Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Electrics, Electronics, DIY

Electrics, Electronics, DIY Discussions of engineering equipments, home improvements and different DIY project with hints and tips on solutions for any problem.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



View Poll Results: Jenama pilihan korang...
Bosch 85 62.50%
Black & Decker 36 26.47%
Makita 17 12.50%
Cap ayam, china mali manyak bagus woo... 11 8.09%
Lain-lain, bukan cap ayam 9 6.62%
Multiple Choice Poll. Voters: 136. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools
  #41  
Old 27-06-2012, 11:24 PM
momoque momoque is online now
Super Active

momoque's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2011
Posts: 7,553
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 31
Active Level
My Mood:
Default

aku potong rumput pakai bosch...gerudi pakai b&d

pasni nk try dewalt plak...utk heavy duty punye kije...
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #42  
Old 27-06-2012, 11:25 PM
SgtGaNaSz SgtGaNaSz is offline
Active Member

SgtGaNaSz's Avatar
 
Trader Rating: (20)
Join Date: Apr 2007
Location: KeRaMat-AmPaNg-Sg.BeSi
Posts: 2,411
Thanks (Received): 13
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

DEWALT tak de ke?...terbaik...kalau drill concrete sebelah tangan pastu terkene besi terkene besi boley berpusing tangan...
Reply With Quote
  #43  
Old 28-06-2012, 12:50 AM
watakutama watakutama is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Oct 2007
Posts: 5,895
Thanks (Received): 20
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

makita..jenama terbaik..malaysia tak femes..
__________________
[CENTER][COLOR="Blue"][B]Bekam Ke Rumah Sekitar IPOH[/B][/COLOR]
Reply With Quote
  #44  
Old 28-06-2012, 07:58 AM
psx_dream87 psx_dream87 is offline
Super Active

psx_dream87's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Feb 2011
Location: ---- soul society ----
Posts: 6,758
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

aku vote untuk makita

pakai makita rasa lancar je

selesa drill
Reply With Quote
  #45  
Old 28-06-2012, 09:31 AM
aca2775 aca2775 is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2012
Posts: 170
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Bro kene tgk ape bende yg nak didrill in details. Cth konkrit gred 30/35 (biasanya dinding panel apartment/condo) dan ke atas jgn pakai B&D (20mm size ke bawah) yg biasa tuh pasal menatang tuh bukan heavy duty punye. Betul mmg cepat panas. Klau nak bende yg agak kuat sket beli yg size dia 24mm ke atas. cuma klau size bit dia besar mesin tu biasanya agak berat sket. Sy ade dua mesin drill B&D and BOSCH 3 in 1 punye. yg Bosch(700W klau tak silap nt sy cek balik) (chuck type) tuh sy baru beli kat Jalan Pasar,KL bulan lepas harga rm529 mesin je tak masuk bit dan accesory lain. Klau nak hack konkrit dinding condo jgn buat pasal la nt jahanam. hacking tu hanya utk bende yg sket2 je. cth klau mcm nak pasang tile sendiri, tile yg lama tuh boleh pakai hack ngan menatang tuh.

seller kat situ tak cadangkan saya beli Makita(750W) walaupun watt lebih kurang sama. pasal maintainance/sparepart utk Makita nie mahal sket sbb product Makita nie pakai clutch katanya (seller dan ade tauke/contractor masa saya tgh berurusan tu) itu yg mahal sket. Klau BOSCH carbon brass tu boleh tukar/servis bile rase mesin tuh mcm dah tak kuat dah. Seller tu cadangkan servis sebelum 6 bulan (masih under warranty ma jd free servis la) itupun klau hari2 guna la (ini utk org yg cari makan ngan bende tuh la), tp klau mcm kite nie paling kerap pun 1 minggu sekali guna je pun takyah la bazir masa nak p hantar servis tuh.
Reply With Quote
  #46  
Old 28-06-2012, 05:05 PM
scid scid is offline
Active Plus

scid's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2010
Posts: 4,671
Thanks (Received): 12
Likes (Received): 0
Active Level
Default

aku pakai bosch yg model aper benda tah -10 tuh selamber ajer drill dinding..lancar ajer dgn mode hammer..tp hammer jgn pakai lame2..sekejap2 ajer
Reply With Quote
  #47  
Old 28-06-2012, 05:24 PM
mr_turner mr_turner is offline
Active Plus

mr_turner's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jan 2010
Posts: 3,046
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 3
Active Level
My Mood:
Default

makita laa terbaikk...
Reply With Quote
  #48  
Old 04-07-2012, 09:29 PM
masasly masasly is offline
Regular

masasly's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2012
Posts: 561
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

gua pun B&D beli mse bru2 kawin..dah 5taun lebey..selambe jek..dewalt aku ada dgr gak reputasi dia,ok, tp x pnh try..bosh, x brani ramai kate cap ayam skrg
Reply With Quote
  #49  
Old 04-07-2012, 09:47 PM
tm1 tm1 is online now
Active Plus

tm1's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Dec 2005
Posts: 2,910
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 8
Active Level
My Mood:
Default

BnD, Dewalt, Bosch, makita tu sumer ok je,setanding.
Tapi Dewalt mmg betul lasak. Sebab dah guna sendiri 10tahun..skrg dah main campak2 je. Tak rosak2 gak.
__________________
***Ini adalah cetakan berkomputer.Tiada tandatangan diperlukan***
Reply With Quote
  #50  
Old 04-07-2012, 10:00 PM
yussys yussys is offline
Super Active

yussys's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Mar 2011
Location: sibol - larkin
Posts: 7,056
Thanks (Received): 16
Likes (Received): 0
Active Level
Default

pengalaman aku..

bosch - amiture rosak

makita - gear haus
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply Share This Thread

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold