Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Travel, Vacation, Tour, Adventure

Travel, Vacation, Tour, Adventure Share holiday experiences | Attractive places Review | Hotels Review | Resorts Review | Homestays Review | Vacation Deals Review

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 24,085
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 54,690
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 42,056
More...
View Poll Results: Bila Korang Rasa Nak Pergi Haji?
5 Tahun 13 11.93%
10 Tahun 11 10.09%
15 Tahun 5 4.59%
Tengah Kumpul Duit 60 55.05%
Tunggu panggilan TH 11 10.09%
Belum Sampai Seru... 9 8.26%
Voters: 109. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools
  #101  
Old 14-02-2012, 02:53 PM
razor77 razor77 is offline
Active Member

razor77's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jul 2011
Posts: 906
Poster Rank: #3800
Thanked 0 Times
Active Level
Default

inilah idaman aku seumur hidup
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #102  
Old 15-02-2012, 12:02 PM
elmotron elmotron is offline
Super Active Member

elmotron's Avatar
 
Trader Rating: (26)
Join Date: Dec 2010
Posts: 4,234
Poster Rank: #886
Thanked 8 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by KingSiong View Post
Aku baru mengerjakan haji 1432 / 2011. Masih merindu Mekah & Medinah hingga kini. Tengah kumpul duit nak buat umrah . Dah tak tahan merindu. Waktu pulang Malaysia , tiap malam selama 2 minggu , aku mimpi kisah2 berkaitan haji.
semua org pergi sane cakap best dan nak g lagi...

camtu gak saye... wat mase ni mampu untuk g umrah je la time puasa

tgh kumpul2 duit utk daftar th dan ingat nk g amek pakej kot
Reply With Quote
  #103  
Old 18-02-2012, 04:06 PM
quasar10 quasar10 is offline
Active Member

 
Trader Rating: (3)
Join Date: Jun 2011
Posts: 542
Poster Rank: #5458
Thanked 36 Times
Active Level
Default

saper baru nak daftar akan dapat tahun 2046 ke atas.
ingat tahun ni jugak nak daftarkan anak2 saya. tahun 2050 tu, umur depa dah 40an..
Reply With Quote
  #104  
Old 22-02-2012, 11:30 AM
KingSiong KingSiong is offline
Active Member

KingSiong's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2008
Posts: 680
Poster Rank: #4694
Thanked 10 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by elmotron View Post
semua org pergi sane cakap best dan nak g lagi...

camtu gak saye... wat mase ni mampu untuk g umrah je la time puasa

tgh kumpul2 duit utk daftar th dan ingat nk g amek pakej kot
Advantage pi muda ;

1) Boleh panjat Jabal Nur ( Gua Hirak ) ;
2) Boleh panjat Jabal Tsur ( Gua Tsur ) - waktu aku panjat kedua gua ni , ramai orang sebelah pakistan tua dan muda yang turut sama.
3) Boleh panjat bukit pemanah ( bukit uhud ) ; walau tak tinggi mana.
4) Boleh melontar jamrah waktu afdhal.

itu sebahagian aktiviti yang perlu gunabanayak tenaga..
__________________
Benih KETUTU & GAHARU/DEPU/KARAS di UTARA
[.Sila hubungi 012-4504840/019-5225527;Lokasi;Jitra Kedah.as_bestari@yahoo.com.my >[/COLOR][/COLOR]
Reply With Quote
  #105  
Old 22-02-2012, 11:43 AM
mama ara mama ara is offline
Junior Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2011
Posts: 73
Poster Rank: #16401
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

bila duit dh cukup......harap2 time tu masih sihat....
Reply With Quote
  #106  
Old 02-04-2012, 08:57 PM
ooz ooz is online now
Active Member

 
Trader Rating: (7)
Join Date: May 2008
Posts: 1,308
Poster Rank: #2850
Thanked 28 Times
Active Level
My Mood:
Default

kena daftar nama dulu kot, bayar sikit...
duit cukup tak cukop tolak tepi,
sebab la ni nak Q pun berbelas/berpuluh tahun baru sapai turn kita...
Reply With Quote
  #107  
Old 03-04-2012, 09:38 AM
atak atak is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2010
Posts: 674
Poster Rank: #4723
Thanked 107 Times
Active Level
My Mood:
Default

nama dah naik, duit xcukup lagi, tangguh tahun depan la gayanya.. Sahabat2 cg, doakan saya dapat pegi awal ke haji.. umur dah masuk 28.. xkn nak tunggu tua baru nak pi.. doakan ye
Reply With Quote
  #108  
Old 20-06-2012, 03:03 PM
mumoftwo mumoftwo is offline
Normal Member

mumoftwo's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2012
Location: ditempat yg paling bahagia...
Posts: 126
Poster Rank: #12599
Thanked 1 Time
Active Level
My Mood:
Default

skrg baru dlm 34...rasa macam nak gi sebelum 40..kalau ada rezeki lebih..gi terus satu family...mintalah Allah bagi cepat pegi..rasa mcm skrg gak nak gi..gi umrah dulu pun takpe...teringin sgt sblm mata ni tertutup rapat...
Reply With Quote
  #109  
Old 27-06-2012, 06:18 PM
quasar10 quasar10 is offline
Active Member

 
Trader Rating: (3)
Join Date: Jun 2011
Posts: 542
Poster Rank: #5458
Thanked 36 Times
Active Level
Default

dah daftar ke belum.

setahun ada kuota 40k. untuk 25 tahun, paling ramai 1 juta saja berpeluang gi haji. muslim malaysia ada sekitar 15 juta. jadi 1/15 mungkin ada peluang pergi.

langkah pertama..
baik tempah nombor sekarang.
Reply With Quote
  #110  
Old 20-09-2012, 01:39 PM
adikacu adikacu is offline
Super Active Member

adikacu's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jul 2008
Posts: 2,559
Poster Rank: #1535
Blog Entries: 1
Thanked 4 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by KingSiong View Post
Advantage pi muda ;

1) Boleh panjat Jabal Nur ( Gua Hirak ) ;
2) Boleh panjat Jabal Tsur ( Gua Tsur ) - waktu aku panjat kedua gua ni , ramai orang sebelah pakistan tua dan muda yang turut sama.
3) Boleh panjat bukit pemanah ( bukit uhud ) ; walau tak tinggi mana.
4) Boleh melontar jamrah waktu afdhal.

itu sebahagian aktiviti yang perlu gunabanayak tenaga..
memang betul, lebih baik pergi waktu2 muda semasa tenaga masih kuat.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 12:21 AM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE