Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Official News, Current Issues

Official News, Current Issues Discuss daily updated official news from tv to newspapers, current issues from locals to all around the world.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Software Upgrade
Last Post: CariGold
Posted On: 04-12-2016
Replies: 0
Views: 743
0 New forum feature to help you manage updates of your own thread
Last Post: CariGold
Posted On: 22-02-2016
Replies: 0
Views: 24,912
0 Technical Issues
Last Post: CariGold
Posted On: 18-02-2016
Replies: 1
Views: 22,138
More...
Reply
 
Thread Tools
  #81  
Old 28-06-2012, 11:13 AM
capgajah capgajah is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2010
Posts: 413
Poster Rank: #6946
Active Level
My Mood:
Default

tak tau pun ada undang2 mcm ni,, kita boleh dmaafkan lah,,hehehe pandai kerajaan n kroni nak jaga biz mereka... selamatkan astrok....
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #82  
Old 28-06-2012, 01:52 PM
arumbulak arumbulak is offline
Regular

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jan 2011
Posts: 707
Poster Rank: #4928
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by clorox_bersih View Post
kenapa PARABOLA diharamkan di Malaysia??
kerajaan nak bagi astro menjadi semakin kaya n kaya lg..
Reply With Quote
  #83  
Old 28-06-2012, 02:50 PM
Cartoon Cartoon is offline
Super Active

Cartoon's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2011
Posts: 9,079
Poster Rank: #395
Active Level
My Mood:
Default

tu la cina keje nk menipu jeee...
__________________
SERVICE SHARE/POST IKLAN DALAM PAGE 29K LIKES..SEBULAN RM50 = 3 X POST/SHARE SEHARI..WHATSAPP 011-12249842 UNTUK PERTANYAAN DAN TEMPAHAN..TEMPAT TERHAD..
Reply With Quote
  #84  
Old 28-06-2012, 02:54 PM
roolflop roolflop is offline
Active Member

roolflop's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Mar 2009
Location: shah alam
Posts: 1,040
Poster Rank: #3738
Active Level
Default

Parabola aku kat rumah dah besar sgt..siap auto-finder...apa nak takut dgn diorang ni..aku pakai dah dekat 5 tahun,xde masalah..semua channel free..hack sendiri je..buat apa bayar fee setiap bulan sedangkan free...kerajaan x abis2 buat akta..susah nk tgk org senang...
__________________
HOTFOREX - BEST ONLINE BROKER ASIA & EUROPE

LEVERAGE UP TO 1:1000/ SPREAD RENDAH DARI 0.3/ FAST EXECUTION / LICENSED FSC
BONUS MENARIK MENANTI !!! 100% / 50% / 30%
BUKA AKAUN SEKARANG DAN DEPOSIT SERENDAH $5
Reply With Quote
  #85  
Old 04-07-2012, 04:03 PM
sat_core sat_core is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Nov 2011
Posts: 2,888
Poster Rank: #1519
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by capgajah View Post
tak tau pun ada undang2 mcm ni,, kita boleh dmaafkan lah,,hehehe pandai kerajaan n kroni nak jaga biz mereka... selamatkan astrok....
Mengikut Seksyen 239 Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 (Akta 588), pemasangan sebarang peralatan yang tidak menepati piawaian yang ditetapkan seperti parabola adalah tidak dibenarkan.

Selain set parabola itu boleh dirampas oleh SKMM, individu terlibat boleh dikenakan denda maksimum RM100,000 atau dua tahun penjara atau kedua-duanya sekali.


artikal:

Parabola haram di Pantai Remis, Segari
http://www.utusan.com.my/utusan/info...a&pg=wu_02.htm

operasi sk_m terkini di kedah: diarang rampas barang je, hari ni hujan telah menyelamatkan ramai penduduk kampung rambutan dikedah...

dlm berita masa operasi dibuat disabah ada mengatakan: barangan dirampas dan tuan rumah didenda antara RM1k~RM3k, akibat degil, tidak mahu memungah set parabolanya setelah diarah untuk memungah.

so kesimpulanya, bukan pihak sk_m tak ada hati perut langsung, arahan telah diberi, undang2 telah digubal....yg engkar sepatutnya kena lah....cuma RM1k~RM3k....

utk mengelak kita tak memasal terkencing dlm seluar, elok lah mencari maklumat sebanyak mungkin utk diri sendiri terlebih dahulu....nanti tak la dikata org kita ni ***** bahalol lagi sombong, lagi cakap pandai....*****!

kebiasan senarionya bergini:
pihak sk_m dapat laporan dari pihak awam-->sk_m gi buat rondaan atas laporan awam itu-->pihak sk_m terjumpa set parabola dipasang dikawasn rumah--> pihak sk_m mengeluarkan notis meminta tuan parabola memungah/dismantle parabola tersebut dlm masa 2 minggu, jika engkar saman makamah akan dikeluarkan dan tarikh naik makamah juga akan dikeluarkan....dan langkah seterusnya semua org tahu.

moral of the story: jgn engkar arahan klu nak selamat dan jgn jadi ***** sombong...rugi banyak nanti. berpijak lah dibumi yg nyata, dimana bumi dipijak disitu langit dijunjung.

Last edited by sat_core; 04-07-2012 at 04:14 PM..
Reply With Quote
  #86  
Old 04-07-2012, 07:41 PM
masasly masasly is offline
Regular

masasly's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2012
Posts: 561
Poster Rank: #5752
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by sat_core View Post
Mengikut Seksyen 239 Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 (Akta 588), pemasangan sebarang peralatan yang tidak menepati piawaian yang ditetapkan seperti parabola adalah tidak dibenarkan.

Selain set parabola itu boleh dirampas oleh SKMM, individu terlibat boleh dikenakan denda maksimum RM100,000 atau dua tahun penjara atau kedua-duanya sekali.


artikal:

Parabola haram di Pantai Remis, Segari
http://www.utusan.com.my/utusan/info...a&pg=wu_02.htm

operasi sk_m terkini di kedah: diarang rampas barang je, hari ni hujan telah menyelamatkan ramai penduduk kampung rambutan dikedah...

dlm berita masa operasi dibuat disabah ada mengatakan: barangan dirampas dan tuan rumah didenda antara RM1k~RM3k, akibat degil, tidak mahu memungah set parabolanya setelah diarah untuk memungah.

so kesimpulanya, bukan pihak sk_m tak ada hati perut langsung, arahan telah diberi, undang2 telah digubal....yg engkar sepatutnya kena lah....cuma RM1k~RM3k....

utk mengelak kita tak memasal terkencing dlm seluar, elok lah mencari maklumat sebanyak mungkin utk diri sendiri terlebih dahulu....nanti tak la dikata org kita ni ***** bahalol lagi sombong, lagi cakap pandai....*****!

kebiasan senarionya bergini:
pihak sk_m dapat laporan dari pihak awam-->sk_m gi buat rondaan atas laporan awam itu-->pihak sk_m terjumpa set parabola dipasang dikawasn rumah--> pihak sk_m mengeluarkan notis meminta tuan parabola memungah/dismantle parabola tersebut dlm masa 2 minggu, jika engkar saman makamah akan dikeluarkan dan tarikh naik makamah juga akan dikeluarkan....dan langkah seterusnya semua org tahu.

moral of the story: jgn engkar arahan klu nak selamat dan jgn jadi ***** sombong...rugi banyak nanti. berpijak lah dibumi yg nyata, dimana bumi dipijak disitu langit dijunjung.
ntah ekk, xkan tu pon nak cakap...cam mat rempit laaa...line panas cabut dulu, line sujuk, on laaaaa balik!! ni nk tjuk pailang, sindri mau igt la kawan....igt..bak undeng2 jalan reye;xkena tgkap xsalah..hehehe\
Reply With Quote
  #87  
Old 04-07-2012, 07:44 PM
masasly masasly is offline
Regular

masasly's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2012
Posts: 561
Poster Rank: #5752
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by kalamsiber View Post
kah kah kah kah kah kah
parasit dlm negaranie
jangan bai! anak buah dragon tu..nanti dia kasi langgarsama lu!
Reply With Quote
  #88  
Old 04-07-2012, 07:45 PM
masasly masasly is offline
Regular

masasly's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2012
Posts: 561
Poster Rank: #5752
Active Level
My Mood:
Default

:ee
Quote:
Originally Posted by tomie View Post
kalo masta yg menari..
bukan kena denda rm 25
malah siap org ramai kasi rm 25
guna duit tu suh pi berubat...


** lawak ja ...
Reply With Quote
  #89  
Old 04-07-2012, 07:47 PM
masasly masasly is offline
Regular

masasly's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2012
Posts: 561
Poster Rank: #5752
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by epozer View Post
benda baik kami sokong.....
tarbaikkkkkkkkkkkkkkk! tuan penasihat! 35%
Reply With Quote
  #90  
Old 04-07-2012, 08:09 PM
ziiriium ziiriium is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2008
Posts: 158
Poster Rank: #11831
Active Level
Default

Astrok nak meniaga monopoli
__________________
Don't Worry...Be Happy
Artikel Vatican
http://www.dinar-emas.com/vaticans.html#axzz34WtBHWp8
Misi Menghidupkan Sistem RIBA
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT +8. The time now is 06:00 AM.


Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you