Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > COMPUTER, TECHNOLOGY, INTERNET & COMMUNICATIONS > Computers > PC Users Problem, Q & A

PC Users Problem, Q & A Get assistance of forum members to help you troubleshoot any computer hardware & software problems. Make sure your thread title is clear.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 21,404
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 52,029
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 39,541
More...
  #1  
Old 25-12-2011, 03:22 AM
Ululalbab Perlis Ululalbab Perlis is offline
Normal Member

Ululalbab Perlis's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Aug 2011
Posts: 325
Poster Rank: #7393
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default Bingung fikir masalah ni...

Salam...
Harap bantuan kawan2 yang lebih mahir dalam hal ni agar dapat membantu saya..
Selepas laptop dihidupkan,beeping panjang bersambung dlm 30 saat berbunyi..Kemudian ia dapat masuk windows macam biasa..Bila diklik kat browser(asalnya ia bermula dengan google chrome),akan keluar terlalu banyak tetingkap browser.Ia seolah menjangkiti semua browser yang di install.
Lagi satu,huruf keyboard "B & N" hanya akan berfungsi bila popup Windows Help and Support muncul secara tiba-tiba..Jika popup ni tak keluar,keyboard mcm tak berfungsi dgn elok.Ada yang cakap masalah keyboard.Tetapi semua huruf berfungsi bila ditekan.
Masalah tetap berulang walau saya format laptop ni..
Adakah ini masalah hardware?Atau virus ?
Harap saya dibantu sesegera mungkin..
Terima kasih.
Attached Images
File Type: jpg Browser jadi gile.jpg (48.8 KB, 23 views)
File Type: jpg Popup Windows buat keyboard jadi gelong.jpg (32.1 KB, 13 views)

Last edited by Ululalbab Perlis; 25-12-2011 at 03:49 AM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 25-12-2011, 08:57 AM
HAFIZAM HAFIZAM is offline
Active Member

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Apr 2011
Location: Wangsa Maju
Posts: 1,266
Poster Rank: #2917
Thanked 120 Times
Active Level
Default

Salam, cuba disabled kan keyboard laptop dengan cabut sementara riben penyambung keyboard di motherboard (kena buka).

Guna external usb keyboard untuk pastikan masalah yang sebenar.Kalau masalah dah tak jadi, bermakna keyboard laptop dah spoil(problem).Harap membantu.
__________________
http://wangsamajucomputerrepairservices.blogspot.com/

http://www.carigold.com/portal/forum...d.php?t=229096


NEVER DIES,NEVER GIVE-UP,TRW FOREVER,GOMO KELATE GOMO,GOMO SAMPAI BILO-BILO
Reply With Quote
  #3  
Old 25-12-2011, 02:11 PM
Ululalbab Perlis Ululalbab Perlis is offline
Normal Member

Ululalbab Perlis's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Aug 2011
Posts: 325
Poster Rank: #7393
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by HAFIZAM View Post
Salam, cuba disabled kan keyboard laptop dengan cabut sementara riben penyambung keyboard di motherboard (kena buka).

Guna external usb keyboard untuk pastikan masalah yang sebenar.Kalau masalah dah tak jadi, bermakna keyboard laptop dah spoil(problem).Harap membantu.
W'salam wbt..
Terima kasih atas cadangan tu..Adakah maksud saudara keyboard Failure?Atau Electric Static pada keyboard?
Ini kerana setiap button keyboard tersebut berfungsi dengan elok bila ditekan.Kecuali key "B & N" yang hanya berfungsi bila popup Windows Help And Support muncul.
Reply With Quote
  #4  
Old 25-12-2011, 04:28 PM
HAFIZAM HAFIZAM is offline
Active Member

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Apr 2011
Location: Wangsa Maju
Posts: 1,266
Poster Rank: #2917
Thanked 120 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Ululalbab Perlis View Post
W'salam wbt..
Terima kasih atas cadangan tu..Adakah maksud saudara keyboard Failure?Atau Electric Static pada keyboard?
Ini kerana setiap button keyboard tersebut berfungsi dengan elok bila ditekan.Kecuali key "B & N" yang hanya berfungsi bila popup Windows Help And Support muncul.
Susah nak duga pasal masalah hardware keyboard ni.Tapi awak boleh pastikan dulu masalah tu, dengan buat troubleshoot yang saya ajar tu.

Antara masalah keyboard, key tekan lain-keluar lain disebabkan masalah numlock enable dan ada juga masalah hardware keyboard hang dan gila cth http://wangsamajucomputerrepairservi...ard-stuck.html

dan ada juga masalah dsebabkan komponen laptop lain keyboard langsung tak function cth http://wangsamajucomputerrepairservi...book-s31v.html.

Jadi kena test 1-1 kemungkinan yang terjadi.

Kalau confirm keyboard yang spoil, kalau awak nak cri keyboard ganti boleh pm sya.harap membantu
__________________
http://wangsamajucomputerrepairservices.blogspot.com/

http://www.carigold.com/portal/forum...d.php?t=229096


NEVER DIES,NEVER GIVE-UP,TRW FOREVER,GOMO KELATE GOMO,GOMO SAMPAI BILO-BILO

Last edited by HAFIZAM; 25-12-2011 at 04:38 PM..
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to HAFIZAM For This Useful Post:
Ululalbab Perlis (25-12-2011)
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 04:13 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE