Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Banking, Payment Processors > Bank, ATM, Internet Banking

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 06-12-2011, 12:36 AM
bapatua bapatua is offline
Regular

bapatua's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Apr 2011
Posts: 782
Thanks (Received): 36
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Aku buka irakyat.. ni yg aku dapat..
Jumlah Pinjaman: Rm37000
Outstanding bal: Rm71070

Yg outstanding bal tu ke yg kita kena jelaskan utk penyelasaian awal??
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 06-12-2011, 12:39 AM
bapatua bapatua is offline
Regular

bapatua's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Apr 2011
Posts: 782
Thanks (Received): 36
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Yg bengangnya lagi siap dia minta rm50 utk dpt statement tu.. kalo dpt terus takpelah.. 7 working days tempoh dia suruh tunggu.. susah sangatkah pengiraanya tu??
Reply With Quote
  #13  
Old 06-12-2011, 12:43 AM
bapatua bapatua is offline
Regular

bapatua's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Apr 2011
Posts: 782
Thanks (Received): 36
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Sapa ada idea ayuh kongsikan.. tuk pengetahuan baru buat member yg tak tahu mcm aku..
Reply With Quote
  #14  
Old 06-12-2011, 12:55 AM
bapatua bapatua is offline
Regular

bapatua's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Apr 2011
Posts: 782
Thanks (Received): 36
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Masih menunggu pendapat pakar dlm bidang pinjaman peribadi ni...
Reply With Quote
  #15  
Old 06-12-2011, 03:15 PM
bapatua bapatua is offline
Regular

bapatua's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Apr 2011
Posts: 782
Thanks (Received): 36
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

sapa ada pendapat.. ayuh kongsikan bersama..
Reply With Quote
  #16  
Old 06-12-2011, 03:21 PM
salonpas salonpas is offline
Regular

salonpas's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2007
Posts: 510
Thanks (Received): 9
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

SAYA PUN NAK TAU GAK..BERKIRA-KIRA NAK SETTLE LOAN NGN BANK RAKYAT SKRG NIE..CUBA TUAN GUNA RUMUSAN NIE..NANTI DAH DAPAT PENYATA FULL SETTLEMENT BOLEH COMPARE SAMA ATAU TIDAK DENGAN PENGIRAAN TUAN..

http://www.bebas-hutang.com/how-to-c...ate-financing/
Reply With Quote
  #17  
Old 06-12-2011, 03:27 PM
aznor59 aznor59 is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (3)
Join Date: Jul 2009
Posts: 2,668
Thanks (Received): 23
Likes (Received): 0
Active Level
Default

mana ade rebet ??? ade rebet ker??? kena penalty ade lah...
Reply With Quote
  #18  
Old 06-12-2011, 03:34 PM
spellbinder spellbinder is offline
Active Plus

spellbinder's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Feb 2011
Posts: 3,665
Thanks (Received): 25
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by bapatua View Post
Aku buka irakyat.. ni yg aku dapat..
Jumlah Pinjaman: Rm37000
Outstanding bal: Rm71070

Yg outstanding bal tu ke yg kita kena jelaskan utk penyelasaian awal??
tu outstanding balance termasuk interest yg dia dah kira utk full tenure.kalau penyelesaian awal, akan ada rebet pd interest tu, tp biasanya principle takkan luak pun kalau setakat bayar baru setahun dua..pengiraan akan dilakukan sistem bank, bergantung pd bank mana bro pinjam sbb setiap bank takkan sama jumlah full settlementnya(walaupun rate sama, tenure sama dan amaun loan sama)

atau erti kata lain, bro mmg kena tggu pengiraan dari bank tu sendiri.untuk anggaran berapa nak overlap, bro boleh guna berapa amaun yg bro pinjam bank rakyat sebelum ni, atau boleh call ke cawangan bank yg bro pinjam, dia akan kirakan secara kasar.

harap membantu

Last edited by spellbinder; 06-12-2011 at 03:36 PM..
Reply With Quote
  #19  
Old 06-12-2011, 04:10 PM
bapatua bapatua is offline
Regular

bapatua's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Apr 2011
Posts: 782
Thanks (Received): 36
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

terima kasih kepada yang memberi info..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold