Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > TRADING ZONE, CLASSIFIEDS & MARKETPLACE > Classifieds & Advertisements > Website, Blog Advertisement / Affiliates

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 24,104
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 54,728
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 42,079
More...
  #2061  
Old 21-06-2012, 07:48 PM
burung_unta burung_unta is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Apr 2012
Posts: 133
Poster Rank: #12276
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by asyrafaziz84 View Post
nak tanye otai2..utk tembak satelit seperti bawah ni LNB ape yg sesuai? setakat astro nye LNB boleh ker tak..

1) TrueVision
2) Aora TV
3) Indovision
4) TelkomVision

thanks!
1) TrueVision - boleh
2) Aora TV - boleh tapi takda siapa yang jual tiket ni
3) Indovision - tak boleh, kena guna S band LNB
4) TelkomVision- tak boleh, kena guna C band LNB
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2062  
Old 21-06-2012, 08:05 PM
ss_izal ss_izal is offline
Active Member

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Mar 2011
Posts: 888
Poster Rank: #3847
Thanked 1 Time
Active Level
My Mood:
Default

bagi aku, apa jenis lnb tu takpe, insya allah boleh beli, tapi saiz dish nak guna tu, selain dari astro dish mmg x berani, yes mmg tak berani sebab ni taman perumahan, orang tua banyak, kang banyak plak report kang
Reply With Quote
  #2063  
Old 21-06-2012, 08:12 PM
Dreamboxjb Dreamboxjb is offline
Well-Known
Member

Dreamboxjb's Avatar
 
Trader Rating: (13)
Join Date: Apr 2011
Location: whatsApp:+60107933221
Posts: 9,725
Poster Rank: #291
Blog Entries: 1
Thanked 7 Times
Active Level
Default

Kalo xda modal... Tembk sendiri la... Kalo ade modal upah la.. Puas hati..
Aku pilih upah orang.. Up sikit utk satlover
Reply With Quote
  #2064  
Old 21-06-2012, 08:22 PM
satLover satLover is offline
Normal Member

satLover's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2012
Posts: 459
Poster Rank: #6055
Blog Entries: 2
Thanked 97 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by delima9 View Post
Kalo xda modal... Tembk sendiri la... Kalo ade modal upah la.. Puas hati..
Aku pilih upah orang.. Up sikit utk satlover
thanks tuan.

betul untuk indomie kena pakai S-band LNB..
mmg dah lama mencari tiket AORA ni..jenuh juga, tapi guna sat yg sama dgn measat rasanya.
Reply With Quote
  #2065  
Old 21-06-2012, 09:18 PM
asyrafaziz84 asyrafaziz84 is offline
Active Member

asyrafaziz84's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Oct 2008
Posts: 516
Poster Rank: #5652
Thanked 12 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by burung_unta View Post
1) TrueVision - boleh
2) Aora TV - boleh tapi takda siapa yang jual tiket ni
3) Indovision - tak boleh, kena guna S band LNB
4) TelkomVision- tak boleh, kena guna C band LNB
owh..baru kawe faham..cume saiz dish astro tu jer harap2 boleh ler..nk guna dish lain nnt kantoi lak..kalau duk dlm hutan xper..thanks bro
Reply With Quote
  #2066  
Old 21-06-2012, 09:32 PM
bgong bgong is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (3)
Join Date: Apr 2012
Posts: 478
Poster Rank: #5918
Thanked 0 Times
Active Level
Default

A0R@ mmg susah sikit nak buat tiket pesawat...
sbb sistem yg dia pakai sebijik mcm a$$throw b3y0n4 HD.. NDS3..
Smart card married terus dgn decoder...

Sometime sy ada tpike jugak, A0R@ tv ni mungkin 'rebirth' untuk a$$throw nusantara yg tutup kedai hari tu... So kemungkinan besar, ada bau2 bacang dgn a$$throw malaysia gak ni..
Reply With Quote
  #2067  
Old 21-06-2012, 09:34 PM
asyrafaziz84 asyrafaziz84 is offline
Active Member

asyrafaziz84's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Oct 2008
Posts: 516
Poster Rank: #5652
Thanked 12 Times
Active Level
Default

ade kemungkinan tak astro channel yg biase tu guna sistem mcm astro HD?..abislah kita sume xdpt nk pakai openbox lg..
Reply With Quote
  #2068  
Old 21-06-2012, 09:39 PM
bgong bgong is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (3)
Join Date: Apr 2012
Posts: 478
Poster Rank: #5918
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by asyrafaziz84 View Post
ade kemungkinan tak astro channel yg biase tu guna sistem mcm astro HD?..abislah kita sume xdpt nk pakai openbox lg..
Kemungkinan tu mmg ada...
Sbb skrg ni mmg a$$throw tgh sedaya upaya suruh user yg masih pakai decoder lama untuk upgrade ke b3y0n4...
Mcm kes pakcik sy, decoder rosak, a$$throw suruh tukar ke b3y0n4... tapi tak payah bayar untuk hd services yg RM20/bulan tu.. Just tukar decoder dan SMART CARD shj... Huhu...
Reply With Quote
  #2069  
Old 21-06-2012, 09:43 PM
asyrafaziz84 asyrafaziz84 is offline
Active Member

asyrafaziz84's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Oct 2008
Posts: 516
Poster Rank: #5652
Thanked 12 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by bgong View Post
Kemungkinan tu mmg ada...
Sbb skrg ni mmg a$$throw tgh sedaya upaya suruh user yg masih pakai decoder lama untuk upgrade ke b3y0n4...
Mcm kes pakcik sy, decoder rosak, a$$throw suruh tukar ke b3y0n4... tapi tak payah bayar untuk hd services yg RM20/bulan tu.. Just tukar decoder dan SMART CARD shj... Huhu...
ade terbaca jgk kes mcm ni..so buat masa ni kita masih selamat ler selagi ramai lg yg guna decoder lame tu...
Reply With Quote
  #2070  
Old 21-06-2012, 10:47 PM
zcatz zcatz is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2008
Posts: 1,023
Poster Rank: #3455
Thanked 33 Times
Active Level
My Mood:
Default

Maaf yer...rasanya diskusi pasal segalanye tentang tembak burung besi ade kat tmpat lain. ini kedai org jual tiket pesawat. Walaupun tokeynye dah tinggalkan kedai, at least customer2 dia jadikan tapak kedai ini utk dapatkan update & complaint. so, harap2 nye perbincangan lain boleh dielakkan.

Mana TT ni? service dah improve, buleh jual semula kalau yakin. :-)
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 10:27 AM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE