Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > TRADING ZONE, CLASSIFIEDS & MARKETPLACE > Trading Zone > Computers, Mobiles, Gadgets, Consoles

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 16,585
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 46,777
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 34,550
More...
  #1521  
Old 21-06-2012, 07:28 PM
captainzxx captainzxx is offline
Well-Known
Member

captainzxx's Avatar
 
Trader Rating: (45)
Join Date: Sep 2007
Posts: 5,021
Poster Rank: #713
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by CH4 View Post
bro cek pm......
Quote:
Originally Posted by CH4 View Post
mn plk tt ni....xdr reply ker pm hamba
Maaf bos..harini terlalu busy...apepun PM dah reply...TQ
Paid Advertisement
  #1522  
Old 21-06-2012, 07:36 PM
captainzxx captainzxx is offline
Well-Known
Member

captainzxx's Avatar
 
Trader Rating: (45)
Join Date: Sep 2007
Posts: 5,021
Poster Rank: #713
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by hery10 View Post
salam.nak tanya skit.cgaris ni ada beza ke kualiti gambar mengikut provider?
atau semua sama je.sbb saya baru angkat lcd 40" gambar agak pecah walaupun guna hdmi.
W'salam bos...
Susah nak cakap sebab saya pun xpernah plak guna cline dr provider lain, yang ni kene tanya customer cline tersebut..tanya pendapat diorang tentang cline yang digunakan..
Maksud bos gambar pecah tu camana..?? sangkut2 ke..ade kotak2 ke..sebenarnya camana gambar yg kita tgk kat xstro tu, camtu juga la gambar yg kita dapat...jangan compare gambar kat tv 32" dgn tv 40"..source yang sama dengan scale yang berbeza memang akan lain quality...senang contoh seperti gambar yang kita zoom...gambar asal memang cantik, tapi bila kita zoom so akan pecah2 la gambar tu...
  #1523  
Old 21-06-2012, 07:37 PM
captainzxx captainzxx is offline
Well-Known
Member

captainzxx's Avatar
 
Trader Rating: (45)
Join Date: Sep 2007
Posts: 5,021
Poster Rank: #713
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by biggie80 View Post

TAPI ADER super kotak....bump tuk tt
Ha..ha..kotak sama...cline yang super kot..
  #1524  
Old 21-06-2012, 07:38 PM
captainzxx captainzxx is offline
Well-Known
Member

captainzxx's Avatar
 
Trader Rating: (45)
Join Date: Sep 2007
Posts: 5,021
Poster Rank: #713
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by buukuu View Post
aku gn tv 42 inch ok je bro..(gn c garis tt la..)
he..he..layan HD lagi best tu...tapi kene la tembak menembak siit..he..he..
  #1525  
Old 21-06-2012, 07:53 PM
bidara bidara is offline
Super Active Member

bidara's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2008
Posts: 3,976
Poster Rank: #929
Thanked 391 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by captainzxx View Post
Ye tuan...disebabkan penambahan customer yang agak diluar jangkaan, server terpaksa diupgrade lagi memandangkan semalam pun ade beberapa channel yang mengalami sangkut2 ckit...maybe ramai yang x perasan pun sebab sikit sgt gangguan nya...tapi demi kepuasan semua customer, saya buat ape yang sepatutnya..maaf jika tiada sebarang pengumuman dibuat kerana plan ni mengejut..he..he..
Terima Kasih Penjelasan.....apa yg terjadi dgn tiba2 sbb itu tanya tuan capt....terbaik dari capt....
__________________
BIDARA
  #1526  
Old 21-06-2012, 07:55 PM
hery10 hery10 is offline
Active Member

hery10's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jun 2012
Posts: 1,126
Poster Rank: #3163
Thanked 1 Time
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by captainzxx View Post
W'salam bos...
Susah nak cakap sebab saya pun xpernah plak guna cline dr provider lain, yang ni kene tanya customer cline tersebut..tanya pendapat diorang tentang cline yang digunakan..
Maksud bos gambar pecah tu camana..?? sangkut2 ke..ade kotak2 ke..sebenarnya camana gambar yg kita tgk kat xstro tu, camtu juga la gambar yg kita dapat...jangan compare gambar kat tv 32" dgn tv 40"..source yang sama dengan scale yang berbeza memang akan lain quality...senang contoh seperti gambar yang kita zoom...gambar asal memang cantik, tapi bila kita zoom so akan pecah2 la gambar tu...
oo ok saya paham..sbb sy pun dalam tempoh percubaan dgn cgaris sy guna skarg ni.pm sy package cgaris tuan.mana tau klu ada jodoh.hehe
ada beza tak kualiti gambar skybox F3 sbb skarg guna s11.
  #1527  
Old 21-06-2012, 08:22 PM
CH4 CH4 is offline
Legendary Member

 
Trader Rating: (54)
Join Date: Nov 2010
Location: Sila isi tempat __________________________________
Posts: 17,893
Poster Rank: #102
Blog Entries: 1
Thanked 465 Times
Active Level
My Mood:
Default

bro nt cek pm.......
  #1528  
Old 21-06-2012, 09:14 PM
captainzxx captainzxx is offline
Well-Known
Member

captainzxx's Avatar
 
Trader Rating: (45)
Join Date: Sep 2007
Posts: 5,021
Poster Rank: #713
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by bidara View Post
Terima Kasih Penjelasan.....apa yg terjadi dgn tiba2 sbb itu tanya tuan capt....terbaik dari capt....
He..he..jangan risau bos..sentiasa yang trbaik demi customer...
  #1529  
Old 21-06-2012, 09:16 PM
captainzxx captainzxx is offline
Well-Known
Member

captainzxx's Avatar
 
Trader Rating: (45)
Join Date: Sep 2007
Posts: 5,021
Poster Rank: #713
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by hery10 View Post
oo ok saya paham..sbb sy pun dalam tempoh percubaan dgn cgaris sy guna skarg ni.pm sy package cgaris tuan.mana tau klu ada jodoh.hehe
ada beza tak kualiti gambar skybox F3 sbb skarg guna s11.
Cline saya terdapat pakej 6 bulan dan setahun...
rm200 utk 6 bulan & rm300 utk setahun...
F3 hanya upgrade utk support wifi dongle jer kalo compare ngan S11 tu...yang lain masih sama...
  #1530  
Old 21-06-2012, 09:17 PM
captainzxx captainzxx is offline
Well-Known
Member

captainzxx's Avatar
 
Trader Rating: (45)
Join Date: Sep 2007
Posts: 5,021
Poster Rank: #713
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by CH4 View Post
bro nt cek pm.......
Ok bos...dah dapat...
Fast reply boleh direct call/sms/whatsapp 019-7767197 (saiful)
Sponsored Links
Closed Thread

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 11:25 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE