Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > COMPUTER, INTERNET & COMMUNICATIONS > Computers > PC Users Problem, Q & A

PC Users Problem, Q & A Get assistance of forum members to help you troubleshoot any computer hardware & software problems. Make sure your thread title is clear.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Software Upgrade
Last Post: CariGold
Posted On: 04-12-2016
Replies: 0
Views: 634
0 New forum feature to help you manage updates of your own thread
Last Post: CariGold
Posted On: 22-02-2016
Replies: 0
Views: 24,797
0 Technical Issues
Last Post: CariGold
Posted On: 18-02-2016
Replies: 1
Views: 22,045
More...
  #1  
Old 25-12-2011, 03:22 AM
Ululalbab Perlis Ululalbab Perlis is offline
Regular

Ululalbab Perlis's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Aug 2011
Posts: 329
Poster Rank: #7922
Active Level
My Mood:
Default Bingung fikir masalah ni...

Salam...
Harap bantuan kawan2 yang lebih mahir dalam hal ni agar dapat membantu saya..
Selepas laptop dihidupkan,beeping panjang bersambung dlm 30 saat berbunyi..Kemudian ia dapat masuk windows macam biasa..Bila diklik kat browser(asalnya ia bermula dengan google chrome),akan keluar terlalu banyak tetingkap browser.Ia seolah menjangkiti semua browser yang di install.
Lagi satu,huruf keyboard "B & N" hanya akan berfungsi bila popup Windows Help and Support muncul secara tiba-tiba..Jika popup ni tak keluar,keyboard mcm tak berfungsi dgn elok.Ada yang cakap masalah keyboard.Tetapi semua huruf berfungsi bila ditekan.
Masalah tetap berulang walau saya format laptop ni..
Adakah ini masalah hardware?Atau virus ?
Harap saya dibantu sesegera mungkin..
Terima kasih.
Attached Images
File Type: jpg Browser jadi gile.jpg (48.8 KB, 23 views)
File Type: jpg Popup Windows buat keyboard jadi gelong.jpg (32.1 KB, 13 views)

Last edited by Ululalbab Perlis; 25-12-2011 at 03:49 AM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 25-12-2011, 08:57 AM
HAFIZAM HAFIZAM is offline
Active Member

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Apr 2011
Location: Wangsa Maju
Posts: 1,327
Poster Rank: #3093
Active Level
Default

Salam, cuba disabled kan keyboard laptop dengan cabut sementara riben penyambung keyboard di motherboard (kena buka).

Guna external usb keyboard untuk pastikan masalah yang sebenar.Kalau masalah dah tak jadi, bermakna keyboard laptop dah spoil(problem).Harap membantu.
__________________
http://wangsamajucomputerrepairservices.blogspot.com/

http://www.carigold.com/portal/forum...d.php?t=229096


NEVER DIES,NEVER GIVE-UP,TRW FOREVER,GOMO KELATE GOMO,GOMO SAMPAI BILO-BILO
Reply With Quote
  #3  
Old 25-12-2011, 02:11 PM
Ululalbab Perlis Ululalbab Perlis is offline
Regular

Ululalbab Perlis's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Aug 2011
Posts: 329
Poster Rank: #7922
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by HAFIZAM View Post
Salam, cuba disabled kan keyboard laptop dengan cabut sementara riben penyambung keyboard di motherboard (kena buka).

Guna external usb keyboard untuk pastikan masalah yang sebenar.Kalau masalah dah tak jadi, bermakna keyboard laptop dah spoil(problem).Harap membantu.
W'salam wbt..
Terima kasih atas cadangan tu..Adakah maksud saudara keyboard Failure?Atau Electric Static pada keyboard?
Ini kerana setiap button keyboard tersebut berfungsi dengan elok bila ditekan.Kecuali key "B & N" yang hanya berfungsi bila popup Windows Help And Support muncul.
Reply With Quote
  #4  
Old 25-12-2011, 04:28 PM
HAFIZAM HAFIZAM is offline
Active Member

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Apr 2011
Location: Wangsa Maju
Posts: 1,327
Poster Rank: #3093
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Ululalbab Perlis View Post
W'salam wbt..
Terima kasih atas cadangan tu..Adakah maksud saudara keyboard Failure?Atau Electric Static pada keyboard?
Ini kerana setiap button keyboard tersebut berfungsi dengan elok bila ditekan.Kecuali key "B & N" yang hanya berfungsi bila popup Windows Help And Support muncul.
Susah nak duga pasal masalah hardware keyboard ni.Tapi awak boleh pastikan dulu masalah tu, dengan buat troubleshoot yang saya ajar tu.

Antara masalah keyboard, key tekan lain-keluar lain disebabkan masalah numlock enable dan ada juga masalah hardware keyboard hang dan gila cth http://wangsamajucomputerrepairservi...ard-stuck.html

dan ada juga masalah dsebabkan komponen laptop lain keyboard langsung tak function cth http://wangsamajucomputerrepairservi...book-s31v.html.

Jadi kena test 1-1 kemungkinan yang terjadi.

Kalau confirm keyboard yang spoil, kalau awak nak cri keyboard ganti boleh pm sya.harap membantu
__________________
http://wangsamajucomputerrepairservices.blogspot.com/

http://www.carigold.com/portal/forum...d.php?t=229096


NEVER DIES,NEVER GIVE-UP,TRW FOREVER,GOMO KELATE GOMO,GOMO SAMPAI BILO-BILO

Last edited by HAFIZAM; 25-12-2011 at 04:38 PM..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT +8. The time now is 06:09 AM.


Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you