Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > CRIMES, SCAMS, CONSUMERS, ILLEGAL ACTIVITES > Consumers > Consumer Complaints

Consumer Complaints This section is for serious poster (as a consumer) who like to share their unsatisfying of using products or services by reporting all misconducts, errors, flaws & failures. Attaching some images or videos are recommended.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 25,386
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 56,111
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 43,269
More...
Reply
 
Thread Tools
  #221  
Old 21-06-2012, 05:08 PM
dan50 dan50 is offline
Super Active Member

dan50's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Aug 2010
Posts: 4,403
Poster Rank: #861
Thanked 4 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by seamancardno View Post
dh repot KDN ke?...bagus diajar tu...
wow nak repot KDN teruss, nak suh komando pegi bom cavenzi ke bang


bro maksudkan KPDN kot
__________________
" L e t . L i f e s . H a p p y "
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #222  
Old 21-06-2012, 05:17 PM
afarhan afarhan is offline
Normal Member

afarhan's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2012
Posts: 170
Poster Rank: #10788
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

bahaya gak ni nk beli perabot kt cavenzi
Reply With Quote
  #223  
Old 21-06-2012, 07:21 PM
BlackCarnival BlackCarnival is offline
Active Member

BlackCarnival's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2009
Posts: 1,899
Poster Rank: #2071
Thanked 2 Times
Active Level
My Mood:
Default

Hmm..dlm 2 bulan lepas, aku g Tesco Ipoh. Balik 2 masa load barang2 masuk kete, tibe2 ada sorg ni, dtg offer gores n menang. Aku dh kire nk blah aje, tp saja la nk tgk trick diorg, so aku layan je la..

So mcm biase, 'menang' la brg2 total rm5K. Cik puan aku pn try jugak, tp dpt 'Terima Kasih' je. Trick mcm biasa, dia buat2 tkejut, pgl member2 dtg, buat mcm benda 2 rare yg teramat sgt. Ayat dia 'kad abg ni ada 100 kpg je dlm Msia'. Sambil tgh ckp 2, aku ter perasan ada makcik dok lambai dr jauh, bg isyarat 'jangan'. Aku senyum jek.. Pas2 malas nk layan, aku sambung load brg2, cik puan je yg layan diorg.

Diorg ni suruh g Cavenzi jap 2 jgk, pegi amik hadiah je katenye, xyah kuar singgit pn. Tgh dok pujuk 2, tiba2 ada 1 pakcik ni dtg, dia ckp 'gores n menang eh'? Pas2 dia ckp nk report polis. Diorg ni provoke la suruh tipon, skali pakcik tu tipon btol2, straight ke bilik gerakan. Tak smpai 5 minit, trus polis smpai, xckp byk, trus angkut.

Pakcik tu ckp len kali kalu kes mcm ni, tipon bilik gerakan trus, sbb kereta peronda yg terdekat akan dtg, lg cepat.. Settle masalah.

Aku xtau la benda 2 btol ke x, aku xg pn Cavenzi pas2..ahaaa..
Reply With Quote
  #224  
Old 02-07-2012, 02:33 PM
gold81 gold81 is offline
Newbies

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Nov 2010
Posts: 47
Poster Rank: #19657
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Salam
sy ade beli sofa set dgn cavenzi taun lepas...still dlm warranty la...pastu sofa sy ade problem...sy pun call service department cavenzi...dorang blh repairkan blk tapi ade charge rm220 utk transportation fees...pastu sy tanya lepas dorang repair kalo ade problem ag sy kene byr transport fees lg la ke?
Dorang cakap ya...

Mmg normal ke mcm tu atau sy tertipu@aniaya?blh sape2 bantu...
Reply With Quote
  #225  
Old 02-07-2012, 02:38 PM
dan50 dan50 is offline
Super Active Member

dan50's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Aug 2010
Posts: 4,403
Poster Rank: #861
Thanked 4 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by gold81 View Post
Salam
sy ade beli sofa set dgn cavenzi taun lepas...still dlm warranty la...pastu sofa sy ade problem...sy pun call service department cavenzi...dorang blh repairkan blk tapi ade charge rm220 utk transportation fees...pastu sy tanya lepas dorang repair kalo ade problem ag sy kene byr transport fees lg la ke?
Dorang cakap ya...

Mmg normal ke mcm tu atau sy tertipu@aniaya?blh sape2 bantu...
memang dorg penipu la tu, caj repair takde, caj transport pegi balik dah 220, klu repair luar lg murah, repair luar je bro
__________________
" L e t . L i f e s . H a p p y "
Reply With Quote
  #226  
Old 02-07-2012, 02:43 PM
jeplo jeplo is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2008
Posts: 565
Poster Rank: #5332
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Lain kali kalau beli kat cavenzi simpan dia punya iklan-iklan tu. Senang ada bukti kita nak bawak ke tengah kalau ada masalah....biasanya kat iklan tu mmg dia tulis leather
Reply With Quote
  #227  
Old 02-07-2012, 02:47 PM
1Malaya 1Malaya is offline
Newbies

1Malaya's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2012
Posts: 21
Poster Rank: #26960
Thanked 0 Times
Active Level
Default

salam..kat umah aku sume prabot dari cavenzi..aku abes rm30k beli prabot. Brg Xde qualiti. ?aku dh xnk bli brg ngan cavenzi..mmg pnipu!,,
Reply With Quote
  #228  
Old 02-07-2012, 03:02 PM
tuksidang tuksidang is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jul 2008
Posts: 4,976
Poster Rank: #737
Thanked 463 Times
Active Level
My Mood:
Default

tahun bila punya cerita ni..sofa tu pun dah hancur agaknya
__________________
[QUOTE]


[URL="http://www.squeezeframes.com/0/146/146580/72693.html"][B][SIZE="3"][CENTER]PERCUMA! 30 TIPS BISNES KEDAI RM2.. KLIK SINI SEKARANG[/CENTER][/SIZE][/B][/URL] [/QUOTE]
Reply With Quote
  #229  
Old 05-07-2012, 04:09 PM
melmelmel melmelmel is offline
Active Member

melmelmel's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2011
Posts: 599
Poster Rank: #5128
Thanked 1 Time
Active Level
My Mood:
Default

aku pun penah kena ngan cavenzi ni..kulit sofat merekah tercabut.
baru beli pakai kejap da wat hal..aku bngun tido blkg bdn bergaris2 kena cakar ngan sofa cavenzi ni..siap mimpi ngeri kena cakar lagi.

klu g cavenzi ni hati2 la ngan sofa die...klu mende2 keras cam almari, meja tu takpe lg
__________________
-cutebuaianberendoi.blogspot.com
- reseller anna&jane flavor... kota dmansara,segambut,sunway kayangan
Reply With Quote
  #230  
Old 05-07-2012, 04:14 PM
babyblacky babyblacky is offline
Legendary Member

babyblacky's Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: Feb 2011
Location: AbStracK HinGga ke.......................★
Posts: 10,693
Poster Rank: #261
Blog Entries: 99
Thanked 102 Times
Active Level
My Mood:
Default

patutla murah semacam....penipoooo
__________________
사랑하는 내 여자
yesterday i love u less than today
tomorrow i love u more than today
and forever my love will never be less
★『꽃미남 남자』★
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 12:17 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE