Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > News, Current Issues, Rumours

News, Current Issues, Rumours Share & get daily updated news, current issues from locals to all around the world.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 6,075
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 30,181
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 22,585
More...
Reply
 
Thread Tools
  #81  
Old 28-06-2012, 11:13 AM
capgajah capgajah is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2010
Posts: 394
Poster Rank: #6422
Thanked 7 Times
Active Level
My Mood:
Default

tak tau pun ada undang2 mcm ni,, kita boleh dmaafkan lah,,hehehe pandai kerajaan n kroni nak jaga biz mereka... selamatkan astrok....
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #82  
Old 28-06-2012, 01:52 PM
arumbulak arumbulak is offline
Active Member

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jan 2011
Posts: 625
Poster Rank: #4789
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by clorox_bersih View Post
kenapa PARABOLA diharamkan di Malaysia??
kerajaan nak bagi astro menjadi semakin kaya n kaya lg..
Reply With Quote
  #83  
Old 28-06-2012, 02:50 PM
Cartoon Cartoon is online now
Well-Known
Member

Cartoon's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2011
Posts: 8,682
Poster Rank: #321
Thanked 81 Times
Active Level
My Mood:
Default

tu la cina keje nk menipu jeee...
__________________
Promosi Tinted Kereta Berkualiti!!..Diskaun Sehingga 50%!!!..Klik Sini
Nak Jana Pendapatan Sampingan Secara Online?..Modal Hanya RM20 Sahaja!!..Keuntungan 100%..Nak Join?..Klik Sini Sekarang!!..
Reply With Quote
  #84  
Old 28-06-2012, 02:54 PM
roolflop roolflop is online now
Active Member

roolflop's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Mar 2009
Location: shah alam
Posts: 1,017
Poster Rank: #3336
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Parabola aku kat rumah dah besar sgt..siap auto-finder...apa nak takut dgn diorang ni..aku pakai dah dekat 5 tahun,xde masalah..semua channel free..hack sendiri je..buat apa bayar fee setiap bulan sedangkan free...kerajaan x abis2 buat akta..susah nk tgk org senang...
__________________
HOTFOREX - BEST ONLINE BROKER ASIA & EUROPE

LEVERAGE UP TO 1:1000/ SPREAD RENDAH DARI 0.3/ FAST EXECUTION / LICENSED FSC
BONUS MENARIK MENANTI !!! 100% / 50% / 30%
BUKA AKAUN SEKARANG DAN DEPOSIT SERENDAH $5
Reply With Quote
  #85  
Old 04-07-2012, 04:03 PM
sat_core sat_core is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Nov 2011
Posts: 2,939
Poster Rank: #1267
Thanked 111 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by capgajah View Post
tak tau pun ada undang2 mcm ni,, kita boleh dmaafkan lah,,hehehe pandai kerajaan n kroni nak jaga biz mereka... selamatkan astrok....
Mengikut Seksyen 239 Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 (Akta 588), pemasangan sebarang peralatan yang tidak menepati piawaian yang ditetapkan seperti parabola adalah tidak dibenarkan.

Selain set parabola itu boleh dirampas oleh SKMM, individu terlibat boleh dikenakan denda maksimum RM100,000 atau dua tahun penjara atau kedua-duanya sekali.


artikal:

Parabola haram di Pantai Remis, Segari
http://www.utusan.com.my/utusan/info...a&pg=wu_02.htm

operasi sk_m terkini di kedah: diarang rampas barang je, hari ni hujan telah menyelamatkan ramai penduduk kampung rambutan dikedah...

dlm berita masa operasi dibuat disabah ada mengatakan: barangan dirampas dan tuan rumah didenda antara RM1k~RM3k, akibat degil, tidak mahu memungah set parabolanya setelah diarah untuk memungah.

so kesimpulanya, bukan pihak sk_m tak ada hati perut langsung, arahan telah diberi, undang2 telah digubal....yg engkar sepatutnya kena lah....cuma RM1k~RM3k....

utk mengelak kita tak memasal terkencing dlm seluar, elok lah mencari maklumat sebanyak mungkin utk diri sendiri terlebih dahulu....nanti tak la dikata org kita ni ***** bahalol lagi sombong, lagi cakap pandai....*****!

kebiasan senarionya bergini:
pihak sk_m dapat laporan dari pihak awam-->sk_m gi buat rondaan atas laporan awam itu-->pihak sk_m terjumpa set parabola dipasang dikawasn rumah--> pihak sk_m mengeluarkan notis meminta tuan parabola memungah/dismantle parabola tersebut dlm masa 2 minggu, jika engkar saman makamah akan dikeluarkan dan tarikh naik makamah juga akan dikeluarkan....dan langkah seterusnya semua org tahu.

moral of the story: jgn engkar arahan klu nak selamat dan jgn jadi ***** sombong...rugi banyak nanti. berpijak lah dibumi yg nyata, dimana bumi dipijak disitu langit dijunjung.

Last edited by sat_core; 04-07-2012 at 04:14 PM..
Reply With Quote
  #86  
Old 04-07-2012, 07:41 PM
masasly masasly is offline
Active Member

masasly's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2012
Posts: 552
Poster Rank: #5203
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by sat_core View Post
Mengikut Seksyen 239 Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 (Akta 588), pemasangan sebarang peralatan yang tidak menepati piawaian yang ditetapkan seperti parabola adalah tidak dibenarkan.

Selain set parabola itu boleh dirampas oleh SKMM, individu terlibat boleh dikenakan denda maksimum RM100,000 atau dua tahun penjara atau kedua-duanya sekali.


artikal:

Parabola haram di Pantai Remis, Segari
http://www.utusan.com.my/utusan/info...a&pg=wu_02.htm

operasi sk_m terkini di kedah: diarang rampas barang je, hari ni hujan telah menyelamatkan ramai penduduk kampung rambutan dikedah...

dlm berita masa operasi dibuat disabah ada mengatakan: barangan dirampas dan tuan rumah didenda antara RM1k~RM3k, akibat degil, tidak mahu memungah set parabolanya setelah diarah untuk memungah.

so kesimpulanya, bukan pihak sk_m tak ada hati perut langsung, arahan telah diberi, undang2 telah digubal....yg engkar sepatutnya kena lah....cuma RM1k~RM3k....

utk mengelak kita tak memasal terkencing dlm seluar, elok lah mencari maklumat sebanyak mungkin utk diri sendiri terlebih dahulu....nanti tak la dikata org kita ni ***** bahalol lagi sombong, lagi cakap pandai....*****!

kebiasan senarionya bergini:
pihak sk_m dapat laporan dari pihak awam-->sk_m gi buat rondaan atas laporan awam itu-->pihak sk_m terjumpa set parabola dipasang dikawasn rumah--> pihak sk_m mengeluarkan notis meminta tuan parabola memungah/dismantle parabola tersebut dlm masa 2 minggu, jika engkar saman makamah akan dikeluarkan dan tarikh naik makamah juga akan dikeluarkan....dan langkah seterusnya semua org tahu.

moral of the story: jgn engkar arahan klu nak selamat dan jgn jadi ***** sombong...rugi banyak nanti. berpijak lah dibumi yg nyata, dimana bumi dipijak disitu langit dijunjung.
ntah ekk, xkan tu pon nak cakap...cam mat rempit laaa...line panas cabut dulu, line sujuk, on laaaaa balik!! ni nk tjuk pailang, sindri mau igt la kawan....igt..bak undeng2 jalan reye;xkena tgkap xsalah..hehehe\
Reply With Quote
  #87  
Old 04-07-2012, 07:44 PM
masasly masasly is offline
Active Member

masasly's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2012
Posts: 552
Poster Rank: #5203
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by kalamsiber View Post
kah kah kah kah kah kah
parasit dlm negaranie
jangan bai! anak buah dragon tu..nanti dia kasi langgarsama lu!
Reply With Quote
  #88  
Old 04-07-2012, 07:45 PM
masasly masasly is offline
Active Member

masasly's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2012
Posts: 552
Poster Rank: #5203
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

:ee
Quote:
Originally Posted by tomie View Post
kalo masta yg menari..
bukan kena denda rm 25
malah siap org ramai kasi rm 25
guna duit tu suh pi berubat...


** lawak ja ...
Reply With Quote
  #89  
Old 04-07-2012, 07:47 PM
masasly masasly is offline
Active Member

masasly's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2012
Posts: 552
Poster Rank: #5203
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by epozer View Post
benda baik kami sokong.....
tarbaikkkkkkkkkkkkkkk! tuan penasihat! 35%
Reply With Quote
  #90  
Old 04-07-2012, 08:09 PM
ziiriium ziiriium is offline
Normal Member

ziiriium's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2008
Posts: 105
Poster Rank: #13387
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Astrok nak meniaga monopoli
__________________
Don't Worry...Be Happy
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 12:29 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE