Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > HIGH RISK SECTION - READ FORUM DISCLAIMER CAREFULLY BEFORE JOIN ! > JV / Partnership / Investor

JV / Partnership / Investor WARNING : In this forum section, MOST of investment opportunities are offered by one-man-show plus does not running under company name/institution. YOU SHOULD CONSULT WITH YOUR LAWYER BEFORE PROCEEDING INTO ANY INVESTMENT AS ALL KIND OF OFFERS HERE ARE EXTREMELY RISKY & POSSIBLE SCAM!

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 25,720
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 56,387
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 43,565
More...
View Poll Results: KALAU ANDA INGIN MELABUR DALAM SESUATU BISNES APAKAH BENTUK PELABURAN YANG ANDA MAHU?
Join Venture 8 33.33%
Partnership 5 20.83%
Pelaburan jangka pendek (< 24 Bulan) 8 33.33%
Pelaburan Jangka Panjang (>24 Bulan) 9 37.50%
Multiple Choice Poll. Voters: 24. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools
  #101  
Old 21-06-2012, 03:08 PM
Datin L Datin L is offline
Newbies

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2012
Posts: 48
Poster Rank: #19565
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Salam. bile nak start buat projek CC u?kalau nak cr INVESTOR sila PM sy details and emailkan I proposals.
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #102  
Old 21-06-2012, 04:28 PM
z3atrader z3atrader is offline
Active Member

z3atrader's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: May 2012
Posts: 507
Poster Rank: #5741
Thanked 385 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Datin L View Post
Salam. bile nak start buat projek CC u?kalau nak cr INVESTOR sila PM sy details and emailkan I proposals.
Datin L nnt dh 100% complete akan PM.

TQ

Reply With Quote
  #103  
Old 21-06-2012, 04:39 PM
apambalik84 apambalik84 is offline
Active Member

apambalik84's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Mar 2010
Posts: 1,541
Poster Rank: #2489
Thanked 41 Times
Active Level
My Mood:
Default

tt..ayah den buka cc kat terminal 1 tahun 2002 dulu..memang mula2 laku giler..

tapi skrg dah x bole blah..untung x seberapa..budak2 dah x ramai..pc lak nak sentiasa update..kalau ko gi terminal 1 ko perasan ada 1 cc cam dah segan nak idup je..yg tu bapak den nya..hehe..skrg ni aku tlg la masukkn brg2 lain supaya bole survive..alhamdulillah da bole bayar sewa n gaji pekerja..tapi income bukan sbb komputer la..sbb mende2 lain yg ditambah..fotostat dan brg2 lain..komputer pun tinggal sket je..x larat nak maintain..

so bg aku bisnes cc ni dah x releven..melainkan ko dapat bukak cam blue dolphin kat taman u skudai tu..memang gamers suma dtg...aku dgr diaorg nye konsep sewa pc..so kalau rosak supplier akan dtg repair n akan update sbb kita menyewa pc tu...try ler study..tp bg aku dah x sesuai sbb skrg setiap rumah dah ada pc n internet..
__________________

"Aku adalah anak panah daripada panahan Islam, kemana saja aku dicampakkan, disitulah aku akan berjuang"
Reply With Quote
  #104  
Old 21-06-2012, 04:40 PM
apambalik84 apambalik84 is offline
Active Member

apambalik84's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Mar 2010
Posts: 1,541
Poster Rank: #2489
Thanked 41 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by apambalik84 View Post
tt..ayah den buka cc kat terminal 1 tahun 2002 dulu..memang mula2 laku giler..

tapi skrg dah x bole blah..untung x seberapa..budak2 dah x ramai..pc lak nak sentiasa update..kalau ko gi terminal 1 ko perasan ada 1 cc cam dah segan nak idup je..yg tu bapak den nya..hehe..skrg ni aku tlg la masukkn brg2 lain supaya bole survive..alhamdulillah da bole bayar sewa n gaji pekerja..tapi income bukan sbb komputer la..sbb mende2 lain yg ditambah..fotostat dan brg2 lain..komputer pun tinggal sket je..x larat nak maintain..

so bg aku bisnes cc ni dah x releven..melainkan ko dapat bukak cam blue dolphin kat taman u skudai tu..memang gamers suma dtg...aku dgr diaorg nye konsep sewa pc..so kalau rosak supplier akan dtg repair n akan update sbb kita menyewa pc tu...try ler study..tp bg aku dah x sesuai sbb skrg setiap rumah dah ada pc n internet..
p/s: PS 3 pun dah letak tp sama je..budak2 dah x main kat cc kot..
__________________

"Aku adalah anak panah daripada panahan Islam, kemana saja aku dicampakkan, disitulah aku akan berjuang"
Reply With Quote
  #105  
Old 21-06-2012, 07:56 PM
z3atrader z3atrader is offline
Active Member

z3atrader's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: May 2012
Posts: 507
Poster Rank: #5741
Thanked 385 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by apambalik84 View Post
tt..ayah den buka cc kat terminal 1 tahun 2002 dulu..memang mula2 laku giler..

tapi skrg dah x bole blah..untung x seberapa..budak2 dah x ramai..pc lak nak sentiasa update..kalau ko gi terminal 1 ko perasan ada 1 cc cam dah segan nak idup je..yg tu bapak den nya..hehe..skrg ni aku tlg la masukkn brg2 lain supaya bole survive..alhamdulillah da bole bayar sewa n gaji pekerja..tapi income bukan sbb komputer la..sbb mende2 lain yg ditambah..fotostat dan brg2 lain..komputer pun tinggal sket je..x larat nak maintain..

so bg aku bisnes cc ni dah x releven..melainkan ko dapat bukak cam blue dolphin kat taman u skudai tu..memang gamers suma dtg...aku dgr diaorg nye konsep sewa pc..so kalau rosak supplier akan dtg repair n akan update sbb kita menyewa pc tu...try ler study..tp bg aku dah x sesuai sbb skrg setiap rumah dah ada pc n internet..
tuan TQ sebab SHARE pengalaman Tuan dgn sy ni.InsyaAllah akan ke Terminal 1 utk lihat CC Tuan nnt sy belanja minum nak dptkan info sikit.

yg dkt Taman U Skudai tu pnh dgr cume x lihat sendiri lg.

Reply With Quote
  #106  
Old 22-06-2012, 01:05 PM
z3atrader z3atrader is offline
Active Member

z3atrader's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: May 2012
Posts: 507
Poster Rank: #5741
Thanked 385 Times
Active Level
My Mood:
Default

Bring Up My Post

Reply With Quote
  #107  
Old 22-06-2012, 04:31 PM
saga merah saga merah is online now
CG Top Poster Club

saga merah's Avatar
 
Trader Rating: (236)
Join Date: May 2011
Location: MAXIS-CELCOM-DIGI-TUNETALK-UMOBILE-ITALK
Posts: 25,767
Poster Rank: #51
Thanked 22 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by cari_wang View Post
TT ditawarkan utk beli biz CC ni dengan harga berapa? Pendapat sy, tak perlu buat la. Bizns CC skrg ni dlm keadaan merundum. Semakin hari smakin menurun pendapatan. Banyak dah sekrg ni tutup, jual share, pecah biz la.. Partner nak sambung study la. mcm2 alasan. Better u buat kedai runcit lg baik dr buat CC ni. Seriussss....
aku sokong...bsnes cc mmg dh nk tepu skrg cz org dh mmpu ada pc or laptop sndr..lps 2 pkej dr telco utk bb pn dh murah..
__________________
PERNIAGAAN PREPAID SMS 24 JAM
MAXIS | CELCOM | DIGI | HOT TIKET | ITALK | UMOBILE | TUNE TALK
PENDAFTARAN PERCUMA.. TEMPAT ADALAH TERHAD !!!
TOP UP CELCOM DAN INTERNET TERMURAH DISINI

MAXIS : 017-5601614 CALL-SMS
+ CELCOM : 013-4744686 CALL-SMS-WHATSAPP
Reply With Quote
  #108  
Old 22-06-2012, 04:35 PM
saga merah saga merah is online now
CG Top Poster Club

saga merah's Avatar
 
Trader Rating: (236)
Join Date: May 2011
Location: MAXIS-CELCOM-DIGI-TUNETALK-UMOBILE-ITALK
Posts: 25,767
Poster Rank: #51
Thanked 22 Times
Active Level
My Mood:
Default

aku sokong...bsnes cc mmg dh nk tepu skrg cz org dh mmpu ada pc or laptop sndr..lps 2 pkej dr telco utk internet pn dh murah..klu zman pc or laptop mahal dlu mmgkn bleh hdup..tp skrg laptop pn dh ada bwh 1k..
__________________
PERNIAGAAN PREPAID SMS 24 JAM
MAXIS | CELCOM | DIGI | HOT TIKET | ITALK | UMOBILE | TUNE TALK
PENDAFTARAN PERCUMA.. TEMPAT ADALAH TERHAD !!!
TOP UP CELCOM DAN INTERNET TERMURAH DISINI

MAXIS : 017-5601614 CALL-SMS
+ CELCOM : 013-4744686 CALL-SMS-WHATSAPP
Reply With Quote
  #109  
Old 22-06-2012, 04:40 PM
mr_turner mr_turner is offline
Active Member

mr_turner's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jan 2010
Posts: 2,311
Poster Rank: #1717
Thanked 2 Times
Active Level
My Mood:
Default

tp kt kg masih jalan cc nie...
Reply With Quote
  #110  
Old 22-06-2012, 06:26 PM
z3atrader z3atrader is offline
Active Member

z3atrader's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: May 2012
Posts: 507
Poster Rank: #5741
Thanked 385 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by saga merah View Post
aku sokong...bsnes cc mmg dh nk tepu skrg cz org dh mmpu ada pc or laptop sndr..lps 2 pkej dr telco utk internet pn dh murah..klu zman pc or laptop mahal dlu mmgkn bleh hdup..tp skrg laptop pn dh ada bwh 1k..
TQ atas pandangan Tuan. Btul kata2 Tuan tu majoriti dh pakai Laptop dan Smartphone. Tp utk golongan yg bekerja dan student uni. Sy target utk budak2 sekolah dan gaming.PC pun ade 50 InsyaAllah boleh survive lg.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 07:51 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE