Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > Search Forums

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 16,426
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 46,607
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 34,402
More...
Showing results 1 to 25 of 459
Search took 0.21 seconds.
Search: Posts Made By: gunungemas
The search index was updated 8 minutes ago.
Forum: News, Current Issues, Rumours 20-07-2014, 09:13 AM
Replies: 46
Views: 2,891
Posted By gunungemas
Jangan diulangi kesilapan emak si tanggang,...

Jangan diulangi kesilapan emak si tanggang, menyumpah anaknya menjadi batu. Tetapi, ada baiknya disumpah jadi emas sahaja.
Forum: PC Softwares, Applications 19-07-2014, 07:29 AM
Replies: 33
Views: 3,176
Posted By gunungemas
Step 1 Buka templete sijil dalam ms word. ...

Step 1
Buka templete sijil dalam ms word.

Step 2
Letak cursor di ruang kosong untuk bubuh nama.

Step 3
Klin main tabs "mailings" kemudian "select recipients"

Step 4
Forum: Info, Debate 16-07-2014, 03:26 PM
Replies: 61
Views: 3,550
Posted By gunungemas
So.... next please

So.... next please
Forum: News, Current Issues, Rumours 16-07-2014, 12:20 PM
Replies: 91
Views: 6,135
Posted By gunungemas
ketar lututlah ................ tunggu jerrr

ketar lututlah ................ tunggu jerrr
Forum: Religious Talk 11-07-2014, 08:46 AM
Replies: 177
Views: 7,032
Posted By gunungemas
Kalau dia mai tempat hang, budak perempuan umor 2...

Kalau dia mai tempat hang, budak perempuan umor 2 tahun cepat sorokkan...
Forum: Religious Talk 10-07-2014, 10:47 AM
Replies: 177
Views: 7,032
Posted By gunungemas
Menarik amat menarik topik ni. Adakah Allah itu...

Menarik amat menarik topik ni. Adakah Allah itu bertempat?

Ringkas soalannya. Tapi salah jawab lebur.

Salafi kata Allah berada di langit. Tetapi ASWJ (Sunni) kata Allah tidak bertempat sebab...
Forum: Religious Talk 10-07-2014, 10:26 AM
Replies: 177
Views: 7,032
Posted By gunungemas
InsyaAllah saudara... kita amalkan apa yang...

InsyaAllah saudara... kita amalkan apa yang terdaya. Sedang membaiki tartil dan hafazan. Surah lazim jerrrr
Forum: Religious Talk 10-07-2014, 10:09 AM
Replies: 177
Views: 7,032
Posted By gunungemas
Sebelum terlupa, untuk makluman saya sekarang...

Sebelum terlupa, untuk makluman saya sekarang sedang meneliti kitab Sulaim.... yang dikatakan kitab induk syiah.
Forum: Religious Talk 10-07-2014, 10:00 AM
Replies: 177
Views: 7,032
Posted By gunungemas
Terima kasih kerana saudara mengingatkan saya....

Terima kasih kerana saudara mengingatkan saya. Keraguan saudara ada asas. Sayalah tuan punya badan. Kitab kecil perbincangan Qunut yang saya bangkitkan sebelum ini ialah terbitan Kerajaan Negeri...
Forum: Religious Talk 10-07-2014, 09:51 AM
Replies: 177
Views: 7,032
Posted By gunungemas
alhamdulillah saudara, tak kenal maka tak cinta....

alhamdulillah saudara, tak kenal maka tak cinta. begitulah Rasulullah mengajar kita sesuai dengan peristiwa di kota Taif, malaikat menawarkan bala bencana terhadap penduduknya namun Rasul Akhir Zaman...
Forum: Religious Talk 09-07-2014, 04:58 PM
Replies: 177
Views: 7,032
Posted By gunungemas
Ada dakwaan bahawa ketika Muawiyah mengahwini...

Ada dakwaan bahawa ketika Muawiyah mengahwini Maysun yang masih muda, Muawiyyah sudah tua dan Maysun ada hubungan sulit dengan "hamba". Jadi Yazid didakwa mungkin anak hamba.
Forum: Religious Talk 09-07-2014, 04:47 PM
Replies: 177
Views: 7,032
Posted By gunungemas
Terima kasih kerana menimbulkan lagi persoalan...

Terima kasih kerana menimbulkan lagi persoalan yang perlu.

Ibu Yazid bin Muawiyah (Yazid I)

Nama Ibu: Maysun bint Bajdal al-Kulaibi al-Nasrania
Forum: Religious Talk 09-07-2014, 04:30 PM
Replies: 177
Views: 7,032
Posted By gunungemas
Talhah Kisah Talhah pulak berbeza, Nabi SAW...

Talhah

Kisah Talhah pulak berbeza, Nabi SAW terus menegur Talhah apabila mendapat alamat di masa depan akan peperangan Jamal lantas bertanya kepada Talhah "kenapa kamu memerangi saudara kamu Ali...
Forum: Religious Talk 09-07-2014, 04:25 PM
Replies: 177
Views: 7,032
Posted By gunungemas
Saya pernah terbaca akan hal Nabi SAW menangis...

Saya pernah terbaca akan hal Nabi SAW menangis kerana pembunuhan Saidina Husien diperlihatkan semasa Saidina Husein masih bayi. Baginda menangis.

Sejak itu "mungkin" beberapa hadith dicatatkan...
Forum: Religious Talk 09-07-2014, 04:16 PM
Replies: 177
Views: 7,032
Posted By gunungemas
Saya sebenarnya tidaklah inginkan tuan-tuan semua...

Saya sebenarnya tidaklah inginkan tuan-tuan semua bertengkar atau tuduh-menuduh yang tak sudah-sudah.

Kita ambil jalan tengah. Kita bincang elok-elok, akhirnya yang elok ad-Din kita juga.

Saya...
Forum: Automotive 08-07-2014, 02:04 PM
Replies: 21
Views: 1,316
Posted By gunungemas
Kaedah yang paling simple dari saya ialah 1....

Kaedah yang paling simple dari saya ialah

1. Pergi kedai tayar
2. Tunjuk tayar mana nak tukar
3. Tanya harga tayar yang ngam, paling murah cekup mahal bla
4. bayar.

11 tahun saya amalkan,...
Forum: Religious Talk 08-07-2014, 10:22 AM
Replies: 177
Views: 7,032
Posted By gunungemas
alhamdulillah.... sedikit lega.

alhamdulillah.... sedikit lega.
Forum: Santai, Others 07-07-2014, 04:12 PM
Replies: 59
Views: 2,403
Posted By gunungemas
Itu keta mamat yang amik die lerrr:D

Itu keta mamat yang amik die lerrr:D
Forum: Religious Talk 07-07-2014, 12:25 PM
Replies: 177
Views: 7,032
Posted By gunungemas
Terlepas pandang pulak yang ni.... ya Salam...

Terlepas pandang pulak yang ni.... ya Salam Ramadan saudara. Tarawihnya sudah 3 malam missed. 1 malam sengaja (nak ikut sunnah) 2 malam demam sampai menggigil.....
Forum: Religious Talk 07-07-2014, 11:54 AM
Replies: 177
Views: 7,032
Posted By gunungemas
Terima kasih saudara. Ada kesempatan saya...

Terima kasih saudara. Ada kesempatan saya sisipkan waktu ke kedai buku.
Forum: Santai, Others 07-07-2014, 10:38 AM
Replies: 29
Views: 1,651
Posted By gunungemas
Kalau macam tu bukan setakat timang bayi, bini...

Kalau macam tu bukan setakat timang bayi, bini muda pon boleh lagi:eek:
Forum: Santai, Others 07-07-2014, 10:36 AM
Replies: 46
Views: 1,988
Posted By gunungemas
2 lapis bro........... bukan tebalnya ditambah....

2 lapis bro........... bukan tebalnya ditambah. Pertanyaan: apa implikasinya kalau plat besi tu bengkok nanti???
Forum: Religious Talk 07-07-2014, 09:01 AM
Replies: 177
Views: 7,032
Posted By gunungemas
Nampaknya saya sangat cuai, tapi takpe kalau...

Nampaknya saya sangat cuai, tapi takpe kalau diizinkan Allah saya cuba selongkar tapi semuanya hasil pembacaan sahaja. Kalau tanya berdepan Ustaz........ fahamlah "Malaysia". Pertikai sahabat sikit =...
Forum: Santai, Others 07-07-2014, 08:57 AM
Replies: 29
Views: 1,651
Posted By gunungemas
umur dah brp sekarang ni Tn Haji?

umur dah brp sekarang ni Tn Haji?
Forum: Santai, Others 07-07-2014, 08:52 AM
Replies: 46
Views: 1,988
Posted By gunungemas
Kenapa tak guna 2 lapis mild steel?

Kenapa tak guna 2 lapis mild steel?
Showing results 1 to 25 of 459

 
Forum Jump

All times are GMT +8. The time now is 09:58 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE