thread: (Tips & Tricks) The iPad Club CG
View Single Post
  #17  
Old 05-06-2011, 08:52 PM
AcAk AcAk is offline
Normal Member

AcAk's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Dec 2005
Location: Melaka
Posts: 245
Poster Rank: #8423
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by egold2u View Post
order online ke bro?

ape kelebihan pakai jailbreak ni bro?

nnt apps dia leh update x?

byk dah apps aku beli kt iTunes store ni...asyik abis jek duit dlm debit card...blk2 topup...

Jailbreak For iPad 2 is On Track Coming in Weeks
Biasanya diaorg jailbreak (termasuk aku) utk install apps dari Apple Store yg dah crack. So tak yah beli.
Apps ni memang tak leh update tapi kalu nak update, kena carik updated apps yg dah crack kat tempat yg sama. Biasanya ada.
Satu lg disadvantagenya, kalu nak transfer files from apps (before update) to newly updated apps, kena buat manually. leceh sket.
So, kalu apps tu selalu guna & penting, better beli je, tak mahal sgt pun.

Satu lagi, diaorg jb ni untuk customize theme, enable extra functions yg iOS tak include, for e.g. file transfer thru bluetooth, file system browser (iFile), etc.
Reply With Quote