Pertama: Muhasabah dirimu dulu.tengok ada ape2 kesilapan atau kecuaian, sila perbetulkan.
Kedua : Mesti ada gak amalan. sebelum masuk pejabat , baca ayatul kursi.mudah2an setan yg ada kat tengkok bossmu tu lari. Boleh gak baca ayat Nabi Musa menghancurkan bukit. TOHA.......
Jgn baca ayat pengasih kalau boss pompuan, nanti timbul masalah skandal dgn boss. Biar sibuk buat kojo , jgn suka menyibuk kat dlm pejabat. cubalah geng.
Reply With Quote
  #53  
Old 07-05-2008, 08:39 PM
gihaz gihaz is offline
Active Member

gihaz's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Mar 2008
Location: di alam maya
Posts: 1,467
Poster Rank: #2609
Thanked 70 Times
Active Level
My Mood:
Default

masa bos tgh marah ko tuhh ko ajuk cakap dia... tapi dengan suara yg lebih tinggi lagi dari suara dia... nanti dia boring laa, gerenti pasni dia dah x marah2kan ko lagi...
__________________
Rasulullah SAW bersabda,“Barangsiapa yang menjadikan akhirat sebagai tujuannya, maka Allah akan memberikan kekayaan kepada hatinya, memudahkan urusannya dan dunia (yang hina ini) akan datang kepadanya (dengan sendirinya)... dan barangsiapa yang menjadikan dunia sebagai tujuannya, maka Allah akan memberikan (rasa) fakir kepadanya, mempersulit urusannya dan dunia tidak akan mendatanginya kecuali apa yang sudah ditetapkan baginya.“(HR At-Tarmidzi)
Reply With Quote
  #54  
Old 07-05-2008, 08:51 PM
mamadi mamadi is offline
Normal Member

mamadi's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2008
Posts: 347
Poster Rank: #7228
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

erm..ada gak topik ni ek.. kalau bos cam ko tu stakat ni bleh jadi cam kawan..tapi kalau bos yang suka kutuk-kutuk tu memang aku jauhkan diri sebelum diri aku dikutuk...berenti trus...

erm...biasa cam tu tanyalah pasal kuarga ker...ajak makan sama ker...yang penting ko pandai amik ati...pagi-pagi je ucap selamat pagi sambil senyum yang mengancam...[ bukan goda tapi sengih je ]...kalau nampak mula nak marah je, cakap je...kalau nak marah pasal kerja saya terima... kalau bukan pasal keje, bos ko sah garang tak kena tempat...!!! [ pengalaman aku la ]...bos mesti la serius...kalau tak serius n tegas baik jadi cam pekerja je...
__________________
Topup online je..mudah kan
Reply With Quote
  #55  
Old 07-05-2008, 08:55 PM
gambate gambate is offline
Permanently Banned - Multiple ID

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Nov 2007
Posts: 6,772
Poster Rank: #527
Thanked 101 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by makhluk View Post
Apa amalan ko sebelum jumpa tu dari semalam sampai hari ini?
mlm smlm..aku solat malam..aku bgn tgh malam..buat solat Taubat, Tahajud, Hajat..aku berserah ajer..aku baca doa Qumail, doa Taubat..doa mcm - mcm..sampai menitis air mata aku..solat kat masjid jemaah sebanyak mungkin..amin..so far..
__________________
[B][COLOR="Red"][URL="http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?p=4841482&posted=1#post4841482"][CENTER]PUSAT RAWATAN ISLAM UNTUK RAWATAN SPIRITUAL ANDA[/CENTER] [/URL][/COLOR][/B]
[CENTER][B][URL="http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?p=4958583#post4958583"]SOAL JAWAB TENTANG MAKHLUK HALUS BERSAMA DATO' DR. HARON DIN[/URL][/B][/CENTER]
[CENTER][B][URL="http://kasturisyifa4u.blogspot.com/"]KASTURI AS-SYIFA[/URL][/B][/CENTER]
Reply With Quote
  #56  
Old 07-05-2008, 11:23 PM
insyi© insyi© is offline
CG Top Poster Club

insyi©'s Avatar
 
Trader Rating: (41)
Join Date: Mar 2008
Location: <<dkt umah backstabber>>
Posts: 27,948
Poster Rank: #44
Thanked 180 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by dewadurjana666 View Post
Baiklah aku cita serba sedikit..apa pasal aku kene marah dan bakal kene marah..aku sebenanrnya seorang cikgu..pastu aku ni juga dilantik sebagai S/U PIBG..kalau korang nak tau PIBG ni ada satu tabung tapi bukan hak sekolah..hak PIBG..kalau sekolah nak..dieorang kene mintak..pastu dieorang kene tunggu kelulusan AJK atau kata izin dari YDP ( yang dipertua). masalah aku ni..sekolah aku ni buat harta tabungan PIBG mcm harta sekolah..aku cikgu pada masa yang sama aku S/U PIBG..aku x tau nak cakap mcm mana..last last duit PIBG habis..aku x buat meeting AJK..sbb..aku nak meeting nak bincang pasal apa..duit ada..last last..sampai lah mesyuarat agung esok lusa..sebelum tuh lwast week aku ke KL jumpa YDP aku..cita ttg masalah aku..dan dia paham mengapa aku slow..cuma die x tahu laa pasal kes sekolah amik duit..sekolah amik duit tuh pun mmg kasi kat student untuk program cuma cara ajer tak betul..aku x citer semua aa..kalaua aku cita..mampus aku kene..bendahari kene..pengetua kene..huhu..sekang..aku kene balik ke sekolah..nak kene prepare ttg mesyuarat agung..aku kene berdepan ngan pengetua aku laa..mesti die tanya banyak
huhuuhuhu...ko ngajar sekolah mana ni? area kl gak ek? camana lak urusan duit blh jd t/jwb ko sbg S/U PIBG lak? setahu aku (dan yg jd amalan kat sek aku la), duit PIBG ni urusan bendahari PIBG (guru gak la).kitorg kalau nak mintak duit PIBG, anta surat kat YDP melalui bendahari PIBG...cek tu pun nak kena YDP yg tandatangan selain bendahari dan pengetua.

sekolah ko guna duit PIBG giler2 ek? sekolah aku.....YDP nak byr cikgu2 wat kelas tambahan rm30 sejam.....pengetua aku kata, takyah...bayar rm5 jer sejam.....hawau tul....

rm5...kena dtg time cuti sekolah....kalau yg dok jauh tu, duit minyak pun tak lepas...beli nasik lemak sebungkus,air teh tarik secawan...dah tinggal rm3....pastu...smpi kat sekolah....budak yg tggu kat kelas adalah lima, nam org....huuhuuhu....sedih...sedih...

pengetua aku garang giler gak...suka marah cikgu dpn budak2...pastu marah cikgu ni mcm marah students je, mentang2 la dulu dia lecturer kat maktab....

p/s: tips aku...kalau kena marah, ko diam jer...aku selalu wat gitu....sudahnya, pengetua tu mati kutu,tatau nak tambah ayat apa lgi.pastu, aku senyum, cakap tima kasih..insyaAllah tak buat lagi...
Reply With Quote
  #57  
Old 08-05-2008, 12:27 AM
Hazel Hazel is offline
Normal Member

Hazel's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2006
Posts: 168
Poster Rank: #10893
Thanked 3 Times
Active Level
My Mood:
Default

Marilah kita sama-sama doakan Dewa moga dia berjaya melalui saat-saat sukar dlm hidupnya...amin!
__________________
Search Engine yang boleh bikin duit. -->SEARCH FUND<--
Reply With Quote
  #58  
Old 08-05-2008, 09:10 PM
monalito monalito is offline
Super Active Member

monalito's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2008
Posts: 4,058
Poster Rank: #942
Thanked 6 Times
Active Level
Default

tadi DR. Fadzilah Kamsah cakap kat TV6, Ya Aziz,Ya Adzim,Ya Jabbar...
Reply With Quote
  #59  
Old 08-05-2008, 09:29 PM
silvermaddness silvermaddness is offline
Legendary Member

silvermaddness's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Oct 2007
Location: Alor Star
Posts: 11,184
Poster Rank: #236
Thanked 18 Times
Active Level
My Mood:
Default

lempangkan aje...setel masalah..baru dia tau perasaan org yg kena marah2 dgn dia..huahua..
Reply With Quote
  #60  
Old 30-06-2012, 10:46 PM
Zarith Zarith is offline
Active Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2011
Posts: 2,029
Poster Rank: #1966
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

DISAPU PADA UBUN-UBUN ANAK,ISTERI,SUAMI,PEKERJA, BOSS AKAN PATUH DAN MENJADI SEORANG YG RAJIN, BERIMAN DAN SOLEH. MEREKA TIDAK AKAN LAGI GARANG MACAM SINGA DENGAN MINYAK RUKYAH CENDUAI ASMARA :

* WAKTU SIANG ( BG PASANGAN / ANAK PEKERJA)
i. AL-FATIHAH KEATAS NABI MUHAMMAD SAW
ii.SELAWAT 7X
iii. YA-LATIFF 3X
iv.YA-WAHAB 3X
v. YA-MUHSHII 3X
vi.NIAT APA DIHAJATI.
vii. SAPUKAN PADA DIRI SENDIRI (kedua- dua kening, kedua - dua cuping telinga, dagu) DAN GUNA SEPERTI PERFUMA BIASA.
viii. SAPU PADA JARI TELUNJUK DAN DICELUP DIDALAM AIR MINUMAN PASANGAN/ANAK/ PEKERJA (AIR SUAM), DAN DIBERI MINUM
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 11:57 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE