Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Electrics, Electronics, DIY

Electrics, Electronics, DIY Discussions of engineering equipments, home improvements and different DIY project with hints and tips on solutions for any problem.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 23,241
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 53,845
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 41,255
More...
View Poll Results: Jenama pilihan korang...
Bosch 80 62.99%
Black & Decker 34 26.77%
Makita 15 11.81%
Cap ayam, china mali manyak bagus woo... 11 8.66%
Lain-lain, bukan cap ayam 9 7.09%
Multiple Choice Poll. Voters: 127. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools
  #41  
Old 27-06-2012, 11:24 PM
momoque momoque is offline
Super Active Member

momoque's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2011
Posts: 4,812
Poster Rank: #767
Thanked 5 Times
Active Level
My Mood:
Default

aku potong rumput pakai bosch...gerudi pakai b&d

pasni nk try dewalt plak...utk heavy duty punye kije...
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #42  
Old 27-06-2012, 11:25 PM
SgtGaNaSz SgtGaNaSz is offline
Active Member

SgtGaNaSz's Avatar
 
Trader Rating: (20)
Join Date: Apr 2007
Location: KeRaMat-AmPaNg-Sg.BeSi
Posts: 2,364
Poster Rank: #1663
Thanked 13 Times
Active Level
My Mood:
Default

DEWALT tak de ke?...terbaik...kalau drill concrete sebelah tangan pastu terkene besi terkene besi boley berpusing tangan...
Reply With Quote
  #43  
Old 28-06-2012, 12:50 AM
watakutama watakutama is offline
Well-Known
Member

watakutama's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Oct 2007
Posts: 5,688
Poster Rank: #629
Thanked 20 Times
Active Level
My Mood:
Default

makita..jenama terbaik..malaysia tak femes..
__________________
Bekam Ke Rumah Sekitar Ipoh[/B][/COLOR][/SIZE][/CENTER]
Reply With Quote
  #44  
Old 28-06-2012, 07:58 AM
psx_dream87 psx_dream87 is offline
Well-Known
Member

psx_dream87's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Feb 2011
Location: ---- soul society ----
Posts: 6,095
Poster Rank: #589
Thanked 3 Times
Active Level
My Mood:
Default

aku vote untuk makita

pakai makita rasa lancar je

selesa drill
Reply With Quote
  #45  
Old 28-06-2012, 09:31 AM
aca2775 aca2775 is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2012
Posts: 168
Poster Rank: #10793
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Bro kene tgk ape bende yg nak didrill in details. Cth konkrit gred 30/35 (biasanya dinding panel apartment/condo) dan ke atas jgn pakai B&D (20mm size ke bawah) yg biasa tuh pasal menatang tuh bukan heavy duty punye. Betul mmg cepat panas. Klau nak bende yg agak kuat sket beli yg size dia 24mm ke atas. cuma klau size bit dia besar mesin tu biasanya agak berat sket. Sy ade dua mesin drill B&D and BOSCH 3 in 1 punye. yg Bosch(700W klau tak silap nt sy cek balik) (chuck type) tuh sy baru beli kat Jalan Pasar,KL bulan lepas harga rm529 mesin je tak masuk bit dan accesory lain. Klau nak hack konkrit dinding condo jgn buat pasal la nt jahanam. hacking tu hanya utk bende yg sket2 je. cth klau mcm nak pasang tile sendiri, tile yg lama tuh boleh pakai hack ngan menatang tuh.

seller kat situ tak cadangkan saya beli Makita(750W) walaupun watt lebih kurang sama. pasal maintainance/sparepart utk Makita nie mahal sket sbb product Makita nie pakai clutch katanya (seller dan ade tauke/contractor masa saya tgh berurusan tu) itu yg mahal sket. Klau BOSCH carbon brass tu boleh tukar/servis bile rase mesin tuh mcm dah tak kuat dah. Seller tu cadangkan servis sebelum 6 bulan (masih under warranty ma jd free servis la) itupun klau hari2 guna la (ini utk org yg cari makan ngan bende tuh la), tp klau mcm kite nie paling kerap pun 1 minggu sekali guna je pun takyah la bazir masa nak p hantar servis tuh.
Reply With Quote
  #46  
Old 28-06-2012, 05:05 PM
scid scid is offline
Super Active Member

scid's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2010
Posts: 4,671
Poster Rank: #806
Thanked 13 Times
Active Level
Default

aku pakai bosch yg model aper benda tah -10 tuh selamber ajer drill dinding..lancar ajer dgn mode hammer..tp hammer jgn pakai lame2..sekejap2 ajer
Reply With Quote
  #47  
Old 28-06-2012, 05:24 PM
mr_turner mr_turner is offline
Active Member

mr_turner's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jan 2010
Posts: 2,243
Poster Rank: #1747
Thanked 2 Times
Active Level
My Mood:
Default

makita laa terbaikk...
Reply With Quote
  #48  
Old 04-07-2012, 09:29 PM
masasly masasly is offline
Active Member

masasly's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2012
Posts: 559
Poster Rank: #5341
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

gua pun B&D beli mse bru2 kawin..dah 5taun lebey..selambe jek..dewalt aku ada dgr gak reputasi dia,ok, tp x pnh try..bosh, x brani ramai kate cap ayam skrg
Reply With Quote
  #49  
Old 04-07-2012, 09:47 PM
tm1 tm1 is offline
Active Member

tm1's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Dec 2005
Posts: 1,635
Poster Rank: #2343
Thanked 5 Times
Active Level
My Mood:
Default

BnD, Dewalt, Bosch, makita tu sumer ok je,setanding.
Tapi Dewalt mmg betul lasak. Sebab dah guna sendiri 10tahun..skrg dah main campak2 je. Tak rosak2 gak.
__________________
***Ini adalah cetakan berkomputer.Tiada tandatangan diperlukan***
Reply With Quote
  #50  
Old 04-07-2012, 10:00 PM
yussys yussys is offline
Well-Known
Member

yussys's Avatar
 
Trader Rating: (8)
Join Date: Mar 2011
Location: sibol - larkin
Posts: 6,796
Poster Rank: #506
Thanked 8 Times
Active Level
Default

pengalaman aku..

bosch - amiture rosak

makita - gear haus
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 06:14 AM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE